Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Malisa11
#9701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Konjakovic donosi dobro Bosni i Hercegovini. Ponavljam, kada to ne bude radio sutnut cemo ga kao sto smo sutnuli sda.
A ti nastavi narikati, uz jednu glasnu misao koja odzvanja u glavi. Laz izvodi iz vjere.
A ti nastavi narikati, uz jednu glasnu misao koja odzvanja u glavi. Laz izvodi iz vjere.
- dale cooper
#9702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
mandatu, za koje već duže vrijeme grade narativ izdajnika koji predaju i izdaju sve Dodiku i Čoviću. Kao što rekoh treba ih shvatiti.
mandatu, za koje već duže vrijeme grade narativ izdajnika koji predaju i izdaju sve Dodiku i Čoviću. Kao što rekoh treba ih shvatiti.
-
romagnoli90
#9703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik je "out of picture" zbog sebe samog, jer je bukvalno pomahnitao do te mjere da ga više ni OHR ni Amerikanci, koji inače tolerišu njegovo divljanje već dvije decenije, ne mogu više opravdati i podnijeti njegovo ludilo.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:24 Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
mandatu, za koje već duže vrijeme grade narativ izdajnika koji predaju i izdaju sve Dodiku i Čoviću. Kao što rekoh treba ih shvatiti.![]()
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 16:30, edited 6 times in total.
- skrbavi-admin
#9704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vi svi gubite iz vida cinjenicu da je uvijek cetnik bio na vlasti i u GRSH i u prekodrinskoj prciji..... uz kratke pauze......
treba gubare sklanjat nema tu price.... al alternativa ce uvijek biti crna i crnja..... nazalost.....
treba gubare sklanjat nema tu price.... al alternativa ce uvijek biti crna i crnja..... nazalost.....
-
palermo
#9705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otuzno je sve ovo citati al haj nije da se.nije naucilo.
Sto se tice desavanja na terenu imamo I inicijativu, al ne bi me iznenadio I brz kontranapad protivnicke ekipe. Desava se to kad prerano proglasis pobjedu I opustis se.
Sto se tice desavanja na terenu imamo I inicijativu, al ne bi me iznenadio I brz kontranapad protivnicke ekipe. Desava se to kad prerano proglasis pobjedu I opustis se.
-
gozila555
- dale cooper
#9707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, ali je u trojkinom mandatu, i sa trojkinim guranjem da se problem riješi institucionalno sa alatima koje država ima pred sobom. Optics.romagnoli90 wrote: ↑09/03/2025 16:27Dodik je "out of picture" zbog sebe samog, jer je bukvalno pomahnitao do te mjere da ga više ni Amerikanci, koji tolerišu njegovo divljanje već dvije decenije, više ne mogu opravdati i podnijeti njegovo ludilo.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:24 Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
mandatu, za koje već duže vrijeme grade narativ izdajnika koji predaju i izdaju sve Dodiku i Čoviću. Kao što rekoh treba ih shvatiti.![]()
-
romagnoli90
#9708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno tačno i svaka čast da je do toga konačno došlo.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:30Jeste, ali je u trojkinom mandatu, i sa trojkinim guranjem da se problem riješi institucionalno sa alatima koje država ima pred sobom. Optics.romagnoli90 wrote: ↑09/03/2025 16:27Dodik je "out of picture" zbog sebe samog, jer je bukvalno pomahnitao do te mjere da ga više ni Amerikanci, koji tolerišu njegovo divljanje već dvije decenije, više ne mogu opravdati i podnijeti njegovo ludilo.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:24 Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
Isto tako ne vidim da je iko ovdje spomenuo da su i SDA i DF takođe podnijeli apelaciju Ustavnom sudu BiH povodom državnog udara, jer su svi oni koji nisu Trojka automatski strpani u nekakav izdajnički koš gdje se tobože oplakuje Dodik i zaziva povratak u vlast sa Dodikom, što je van pameti. U ovome treba svi da budemo zajedno i svi su na neki način zaslužni što se ovo pokrenulo, dakle i Sabina Ćudić i Konaković i Bećirović i Komšić i Lagumdžija, svi zajedno!
- black
#9709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
interesantna je ova poplava nakih opskurnih likova na temi, naravno ne slucajna i jasno se vidi kuda usmjeravaju pricu, bas ofirno
-
Malisa11
#9710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
svaka im cast, da kao opozicija rade tako godinama svako normalan im moze pozeljetiromagnoli90 wrote: ↑09/03/2025 16:31 Isto tako ne vidim da je iko ovdje spomenuo da su i SDA i DF takođe podnijeli apelaciju
- Rothmans
#9711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
Gospodo ,par tvitova nije ponistilo cinjenicu da drzavni udar i dalje traje, te da akteri istog nisu uhapseni nit ih ima ko uhapsit.
