Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#11226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bih ja neozviljno shvatao gospodju Zovko. Narativ je vrlo slican Dodikovom I on glass " mi smo za Bosnu I Hercegovinu, mir, dijalog I ravnopravnost" . I pri tome obje strane jasno iskazu sta traze I sta za njih predstavljaju rijeci ravnopravnost I mir. I uopste nisam siguran da to nije prijemcivo usima stranih faktora.
S druge strane, osim pozivanja na rad institucija ( sto pozdravljam) jos uvijek se ne zna sta to mi trazimo. Ocuvanje Dejtona, promjene Dejtona, ukidanje konstitutivnosti, ukidanje RS- a, smanjenje nadleznosti domova naroda...itd. Bojim se da bez jasno formiranog zahtjeva I narayiva koji ce to slijediti mi opet ne dodjemo u situaciju u kojoj smo primordial da popustamo tj. opet reduciramo drzavu.
S druge strane, osim pozivanja na rad institucija ( sto pozdravljam) jos uvijek se ne zna sta to mi trazimo. Ocuvanje Dejtona, promjene Dejtona, ukidanje konstitutivnosti, ukidanje RS- a, smanjenje nadleznosti domova naroda...itd. Bojim se da bez jasno formiranog zahtjeva I narayiva koji ce to slijediti mi opet ne dodjemo u situaciju u kojoj smo primordial da popustamo tj. opet reduciramo drzavu.
-
statixx
#11227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva je ovo glupaca. Kada vidim Covica i njegovo rukovodstvo, poput Dodika, da stavlja politicku karijeru na kocku, shvatit cu je ozbiljno. No Zovko bi preko politickog mrtvaca da lesinari i trazi svoja prava, bez obzira sto joj mentor nije kurcem mrdnuo da osudi rusenje ustavnog poretka ove zemlje.DonieBrasco wrote: ↑11/03/2025 18:55https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... ytona.html
ZOVKO POZVALA ČOVIĆA DA SLIJEDI DODIKA: "Ovo je povijesna prilika za Hrvate u BiH da zatraže vraćanje prava iz Daytona!"
- no_sekirli
#11228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od euforije do ocaja, od rata do gradjanjske, sinusoida ide gore dole.
Ljudi dragi koji vam je djavo? Pa ne moze se nesto sto je islo krivim putem 35 godina rijesiti za 7 dana.
Neka krmak radi predstavu kakvu god hoce, svakako nema bas puno publike koja mu to odobrava. Treba to sve ignorirati do ovih protesta u Srbiji 15., zar ne vidite da je trenutno u tome fol?
Po sadasnjem omjeru snaga promjene ustava mu ne mogu proci, ako opozicija bude na njegovoj strani, onda barem znamo sve 1/1, a ako ne bude, tek ce onda aterirati na nos.
Polako ljudi, mir je, ne puca se, ne padaju cuskije, snijeg je pao, neka sve zvijeri pokazu svoje tragove.
Vi iz dijaspore ne dolijevajte ulje na vatru, ne pricamo ni mi vama da li da smanjite temperature u stanu i da li da gasite rasvjetu u hodniku radi ustede. Ohanite malo, dosadni ste sa svojim analizama i savjetima sa sigurne udaljenosti!
Ljudi dragi koji vam je djavo? Pa ne moze se nesto sto je islo krivim putem 35 godina rijesiti za 7 dana.
Neka krmak radi predstavu kakvu god hoce, svakako nema bas puno publike koja mu to odobrava. Treba to sve ignorirati do ovih protesta u Srbiji 15., zar ne vidite da je trenutno u tome fol?
Po sadasnjem omjeru snaga promjene ustava mu ne mogu proci, ako opozicija bude na njegovoj strani, onda barem znamo sve 1/1, a ako ne bude, tek ce onda aterirati na nos.
Polako ljudi, mir je, ne puca se, ne padaju cuskije, snijeg je pao, neka sve zvijeri pokazu svoje tragove.
Vi iz dijaspore ne dolijevajte ulje na vatru, ne pricamo ni mi vama da li da smanjite temperature u stanu i da li da gasite rasvjetu u hodniku radi ustede. Ohanite malo, dosadni ste sa svojim analizama i savjetima sa sigurne udaljenosti!
