Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za privođenje na saslušanje Dodika, Viškovića i Stevandića
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /250312013
Sada kreće tek zaplet.
Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za privođenje na saslušanje Dodika, Viškovića i Stevandića
Pa on to i želi.JovicSA wrote: ↑12/03/2025 07:43U jednu ruku to bi Dodiku odgovaralo, zaledio bi konflikt a on bi nastavio raditi šta želi u svom pašaluku. Tada bi bila upitna svaka akcija pokušaja hapšenja Dodika i ljudi oko njega.
Može ako bude usvojen.
Mislim da se ovo otpetljava. Moze se Mile opirati isto kosto se lopov opire kada ga uhvate al bit ce priveden i sve ce se rjesavati sudskim putem, na kraju platit ce kaznu od godinu dana i bit ce razjesen funkcije. Ko ce mjesto njega to je veci problem al mislim da imaju nekog u vidu koji ce smiriti situaciju i vratiti sve u zakonske norme.JovicSA wrote: ↑12/03/2025 07:46Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za privođenje na saslušanje Dodika, Viškovića i Stevandića
Sada kreće tek zaplet.
I ti ko Dodikov advokat, pusti sad presudu o nepoštovanju VP-a, ovo je nalog za privođenje zbog usvojenih zakona o prenosu nadležnosti, tj.državnog udara.pici wrote: ↑12/03/2025 07:57Mislim da se ovo otpetljava. Moze se Mile opirati isto kosto se lopov opire kada ga uhvate al bit ce priveden i sve ce se rjesavati sudskim putem, na kraju platit ce kaznu od godinu dana i bit ce razjesen funkcije. Ko ce mjesto njega to je veci problem al mislim da imaju nekog u vidu koji ce smiriti situaciju i vratiti sve u zakonske norme.JovicSA wrote: ↑12/03/2025 07:46Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za privođenje na saslušanje Dodika, Viškovića i Stevandića
Sada kreće tek zaplet.
Oni su toga svjesni zato se ponasaju ovako ko kurve. Jer oni da imaju imalo ubjedjenja da su jaci oni bi stali uz Dodika. Ali znaju prvo da nisu mogli ostvariti svoje kad su imali omjer snaga 10:1. Drugo da su pljackom i zlocinima zauzeli ovo sto sad imaju. Trece da opstina Novig Grad ima vise stanovnika nego komplet RS od Trebinja do Bijeljine. I zato se bave samo politickim ratom a ne stvarnim i rade ovo sto rade jer su imali odrjesene ruke od strane EU da rade sta hoce. Bukvalno ih je evropa pustila da nam razvlace pamet zadnjih 20 godina.pici wrote: ↑12/03/2025 07:50 Nece eufor biti na medjuentitetskim linijama prvo nemaju oni toliki vojni kapacitet a drugo vrsit ce pojacane kontrole po brčkom, banja luci, lukavici, doboju, hercegovini istocnoj, istocnoj bosni itd. To je onaj perio ko iza rata... nema punktova itd, MUP PC ako uspostavi punkt, oni ce ga skloniti itd.
Nema topova po trebevicu, borijama, žuci, mrkovicima itd... nije 92 i veca je bojaz da 400 000 muslimana iz srajevske regije ne krene u osvetnicki pohod na lukavicu, pale, sokolac itd. Mislim da su srbi toga svjesni i da ce dodika isporuciti sudu.
Ne, ne vjerujem da ce se upotrebljavati sila a zakon je decidan. Mile nece ici u krajnju avanturu da padaju glave zato sto nije se odazvao na sudsku presudu, Mile uz pomoc picoustog zakuhava nadajuci ce cjenjkanju i mislim da ce isposlovati placanje godine i ostavka sa funkcije... u srbiji se blizi 15 mart i tu se odlucuje sudbina AV i ako ga smjene, opozicija i narod nisu blagonakloni prema Miletu i on to zna, znaci nema podrsku ni srbije.doktor78 wrote: ↑12/03/2025 08:00I ti ko Dodikov advokat, pusti sad presudu o nepoštovanju VP-a, ovo je nalog za privođenje zbog usvojenih zakona o prenosu nadležnosti, tj.državnog udara.pici wrote: ↑12/03/2025 07:57Mislim da se ovo otpetljava. Moze se Mile opirati isto kosto se lopov opire kada ga uhvate al bit ce priveden i sve ce se rjesavati sudskim putem, na kraju platit ce kaznu od godinu dana i bit ce razjesen funkcije. Ko ce mjesto njega to je veci problem al mislim da imaju nekog u vidu koji ce smiriti situaciju i vratiti sve u zakonske norme.JovicSA wrote: ↑12/03/2025 07:46
Sada kreće tek zaplet.
Imam prijateljicu iz banja luke, kaze bukvalno niko ne podrzava Dodika .Mi smo jedan narod i drzati se dalje pd izjava tipa ”oni”F&N wrote: ↑12/03/2025 08:03Oni su toga svjesni zato se ponasaju ovako ko kurve. Jer oni da imaju imalo ubjedjenja da su jaci oni bi stali uz Dodika. Ali znaju prvo da nisu mogli ostvariti svoje kad su imali omjer snaga 10:1. Drugo da su pljackom i zlocinima zauzeli ovo sto sad imaju. Trece da opstina Novig Grad ima vise stanovnika nego komplet RS od Trebinja do Bijeljine. I zato se bave samo politickim ratom a ne stvarnim i rade ovo sto rade jer su imali odrjesene ruke od strane EU da rade sta hoce. Bukvalno ih je evropa pustila da nam razvlace pamet zadnjih 20 godina.pici wrote: ↑12/03/2025 07:50 Nece eufor biti na medjuentitetskim linijama prvo nemaju oni toliki vojni kapacitet a drugo vrsit ce pojacane kontrole po brčkom, banja luci, lukavici, doboju, hercegovini istocnoj, istocnoj bosni itd. To je onaj perio ko iza rata... nema punktova itd, MUP PC ako uspostavi punkt, oni ce ga skloniti itd.
Nema topova po trebevicu, borijama, žuci, mrkovicima itd... nije 92 i veca je bojaz da 400 000 muslimana iz srajevske regije ne krene u osvetnicki pohod na lukavicu, pale, sokolac itd. Mislim da su srbi toga svjesni i da ce dodika isporuciti sudu.
Nije napokon već na vrijeme jer moraš ispoštovati proceduru da se kasnije ne može žaliti kako nije znao ovo ili ono. Ne bi me iznenadilo da ga zastupa Omar Mjesečar, on je mag u obaranju optužnica iz pravno-formalnih razloga.
Banja Luka je jedno. Slicno se moze reci ii za Bijeljinu. Recimo Gacko je nesto sasvim drugo. Tamo nije rijetkost vidjeti ljude koji setaju u majicama sa naslikanom Mladicevom glavurdom. Na ulacu u grad te doceka mural posvecen Mladicu.Krajnje zatrovana sredina. Tako je otprilike u dosta mjesta gdje je zivotni standard losiji. U urbanijim mjestima, gdje se bolje zivi, situacija je suprotna. Vecini se zivi normalno. Radikalizam hara medju fukarom i bijedom.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑12/03/2025 08:07Imam prijateljicu iz banja luke, kaze bukvalno niko ne podrzava Dodika .Mi smo jedan narod i drzati se dalje pd izjava tipa ”oni”F&N wrote: ↑12/03/2025 08:03Oni su toga svjesni zato se ponasaju ovako ko kurve. Jer oni da imaju imalo ubjedjenja da su jaci oni bi stali uz Dodika. Ali znaju prvo da nisu mogli ostvariti svoje kad su imali omjer snaga 10:1. Drugo da su pljackom i zlocinima zauzeli ovo sto sad imaju. Trece da opstina Novig Grad ima vise stanovnika nego komplet RS od Trebinja do Bijeljine. I zato se bave samo politickim ratom a ne stvarnim i rade ovo sto rade jer su imali odrjesene ruke od strane EU da rade sta hoce. Bukvalno ih je evropa pustila da nam razvlace pamet zadnjih 20 godina.pici wrote: ↑12/03/2025 07:50 Nece eufor biti na medjuentitetskim linijama prvo nemaju oni toliki vojni kapacitet a drugo vrsit ce pojacane kontrole po brčkom, banja luci, lukavici, doboju, hercegovini istocnoj, istocnoj bosni itd. To je onaj perio ko iza rata... nema punktova itd, MUP PC ako uspostavi punkt, oni ce ga skloniti itd.
Jer nisu svi isti, imamo i mi svojih radikala iz SDA
nije loš ni mali karkinF&N wrote: ↑12/03/2025 08:14Senad Bilic i Omar![]()
Mislim da mogu kooperirati da se trazi njihova podrska al sudska policija i sipa su nadlezne, jer one su nadlezne nad citavom BiH. MUP Federacije ga ne moze uhapsiti jedini po potjernici. Mile zajbo si se debelo.use your illusion wrote: ↑12/03/2025 08:20 https://avaz.ba/vijesti/bih/960761/drag ... CFFQtYUStQ
kaze ovaj samo ga SIPA i sudska policija Suda BiH moze uhapsiti.