Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mea_parvitas wrote: ↑07/03/2025 09:02
Ma tramvaji su zakon, kad vidim kako se raja guzva dok idem nazad sa posla, ljepota
Problem je sto je guzva i u tramvajima. Je li to nedostatak tramvaja, slabo planiranje ili namjerno da bi se komercijala placala. Komercijala bus za busom u spicama a tramvaja nigdje po 15 minuta.
Mislim da je problem sto nastane spica, pa i tramvaji sporije voze iz gornjeg dijela grada. Normalno sve ide do 16h, a poslije toga krenu duzi intervali, pa se opet vrati na normalno nakon 1h. Poboljsace situaciju i 10 novih tramvaja.
Mea_parvitas wrote: ↑07/03/2025 09:17
Mislim da je problem sto nastane spica, pa i tramvaji sporije voze iz gornjeg dijela grada. Normalno sve ide do 16h, a poslije toga krenu duzi intervali, pa se opet vrati na normalno nakon 1h. Poboljsace situaciju i 10 novih tramvaja.
Nema logike bus za busom, a tramvaja nema. Kako busevi prodju? Idu istom cestom.
Ne znam, ne pratim te buseve. Trebalo bi uzeti makar mjesec dana i pratiti vozila, da bi nesto mogli zakljuciti, da li je losa organizacija, da li je velika guzva, ne znam. Ujutro takodje nisu konzistentni, sa Ilidze ujutro prije 7 h nekad stoji 1 tramvaj a nekad 4,5.
Najveci problem je nas javasluk i nerad policije. Znaci svakodnevno u vrijeme spice se sustignu po 2, ili 3 tramvaja izmedju SCCa i Skenderije. Zasto?
Zato sto ljudi prolaze na crveno iz pravca Bicakcica prema mostu na Skenderiji. I onda ne mogu svi stati na most i onda zakrce u licu i tako se to desava u svakom valu i onda tramvaj jedan ne moze da prodje pa mora sacekati u tome ga sustigne naredni itd...
Slicno se desava i sa druge strane na raskrscu kod Bicakcica i kod Velikog parka.
I zato je taj sat vremena sporan. Cim prodje ta glavna spica prodise kompletan saobracaj.
F&N wrote: ↑07/03/2025 09:33
Najveci problem je nas javasluk i nerad policije. Znaci svakodnevno u vrijeme spice se sustignu po 2, ili 3 tramvaja izmedju SCCa i Skenderije. Zasto?
Zato sto ljudi prolaze na crveno iz pravca Bicakcica prema mostu na Skenderiji.
To jeste problem jer ljudi kreću u raskrsnicu iako vide da neće uspjeti proći, ali u ovom slučaju veći je problem, koji je teže rješiti je skretanje iz Hisete na most. U tu traku stane samo 5-6 auta, a ostali uglavnom čekaju u traci gdje je i pruga i tako blokiraju tramvaje. Ovdje se ta traka i ne može produžiti radi zgrade.
Mea_parvitas wrote: ↑07/03/2025 09:17
Nema logike bus za busom, a tramvaja nema. Kako busevi prodju? Idu istom cestom.
cuj nema logike. pa nabiju se po tri cetri tramvaja jedan za drugim. i onda ih nema 15 minuta. ne drze odstojanje
DaysleepeR wrote: ↑06/03/2025 15:31
Počeli su praviti izlaz iz naselja Nova Otoka na glavnu cestu.
Ne znam hoće li biti dvosmjeran, dakle i ulaz u naselje ili samo izlaz.
Ako neko ima više info, neka postavi.
Dovoljno je da naprave da se moze proci, koristit ce se za oboje
Iskljcenje sa glavne je ovdje sasvim OK, ukljucenje bi se mogao rijesiti da bude sigurno samo ako se napravi traka za ukjucenje kao na petljama, nisam siguran samo ima li prostora i koliko bi drveca moralo stradati da se to uradi.
Ako ostave obicno ukljucenje direktno na glavnu, vec vidim veliki broj udesa tu.
Realno mislim da ce dozvoliti samo iskljucenje i to je to.
Semafor nema teoretske sanse, to ni nasim strucnjacima ne bi palo na pamet.