Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Tyke
#9601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi imamo najpametnije politicare ili najgluplji narod u svijetu, a grlo vjerovatno i oboje, jer oni toliko uspjevaju manipulisati nama pricom o ratu, mrznji, cijepanju drzave, nacionalizmu, vjerskom fanatizmu, da se jednistavno nema kad drzava baviti mobingom, nepotizmom, korupcijom politicara, porijeklom imovine, prekobrojnosti politicara i politickih stranaka na nivou ovako male drzave, zaduzivanju drzave, ocajnoj ekonomiji, odnosu uvoz-izvoz sirovina i svega sto mozemo i moramo proizvoditi u samoj drzavi a mi jeftinije uvozimo... i jos mjostvo krucijalnih problema od kojih bismo u konacnici svi imali hajra, ali nemaju se kad baviti time jer su upravo iskkjucivi krivci oni i snosili bi odgovornost.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- SaraFina
#9603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodo se unistio. Doslovno moli.
Republika Srpska i ja smo opredijeljeni za mirno i pregovaračko rješenje aktuelne krize koju je pokrenuo Schdmit", poručio je Dodik
Dosljedno sam nudio, kaže Dodik, da se razgovara o mirnom sporazumu koji bi ublažio tenzije i okončao trenutnu krizu
Republika Srpska i ja smo opredijeljeni za mirno i pregovaračko rješenje aktuelne krize koju je pokrenuo Schdmit", poručio je Dodik
Dosljedno sam nudio, kaže Dodik, da se razgovara o mirnom sporazumu koji bi ublažio tenzije i okončao trenutnu krizu
Amerika je na prvom mjestu koju zagovara predsjednik SAD Donald Trump", rekao je Dodik.
Dodao je da trenutna kriza u BiH nije ni po nama, ni po našem izboru.
"Ako prihvatimo da njemački birokrata i šačica ambasadora imaju moć da menjaju međunarodno pravo, naš Ustav i zakone, onda prihvatamo kraj Dejtonskog sporazuma i kraj Republike Srpske. Nastavićemo da se borimo za oboje", istakao je Dodik.
Dosljedno sam nudio, kaže Dodik, da se razgovara o mirnom sporazumu koji bi ublažio tenzije i okončao trenutnu krizu, ali to mora biti na bazi povratka na vladavinu prava, okončanja naoružanja pravosuđa i zajedničkih državnih institucija BiH, kao i brzog okončanja stranog uplitanja u naša pitanja.
"Dozvolite mi da jasno ponovim, Republika Srpska i ja smo opredijeljeni za mirno i pregovaračko rješenje aktuelne krize koju je pokrenuo Schdmit", poručio je Dodik.
Last edited by SaraFina on 09/03/2025 14:19, edited 1 time in total.
- Styling
#9604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za presudu se nagađalo, nije se znalo šta će biti i na to niko, pa ni Dino nije imao uticaj. Presuda je samo pogurala i ogolila sve.
To što Dino, i ostali članovi Trojke, ne podnose izvještaj svaki dan ne znači da se iza kulisa ne vode ozbiljni razgovori, ne razmatraju opcije i ne kontaktira sa relevantnim igračima. Ozbiljno se radi, kako diplomatija i treba da radi. Diplomatija ne treba da bude na displeju, treba da odradi posao za državu.
-
JovicSA
#9605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je normalno političko preslagivanje, SDA je sa Dodikom decenijama pravila dogovor tako da bezveze je priča. Nije li Dodik nedavno prije presude zvao i zazivao Bakira tako da to dosta govori.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....JovicSA wrote: ↑09/03/2025 09:30Prepoznajem li ja možda kod tebe neki lični animozitet prema Konakoviću? Jer kako objasniti kritiku za nešto što se nije desilo već za hipotetske greške koje je mogao napraviti? Takav pristup uvijek govori da je tu nešto više od zdrave kritike i tu ulazimo u polje nečeg osobnog.
A zaboravlja se pljuvanje po Sabini kad je rekla da od koalicije sa Dodikom nema nista. Ovo me podsjeca na par situacija iz rata i ekipu koja je cistila ociscene transeje i zemunice. Najglasniji. "Prednjace".malakh wrote: ↑08/03/2025 19:44 nego zašto nitko ne komentira odlične poteze trojke koja već neko vrijeme nameće narativ da se sa dodikom više nikada ne formira vlast i da će svaka bošnjačka i probosanska stranka koja ga ponovno uvede u vlast počiniti historijsku veleizdaju države bosne i hercegovine.
dino prednjači u tome...![]()
- Styling
#9606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sabina je sve ovo pokrenula na ho-ruk. Tajming totalno pogrešan. Nema ona Dini šta prijetiti, da Dino i Neka nisu htjeli mogla se slikati sa inicijativom.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....JovicSA wrote: ↑09/03/2025 09:30Prepoznajem li ja možda kod tebe neki lični animozitet prema Konakoviću? Jer kako objasniti kritiku za nešto što se nije desilo već za hipotetske greške koje je mogao napraviti? Takav pristup uvijek govori da je tu nešto više od zdrave kritike i tu ulazimo u polje nečeg osobnog.
A zaboravlja se pljuvanje po Sabini kad je rekla da od koalicije sa Dodikom nema nista. Ovo me podsjeca na par situacija iz rata i ekipu koja je cistila ociscene transeje i zemunice. Najglasniji. "Prednjace".malakh wrote: ↑08/03/2025 19:44 nego zašto nitko ne komentira odlične poteze trojke koja već neko vrijeme nameće narativ da se sa dodikom više nikada ne formira vlast i da će svaka bošnjačka i probosanska stranka koja ga ponovno uvede u vlast počiniti historijsku veleizdaju države bosne i hercegovine.
Dino vuče Trojku na leđima i kupi sve gelere za njih.
Gdje sad Sabina sa se oglasi u ovoj situaciji? Šta joj je dalje plan?
- Skijaš
#9607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Konakovicu treba priznati ono sto je dokazano uradio. Protiv Dodika se nije nesto pokazao. Naprotiv.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:19Za presudu se nagađalo, nije se znalo šta će biti i na to niko, pa ni Dino nije imao uticaj. Presuda je samo pogurala i ogolila sve.
To što Dino, i ostali članovi Trojke, ne podnose izvještaj svaki dan ne znači da se iza kulisa ne vode ozbiljni razgovori, ne razmatraju opcije i ne kontaktira sa relevantnim igračima. Ozbiljno se radi, kako diplomatija i treba da radi. Diplomatija ne treba da bude na displeju, treba da odradi posao za državu.
- tramvajtrojka
#9608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al mene bas zanima kako neko mora imati ovakav obraz da napise nesto ovako, znas i sam da ovo sto pises je ubleha al haj papir i obraz mogu svašta podnijetiSkijaš wrote: ↑09/03/2025 14:28Konakovicu treba priznati ono sto je dokazano uradio. Protiv Dodika se nije nesto pokazao. Naprotiv.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:19Za presudu se nagađalo, nije se znalo šta će biti i na to niko, pa ni Dino nije imao uticaj. Presuda je samo pogurala i ogolila sve.
- Styling
#9609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pojma ti nemaš, vidim ja. Šta znači “nije se pokazao”? Šta je, po tvom mišljenju, trebao uraditi? Državne institucije su tu ra rade posao. U državnom sistemu svako radi svoj posao.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:28Konakovicu treba priznati ono sto je dokazano uradio. Protiv Dodika se nije nesto pokazao. Naprotiv.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:19Za presudu se nagađalo, nije se znalo šta će biti i na to niko, pa ni Dino nije imao uticaj. Presuda je samo pogurala i ogolila sve.
- Styling
#9610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iritantno je koliko likovi poput ovog koji žive preko okeana misle da bolne poznaju stanje u državi od nas koji živimo ovdje. Fascinantni su.tramvajtrojka wrote: ↑09/03/2025 14:31Al mene bas zanima kako neko mora imati ovakav obraz da napise nesto ovako, znas i sam da ovo sto pises je ubleha al haj papir i obraz mogu svašta podnijetiSkijaš wrote: ↑09/03/2025 14:28Konakovicu treba priznati ono sto je dokazano uradio. Protiv Dodika se nije nesto pokazao. Naprotiv.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:19
Za presudu se nagađalo, nije se znalo šta će biti i na to niko, pa ni Dino nije imao uticaj. Presuda je samo pogurala i ogolila sve.
To što Dino, i ostali članovi Trojke, ne podnose izvještaj svaki dan ne znači da se iza kulisa ne vode ozbiljni razgovori, ne razmatraju opcije i ne kontaktira sa relevantnim igračima. Ozbiljno se radi, kako diplomatija i treba da radi. Diplomatija ne treba da bude na displeju, treba da odradi posao za državu.![]()
- Skijaš
#9611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel' ja to branim SDA ? Meni smeta ovo kovanje Konakovica u zvijezde jer je razlika izmedju njega i Zahiragica recimo samo u stranackom akronimu. Oportunist, i jedan i drugi.JovicSA wrote: ↑09/03/2025 14:23To je normalno političko preslagivanje, SDA je sa Dodikom decenijama pravila dogovor tako da bezveze je priča. Nije li Dodik nedavno prije presude zvao i zazivao Bakira tako da to dosta govori.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....JovicSA wrote: ↑09/03/2025 09:30
Prepoznajem li ja možda kod tebe neki lični animozitet prema Konakoviću? Jer kako objasniti kritiku za nešto što se nije desilo već za hipotetske greške koje je mogao napraviti? Takav pristup uvijek govori da je tu nešto više od zdrave kritike i tu ulazimo u polje nečeg osobnog.