-
DonieBrasco
#11229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za njih je dogovor da se srbi i hrvati dogovore a bosnjaci da prihvate ili nema BiH.palermo wrote: ↑11/03/2025 19:48 Ne bih ja neozviljno shvatao gospodju Zovko. Narativ je vrlo slican Dodikovom I on glass " mi smo za Bosnu I Hercegovinu, mir, dijalog I ravnopravnost" . I pri tome obje strane jasno iskazu sta traze I sta za njih predstavljaju rijeci ravnopravnost I mir. I uopste nisam siguran da to nije prijemcivo usima stranih faktora.
- SaraFina
#11230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ona sve to radi pod pokroviteljstvom Covica. Cijelo vrijeme HDZ hinjski i podmuklo asistira Dodiku u drzavnom udaru. Sto kroz ono smece od HMS, sto ovako kao Zovko.statixx wrote: ↑11/03/2025 19:50Kakva je ovo glupaca. Kada vidim Covica i njegovo rukovodstvo, poput Dodika, da stavlja politicku karijeru na kocku, shvatit cu je ozbiljno. No Zovko bi preko politickog mrtvaca da lesinari i trazi svoja prava, bez obzira sto joj mentor nije kurcem mrdnuo da osudi rusenje ustavnog poretka ove zemlje.DonieBrasco wrote: ↑11/03/2025 18:55https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... ytona.html
ZOVKO POZVALA ČOVIĆA DA SLIJEDI DODIKA: "Ovo je povijesna prilika za Hrvate u BiH da zatraže vraćanje prava iz Daytona!"
-
statixx
#11231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Obecao je odlikovanje Stanivukovicu ukoliko ga podrzi.Prpa.ba wrote: ↑11/03/2025 19:37 Ako je suditi po veselju, ruku za neustavni dokument nece nedostajati.![]()
Ali dobro je da se raja zabavlja imaginarnim vijestima iz pera Mulahusica i slicnih eksperata.Dodik unaprijed slavi sutrašnju sjednicu NSRS na koji se razmatra skandalozni ustav RS: To će biti veliki dan, nazdravimo![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zovko govori ono sto Covic zeli, ali nece da kaze da ga se ne bi kasnije razvlacilo
- no_sekirli
#11233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sinoc ti napisa da sve to inicira Plenkovic, da je on glavni, a da se Covica bas i ne pita. Danas pises da je Covic.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 19:53Ona sve to radi pod pokroviteljstvom Covica. Cijelo vrijeme HDZ hinjski i podmuklo asistira Dodiku u drzavnom udaru. Sto kroz ono smece od HMS, sto ovako kao Zovko.statixx wrote: ↑11/03/2025 19:50Kakva je ovo glupaca. Kada vidim Covica i njegovo rukovodstvo, poput Dodika, da stavlja politicku karijeru na kocku, shvatit cu je ozbiljno. No Zovko bi preko politickog mrtvaca da lesinari i trazi svoja prava, bez obzira sto joj mentor nije kurcem mrdnuo da osudi rusenje ustavnog poretka ove zemlje.
Tko je glavni?
-
zigson
- no_sekirli
#11235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vaskovic rafala ali slabo pogadja.
- SaraFina
#11236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Plenki radi drzavnicke stvari. Kao sto je lobiranje i sjedeljke sa Eu zvanicnicima. Ovaj krkan radi podmuklo i poput sjecikese. Onako Gdje se moze ugraditi. Bilo od tendera u entitetima, bilo u vlasti u FBiHili BiH.a sada drzavnog udara.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 19:56Sinoc ti napisa da sve to inicira Plenkovic, da je on glavni, a da se Covica bas i ne pita. Danas pises da je Covic.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 19:53Ona sve to radi pod pokroviteljstvom Covica. Cijelo vrijeme HDZ hinjski i podmuklo asistira Dodiku u drzavnom udaru. Sto kroz ono smece od HMS, sto ovako kao Zovko.statixx wrote: ↑11/03/2025 19:50
Kakva je ovo glupaca. Kada vidim Covica i njegovo rukovodstvo, poput Dodika, da stavlja politicku karijeru na kocku, shvatit cu je ozbiljno. No Zovko bi preko politickog mrtvaca da lesinari i trazi svoja prava, bez obzira sto joj mentor nije kurcem mrdnuo da osudi rusenje ustavnog poretka ove zemlje.
Tko je glavni?
Ako ti to dosad nije jasno. Bojim de da nece nikad biti,
Last edited by SaraFina on 11/03/2025 20:01, edited 1 time in total.
