Koliko ima ruku ?ovo_malo_duse wrote: ↑11/03/2025 15:56I mene ovo interesuje zar ne mora bit 2/3 glasova za kad je ustav u pitanju. Nema Mile toliko ruku u PC _u
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- No Mind
#11077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Strpljivi i oprezni... ali nezvanicno imamo informacije da ce Tuzilastvo vec ove sedmice djelovati sa sljedecim potezima. Tako da vrlo brzo cemo vidjeti dalji razvoj i ne treba u ovom momentu paničiti da se ništa ne radi! Moramo imati povjerenje u institucije, vec su dokazale opstojnost u kriticnom momentu. Bar za sada je to jos uvijek racionalno razmisljanje!DaysleepeR wrote: ↑11/03/2025 15:59 Moramo biti strpljivi.
Ovdje se i računa na naš gubitak strpljenja i neki vaninstitucionalni potez.
A to planira i SDA.
Ako nasjednemo, svi komplet trebamo odustati od države i svega jer smo sami krivi.
Last edited by No Mind on 11/03/2025 16:05, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- SaraFina
#11079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi sebi ne mozemo priustiti da kazemo bilo sto Donaldu i USA. Na srecu nismo susjedi Izraelu, nego Srbiji. Pa Srbi koliko god ludi bili nemaju utjecaja kod USA, da nas neko odluci zbog njih raseljavati u Tursku negdje.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 15:40Pa rekli su mu mnogi. Isto tako jednog dana moze preselit 1.5miliona Bosnjaka, samo smetamo ovdje, moze napraviti od Neuma Monte Carlo. Ako krenu preseljavati, ti suti, mozes misliti da nece doci do tebe.
Samo kazem da nije problem podrska Palestini, problem je ako neko recimo poziva na nesto protiv Izraela - vidis razliku. Jugoslavija je priznala Izrael I Palestinu, BiH je pravni naslijednik koji je nastavio taj odnos. Jednostavna politika.
Moje misljenje je da treba se umiriti trebutno. Ne ide nam lose. A svaki nas pokusaj bilo cega i deklarativno komsije i susjedi bi jedva docekali iskoristiti.
-
LSD
#11080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Normalno.bosanski__ wrote: ↑11/03/2025 16:01LSD wrote: ↑11/03/2025 14:50Sumnjam u to.farenhajt983 wrote: ↑11/03/2025 14:44
isto tako vidis gdje je SDS ta poltika dovela, od politickih suspenzij do bijede opozicije
slazem se da mogu profitirati miletovom penzijom,ali isto tako poniknuti iskustvom se nece vise uputiti u te pustolovine
SDS je vec kretao u najgore moguce pustolovine jos pocetkom 90-tih kada je psihijatar sa Durmitora najavio krvoprolice....pa kasnije presao sa rijeca na djela.
To nije ni stranka, vec zlocinacko udruzenje. To se trebalo davnih dana osuditi, ukinuti i glavonje potrpati u zatvore.
Sjeti se da su to htjeli stranci poslije rata, ali Aljo nije dao !!!
Bojao se istog scenarija za SDA![]()
Znao da bi oni bili sljedeci.
Isto kao sto sad Covic zna da je sljedeci, pa zeli da vaskrsne HercegBosnu i da mu se dodijeli Izborni zakon po njegovoj volji. Da moze kakogod.
- DaysleepeR
#11081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Određene političke snage i dalje mentalno žive u 1992 a sa njima skupa i dobar dio građana.No Mind wrote: ↑11/03/2025 16:05Strpljivi i oprezni... ali nezvanicno imamo informacije da ce Tuzilastvo vec ove sedmice djelovati sa sljedecim potezima. Tako da vrlo brzo cemo vidjeti dalji razvoj i ne treba u ovom momentu paničiti da se ništa ne radi! Moramo imati povjerenje u institucije, vec su dokazale opstojnost u kriticnom momentu. Bar za sada je to jos uvijek racionalno razmisljanje!DaysleepeR wrote: ↑11/03/2025 15:59 Moramo biti strpljivi.
A to planira i SDA.