-
Lug
#9612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opcinjenost Kim Jong-un u sj. Koreji je mala maca.
Nesto se sjeti, ko ono bi na glasanju za kumovu zgradu od 100 miliona.
Opcinjenost Avdom je ustvari samo pokazatelj koliko je nagazio Dinu i kartel.
De ljudi, bolan ohladite, nismo djeca majka mu stara. Znam da su instrukcije zadane, ali ipak..
De ljudi, bolan ohladite, nismo djeca majka mu stara. Znam da su instrukcije zadane, ali ipak..
-
romagnoli90
#9613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije samo Avdo objavio vijest o dešavanjima u SIPA-i. Objavili su je (hronološki) N1, Klix, Avaz, objavili su i brojni mediji iz republike srpske Nezavisne novine, ATV, BNTV, Buka, Srpskainfo... nije valjda da su svi oni "sdfa botovi"Prpa.ba wrote: ↑09/03/2025 13:28Jedino sto je pustio u eter, iz prilozenog, je informacija da su djelatnici SIPA-e napustili objekat u Banjaluci po naredjenju MUP-a RS. I nije pogrijesio, ljudi zaista jesu bili napustili objekat.
Dezinformacije o ulasku MUP-a RS u objekat SIPA-e u Banjaluci, Istocnom Sarajevu itd. nije plasirao Avdo. Ovo oko Istocnog Sarajeva je plasirao N1, ali iz nekog razloga se to izbjegava reci.![]()
Ne mora baš sve da se okreće na infantilno stranačko-botovsko prepucavanje Trojka - SDA, naročito ne u ovakvom trenutku. I da se svaka vijest koju objavi Avdo Avdić ovdje odmah protumači kao laž i izmišljotina, samo zato što kritikuje aktuelnu vlast koju forumski botovi brane životom.
Istina je da su uposlenici SIPA-e napustili prostorije u Banjaluci nakon što im je MUP RS poslao "dopis", odnosno "zahtjev", što je kasnije Ćulum pokušao da ublaži i relativizira. Vjerujem da su isto pokušali i u Lukavici jer i tamo je MUP RS poslao isti "dopis" da napuste zgradu, ali su ih tamo iskulirali.
Šta god se desilo sa SIPA-om, ili pokušalo da se uradi ili isprovocira, bilo je vrlo ozbiljno.
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 14:38, edited 2 times in total.
- Skijaš
#9614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebao je preduhitriti Sabinu i raskinuti koaliciju s Dodikom ranije umjesto sto ga je javno branio od sankcija.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:31Pojma ti nemaš, vidim ja. Šta znači “nije se pokazao”? Šta je, po tvom mišljenju, trebao uraditi?Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:28Konakovicu treba priznati ono sto je dokazano uradio. Protiv Dodika se nije nesto pokazao. Naprotiv.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:19
-
JovicSA
#9615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajmo realno, izjednačiti Zahiragića i Konakovića je krajnji cinizam. Konaković sigurno iam svojih aferima i ne branim ga. Toliko od mene, nastavite besmislene rasprave.
- Styling
#9616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haj šuti, bogati. Mjesecima se o tome pričalo ali je problem bila podrška opozicije h RS. Sabinaje ovo pokrenula a da nije znala kako će sve ispasti. Zato je Dino javno pitaooma li neki dogovorenu većinu. Pa im je na sastanku sa predstavnicima MZ priznala da Amerikanci institiraju da se pokrene smjena i da ona to mora uraditi.
Vidiš, ne znaš detalje, ne živiš ovdje i nemaš sve informacije. Zato ne komentariši jer nisu tačne sve informacije koje dobijaš preko medija.
- Skijaš
#9617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A opet, stvari su se uprave tako odigrale. Da nije nje, Konakovic bi vjerovatno danas vodio pregovore s Dodikom o rjesavanju novonastale krize. U Prudu, Bakincima ili gdje vec.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:26Sabina je sve ovo pokrenula na ho-ruk. Tajming totalno pogrešan. Nema ona Dini šta prijetitiSkijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....JovicSA wrote: ↑09/03/2025 09:30
Prepoznajem li ja možda kod tebe neki lični animozitet prema Konakoviću? Jer kako objasniti kritiku za nešto što se nije desilo već za hipotetske greške koje je mogao napraviti? Takav pristup uvijek govori da je tu nešto više od zdrave kritike i tu ulazimo u polje nečeg osobnog.
