SaraFina wrote: ↑10/03/2025 14:58
dr_Evil wrote: ↑10/03/2025 14:54
SaraFina wrote: ↑10/03/2025 14:43
Smijenjen je Bakir, jedna noga tronozca, Dodik u najavi. Covic ne moze ostati. Kao sto rekoh ima niz gresaka. Prva je sto ne dozvoljava opoziciji koju je unistio da „ prezivi“. Ljudi se hrane mrvicsma. HNS mu je osobna prcija.
Ako se ne moze unistiti i svesti na KUD HDZ iduci izborni ciklus, treba ici na smjenu Covica. No i HDZ ce morati otici. Opozicija kakva takva im je, konstruktivnija je od HDZ-a.
Mi i moralno i politicki imamo sva prava da maknemo HDZ. Pa jucer Gudelj u onom fasistickom glasilu HMS-u suflira Dodiku u drzavnom udaru. Mislim sta je tebi?
Odustajem
Izgubih te kod "ljudi se hrane mrvicama". Inace kraj poznat pod "necemo se vjencat dok jedno od nas ne dobije posao u drzavnoj".
Vidim da si na forumu od 2019. znaci propustio si i Alijansu i platformu. Tebi sve zvuci nemoguce. Meni ne. Naprotiv.
Sta trebamo dozvoliti da 250 k i njihova politicka opcija uzima isto „kajmaka“ kao i 1.5 mil ljudi.
Mislim to je i logicki i matematicki suludo.

kakav je to ziva bila razlog, sto sam na forumu od 2019-e? Pa jesam li imao zivot prije foruma? Mahao kakvim zastavama toj platformi, popusti.
Politike Dodika i Covica su jednako pogubne za BIH. Hrvati kao i uvijek puste Srbe da odrade za njih prljavi dio posla, sto njima i nije neki problem. Realnost je potpuno drugacija, prije svega nemas vise glasace SDP-a kao nekad na svim stranama, niti SDP ima bazu drugih nacija u svom clanstvu kao onda, cak je i Kukic pokojni ih napustio prije smrti. Nasa Stranka je pokusala doci do nekog takvog statusa, ali je divno minirana od svojih kolega u Sarajevu te nije uspjela. Herr Schmidt tesko da bi presudio da je odnos poslanika kao onda, upitaj Novaka.
Sto ne znaci da mi necemo naprijed kao drzava, i da se nece stati u kraj draganovom separatizmu, pod uslovom da se igra pametno. To o cemu ti pricas nije realno.
Moze s vremenom se izroditi neki zajednicki pokret. Ali mi smo miljama daleko od toga, matematiku na stranu. Nije realno ni da 1.5miliona stanovnika zivi na manje % federacije od 250.000, ali je tako.. a zna se kako se glasa, nije samo broj nego i teritorij.