-
palermo
#11237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali zasto Covic. Nije Covic, nego zvanicni Zagreb. Svodjenje ove price na Covica ili Zovko je kao prvo netacno, a kao drugo opasno jer nas dovodi u zabludu.sime_cipol wrote: ↑11/03/2025 19:56 Zovko govori ono sto Covic zeli, ali nece da kaze da ga se ne bi kasnije razvlacilo
-
A_A_AKCIJA
#11238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To nije ništa novo, da se sa osumnjičenim pokušava nagoditi, ali da surađuje i zavali druge.
Misli se na Stevandića koji nudi sve , samo da ne ide u muriju.
- Prpa.ba
#11239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni se cini da smo "mi" sustinski zadovoljni samo da je mir i da je makar donekle nenarusena iluzija postojanja vanjskih granica BiH. "Mi" u smislu najveceg zajednickog sadrzioca "probosanskih" forumasa.palermo wrote: ↑11/03/2025 19:48 S druge strane, osim pozivanja na rad institucija ( sto pozdravljam) jos uvijek se ne zna sta to mi trazimo. Ocuvanje Dejtona, promjene Dejtona, ukidanje konstitutivnosti, ukidanje RS- a, smanjenje nadleznosti domova naroda...itd. Bojim se da bez jasno formiranog zahtjeva I narayiva koji ce to slijediti mi opet ne dodjemo u situaciju u kojoj smo primordial da popustamo tj. opet reduciramo drzavu.
Cim se krene u bilo koju diskusiju osim "rada institucija", krene barska tucnjava, spominje se Palestina, vehabije, 23%, Tito, Alija, dogovor sa hrvatima, sa srbima, je li se moralo "ratovati devedesetih"..
Prirodni ishod takve postavke koja krece od "realnosti" je zakljucak da neki djelatnik sudske policije mora rizikovati svoj zivot da bi zagarantovao trenutni pravni okvir da Covic i Stanivukovic nastave gdje Covic i Dodik stadose.
I onda ide snebivanje da postoje i Bosnjaci koji bi krenuli vaninstitucionalno po uzoru na druge, doduse koji imaju jace zaledjine.. ustvari, imaju zaledjine uopste. Jah, golema li cuda.
Last edited by Prpa.ba on 11/03/2025 20:04, edited 1 time in total.
-
zigson
#11240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se da je normalno, ali moram reci da konkretno u ovoj situaciji, crno na bijelo ne bi trebalo da bude normalno da se ikome od terorista ista nudi. Mozda je i vaskoviceva patka, vrijeme ce reci svakakoA_A_AKCIJA wrote: ↑11/03/2025 20:02To nije ništa novo, da se sa osumnjičenim pokušava nagoditi, ali da surađuje i zavali druge.
Misli se na Stevandića koji nudi sve , samo da ne ide u muriju.
- SaraFina
#11241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li ovaj HDZ-oval?palermo wrote: ↑11/03/2025 20:01Ali zasto Covic. Nije Covic, nego zvanicni Zagreb. Svodjenje ove price na Covica ili Zovko je kao prvo netacno, a kao drugo opasno jer nas dovodi u zabludu.sime_cipol wrote: ↑11/03/2025 19:56 Zovko govori ono sto Covic zeli, ali nece da kaze da ga se ne bi kasnije razvlacilo
https://www.index.hr/mobile/tag/352671/ ... rby=latest
-
zigson
#11242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da nije covic zovki nadredjeni nego obrnuto.palermo wrote: ↑11/03/2025 20:01Ali zasto Covic. Nije Covic, nego zvanicni Zagreb. Svodjenje ove price na Covica ili Zovko je kao prvo netacno, a kao drugo opasno jer nas dovodi u zabludu.sime_cipol wrote: ↑11/03/2025 19:56 Zovko govori ono sto Covic zeli, ali nece da kaze da ga se ne bi kasnije razvlacilo
- no_sekirli
#11243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je sve kristalno jasno, ali volio bih i da jednom mozes zadrzati svoj stav, a ne tamo-'vamo.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 20:01Plenki radi drzavnicke stvari. Kao sto je lobiranje i sjedeljke sa Eu zvanicnicima. Ovaj krkan radi podmuklo i poput sjecikese. Onako Gdje se moze ugraditi. Bilo od tendera u entitetima, bilo u vlasti u FBiHili BiH.a sada drzavnog udara.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 19:56Sinoc ti napisa da sve to inicira Plenkovic, da je on glavni, a da se Covica bas i ne pita. Danas pises da je Covic.