- tramvajtrojka
#9618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
De navedi koja zgrada je kupljena kad vec pljujes o kupovini zgradeLug wrote: ↑09/03/2025 14:35 Opcinjenost Kim Jong-un u sj. Koreji je mala maca.
De ljudi, bolan ohladite, nismo djeca majka mu stara. Znam da su instrukcije zadane, ali ipak..![]()
-
romagnoli90
#9619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Konaković se danima obračunavao sa Sabinom nakon što ga je ona prozvala i bukvalno izjavila: "Konaković čini sve da osigura opstanak SNSD-a u vlasti". Nepogrešivi lider Dino tada je optuživao Sabinu da unosi nemir u koaliciju i da je inicijativa za izbacivanje ministara SNSD-a obični populizam i ne donosi ništa korisno. Konaković je tada izjavio: "Ovo je lična inicijativa Sabine Ćudić.'Tresti' zbog simpatija javnosti nema logike." Konaković je izrazio sumnju u ozbiljnost i svrhu ove inicijative, navodeći da ona djeluje populistički i nedovoljno promišljeno.
Par dana kasnije, počinje priča s bagerima i gle čuda, bagerom odjednom upravlja Dino koji će ih sve pomesti hahahahah. Botovi nas ovdje ubjeđuju da je Dino najzaslužniji za inicijativu za smjene ministara i poslanika iz SNSD-a. Pa koga vi zajebavate? Drage "akcije, tramvaji i stajlinzi", nismo baš svi toliko mutavi i retardirani kao što mislite!
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 14:56, edited 2 times in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta se ovo baja proenglezijo samo na maternjem engleskom objavljuje nista cirilica i bosanski jezik aaaaaaa
- Point.
#9621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zašto je tajming pogrešan? Vidiš da se sve slaže na svoje mjesto a Dodik ekstra nervozan zbog presude.Styling wrote: ↑09/03/2025 14:26Sabina je sve ovo pokrenula na ho-ruk. Tajming totalno pogrešan. Nema ona Dini šta prijetiti, da Dino i Neka nisu htjeli mogla se slikati sa inicijativom.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....JovicSA wrote: ↑09/03/2025 09:30
Gdje sad Sabina sa se oglasi u ovoj situaciji? Šta joj je dalje plan?
- SaraFina
-
romagnoli90
#9623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Živa istina! A donedavno nije bila razlika ni u tome.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:34Jel' ja to branim SDA ? Meni smeta ovo kovanje Konakovica u zvijezde jer je razlika izmedju njega i Zahiragica recimo samo u stranackom akronimu. Oportunist, i jedan i drugi.JovicSA wrote: ↑09/03/2025 14:23To je normalno političko preslagivanje, SDA je sa Dodikom decenijama pravila dogovor tako da bezveze je priča. Nije li Dodik nedavno prije presude zvao i zazivao Bakira tako da to dosta govori.Skijaš wrote: ↑09/03/2025 14:07
Da li bi Zahiragic ukrao milion maraka da moze ? Apsolutno. Da li ja to gajim licni animozitet prema Zahiragicu jer imam takvo misljenje o toj hipotetickoj situaciji ? Obojicu je iznjedrila SDA i u njoj sigurno nisu naucili da igraju posteno. Konakovicu je Sabina morala bukvalno prijetiti kako bi ga se istjeralo iz zagrljaja sa Dodikom i bezveze je sada predstavljati ga kao sampiona konfrontacije s Dodikom. A to se evo pokusava. Da citiram kolegu ....
A zaboravlja se pljuvanje po Sabini kad je rekla da od koalicije sa Dodikom nema nista. Ovo me podsjeca na par situacija iz rata i ekipu koja je cistila ociscene transeje i zemunice. Najglasniji. "Prednjace".
- Skijaš
#9624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle, uzmemo stav da je Sabinino insistiranje na izlasku iz koalicije s Dodikom greska, posolimo, pobiberimo, uzmemo onaj cekic za meso, pa fljas, tras, i dobijemo stav da je Dino heroj konfrontacije s Dodikom ?Styling wrote: ↑09/03/2025 14:42Haj šuti, bogati. Mjesecima se o tome pričalo ali je problem bila podrška opozicije h RS. Sabinaje ovo pokrenula a da nije znala kako će sve ispasti. Zato je Dino javno pitaooma li neki dogovorenu većinu. Pa im je na sastanku sa predstavnicima MZ priznala da Amerikanci institiraju da se pokrene smjena i da ona to mora uraditi
-
Hakiz