A valja mu selame nazivat i kurbane primat
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Nisamsdaali
-
Hendrix
#29652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
AI na djelu, bice zanimljivo koliko ce ljudi najebati u svim sferama zivota jer ih Muskov AI probere.
The Department of Defense is planning to remove content related to the historic aircraft, the Enola Gay, as part of Donald Trump's crackdown on diversity, equity, and inclusion (DEI).
Several photos were seemingly flagged for removal only because their file included the word ”gay,” including the World War II aircraft, which dropped an atomic bomb on Hiroshima, Japan. Photos of an Army Corps of Engineers project are also slated for removal because one of the engineers had the last name "Gay," as well as a photo of Army Corps biologists because it contained data about fish, including their gender.
- jeza u ledja
#29653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam kako se tacno kontriram, ali zar je bitno? Samo ti govorim da ce ovi uciniti sve sto treba da se on ponovo kandiduje ili da ostane na vlasti, ili direktno, ili preko svoje familije. Nema tu logike ni razuma, kao ni u mnogo cemu u zadnjih 9-10 godina. Ne vidim potrebu da to racionalizujem ili logicki objasnjavam. Treci mandat jer nije uzastopni. Treci mandat jer je zemlja u krizi. Treci mandat jer su MAGA u pravu sta god da rade. Treci mandat jer je poceo rat u Burundiju. Treci mandat jer DEI Jewish space laser guys are too woke. Treci mandat jer je Trump ovaplocenje bozje pravde. Zar je bitno?ultima_palabra wrote: ↑07/03/2025 21:49Sad sam sebi kontriras, prvo si rekao da ce se kandidovati za treci mandat.jeza u ledja wrote: ↑07/03/2025 21:16Ne mora ga niko staviti na listic . Jednostavno ostane tu gdje jeste i gotova prica.ultima_palabra wrote: ↑07/03/2025 19:06
Malo je to drugacije jer onda AG te drzave krivicno odgovara zbog krsenja ustava. Isto tako, plave i ljubicaste drzave ga ne stave na listic i gotova prica.
Sve je to ustvari psiholoska igra ponajvise za republikance. Trump je sada (a pogotovo nakon midterms) lame duck, a kao takav bi tesko mogao odrzati disciplinu u stranci. Kako to rijesiti, pa napravi iluziju da mozes ici na treci mandat i drzi ih u neizvjesnosti.
Ista stvar je bila sa nepriznavanjem izbornih rezultata, Trump je znao da na kraju mora napustiti WH. Ali one-term predsjednik je obiljezen kao luzer kojeg se vise nista ne pita u stranci. Kako to rijesiti, nemoj nikad priznati da si izgubio i odjednom vise nisi luzer![]()
Kakvi AG, kakve ljubicaste drzave.
Ljudi se trebaju poceti navikavati na taj ishod. Pitanje je samo sta ce uciniti u vezi toga. Znaci ne da ocekuju rjesenje od institucija.
Iskreno, ne vidim taj scenario. Da ce koristiti nedemokratske metode za ostanak na vlasti, hoce sigurno… ali neko drugi ce biti kandidat.
Sudovi ce nesto odluciti? Koji sudovi? Supreme Court?
Drzavni AG ce nesto odluciti sto je nelegalno, ko ce im suditi?
Na kraju, cak i da sam VS nesto odluci, ko ce to sprovesti u djelo? Mozda vojska na celu sa svim ovim generalima i ministrom kojeg je postavio Trump?
Ne znam kako drukcije da objasnim fakat - doci ce dan kada ce i zadnji privid legalne drzave i postivanja konstitucionalnog ustava nestati - jer ovaj lik zeli biti diktator.
Ti cekas da to rijese sudovi, kongresmeni cekaju da to rijese sudovi i glasaci, glasaci cekaju da to rijesi deep state ili vojska....niko to nece drugi rijesiti za nas. To ce se desiti, i onda ce biti prst na celo. A ko ce to rjesavati, ako nece sudovi, ako nece kongresmeni, ako nece FBI, ako nece vojska, ako nece drzave pojedinacno, ko? Nista se nece desiti ako mu neko ne pruzi otpor.