Tko je glavni?
Znaci od danas je Covic glavni i sjecikesa, a Plenki je fini i kulturni koji gura Covicev podmukli stav. Nije problem, samo da znam.
- SaraFina
#11244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije od danas. Oduvjek je Covic to. To sto on tebe iz nekog tebi samo znanog razloga zadivljuje nesto, osobno je tvoj problem. Urami mu sliku i stavi na zid.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 20:05Meni je sve kristalno jasno, ali volio bih i da jednom mozes zadrzati svoj stav, a ne tamo-'vamo.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 20:01Plenki radi drzavnicke stvari. Kao sto je lobiranje i sjedeljke sa Eu zvanicnicima. Ovaj krkan radi podmuklo i poput sjecikese. Onako Gdje se moze ugraditi. Bilo od tendera u entitetima, bilo u vlasti u FBiHili BiH.a sada drzavnog udara.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 19:56
Sinoc ti napisa da sve to inicira Plenkovic, da je on glavni, a da se Covica bas i ne pita. Danas pises da je Covic.
Tko je glavni?
Znaci od danas je Covic glavni i sjecikesa, a Plenki je fini i kulturni koji gura Covicev podmukli stav. Nije problem, samo da znam.
Ja ne pokusavam amnestirati ni Plenkija niHDZ HR no oni su kategorija iznad za ove nase sitne prodane duse iz kamenjara.
-
Johny12
#11245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvini ovo je tako pogresno. Dodikov plan ne treba pasti zato sto nema podrsku u NS RS, vec zato sto ga treba murija pokupiti u pritvor i sasvim dovoljno pravnih argumenata za to ima.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 19:50 Od euforije do ocaja, od rata do gradjanjske, sinusoida ide gore dole.
Kao sto neko napisa, morace neki policajac rizikovati zivot da znamo ima li drzave ili ne.
Jer ako Dodik padne zbog nedostatka podrske nista nije rjeseno. Ako padne zbog reakcije drzave svaka buduca RS garnitura na vlasti ce znati granice.
- studiorum_tuzlaensis
#11246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vaskovic je dosad sve pogodio - skoro svi su zavrsili u buvari sa njegovih blogova. Ima tu jos, evo rasplice se.
Covic je svom HDZ-u potpisao odgođeni katil ferman sa ovim povlačenjem ručne da se osudi Dodik. Mnogi se ne slažu ali još nemaju moć da kažu.
Drugim riječima, početak kraja HDZa BiH kao 'stožerne hrvatske stranke' i sigurno u trenutnom broju i sastavu lokalnih i regionalnih odbora neće dočekati iduće izbore.
Covic je svom HDZ-u potpisao odgođeni katil ferman sa ovim povlačenjem ručne da se osudi Dodik. Mnogi se ne slažu ali još nemaju moć da kažu.
Drugim riječima, početak kraja HDZa BiH kao 'stožerne hrvatske stranke' i sigurno u trenutnom broju i sastavu lokalnih i regionalnih odbora neće dočekati iduće izbore.
- SaraFina
#11247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je vier Nego korrekt od Anusica.
@palermo
@palermo
Komentirao je i političku situaciju u susjednoj BiH, odnosno Republici Srpskoj nakon nepravomoćne presude Miloradu Dodiku. Na pitanje je li ovo sigurnosno najizazovniji trenutak za Hrvatsku od Domovinskog rata Anušić odgovara: "Jest, tu nema dileme. Od završetka svih sukoba na području jugoistočne Europe ova situacija postaje užarena, tu nema dileme. Javnost možda ne zna ili zna, ali zaseoci bošnjačke nacionalnosti u RS-u, ljudi su otišli zbog vlastite sigurnosti, ne znaju što će biti sutra."
Upitan postoji li, u slučaju neposredne ratne prijetnje, spremna reakcija Anušić na to odgovara potvrdno. "Postoje planovi, strategije, to je naše susjedstvo. Vrlo je ozbiljna situacija, trebamo se pripremati za sve scenarije", rekao je ministar.
Last edited by SaraFina on 11/03/2025 20:15, edited 1 time in total.