-
romagnoli90
#9712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Žao mi je što smo vam narušili forumsku harmoniju, ali ovo nije privatno sijelo trojkaških botova, već javni forum koji čitaju svi građani Bosne i Hercegovine gdje bi svako trebalo da ima priliku da slobodno i demokratski iskaže svoje mišljenje.Toffee karamela wrote: ↑09/03/2025 16:08 ne znam da li ostali primjećuju da ovaj Skijaš i romagnoli rade u tandemu
pošto su mi oba na foe listi vidim na zadnje 4 stranice teme da pišu jedan za drugim ili paralelno
Skijaš
romagnoli
Skijaš
romagnoli
Skijaš
romagnoli
![]()
-
Malisa11
#9713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Netacno. Ovo je privatni forum koji sam uredjuje pravila i koji moze odluciti ko i sta ce pisati. Nije da se slazem, ali opcija logout mi daje mogucnost da ne ucestvujem u tome.romagnoli90 wrote: ↑09/03/2025 16:48 , već javni forum koji čitaju svi građani Bosne i Hercegovine gdje bi svako trebalo da ima priliku da slobodno i demokratski iskaže svoje mišljenje.
Prema tome, jos jedna laz,
- skupljac_zeljeza
#9714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na ove tri teme baš uočljivo se prenijela navijačka atmosfera sa društvenih mreža ili komentara na članke i na forum.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Trojka"
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
-
12tare21
#9715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zadnjih 3 strane postovi ko je za sta zasluzan. Sta me briga ko su botovi i ko je bot ovde nego jedno pitanje. Mislim da ima bitnijih stvari za baviti se trenutno kasnije mozete pricat ko zasluzuje credits za ucinjene akcije.
Sta mislite hoce li i kada tuzilastvo izdat nalog za hapsenje Dodika i galanterije oko njega? Hoce li se izdati potjernice da gospon ne moze maket nidje iz Laktasa, eventualno ilegalno pobjec iz zemlje?
To je po meni bitno. Ako se to ne desi u toku iducih 2 dana meni ovo smrdi da ce baja samo povuc rucnu i nekako i dalje ostat u nekom vakumu bez ozbiljnijih posljedica.
Sta mislite hoce li i kada tuzilastvo izdat nalog za hapsenje Dodika i galanterije oko njega? Hoce li se izdati potjernice da gospon ne moze maket nidje iz Laktasa, eventualno ilegalno pobjec iz zemlje?
To je po meni bitno. Ako se to ne desi u toku iducih 2 dana meni ovo smrdi da ce baja samo povuc rucnu i nekako i dalje ostat u nekom vakumu bez ozbiljnijih posljedica.
-
romagnoli90
#9716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako! Državni udar je i dalje u toku, a ovdje se relativizira, čak i negira činjenica da je uposlenicima SIPA-e naređeno da napuste prostorije u Banjaluci nakon čega su oni to i učinili, što je Ćulum kasnije u toku dana pokušao da ublaži nemuštim saopšenjem za javnost, a prije toga potvrdio za Euronews da je dobio dopis iz MUP-a RS: “Ništa to, to je obični zahtjev, dopis“Rothmans wrote: ↑09/03/2025 16:47Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
Gospodo ,par tvitova nije ponistilo cinjenicu da drzavni udar i dalje traje, te da akteri istog nisu uhapseni nit ih ima ko uhapsit.
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 17:15, edited 4 times in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#9717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Definitvno sda 2026 je outdale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:24 Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
- Skijaš
#9718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Neka traje i duže ali da se odluke institucija provedu. Ako to uradimo, dokazaćemo i sebi i drugima da BiH može funkcionisati sama ali i vratiti povjerenje ljudi u institucije, prevashodno pravosudne."Rothmans wrote: ↑09/03/2025 16:47Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... krize.html
-
vernes81
#9719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da sutra trojka ukine rs i vrati rbih, sestre mi ovaj debil bi objavio "lako vam je kad smo ih mi umorili"_BataZiv_0809 wrote: ↑09/03/2025 15:36pici wrote: ↑09/03/2025 15:29 nevjerovatno, vodis 2:0 i natezes se ko je zasluzan ko je bolji ko je jebeniji itd... jebem ti nas mentalitet i qurac. Kad ce te nauciti da kada pbjedjues a utakmica jos traje nije gotovo i nije za euforiju i ko je zasluzan... ponavljam boli me kita ko je zasluzan dok radi svoj poso ovako, budeli se natezalo oko kifle, smučka, ludićke, zlatka, denisa svena itd kurca palca, dodik ce preuzet inicijativu i picousti i nametnut nam MAGA/cetnik ambasadore i pojest ce mo govno... jebite se vise glupani.
