Uz to bi trebala da ide izgradnja i brzih cesta iz Tuzle do Brčkog, tako da se u roku 20 minuta ili pola sata može stići umjesto sadašnjih 1-1.5 sata. Tako da nemaju nikakve šanse čak ni uz pomoć matice da promijene stanje na terenu. Ovo dugoročno treba da bude naša politika. Dole po Hercegovini HDZ i Čović je izgradio ceste da im može priletiti u pomoć matica. U slučaju bilo kakvih dešavanja da im može doći logistike i naoružanje. Oni pametni a muslimani glupi.moonco wrote: ↑11/03/2025 10:57 Pa ja bih volio da ide na tu varijantu. Jer u tom slučaju cijenu će platiti RS. A to bi valjda nama trebao da bude cilj i interes. Da se barem Brčko integriše u Federaciju. I da se remetilački faktor iz Brčkog eliminiše. Poželjno bi onda bilo da MUP TK ili FUP gore izgradi veliku kasarnu i bazu. Umjesto što se zagovaralo da samo NATO ili Eufor gore prave svoju bazu. Iako bi bilo fino i da FUP/MUP i EUFOR imaju gore baze. Tako da se imaju značajni vojno-sigurnosni kapaciteti pod kontrolom države i vojska i policija. Što više taj sjeverni dio BiH treba militarizovati. Tu žilu kucavicu treba presjeći. Bez toga su oni u izolaciji i okruženje.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#10901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
LSD
#10902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imas ga pravoTananarive wrote: ↑11/03/2025 11:46nije on taj film gledao![]()
Nego, sta mislite da se ova tema preimenuje u LSD all about
Svakako se ovdje pise samo o meni...mislim, necu reci da mi ne prija
-
Maliodmene
#10903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Smaras, pa skontaj sam sto ti se svi smiju.LSD wrote: ↑11/03/2025 11:49Imas ga pravo![]()
Nego, sta mislite da se ova tema preimenuje u LSD all about![]()
Svakako se ovdje pise samo o meni...mislim, necu reci da mi ne prija![]()
-
LSD
#10904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jako sam se nasekirao oko togaMaliodmene wrote: ↑11/03/2025 11:50Smaras, pa skontaj sam sto ti se svi smiju.
-
Lug
#10905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tananarive wrote: ↑11/03/2025 11:08vrli pisac ne zna da medvjeđa usluga znači "suknuti nekome do balčaka"
krhko je znanje..
- dale cooper
#10906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisi mi nesimpatičan, al' znaš nekada srati malo više nego što je potrebno.LSD wrote: ↑11/03/2025 11:49Imas ga pravo![]()
Nego, sta mislite da se ova tema preimenuje u LSD all about![]()
Svakako se ovdje pise samo o meni...mislim, necu reci da mi ne prija![]()
-
LSD
#10907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma LSD all about, nema druge 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da ima imalo pameti u DFSDA, zakopali bi sad ratne sjekire sa Trojkom i rekli idemo sad zajedno u ovo, a obracunat cemo se kasnije.
I prije su pozivali na jedinstvo, okupljanje za spas drzave (sic!), pa cak ni dezurni botovi na forumu nisu otvoreno agitovali za njih nego su bilo u fazonu, idemo skupa, treba se biti odgovorno itd...
U cemu je razlika sad?
U tome sto okupljanje nece biti pod njihovom dirigentskom palicom. I to njih najvise zulja. Sto nisu prihvatili realnost i sto se i dalje ponasaju kao da je Trojka samo trenutna vremenska nepogoda po njih.
Vec 3 godine umaraju i sludjuju narod pricom o nametnutoj vladi (preskacuci dio kako je Lendo izabran naravno), o profesoru fizickog, o kartelu, njivama, dezerterima umjesto da prihvate realnost, presaberu se i shvate da nikad vise nece moci isto kao sto je nekad moglo, taman da pometu izbore 2026. jer je politicka pismenost i traženje odgovornosti ocigledno poraslo pod vlascu Trojke.
I gledam sinoc frajera na Twitteru hladno MVP fuckin Ujedinjenog kraljevstva pise da je Dino na shemi Europola.
i to nije stav pojedinca, to je modus operandi koji im je ocigledno instruisan.
U trenucima kad te cijeli civilizovani svijet podrzava tebi je preci obracun sa politickim rivalom. Ne mogu to da shvatim.
A ubjedjen sam da bi im sad suprotan pristup donio kudikamo vise koristi.
I prije su pozivali na jedinstvo, okupljanje za spas drzave (sic!), pa cak ni dezurni botovi na forumu nisu otvoreno agitovali za njih nego su bilo u fazonu, idemo skupa, treba se biti odgovorno itd...