-
saimidin
#11248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je to, na kraju će se svi čuditi kad u narednom dogovoru opetPrpa.ba wrote: ↑11/03/2025 20:03Meni se cini da smo "mi" sustinski zadovoljni samo da je mir i da je makar donekle nenarusena iluzija postojanja vanjskih granica BiH. "Mi" u smislu najveceg zajednickog sadrzioca "probosanskih" forumasa.palermo wrote: ↑11/03/2025 19:48 S druge strane, osim pozivanja na rad institucija ( sto pozdravljam) jos uvijek se ne zna sta to mi trazimo. Ocuvanje Dejtona, promjene Dejtona, ukidanje konstitutivnosti, ukidanje RS- a, smanjenje nadleznosti domova naroda...itd. Bojim se da bez jasno formiranog zahtjeva I narayiva koji ce to slijediti mi opet ne dodjemo u situaciju u kojoj smo primordial da popustamo tj. opet reduciramo drzavu.
Cim se krene u bilo koju diskusiju osim "rada institucija", krene barska tucnjava, spominje se Palestina, vehabije, 23%, Tito, Alija, dogovor sa hrvatima, sa srbima, je li se moralo "ratovati devedesetih"..![]()
Prirodni ishod takve postavke koja krece od "realnosti" je zakljucak da neki djelatnik sudske policije mora rizikovati svoj zivot da bi zagarantovao trenutni pravni okvir da Covic i Stanivukovic nastave gdje Covic i Dodik stadose.
I onda ide snebivanje da postoje i Bosnjaci koji bi krenuli vaninstitucionalno po uzoru na druge, doduse koji imaju jace zaledjine.. ustvari, imaju zaledjine uopste. Jah, golema li cuda.![]()
- no_sekirli
#11249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Heheh, u nedostatku argumenata, postajes pomalo bezobrazna.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 20:10Nije od danas. Oduvjek je Covic to. To sto on tebe iz nekog tebi samo znanog razloga zadivljuje nesto, osobno je tvoj problem. Urami mu sliku i stavi na zid.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 20:05Meni je sve kristalno jasno, ali volio bih i da jednom mozes zadrzati svoj stav, a ne tamo-'vamo.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 20:01
Plenki radi drzavnicke stvari. Kao sto je lobiranje i sjedeljke sa Eu zvanicnicima. Ovaj krkan radi podmuklo i poput sjecikese. Onako Gdje se moze ugraditi. Bilo od tendera u entitetima, bilo u vlasti u FBiHili BiH.a sada drzavnog udara.
Ja ne pokusavam amnestirati ni Plenkija niHDZ HR no oni su kategorija iznad za ove nase sitne prodane duse iz kamenjara.
Draganova slika nije za zida, onda stoji u srcu svakog BH patriote
- SaraFina
#11250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bas htjedoh da te oznacim.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 20:15Heheh, u nedostatku argumenata, postajes pomalo bezobrazna.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 20:10Nije od danas. Oduvjek je Covic to. To sto on tebe iz nekog tebi samo znanog razloga zadivljuje nesto, osobno je tvoj problem. Urami mu sliku i stavi na zid.no_sekirli wrote: ↑11/03/2025 20:05
Meni je sve kristalno jasno, ali volio bih i da jednom mozes zadrzati svoj stav, a ne tamo-'vamo.
Draganova slika nije za zida, onda stoji u srcu svakog BH patriote![]()
Ovo je vise nego korektno od HDZ-ovog ministra Anusica.
Komentirao je i političku situaciju u susjednoj BiH, odnosno Republici Srpskoj nakon nepravomoćne presude Miloradu Dodiku. Na pitanje je li ovo sigurnosno najizazovniji trenutak za Hrvatsku od Domovinskog rata Anušić odgovara: "Jest, tu nema dileme. Od završetka svih sukoba na području jugoistočne Europe ova situacija postaje užarena, tu nema dileme. Javnost možda ne zna ili zna, ali zaseoci bošnjačke nacionalnosti u RS-u, ljudi su otišli zbog vlastite sigurnosti, ne znaju što će biti sutra."
Upitan postoji li, u slučaju neposredne ratne prijetnje, spremna reakcija Anušić na to odgovara potvrdno. "Postoje planovi, strategije, to je naše susjedstvo. Vrlo je ozbiljna situacija, trebamo se pripremati za sve scenarije", rekao je ministar.
Last edited by SaraFina on 11/03/2025 20:17, edited 1 time in total.