-
CrveniKuk
#9720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nešto slično se desilo za vrijeme hrvatske samouprave. Tada, SDA nije bila na vlasti. Izgleda, da sve krupnije probleme u Bosni i Hercegovine rješavaju svi osim SDA.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:30Jeste, ali je u trojkinom mandatu, i sa trojkinim guranjem da se problem riješi institucionalno sa alatima koje država ima pred sobom. Optics.romagnoli90 wrote: ↑09/03/2025 16:27Dodik je "out of picture" zbog sebe samog, jer je bukvalno pomahnitao do te mjere da ga više ni Amerikanci, koji tolerišu njegovo divljanje već dvije decenije, više ne mogu opravdati i podnijeti njegovo ludilo.dale cooper wrote: ↑09/03/2025 16:24 Treba ljude shvatiti, sa Dodikom out of picture, povratak na vlast na sljedećim izborima postaje jako, jako teška misija. I to da se desi u trojkinom
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
reko sam vam ne likujte previse jos se igra utakmica.Dodikov državni udar dobio je medijsku podršku Čovićeve televizije
Radiotelevizija Herceg-Bosne po kontrolom predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) sinoć je nekritički podržala nastojanja vodstva bh. entiteta RS, nazivajući antiustavne aktivnosti vlasti u manjem bh. entitetu "povratkom nadležnosti Srpske".
RTV "Herceg-Bosne" je indikativno ignorirala privremenu mjeru Ustavnog suda BiH, kojom su suspndirani neustavni zakoni što ih je potpisao sam osuđeni Milorad Dodik i oštre reakcije iz cijelog svijeta, već je po principu "što se babi snilo" plasiran narativ po mjeri Vlade Rs-a. Ignoriran je uznenirenlst bh. građana zbog mogućeg ugrožavanja mira i sigurnosti.
"Najmanje što se može dogoditi jeste povratak nadležnosti sa razine BiH na nivo RS-a. Najviše što se može dogoditi jeste KONAČNO osamostaljenje RS. Međutim, stvari idu u tome smjeru. Činjenica jest da je zbog poteza međunarodne zajednice počelo sve ovo da se događa. Dakle, zbog političkog procesa PREDSJEDNIKU Dodiku, sada imamo takve posljedice kakve imamo", naveo je Jure Gudelj, urednik portala Dnevnik.ba, koji je, također, blizak HDZ-u BiH.
Prema riječima Gudelja, "u međuvremenu nestalo je međunarodnog pritiska koji je, ipak, održavao kakav-takav politički integritet unutar BiH".
"Politički procesi su se kako - tako odvijali. Sada već mjesec nemamo nikakvog izvanjskog pritiska. Vidimo da je odjednom, preko noći, Visoki predstavnik postao nemoćan...", dodao je.
Nadalje, Gudelj je naveo "kako je srpsko vodstvo prepoznalo da se BiH raspada po etničkim šavovima".
"Prepoznali su što se događa i povukli su svoje poteze. U ovom trenutku neizvjesno je kako će to sve završiti. Međutim, ono što sam uvjeren - da će Srpska (sic!) vratiti nadležnosti. Također, mislim da na ovome neće stati. Da će priča ići dalje. Ne bi me začudilo da se ide u reformu poreznog sustava, Oružanih snaga. Sve su sada karte otvorene, sve se može dogoditi...", analizirao je Gudelj, prenosi RTV Herceg-Bosne.
Ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Vahidin Preljević primijetio je da je "Dodikov državni udar dobio sinoć medijsku podršku od Čovićeve televizije".
"Deluzivni prilog je napravljen tako da ignorira odluku Ustavnog suda, odlučnu reakciju domaće i međunarodne javnosti, te najviših američkih i evropskih zvaničnika koji doslovno od bh. pravosuđa traže konzekventno procesuiranje i privođenje Dodika i njegove odmetničke grupe. Još jednom: Čović je saučesnik u projektu državnog udara i pojedini bh. hrvatski političari već glasno govore o tome", zaključio je prof. Preljević.