U cemu je razlika sad?
U tome sto okupljanje nece biti pod njihovom dirigentskom palicom. I to njih najvise zulja. Sto nisu prihvatili realnost i sto se i dalje ponasaju kao da je Trojka samo trenutna vremenska nepogoda po njih.
Vec 3 godine umaraju i sludjuju narod pricom o nametnutoj vladi (preskacuci dio kako je Lendo izabran naravno), o profesoru fizickog, o kartelu, njivama, dezerterima umjesto da prihvate realnost, presaberu se i shvate da nikad vise nece moci isto kao sto je nekad moglo, taman da pometu izbore 2026. jer je politicka pismenost i traženje odgovornosti ocigledno poraslo pod vlascu Trojke.
I gledam sinoc frajera na Twitteru hladno MVP fuckin Ujedinjenog kraljevstva pise da je Dino na shemi Europola.
U trenucima kad te cijeli civilizovani svijet podrzava tebi je preci obracun sa politickim rivalom. Ne mogu to da shvatim.
-
Lug
#10909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ovaj post se granici sa sovinizmom i ne znam zasto se tolerise od administratora. Ovdje pojedinac komentarise a ne cijeli narod.Sid the sloth wrote: ↑11/03/2025 10:35A to cak nije ni najgori dio posta.
Pazi ti Bosnji logike "nijedna drzavna institucija ne smije biti u RS" ali isto tako ne damo RS, ne smiju se otcijepiti, itd.
Bosnjo umislio da je Amerika.
Last edited by Lug on 11/03/2025 12:01, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#10910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa znaju da bez dodika i njih vise nigdje nema,a posto im vlast broj 1 zele da trojka ne uspije po svaku cijenu_BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2025 11:59 Da ima imalo pameti u DFSDA, zakopali bi sad ratne sjekire sa Trojkom i rekli idemo sad zajedno u ovo, a obracunat cemo se kasnije.
U cemu je razlika sad?
I gledam sinoc frajera na Twitteru hladno MVP fuckin Ujedinjenog kraljevstva pise da je Dino na shemi Europola.![]()
-
Lug
#10911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pricate gluposti i sa ovim komentarima, nicim izazvanim, govorite suprotno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:01Pa znaju da bez dodika i njih vise nigdje nema,a posto im vlast broj 1 zele da trojka ne uspije po svaku cijenu_BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2025 11:59 Da ima imalo pameti u DFSDA, zakopali bi sad ratne sjekire sa Trojkom i rekli idemo sad zajedno u ovo, a obracunat cemo se kasnije.
U cemu je razlika sad?
I gledam sinoc frajera na Twitteru hladno MVP fuckin Ujedinjenog kraljevstva pise da je Dino na shemi Europola.![]()
-
LSD
#10912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jest vala.Lug wrote: ↑11/03/2025 12:00ovaj post se granici sa sovinizmom i ne znam zasto se tolerise od administratora. Ovdje pojedinac komentarise a ne cijeli narod.Sid the sloth wrote: ↑11/03/2025 10:35A to cak nije ni najgori dio posta.
Pazi ti Bosnji logike "nijedna drzavna institucija ne smije biti u RS" ali isto tako ne damo RS, ne smiju se otcijepiti, itd.
Naziva me Bosnjom, a ne zna jesam li uopste Bosnjo
-
Vjecita_zavrzlama
#10913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naprotiv, zapad je sklonio sda sad i dodika. Ovo je jasan znak za nema nazadLug wrote: ↑11/03/2025 12:03pricate gluposti i sa ovim komentarima, nicim izazvanim, govorite suprotno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:01Pa znaju da bez dodika i njih vise nigdje nema,a posto im vlast broj 1 zele da trojka ne uspije po svaku cijenu_BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2025 11:59 Da ima imalo pameti u DFSDA, zakopali bi sad ratne sjekire sa Trojkom i rekli idemo sad zajedno u ovo, a obracunat cemo se kasnije.
U cemu je razlika sad?
-
Lug
#10914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
upravo! I to nije prvi put. Ocito se tolerise nesto sto ne bi smjelo.LSD wrote: ↑11/03/2025 12:04Jest vala.Lug wrote: ↑11/03/2025 12:00ovaj post se granici sa sovinizmom i ne znam zasto se tolerise od administratora. Ovdje pojedinac komentarise a ne cijeli narod.Sid the sloth wrote: ↑11/03/2025 10:35
A to cak nije ni najgori dio posta.