Ono...ne zelim da budem bezobrazan, ali govorim ovo svima koje poznajem ne samo ovdje - wake the fuck up!
Ja vala ne cekao taj trenutak... Razradjujem alternative, jer dosta mi je jednom u zivotu...
- drug_profi
#29654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali ruku na srce, ovo do sad sto dolazi iz USA u vezi naše situacije sa separatistima je dobro i za mene iznenađujuće.
Vjerovatno jer smo Trumpu i Musku nebitni pa su to prepustili nekim vojnicima iz stranke.
Vjerovatno jer smo Trumpu i Musku nebitni pa su to prepustili nekim vojnicima iz stranke.
- ultima_palabra
#29655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti koji bi to uradili bi potpisali raspad zemlje i gradjanski rat, to je valjda jasno. Trump ce za 4 godine biti senilni starac, vec sada djeluje kao lutak na koncu nekih likova koji su jos mracniji od njega. Ne vjerujem da bi se oni igrali s tim scenariom ako mogu ustoliciti Vancea ili nekog treceg lutka.jeza u ledja wrote: ↑08/03/2025 00:30Ne znam kako se tacno kontriram, ali zar je bitno? Samo ti govorim da ce ovi uciniti sve sto treba da se on ponovo kandiduje ili da ostane na vlasti, ili direktno, ili preko svoje familije. Nema tu logike ni razuma, kao ni u mnogo cemu u zadnjih 9-10 godina. Ne vidim potrebu da to racionalizujem ili logicki objasnjavam. Treci mandat jer nije uzastopni. Treci mandat jer je zemlja u krizi. Treci mandat jer su MAGA u pravu sta god da rade. Treci mandat jer je poceo rat u Burundiju. Treci mandat jer DEI Jewish space laser guys are too woke. Treci mandat jer je Trump ovaplocenje bozje pravde. Zar je bitno?ultima_palabra wrote: ↑07/03/2025 21:49Sad sam sebi kontriras, prvo si rekao da ce se kandidovati za treci mandat.jeza u ledja wrote: ↑07/03/2025 21:16
Ne mora ga niko staviti na listic . Jednostavno ostane tu gdje jeste i gotova prica.
Kakvi AG, kakve ljubicaste drzave.
Ljudi se trebaju poceti navikavati na taj ishod. Pitanje je samo sta ce uciniti u vezi toga. Znaci ne da ocekuju rjesenje od institucija.
Iskreno, ne vidim taj scenario. Da ce koristiti nedemokratske metode za ostanak na vlasti, hoce sigurno… ali neko drugi ce biti kandidat.
Na kraju, cak i da sam VS nesto odluci, ko ce to sprovesti u djelo? Mozda vojska na celu sa svim ovim generalima i ministrom kojeg je postavio Trump?
Ne znam kako drukcije da objasnim fakat - doci ce dan kada ce i zadnji privid legalne drzave i postivanja konstitucionalnog ustava nestati - jer ovaj lik zeli biti diktator.
Ti cekas da to rijese sudovi, kongresmeni cekaju da to rijese sudovi i glasaci, glasaci cekaju da to rijesi deep state ili vojska....niko to nece drugi rijesiti za nas. To ce se desiti, i onda ce biti prst na celo. A ko ce to rjesavati, ako nece sudovi, ako nece kongresmeni, ako nece FBI, ako nece vojska, ako nece drzave pojedinacno, ko? Nista se nece desiti ako mu neko ne pruzi otpor.
Ono...ne zelim da budem bezobrazan, ali govorim ovo svima koje poznajem ne samo ovdje - wake the fuck up!
Ja vala ne cekao taj trenutak... Razradjujem alternative, jer dosta mi je jednom u zivotu...
