BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Pandakonda

#451 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Pandakonda »

Je li neko imao iskustva sa Logosoft optikom ? Da li se tu isplati prebacivati kada se BHT navali na kosti ? Mana je jedino sto nemaju uređaja da mozes na rate uzimati kad ti zatreba, a ova Move aplikacija uopste ne izgleda lose, bara bara sa EON-om
Peacean

#452 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Peacean »

Ja sam na Logosoftu ali na parici pošto je starogradnja i nemam zamjerke. Jeste sporije nego na TM ali je u mom slučaju znatno stabilniji internet a sve po cijeni kakvu ne nude ni TM ni telecom.
RJ57

#453 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by RJ57 »

u utorak se izgleda isključuje sportklub, osim kod zapadnih susjeda
TheRedhead

#454 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by TheRedhead »

RJ57 wrote: 27/03/2025 08:19 u utorak se izgleda isključuje sportklub, osim kod zapadnih susjeda
znaci ostajemo i bez sk i bez arena, hajd fino, nek je domaca firma kupila #patriotizam
1Dante1

#455 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by 1Dante1 »

TheRedhead wrote: 27/03/2025 09:45 znaci ostajemo i bez sk i bez arena, hajd fino, nek je domaca firma kupila #patriotizam
Kakve je gadosti neko spreman izgovoriti, eto onako. Ne mirisem telekom nikako, smatram da nije dobar monopol, ali iz telemacha danima ponavljaju da ce zamjena za sk biti aktivna bez problema. Vjerovatno ljudi zbog ugovora NE SMIJU javno da navedu kako i sta ce biti, ali eto forumski puk dozvoljava sebi da bljucne gdje hoce, bez da razmisli dva puta.

Mozes li sacekati da ostanes bez sportskog zadrzaja i da onda bljucas? Onda cu ti se i ja pridruziti.
Pandakonda

#456 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Pandakonda »

Ma nema sanse da se ostaje bez sportskog sadrzaja. Kao sto forumas gore rece vjerovatno radi ugovora ne mogu reci sve detalje. Kada su prosli put doveli Arene na Telemach obavijest su doslovno napisali na isti dan kada su kanali dosli
kakaljin

#457 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by kakaljin »

TheRedhead wrote: 27/03/2025 09:45
RJ57 wrote: 27/03/2025 08:19 u utorak se izgleda isključuje sportklub, osim kod zapadnih susjeda
znaci ostajemo i bez sk i bez arena, hajd fino, nek je domaca firma kupila #patriotizam
Odlican zakljucak bez predhodnog informisanja

:D :D :D :D

:run: :run:
shandrprcSA

#458 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by shandrprcSA »

Pandakonda wrote: 12/03/2025 08:55 Je li neko imao iskustva sa Logosoft optikom ? Da li se tu isplati prebacivati kada se BHT navali na kosti ? Mana je jedino sto nemaju uređaja da mozes na rate uzimati kad ti zatreba, a ova Move aplikacija uopste ne izgleda lose, bara bara sa EON-om
move i eon app u istoj ravni ni u ludilu
Bbby

#460 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Bbby »

Hoce li biti od ovog ista na kraju, vidio sam na nekoj drugoj temi da se pise da nije odobren kredit telecomu za kupovinu

Nadam se da nece propast kupovina
drndalo

#461 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by drndalo »

Pa moraju prodati nekome, a nije bas da ima 26 mogucih kupaca...

Mozda BiMgo da kupi...? Ili Hifa...?
Zvek

#462 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Zvek »

Prema trenutnim insajderskim informacijama, kupovina od strane BH Telecoma visi. SDP je protiv, a NiP je za. Tek sada se u BH Telecomu sprovodi studija opravdanosti kupovine...
Dodatno HDZ je protiv kupovine, a Lasić je iz HDZ stranke.
1Dante1

#463 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by 1Dante1 »

Evo ti direktna insajderska info. Prodaja je gotova, sada sto se radi je eto ko fol da se nesto radi "po proceduru".

a sto se tice tvojih insadjerskih
Zvek wrote: 07/02/2025 06:12 Od 01.04. (tada će Telemah biti u vlasništvu BH Telecoma) cijene paketa usluga će biti uvećane 3 do 5 KM.
70% radnika Telemacha je sada na minimalcu od 1000 KM.
Ajdinn4

#465 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Ajdinn4 »

Ko god da je u pravu, ne vidim svijetlu budućnost. Nadao sam se da će u priču upasti neki ozbiljan igrač.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#466 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Hame_ »

Pa svi idu preko BH Telecoma.

Iznajmljuju linije.

BH Telecom :thumbup:
nermin_t

#467 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by nermin_t »

Hame_ wrote: 11/04/2025 19:48 Pa svi idu preko BH Telecoma.

Iznajmljuju linije.

BH Telecom :thumbup:
Koji svi?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#468 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Hame_ »

TXTV
kakaljin

#469 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by kakaljin »

Inače, zahtjev BH Telecoma za kupovinu operatera Telemach podnesen je 27. januara, a rok za odluku Konkurencijskog vijeća je tri mjeseca, što znači da on ističe krajem ovog aprila.
Sve ce se znati u Maju
nermin_t

#470 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by nermin_t »

Hame_ wrote: 11/04/2025 23:34TXTV
Pa to nisu svi nego jedan mali operater, a nisam znao ni da oni nešto iznajmljuju od bh telecoma.
Hame_

#471 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Hame_ »

Znači pojma nemaš.
nermin_t

#472 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by nermin_t »

Hame_ wrote: 12/04/2025 16:26 Znači pojma nemaš.
Pa zato sam i pitao da objasniš ko su to svi i kakve linije iznajmljuju od bh telecoma?
Ne znam zašto izbegavaš odgovor
izbjeglica_iz_besmisla

#473 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

shandrprcSA wrote: 27/03/2025 12:09
Pandakonda wrote: 12/03/2025 08:55 Je li neko imao iskustva sa Logosoft optikom ? Da li se tu isplati prebacivati kada se BHT navali na kosti ? Mana je jedino sto nemaju uređaja da mozes na rate uzimati kad ti zatreba, a ova Move aplikacija uopste ne izgleda lose, bara bara sa EON-om
move i eon app u istoj ravni ni u ludilu
Nije kao EON, stepenicu ispod recimo.

Al je zato Moja Web Tv osam stepenica ispod Move TV.

Arena Cloud negdje izmedju ta dva
Hame_

#475 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Hame_ »

nermin_t wrote: 12/04/2025 20:49
Hame_ wrote: 12/04/2025 16:26 Znači pojma nemaš.
Pa zato sam i pitao da objasniš ko su to svi i kakve linije iznajmljuju od bh telecoma?
Ne znam zašto izbegavaš odgovor
Kako sam skontao... BHTelecom ima odobrenje od "države" da se spaja vani između država i onda ovi drugi manji koji to nemaju regularno se prijave BHTelecomu i on im mora odobriti "vezanje" na zahtijevanoj brzini.

Tako da su mene, preko TxTv, spojili 80/40 Mbps putem njihove TxTv kablovske optike, a nisam imao mogućnost BHTelecom optiku spojiti - glupost žešća. Naravno, odjavim BHTelecom Internet i prijavim TxTv.

Nema logike, isto kao da uzimaš Tuzlansko pivo direktno iz Tuzlanske pivare skuplje nego kod nekod lijevog distributera... isto kao što Coca-Colu skuplje plaćaš ako uzimaš je direktno od Coca-Cola BHD ili kako već iz Hadžića.

Mene je baš ovo za Internet iznenadilo... da imam BHTelecom liniju i nemaju optike, a privatna "firmica" preko koje gledam kablovsku TV mi nudi optiku 80/40 za 54,- KM a IDE IM INTERNET PREKO BH TELECOMA :run:
Post Reply