Ako nasjednemo, svi komplet trebamo odustati od države i svega jer smo sami krivi.
Ova država danas ima i policiju i vojsku i sudove i obavještajnu službu i unificiranu podršku izvana.
Nipošto ne smijemo podleći nervozi, iako i mene prvog ovo strašno iritira i PTSP me puca punim.
Ali nikako nam ne treba prosipanje sile i kurčenje i pozivi na akciju.
To je sve izjednačavanje na terenu i onda smo donji.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto ne znaci da Srbi nece nastaviti sa svojim namjeramamk ultra wrote: ↑11/03/2025 16:05 https://www.index.hr/vijesti/clanak/zel ... 49916.aspx
rusima ide ovo
a ne balkan![]()
-
tuitamo
-
emmir1
#11084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
BAK-eV wrote: ↑11/03/2025 15:58I onda?emmir1 wrote: ↑11/03/2025 15:54upitan wrote: ↑11/03/2025 15:37 Kaze kifla neka institucije rade svoj posao, samo koje su to institucije kada su pod vecina kontrolom HDZ i SNSD...
A kao sto sam pisao ovdje,Dodiku nista nece znaciti odluke US BiH jer ce donjeti zakone da se takav zakon ne primjenjuje na tzv.rs.
Objavljujemo Nacrt novog ustava RS-a: Republika Srpska može sklopiti (kon)federaciju sa susjednim zemljama
https://istraga.ba/objavljujemo-nacrt-n ... -zemljama/
Dakle ide ono sto je Dodik najavio,prvo vojska,vjerovatno finansirana iz budzeta VM za koji je Trojka glasala,a prihvatili su da Dodik povuce svoju ekipu a da oni dodatno zaposle one koji budu nedostajali.
Ovo je najveca izdaja napravljena do danas.
Nisu Njiva i Voja bez razloga bili u tzv.rs. , zna Dodik jos od Zakona o prebivalistu kako je najlakse sa Sdp(komunistima).
Dakle, ocigledno je po ovome dogovoreno mirno razdruzivanje,i samo da znate nakon ovog iduci su na "meti" UIO,RAK,akcize,vanjski dug itd..
Stranci ako budu pravili rjesenje, to ce biti u pravcu dajte mu sta trazi a to je ocigledno prvo drzavna imovina a onda i ovo ostalo...
Sud i tuzilastvo ce radit svoj posao
CIK ce radit svoj posao.
Crvene potjernice ce biti izdate za Dodikom i kompanjonima.
Dodik nece imati nikakve funkcije, svi zakoni koje je donio ce biti ponisteni.
Moze da drzi cijelu RS kao svoje taoce i to je sve.
Sankcije ce biti uvedene, svi finansijski tokovi blokirani, banke povucene
Moze samo da RS odvede u vrlo tezak polozaj, da narodu bude vrlo tesko prezivljavat
Sto bude duze trajalo, sve ce im teže da bude
Onda cemo cekat da se preda sam.
Ili ce ga njegovi motkom istjerat.
On bi volio da krene kolona SIPA da ga uhapsi pa da njegovi pucaju na SIPA
Najizglednije da ce pobjeci u Srbiju ili Moskvu
-
bosanski__
#11085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SaraFina wrote: ↑11/03/2025 16:06Mi sebi ne mozemo priustiti da kazemo bilo sto Donaldu i USA. Na srecu nismo susjedi Izraelu, nego Srbiji. Pa Srbi koliko god ludi bili nemaju utjecaja kod USA, da nas neko odluci zbog njih raseljavati u Tursku negdje.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 15:40Pa rekli su mu mnogi. Isto tako jednog dana moze preselit 1.5miliona Bosnjaka, samo smetamo ovdje, moze napraviti od Neuma Monte Carlo. Ako krenu preseljavati, ti suti, mozes misliti da nece doci do tebe.
Samo kazem da nije problem podrska Palestini, problem je ako neko recimo poziva na nesto protiv Izraela - vidis razliku. Jugoslavija je priznala Izrael I Palestinu, BiH je pravni naslijednik koji je nastavio taj odnos. Jednostavna politika.
