Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

dale cooper

#29676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2025 11:08

Zamolio bih drage @dale cooper @Point. @ultima_palabra za misljenje.
A makar nešto da od njegove administracije dođe pozitivno, iako ne znam koliko je on sam upoznat sa situacijom ovdje i da li ga uopšte boli
kurac. :mrgreen: Dodik i Srbi su generalno previše očekivali od njega, kao uostalom i mi od Bidena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 08/03/2025 18:08

A makar nešto da od njegove administracije dođe pozitivno, iako ne znam koliko je on sam upoznat sa situacijom ovdje i da li ga uopšte boli
kurac. :mrgreen: Dodik i Srbi su generalno previše očekivali od njega, kao uostalom i mi od Bidena.
Dakle za nas je neto dobitak :thumbup:
Prpa.ba

#29678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2025 17:44
Chmoljo wrote: 08/03/2025 16:18 I ja sam to procitao. Vidjecemo, jer i tu postoje varijacije.
Gdje si citao?
Znaci bitno je da nam posalju birokratu?
Nadanje HDZ-a i SNSD-a je da ce se BiH pokriti nerezidentnom ambasadom, sa sjedistem u Zagrebu ili Beogradu, a tek onda da ce biti neko "sa platnog spiska" u BiH.
Last edited by Prpa.ba on 08/03/2025 18:24, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 16:18 I ja sam to procitao. Vidjecemo, jer i tu postoje varijacije.
Gdje si citao?
Pa karijerista se drzi zacrtane politike. Zivopisni likovi ce samo sranje napraviti.

Karijerista mora docekati i narednu administraciju. A to nece ako bude sirovina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 18:24
Gdje si citao?
Pa karijerista se drzi zacrtane politike. Zivopisni likovi ce samo sranje napraviti.

Karijerista mora docekati i narednu administraciju. A to nece ako bude sirovina.
Znaci jos to da vidimo i da odahnemo :bih:
apsidejzi

#29682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

ultima_palabra wrote: 08/03/2025 14:08

Pa rekao bih da nismo u nekoj zizi interesovanja, sto je dobro, vjerovatno cemo biti ostavljeni Rubiju i tim karijernim diplomatama da nastave status quo.

Druga stvar koja mi pada na pamet je ta neka isforsirana posvecenost miru koju Trumpovci imaju. Ljudi forsiraju Izrael i Hamas, Ukrajinu i Rusiju da zavrse rat… sad da dopuste nekakvim Srbima da otvaraju novi na pocetku Trumpove administracije, to bi izgledalo lose.
Jedina kurceva sreca u cjelokupnoj trumpovoj nesreci je sto sad ne smije da se otvori novi rat. Po starom dobrom obicaju, vise imamo srece nego pameti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Nisam znao da je vance obracenik na katolicanstvo a da mu je supruga hindu

Mesovit brak :bih:
sinuhe

#29684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Vance je velika američka priča. K'o iz filma :D
Point.

#29687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Proputinski narandžasti štakor Krasnov nastavlja sa svojom bolesnom mantrom. Krepaj keru.
U SVOJIM sinoćnjim komentarima o Ukrajini i Rusiji američki predsjednik Donald Trump rekao je nešto što je pomalo prošlo ispod radara. Osim što je rekao da mu je teže nositi se s Ukrajincima nego s Rusima, komentirajući aktualnu situaciju u ratu rekao je i da "Putin radi ono što bi svatko radio".

Upitan koristi li Putin situaciju nakon povlačenja američke pomoći, Trump je odgovorio:

"Mislim da radi ono što bi svatko drugi napravio. Mislim da ih sada udara jače. On želi da se ovo završi. Mislim da i Ukrajina želi kraj rata, ali ne znam."

Trump je ponovio svoj stav da je spreman potpuno obustaviti pomoć Ukrajini.

"Moram znati da oni žele dogovor. Ne znam žele li ga. Ako ne žele, mi se povlačimo - jer želimo da se ovo riješi."

Također je nekoliko puta ponovio ono što je već postalo mantra - da rat ne bi ni izbio da je on bio predsjednik.
jeza u ledja

#29688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hendrix wrote: 08/03/2025 23:38 Image
Cemu potreba za foto-montazom? Stavi brate pravu sliku :oops:

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

ultima_palabra wrote: 08/03/2025 14:08

Pa rekao bih da nismo u nekoj zizi interesovanja, sto je dobro, vjerovatno cemo biti ostavljeni Rubiju i tim karijernim diplomatama da nastave status quo.

Druga stvar koja mi pada na pamet je ta neka isforsirana posvecenost miru koju Trumpovci imaju. Ljudi forsiraju Izrael i Hamas, Ukrajinu i Rusiju da zavrse rat… sad da dopuste nekakvim Srbima da otvaraju novi na pocetku Trumpove administracije, to bi izgledalo lose.
Da, ovdje si u pravu. tVump ne zeli žarišta ako nema koristi, da ima ovdje bi bio vec zajeb. Drugacije su karte sada i 91/92. Tada su dobili zelno svjetlo od kremlja a ameri rekli da se nece mjesati. I bi cranje. Ovo je i pobjeda nase diplomatije i lobiranja po americkom SD. Vrlo je moguce da tVumpova administracija stavi tacku na sve ovo. Ukrajinu su prepustili rusima i to je to. Za dalje ce se cjenkati sa EU, moguce da je grenland upitanju. Zivi bili pa vidjeli.
pici

#29690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Kada se sagleda šira slika. Amerika poslije pada berlinskog zida nije samo super sila vec i sila u slobodnom padu. Faktički glumeci svjetskog policajca, dosta su oslabili pa iscrpljujuci konstantni ratovi Irak, sirija afganisan, bosna, kosovo. somalija itd itd. Sve to kosta a nemaju povrat novca. Zapravo nisu kinezi napredovali koliko su ameri slabili. Tu su MAGA uvidjeli rupu i oni ce ici u konflikt ali da imaju stostruku dobit. tVump nece glumiti svjetskog policajca osim ako nema keša. Zato pokrece trgovački rat i tu mu treba putin i njegovi resursi.

Mislim da se tVumpu jako žuri zato pritiska ukrajinu na kapitulaciju a eu ucjenjuje radi grenlanda. Iran je najvjerovatnije sljedeca meta radi izraeskog lobija koji to moze iskesirati i saudijci koji su mu obecali milijarde a on vec trazi trilijarde a kina je poseban slucaj i tu ce mu trebati pomoc rusije. Tako nekako vidim sada stvari.

No, glavni problem je kineski izvoz jer su tu "poremećaji u multilateralnom sustavu trgovine", a i carine rastu. Li se i konkretno osvrnuo na politiku SAD-a, a natjecanje između te dvije zemlje je "jedinstveno u stoljeću". Kina želi zadržati gospodarski rast kakav je imala, ali premijer upozorava i na "sve složenije i ozbiljnije vanjsko okruženje" koje lako može imati "veći utjecaj na Kinu u područjima kao što su trgovina, znanost i tehnologija".
Trgovacki rat je vec pokrenut.
pici

#29691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Ne žele nametanje
Vrhovni vođa Irana odbio Trumpov poziv na pregovore: To je samo sredstvo da postave nove zahtjeve

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vrho ... /250309007
Da, da ve ce je poceo da stiska iran. Definitivno, nagodio se sa putinom ukrajina za iran.
Bossona

#29692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

SAD su bile jedina država u UN-u koja je glasala protiv rezolucije kojom se proglašava Međunarodni dan nade.

Image
pici

#29693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Lik je isfrutriran porazom od liberalno-demokratskih snaga na njegovom reizboru da im sada udara kontru gdje god moze a i boli ga qujac. Osvetnički ego triper ga gura sve dublje i dublje u konfrotacije sa bilo kime. Ponasa se ko ranjena zvijer.

On pod maskom borbe protiv "duboke drzave" zapravo se sveti i razracunava. Onaj kepecov strateg dugin je to dobro zapazio, on ide u razracunavanje sa liberal-demokratama.

Mislim da ce mu se ovo sve odbiti od glOvu al eto, vrijedi pokusati, svakako ne moze vise imati mandat.
Hendrix

#29694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

I opet podrzava Trumpa iako mu je otkaz dao. Kult ostaje kult. Ovakvi bi prvi prstom pokazivali na komsije da krene cistka.
Michael Graugnard said he voted for President Donald Trump in the 2024 election because he felt Trump was the best candidate to improve the economy.