Druga moguca opcija je da ova administracija bude super nepopularna tipa Busha 2008. U tom slucaju ce sami republikanci gledati da okrenu stranicu sto prije.
- istra_hr
- jeza u ledja
#29657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trebas biti malo vise “mastovit” zamisljajuci te crne scenarije.ultima_palabra wrote: ↑08/03/2025 03:37Ti koji bi to uradili bi potpisali raspad zemlje i gradjanski rat, to je valjda jasno. Trump ce za 4 godine biti senilni starac, vec sada djeluje kao lutak na koncu nekih likova koji su jos mracniji od njega. Ne vjerujem da bi se oni igrali s tim scenariom ako mogu ustoliciti Vancea ili nekog treceg lutka.jeza u ledja wrote: ↑08/03/2025 00:30Ne znam kako se tacno kontriram, ali zar je bitno? Samo ti govorim da ce ovi uciniti sve sto treba da se on ponovo kandiduje ili da ostane na vlasti, ili direktno, ili preko svoje familije. Nema tu logike ni razuma, kao ni u mnogo cemu u zadnjih 9-10 godina. Ne vidim potrebu da to racionalizujem ili logicki objasnjavam. Treci mandat jer nije uzastopni. Treci mandat jer je zemlja u krizi. Treci mandat jer su MAGA u pravu sta god da rade. Treci mandat jer je poceo rat u Burundiju. Treci mandat jer DEI Jewish space laser guys are too woke. Treci mandat jer je Trump ovaplocenje bozje pravde. Zar je bitno?ultima_palabra wrote: ↑07/03/2025 21:49
Sad sam sebi kontriras, prvo si rekao da ce se kandidovati za treci mandat.
Druga moguca opcija je da ova administracija bude super nepopularna tipa Busha 2008. U tom slucaju ce sami republikanci gledati da okrenu stranicu sto prije.
Kazes potpisali bi gradjanski rat? Sta ako oni misle suprotno - da ako NE potpisu da ce izbiti gradjanski rat? Zasto? Pa evo recimo algoritam im izbaci da se treci mandat ondosi samo na dva uzastopna termina. Ili da su glasovi ukradeni? Mnogi su bili vec spremni to potpisati prije 4 godine (tj. potpisali su), pa sto ne bi i sad? (Kongresmeni koji su glasali protiv verifikacije rezultata ili ekipe fake elektora). Trebas biti mastovit da zamislis dokle moze ici kult jedne osobe i sposobnost samouvjeravanja u ispravnosti odluka.
A vec sam rekao jedina 2 scenarija van toga su ili velika kriza i ogroman pad popularnosti ili da lik odapne ili potpuno onemoca. Ne mislim da smo jos u takvoj krizi niti da je onemocao.
Sto se tice Vancea, on je samo prolazeca figura, kao sto je i milion drugih koje je ovaj iskoristio i sazvakao.
- vaučer
#29658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jednako kako je izgledalo nemoguće da ćemo gledati opet u Ovalnom uredu tipa koji je pokrenuo oružanu pobunu da poništi rezultate izbora, danas možda izgleda nemoguće da 'perjanica demokracije' postane despotska prčija unutar jednog mandata. Ali sve to ide malo po malo. Izbora će biti, ali će biti kontrolirani i korumpirani. Imamo izbore i u Rusiji, nitko to neće ukinuti. Mic po mic će se širiti represivne ovlasti spram medija, civilnog društva i opozicije. Ono što danas izgleda nerealno će polako postati norma. Ljudi će biti u strahu, društvene mreže i njihovi vlasnici će besramno hraniti puk potrebnim dezinformacijama i novim 'neprijateljima'. Sve to ide postepeno, navikni ih svaki dan na malo više onog što prije ne bi prihvatili - dok ne osvane jedno blistavo jutro gdje mogu obrisati guzicu svojim 'pravima' - jer ih više nemaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zamolio bih drage @dale cooper @Point. @ultima_palabra za misljenje.
- DaysleepeR
#29660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Suti, dobro je.