Moje misljenje je da treba se umiriti trebutno. Ne ide nam lose. A svaki nas pokusaj bilo cega i deklarativno komsije i susjedi bi jedva docekali iskoristiti.
Danas Trumpov sin sletio u Beograd radi biznisa.
Misliš da neće tražiti podršku za RS ??
- SaraFina
#11086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma naravno. Bilo kakve kaluklacije kako smo mi referendumom izazvali Srbe za rat su göupost. VRS se formirao, JNA ga planski napruzala Mladic i Karadzic. Ljudi dovuköi bagere i rovokopace da zatrpavaju ubijene Bosnjake. Ti nema sanse da bilo „spontano“. Nego planirano i to ko zna od kada. Logistika, vojska, paravojne formacije.anelsol wrote: ↑11/03/2025 15:40Dovoljno je pogledati kada su Tuđman i Milošević dogovorili podjelu BiH, u martu 1991 godine, dakle godinu dana prije referenduma, i bit će jasno šta bi se sa nama desilo i da BiH nije izašla iz Jugoslavije. U Bosni bi se ratovalo a Bošnjaci bi ginuli i za srpske i za hrvatske interese. Bili bi obično topovsko meso. Na kraju bi se oni vjerovatno raskusurali u skladu sa sporazumom i nebi bilo ni Bosne niti Bošnjaka.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 14:42Ja sam ubijedjena, da bi nas u oba scenarija Srbi nasli razlog napasti. I da nismo glasali za nezavisnost, natalitet i demografija bili bi razlog da nas napadnu. Pogledaj samo popis poslednji prijeratni i sve ce ti biti jasno.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 14:12
Da BiH nije izasla bila bi upitna legitimnost izlaska Hrvatske i Slo. Da BiH nije prebacila rat na sebe Hrvatska bi se morala braniti, a ne svercati 3 godine dok nas kolju. Ima mnogo razloga zasto, ali je ispalo kako je ispalo. Niko ne zna sta bi bilo da BiH nije prebacila rat na sebe, ali teorije ozbiljnih ljudi su da bi se isetali kao CG ili Kosovo za 10 godina nakon sto se Hrvatska i Srbija medjusobno istrose.
Sta bi bilo kad bi bilo, da li bi Milosevic uspio privremeno saulisati cetnicke horde, ostat ce pitanje vjecno. Ali nakon ovog mogucnost suzivota je izgubljena za sljedecih 100 godina, to je sigurno.
Nismo znaci mi prebacili rat u BiH nekim nasim glasanjem za neovisnost. Nego je to bilo od pocetka planirano. Za deset godina da smo ostali u krnjoj Jugi s njima poklopili bi BiH.
I to bezpovratno.
-
emmir1
#11087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za promjenu Ustava mu treba dvije trecine
Znaci 56 ruku od 83
Znaci 56 ruku od 83
- SaraFina
#11088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cijenu moj Hakize diktira „trziste“. A trenutna situacija naša je jako komplikovana. Rizikovati da sve ovo pozitivno sto smo dobili ovih dana prokockamo, moze samo budala i hazarder.
- shbc
#11089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postoje drzavne institucije i drzavni zakoni. I jedno i drugo treba da bude sveto slovo za svakoga ko voli i postuje ovu drzavu. Provodeci te zakone kroz organe se jaca drzava, napreduje ka EU i NATO i dokazuje separatistima da ne mogu pobijediti.