But three months into his new role as an attorney advisor for the US Department of Agriculture, Graugnard was laid off along with thousands of other federal employees. The termination, Graugnard said, came as a surprise given his managers had assured him his job was safe.

“I was devastated,” Graugnard told CNN, adding this was his dream job and he had just moved to Little Rock, Arkansas, with his pregnant wife and toddler for the position. “I was expecting to spend the rest of my life doing it.”

I voted confidently with the intent that it was going to be done in a way that was technocratic and efficient and a bit more rational, and that’s not what happened,” Graugnard said.

Still, Graugnard said he does not regret voting for Trump.

“I still support all of the goals of the administration, and I think that I can respectfully disagree with the way those things are carried out,” he said.
https://edition.cnn.com/2025/03/08/us/f ... index.html
pici

#29695 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Multilateralna saradnja
Rusija, Kina i Iran sutra održavaju zajedničke vojne vježbe u Indijskom okeanu
Izraz nezadovoljstva
Šveđani započinju bojkot američkih proizvoda kao reakciju na promjenu politike SAD-a

Medijator haosa mora da se upregne da izadje citav iz tog haosa.

Image
Tito_i_Partija

#29696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

Hendrix wrote: 09/03/2025 09:32 I opet podrzava Trumpa iako mu je otkaz dao. Kult ostaje kult. Ovakvi bi prvi prstom pokazivali na komsije da krene cistka.
Michael Graugnard said he voted for President Donald Trump in the 2024 election because he felt Trump was the best candidate to improve the economy.

But three months into his new role as an attorney advisor for the US Department of Agriculture, Graugnard was laid off along with thousands of other federal employees. The termination, Graugnard said, came as a surprise given his managers had assured him his job was safe.

“I was devastated,” Graugnard told CNN, adding this was his dream job and he had just moved to Little Rock, Arkansas, with his pregnant wife and toddler for the position. “I was expecting to spend the rest of my life doing it.”

I voted confidently with the intent that it was going to be done in a way that was technocratic and efficient and a bit more rational, and that’s not what happened,” Graugnard said.

“I still support all of the goals of the administration, and I think that I can respectfully disagree with the way those things are carried out,” he said.
https://www.reddit.com/r/LeopardsAteMyFace/
darius_maximus

#29697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

Tito_i_Partija wrote: 09/03/2025 13:13
Hendrix wrote: 09/03/2025 09:32 I opet podrzava Trumpa iako mu je otkaz dao. Kult ostaje kult. Ovakvi bi prvi prstom pokazivali na komsije da krene cistka.

https://www.reddit.com/r/LeopardsAteMyFace/
Tehnokratija i efikasnost :lol:
Ono kad vjeruješ da je bolje predati uzde korporacijama jer će biti bolje, kao da države postoje da budu efikasne i da smanjuju troškove...

Point.

#29698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Prema NBC News, osim minerala, Trump/Krasnov traži od Zelenskog i da se odrekne teritorije koju su do sada sibirske horde okupirale, da budu izbori u Ukrajini i da eventualno odstupi sa predsjedničke funkcije. Pseto samo ponavlja Putinove riječi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

skupljac_zeljeza wrote: 08/03/2025 18:31
Kakvi bolesnici...pripadnici misijeg teatra
skupljac_zeljeza

#29700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

Truba wrote: 09/03/2025 18:10
Kakvi bolesnici...pripadnici misijeg teatra
Francuska se tiho gura da stane na čelo Evrope u ovom preslagivanju sa Amerikom. Ima jače adute od konkurencije.
Stane li cijela Europa pod francuski 'nuklearni kišobran'?

Francuska i Velika Britanija jedine su dvije zemlje na europskom kontinentu koje imaju nuklearno oružje. Francuska trenutačno posjeduje nešto manje od 300 nuklearnih bojevih glava, koje se mogu lansirati iz zrakoplova sa sjedištem u Francuskoj ili s podmornica. Ujedinjeno Kraljevstvo ima otprilike 250 bojevih glava, podatak je koji iznosi BBC.

Ključna razlika je u tome što je francuski arsenal potpuno suveren, odnosno u potpunosti ga je razvila Francuska, dok se Velika Britanija oslanja na američku tehničku podršku.
Post Reply