- jeza u ledja
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jedini problem u tome svemu je što narod rusije nikada, ali apsolutno nikada nije osjetio pravu demokratiju i slobodu izbora.vaučer wrote: ↑08/03/2025 09:24 Jednako kako je izgledalo nemoguće da ćemo gledati opet u Ovalnom uredu tipa koji je pokrenuo oružanu pobunu da poništi rezultate izbora, danas možda izgleda nemoguće da 'perjanica demokracije' postane despotska prčija unutar jednog mandata. Ali sve to ide malo po malo. Izbora će biti, ali će biti kontrolirani i korumpirani. Imamo izbore i u Rusiji, nitko to neće ukinuti. Mic po mic će se širiti represivne ovlasti spram medija, civilnog društva i opozicije. Ono što danas izgleda nerealno će polako postati norma. Ljudi će biti u strahu, društvene mreže i njihovi vlasnici će besramno hraniti puk potrebnim dezinformacijama i novim 'neprijateljima'. Sve to ide postepeno, navikni ih svaki dan na malo više onog što prije ne bi prihvatili - dok ne osvane jedno blistavo jutro gdje mogu obrisati guzicu svojim 'pravima' - jer ih više nemaju.
- Chmoljo
#29663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jedini "problem" sa ovom izjavom je što dolazi od normalnog političara za trumpove standarde i lika koji nije u tom uskom krugu. ali i to znači da nismo na radaru._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
priču o tome bi zatvorili imenovanjem karijernog diplomate za ambasadora i tjt.
- tramvajtrojka
#29664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
_BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08

MAGA
- ultima_palabra
#29665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa o tome govorim, ni Putin nije nikad isao u flagrantno krsenje ustava, on ga je izmijenio u svoju korist. Ovi nemaju vecinu za to, niti ce je imati. Ali imaju mogucnost da na druge nacine podrivaju demokratske norme i to ce i raditi.vaučer wrote: ↑08/03/2025 09:24 Jednako kako je izgledalo nemoguće da ćemo gledati opet u Ovalnom uredu tipa koji je pokrenuo oružanu pobunu da poništi rezultate izbora, danas možda izgleda nemoguće da 'perjanica demokracije' postane despotska prčija unutar jednog mandata. Ali sve to ide malo po malo. Izbora će biti, ali će biti kontrolirani i korumpirani. Imamo izbore i u Rusiji, nitko to neće ukinuti. Mic po mic će se širiti represivne ovlasti spram medija, civilnog društva i opozicije. Ono što danas izgleda nerealno će polako postati norma. Ljudi će biti u strahu, društvene mreže i njihovi vlasnici će besramno hraniti puk potrebnim dezinformacijama i novim 'neprijateljima'. Sve to ide postepeno, navikni ih svaki dan na malo više onog što prije ne bi prihvatili - dok ne osvane jedno blistavo jutro gdje mogu obrisati guzicu svojim 'pravima' - jer ih više nemaju.
-
zilog
- ultima_palabra
#29667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa rekao bih da nismo u nekoj zizi interesovanja, sto je dobro, vjerovatno cemo biti ostavljeni Rubiju i tim karijernim diplomatama da nastave status quo._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
Druga stvar koja mi pada na pamet je ta neka isforsirana posvecenost miru koju Trumpovci imaju. Ljudi forsiraju Izrael i Hamas, Ukrajinu i Rusiju da zavrse rat… sad da dopuste nekakvim Srbima da otvaraju novi na pocetku Trumpove administracije, to bi izgledalo lose.