Neustavni zakoni koji pokušavaju derogirati vlast države BiH na prostoru entiteta RS doživjeli su snažne međunarode osude kao ugrožavanje teritorijalnog integriteta, mira i sigurnosti, no lider HDZ-a BiH Dragan Čović i njegova medijska podrška, očito, i dalje čvtsto stoje uz "saveznika" i "prijatelja" Milorada Dodika.
-
CrveniKuk
#9722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Došao si malo sebi. Poslije dizanja panike, smijanja i izrugivanja koje si pisao na ovom forumu u petak, ja mislim da si ti sebe sam izbacio iz zone ozbiljnosti.Rothmans wrote: ↑09/03/2025 16:47Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
Last edited by CrveniKuk on 09/03/2025 17:04, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#9723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Muka li je, shvatam. Dvije godine protracene na trolanje o izdaji. Kamo dalje rodjace?Rothmans wrote: ↑09/03/2025 16:47Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
-
Montana1
-
CrveniKuk
#9725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upozorenje od strane HDZ-a prema Tojki da na krilima uspjeha protiv Dodika, ne pretjera sa zahtjevima kako bi se dodatno ojačala država na uštrb nacionalnog pitanja.pici wrote: ↑09/03/2025 17:00reko sam vam ne likujte previse jos se igra utakmica.Dodikov državni udar dobio je medijsku podršku Čovićeve televizije
Radiotelevizija Herceg-Bosne po kontrolom predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) sinoć je nekritički podržala nastojanja vodstva bh. entiteta RS, nazivajući antiustavne aktivnosti vlasti u manjem bh. entitetu "povratkom nadležnosti Srpske".
RTV "Herceg-Bosne" je indikativno ignorirala privremenu mjeru Ustavnog suda BiH, kojom su suspndirani neustavni zakoni što ih je potpisao sam osuđeni Milorad Dodik i oštre reakcije iz cijelog svijeta, već je po principu "što se babi snilo" plasiran narativ po mjeri Vlade Rs-a. Ignoriran je uznenirenlst bh. građana zbog mogućeg ugrožavanja mira i sigurnosti.
"Najmanje što se može dogoditi jeste povratak nadležnosti sa razine BiH na nivo RS-a. Najviše što se može dogoditi jeste KONAČNO osamostaljenje RS. Međutim, stvari idu u tome smjeru. Činjenica jest da je zbog poteza međunarodne zajednice počelo sve ovo da se događa. Dakle, zbog političkog procesa PREDSJEDNIKU Dodiku, sada imamo takve posljedice kakve imamo", naveo je Jure Gudelj, urednik portala Dnevnik.ba, koji je, također, blizak HDZ-u BiH.
Prema riječima Gudelja, "u međuvremenu nestalo je međunarodnog pritiska koji je, ipak, održavao kakav-takav politički integritet unutar BiH".
"Politički procesi su se kako - tako odvijali. Sada već mjesec nemamo nikakvog izvanjskog pritiska. Vidimo da je odjednom, preko noći, Visoki predstavnik postao nemoćan...", dodao je.
Nadalje, Gudelj je naveo "kako je srpsko vodstvo prepoznalo da se BiH raspada po etničkim šavovima".
"Prepoznali su što se događa i povukli su svoje poteze. U ovom trenutku neizvjesno je kako će to sve završiti. Međutim, ono što sam uvjeren - da će Srpska (sic!) vratiti nadležnosti. Također, mislim da na ovome neće stati. Da će priča ići dalje. Ne bi me začudilo da se ide u reformu poreznog sustava, Oružanih snaga. Sve su sada karte otvorene, sve se može dogoditi...", analizirao je Gudelj, prenosi RTV Herceg-Bosne.
Ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Vahidin Preljević primijetio je da je "Dodikov državni udar dobio sinoć medijsku podršku od Čovićeve televizije".
"Deluzivni prilog je napravljen tako da ignorira odluku Ustavnog suda, odlučnu reakciju domaće i međunarodne javnosti, te najviših američkih i evropskih zvaničnika koji doslovno od bh. pravosuđa traže konzekventno procesuiranje i privođenje Dodika i njegove odmetničke grupe. Još jednom: Čović je saučesnik u projektu državnog udara i pojedini bh. hrvatski političari već glasno govore o tome", zaključio je prof. Preljević.
Neustavni zakoni koji pokušavaju derogirati vlast države BiH na prostoru entiteta RS doživjeli su snažne međunarode osude kao ugrožavanje teritorijalnog integriteta, mira i sigurnosti, no lider HDZ-a BiH Dragan Čović i njegova medijska podrška, očito, i dalje čvtsto stoje uz "saveznika" i "prijatelja" Milorada Dodika.