Naziva me Bosnjom, a ne zna jesam li uopste Bosnjokao Bosnjo je nesto grozno
![]()
-
Lug
#10915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a razlog da se spominju sad je..?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:08Naprotiv, zapad je sklonio sda sad i dodika. Ovo je jasan znak za nema nazadLug wrote: ↑11/03/2025 12:03pricate gluposti i sa ovim komentarima, nicim izazvanim, govorite suprotno.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:01
Pa znaju da bez dodika i njih vise nigdje nema,a posto im vlast broj 1 zele da trojka ne uspije po svaku cijenu
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#10916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nana ti radi u Newsweeku?Dilibus wrote: ↑11/03/2025 07:43Ovako moja nana vidi geopolitikuTojoOptics wrote: ↑11/03/2025 00:04 Melanija možda ima presudan glas oko Dodika. Zna žena ko je onomad napao Sloveniju. Nisu Eskimi.
https://www.newsweek.com/melania-unbeli ... ys-1511152
-
zigson
- DaysleepeR
#10918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nećemo se praviti ludi, ofanziva SDA botova na Trojku je nikad prljavija i gora u momentu kada za to nimalo nije vrijeme.
- dulekrele
#10919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne razumijem zasto ti to meni nasiroko objasnjavas.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 08:43Opozicija iz RS-a ne dozvoljava ulazak u pregovore oko treceg entiteta iz sebi sebicnih razloga, a to je ocuvanje daytona. Ljudi razumiju da vise od tog ne mogu dobiti, a mogu samo izgubit. Medjutim ne bas tako davno upravo je SDS bio najveci protivnik Daytona.dulekrele wrote: ↑11/03/2025 08:38Opozicija rs je i ranije decidno tvrdila da npr. ne podrzavaju 3 entitet dok je dodik to svesrdno podrzavao.dr_Evil wrote: ↑11/03/2025 08:36
Odnosi SDS-HDZ su perfektno djelovali za vrijeme rata, gotovo da nije bilo sukoba VRS i HVO poslije 92-e, osim naravno Posavine ali oni nisu bili HDZ.
Odlaskom Dodika prekida se ta osovina preko Rusa. Ali ce ti odnosi da se vrlo brzo uspostave tj. obnove. Nemoj biti optimistican puno, novi dan nova nafaka po tom pitanju.
Kako vjetrovi pusu, ako vide da postoji sansa, oni ce se prikloniti tome. S druge strane nemoj zaboraviti da je Dodik dosao na krilima amerikanaca, ovi sada glume opoziciju da i njih neko na tenku dovede.
Doci ce vrijeme za jedan zajednicki pokret, mozda i partizanski, ali od ovih ljudi ja nemam neka ocekivanja.
-
LSD
#10920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro, a sta ce sa Covicevim HDZ klanom ? jesu li oni slijedeci ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:08
Naprotiv, zapad je sklonio sda sad i dodika. Ovo je jasan znak za nema nazad
- Styling
#10921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ,nema govora da ce oni to napraviti. Oni i ovu situaciju pokusavaju iskoristiti da nekako oblate Trojku, narocito Dinu i da minimuziraju sve sto je Trojka uradila u ovoj situaciji do sada. Posebna su oni sorta._BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2025 11:59 Da ima imalo pameti u DFSDA, zakopali bi sad ratne sjekire sa Trojkom i rekli idemo sad zajedno u ovo, a obracunat cemo se kasnije.
U cemu je razlika sad?
-
made_in_sarajevo
#10922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zato ja pitam evo sa dodikom ide, ali izgleda treba opet ove domace fasiste staviti na svoje mjesto. jos malo ce biti da je licno bakir za sve ovo zasluzan iz kuce na poljinama
-
Vjecita_zavrzlama
#10923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam.Bez obzira, dobro je da smo dva od tri rijesiliLSD wrote: ↑11/03/2025 12:15Dobro, a sta ce sa Covicevim HDZ klanom ? jesu li oni slijedeci ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:08
- Stabilizator
#10924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trandza poslala non paper u EU parlament.
Karta na koju igra su muslimani, Hamas Hezbollah itd
Takve stvari, čak i u većoj mjeri možeš naći u svakoj EU drzavi.
Nevjerovatno na sta im je argumentacija spala?
Karta na koju igra su muslimani, Hamas Hezbollah itd
Takve stvari, čak i u većoj mjeri možeš naći u svakoj EU drzavi.
Nevjerovatno na sta im je argumentacija spala?
-
LSD
#10925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se, al nece valjati nimalo ako se taj klan postedi iz nekog razloga. Sve je to ista bagra.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:24Ne znam.Bez obzira, dobro je da smo dva od tri rijesiliLSD wrote: ↑11/03/2025 12:15Dobro, a sta ce sa Covicevim HDZ klanom ? jesu li oni slijedeci ?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/03/2025 12:08
Zato pitam.