- ovo_malo_duse
#11090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sa svim hadaljima ma 47 od 83 poslanika moze jos navuci 3 iz SPS al nije mu dovoljno .sime_cipol wrote: ↑11/03/2025 16:05Koliko ima ruku ?ovo_malo_duse wrote: ↑11/03/2025 15:56I mene ovo interesuje zar ne mora bit 2/3 glasova za kad je ustav u pitanju. Nema Mile toliko ruku u PC _u
Al neznam koje pravilo mora li bit jeli to 2/3 66% tre a mu 56 ruku a to nema bez opozicije
- dr_Evil
#11091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da ispravim, nikad ne rekoh da je referendum bio neki razlog. Karte su podiljeljene mnogo ranije, jos osamdesetih je Milosevic izazvao kriz kad je izmijenio vojne oblasti, i doveo ih na ratne granice umjesto po republikama. Referendum je dosao mnogo godina poslije toga, i u trenutku kad je Milosevicu bilo potrebno da pokaze da je on faktor stabilnosti kako su mu tepali.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 16:10
Ma naravno. Bilo kakve kaluklacije kako smo mi referendumom izazvali Srbe za rat su göupost. VRS se formirao, JNA ga planski napruzala Mladic i Karadzic. Ljudi dovuköi bagere i rovokopace da zatrpavaju ubijene Bosnjake. Ti nema sanse da bilo „spontano“. Nego planirano i to ko zna od kada. Logistika, vojska, paravojne formacije.
- No Mind
#11092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo, to 1:1 odgovara političkom narativu separatista o sukobljenim federalnim jedinicama, sukobu etnickih teritorija ili kako vec...DaysleepeR wrote: ↑11/03/2025 16:07Određene političke snage i dalje mentalno žive u 1992 a sa njima skupa i dobar dio građana.No Mind wrote: ↑11/03/2025 16:05Strpljivi i oprezni... ali nezvanicno imamo informacije da ce Tuzilastvo vec ove sedmice djelovati sa sljedecim potezima. Tako da vrlo brzo cemo vidjeti dalji razvoj i ne treba u ovom momentu paničiti da se ništa ne radi! Moramo imati povjerenje u institucije, vec su dokazale opstojnost u kriticnom momentu. Bar za sada je to jos uvijek racionalno razmisljanje!DaysleepeR wrote: ↑11/03/2025 15:59 Moramo biti strpljivi.
A to planira i SDA.
Ova država danas ima i policiju i vojsku i sudove i obavještajnu službu i unificiranu podršku izvana.
Nipošto ne smijemo podleći nervozi, iako i mene prvog ovo strašno iritira i PTSP me puca punim.
Ali nikako nam ne treba prosipanje sile i kurčenje i pozivi na akciju.
To je sve izjednačavanje na terenu i onda smo donji.
Iskreno ako ovo bude tacno za tužilaštvo, to bi me i pozitivno iznenadilo da se prilagodjavaju djelovanju separatista i ubrzavaju proces kad je potrebno. Ja to nisam ocekivao, ali to mi je jos jedan optimistican signal doraslosti drzavnih institucija!
- Prpa.ba
#11093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo, da pretpostavimo da ce sutra skupstina entiteta RS glasati po vlastitim propisima.
Potrebno je 56 glasova za od 83, opozicija ima 25, probosanske stranke 5, stranke pobunjenih srba imaju 53 zastupnika.
Mozda i naguraju, a kad vec idu u anarhiju mogu traziti i dvije trecine od prisutnih ili kako god vec zele.
Potrebno je 56 glasova za od 83, opozicija ima 25, probosanske stranke 5, stranke pobunjenih srba imaju 53 zastupnika.
Mozda i naguraju, a kad vec idu u anarhiju mogu traziti i dvije trecine od prisutnih ili kako god vec zele.
-
bosanski__
#11094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Biće vam kiparski scenario.
Neće se ginuti da se u B Luci hapse prvi ljudi RS.
Prošla su ta vremena.
Danas je lični interes ispred svih.
Ulazimo u novu fazu koja može da traje godinama.
Neće se ginuti da se u B Luci hapse prvi ljudi RS.
Prošla su ta vremena.
Danas je lični interes ispred svih.
Ulazimo u novu fazu koja može da traje godinama.
- Logovan
#11095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
DonieBrasco
#11096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji tajming sutra EU parlament raspravlja o Dodikovm ludilu a istovrmeon on na sjednici NSRS pojacava ludilo i udare na drzavu.

- SaraFina
#11097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znas ti koliko je nas bilo na zadnjem prijeratnom popisu? Sa onim Jugoslovenima i „ostalim“.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 16:13Samo da ispravim, nikad ne rekoh da je referendum bio neki razlog. Karte su podiljeljene mnogo ranije, jos osamdesetih je Milosevic izazvao kriz kad je izmijenio vojne oblasti, i doveo ih na ratne granice umjesto po republikama. Referendum je dosao mnogo godina poslije toga, i u trenutku kad je Milosevicu bilo potrebno da pokaze da je on faktor stabilnosti kako su mu tepali.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 16:10
Ma naravno. Bilo kakve kaluklacije kako smo mi referendumom izazvali Srbe za rat su göupost. VRS se formirao, JNA ga planski napruzala Mladic i Karadzic. Ljudi dovuköi bagere i rovokopace da zatrpavaju ubijene Bosnjake. Ti nema sanse da bilo „spontano“. Nego planirano i to ko zna od kada. Logistika, vojska, paravojne formacije.
Mi bi za 10 godina bili 65/70% BiH.
-
DonieBrasco
#11098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U fazonu zakoni stupaju na snagu odmah, potom salju Vucic, Putin, Orban, Milanovic vojnu podrsku, u najluđim snovima je ovo samo moguce.Osniva se "vojska RS", entitet ima pravo ući u vojne saveze s drugim državama
- ovo_malo_duse
#11099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemaju 53. Max 52 snack trebaju mu svi prisutni iz vladajuce i da 4 iz opozicije predje kod njega.Prpa.ba wrote: ↑11/03/2025 16:15 Evo, da pretpostavimo da ce sutra skupstina entiteta RS glasati po vlastitim propisima.
Mozda i naguraju, a kad vec idu u anarhiju mogu traziti i dvije trecine od prisutnih ili kako god vec zele.![]()
Al dobro je zaorao vidi da nema izbora ovo jal pukovnik jal pokojnik. Cjena samo raste. Sto vise zaore manje ce PC_ja biti al boli njeg on mora jer ako misli da se ne oklizne na bananu u Moskvi kad razguli tamo moray ce gurat dokke mu kazu.
Last edited by ovo_malo_duse on 11/03/2025 16:26, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, al onda tako i napisi.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 14:32Kad kazem masovne grobnice i ABiH, ja hocu reci da vrh ABiH nije sistematski, brutalno i masovno planirala ubijanje nebošnjačkog stanovništva nigdje. Pa ni U Sarajevu pod opsadom. Niti smo se sluzili logistikom i zatrpavali leševe ubijenih na nekih pedeset lokacija. Tog plana nije bilo. Za razliku od planova VRS-a i VJ. I paravojnih srpskih formacija. Ne postoji kod nas nista slicno Tomasici. Ljudi su zivjeli na kostima, dok podzemne vode nisu zatrovale sve. Da se to nije dogodilo. Pitanje bi li se ilad otkriolo da su kosti ljudi na tom lokalitetu zatrpabe. Dok recimo..Chmoljo wrote: ↑11/03/2025 14:07Zlocin u ledicima? Kazani?SaraFina wrote: ↑11/03/2025 14:03
Pa navedi mi masovnu grobnicu koju napravila ABiH. To sto je neko nekoga ćušnuo ili mu opsovap nesto, dok su nas izgladnjavali i granatirali s ćuka oko Sarajeva nije maltretiranje. Maltretiranje je izvesti 50 Srba civila i staviti ih kao zivi zid na liniji razgraničavanja.
Za Kazane je odgovoran Mušan Topalovic Caco. Ja sumnjam da je on dobio ikakve naredbu za to sto je radio. [Mozda se znalo i precutno tolerisalo. Sto je isto lose.] Nego da je po sopstvenom nahodjenju odvodio ljude. Znaci jedno je kad kompletan vojni i politicki vrh stoji iza zlocina. I prikrivanja. Etnickog ćišćenja, silovanja i genocida. A drugp Kad pojedinac iz nekog naroda upitnog morala i lošeg i pogubnog rasudjivanja.
Od zlocina koje je pocinila ABiH, odnosno njeni pripadnici ne treba bjezati. Krivci se trebaju kazniti i procesuirati, kako zbog zrtava tako i zbog dokazivanja karaktera rata.