-
zilog
#29668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kenijada se vec previse eksponirao sa ustupcima Putinu, da su ga cak i senatori poceli etiketirati kao "Russian asset", tako da mu sada Mile nije ni u peti. Lista Trumpovih prioriteta izgleda ovako:ultima_palabra wrote: ↑08/03/2025 14:08Pa rekao bih da nismo u nekoj zizi interesovanja, sto je dobro, vjerovatno cemo biti ostavljeni Rubiju i tim karijernim diplomatama da nastave status quo._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
Druga stvar koja mi pada na pamet je ta neka isforsirana posvecenost miru koju Trumpovci imaju. Ljudi forsiraju Izrael i Hamas, Ukrajinu i Rusiju da zavrse rat… sad da dopuste nekakvim Srbima da otvaraju novi na pocetku Trumpove administracije, to bi izgledalo lose.
1. Bibi i Putler
...
15. Orban
...
76. Aleksandar Vucic
77. Zmaj od Sipova
78. Milorad Dodik
- jeza u ledja
#29669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
8967. Ericzilog wrote: ↑08/03/2025 14:32Kenijada se vec previse eksponirao sa ustupcima Putinu, da su ga cak i senatori poceli etiketirati kao "Russian asset", tako da mu sada Mile nije ni u peti. Lista Trumpovih prioriteta izgleda ovako:ultima_palabra wrote: ↑08/03/2025 14:08Pa rekao bih da nismo u nekoj zizi interesovanja, sto je dobro, vjerovatno cemo biti ostavljeni Rubiju i tim karijernim diplomatama da nastave status quo._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
1. Bibi i Putler
...
15. Orban
...
76. Aleksandar Vucic
77. Zmaj od Sipova
78. Milorad Dodik
- jeza u ledja
#29670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa svi su oni polako mijenjali sistem i ustav. Ne odjednom. I Putin i Orban, Erdogan, Netanyahu… ista je matrica soft fasizma. No sto duze ostanu to ih je teze skinuti.ultima_palabra wrote: ↑08/03/2025 13:55Pa o tome govorim, ni Putin nije nikad isao u flagrantno krsenje ustava, on ga je izmijenio u svoju korist. Ovi nemaju vecinu za to, niti ce je imati. Ali imaju mogucnost da na druge nacine podrivaju demokratske norme i to ce i raditi.vaučer wrote: ↑08/03/2025 09:24 Jednako kako je izgledalo nemoguće da ćemo gledati opet u Ovalnom uredu tipa koji je pokrenuo oružanu pobunu da poništi rezultate izbora, danas možda izgleda nemoguće da 'perjanica demokracije' postane despotska prčija unutar jednog mandata. Ali sve to ide malo po malo. Izbora će biti, ali će biti kontrolirani i korumpirani. Imamo izbore i u Rusiji, nitko to neće ukinuti. Mic po mic će se širiti represivne ovlasti spram medija, civilnog društva i opozicije. Ono što danas izgleda nerealno će polako postati norma. Ljudi će biti u strahu, društvene mreže i njihovi vlasnici će besramno hraniti puk potrebnim dezinformacijama i novim 'neprijateljima'. Sve to ide postepeno, navikni ih svaki dan na malo više onog što prije ne bi prihvatili - dok ne osvane jedno blistavo jutro gdje mogu obrisati guzicu svojim 'pravima' - jer ih više nemaju.
Naravno, svaka zemlja je posebna i ima razlicite zakonske parametre i gradjansku svijest.
- Point.
#29671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iole normalan u toj skupini lunatika. Dobro je za sad što se nas tiče._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
-
Pklat4
#29672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prema riječima Alkalaja, tri su kandidata za ambasadora BiH - sve tri karijerne diplomate.Chmoljo wrote: ↑08/03/2025 12:57jedini "problem" sa ovom izjavom je što dolazi od normalnog političara za trumpove standarde i lika koji nije u tom uskom krugu. ali i to znači da nismo na radaru._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2025 11:08
priču o tome bi zatvorili imenovanjem karijernog diplomate za ambasadora i tjt.
- Chmoljo
#29673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ja sam to procitao. Vidjecemo, jer i tu postoje varijacije.
-
omar little
#29674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kako je pregovarati sa trumpovom administracijom. i za one koji ne prate, o trumpovim EO. joly je ministrica vanjskih poslova.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu