Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑07/03/2025 15:18
Tiguan je bentayga za tucson.
Slažem se.
Tucson je pouzdan, ali je Tiguan bolje sastavljen, od 3 klase boljih materijala. Ima bolja prednja sjedišta, deblji lim, bolju izolaciju. Tucson ima mekši ovjes, oba imaju dobre MT mjenjače.
Last edited by ElRe on 07/03/2025 16:47, edited 1 time in total.
Planiram uskoro nesto kupovat u tom rangu pa trazim savjet od nekog ko se vise razumije od mene. Slabo se razumijem u vozila.
Pa prvo gledaj tvoj afinitet, po mogucnosti da je kupljen ovdje, kilometraza, servis, sta ti moze bit da vozis jer je SUV skupli od limuzina za odrzavanje, mnogo elemenata utice na izbor auta i uvijek je neki kompromis. U principu ima par stvari o kojima moras vodit racuna kod svakog auta, DPF, EGR, mjenjac, UREA, razvod pogona, negdje diferencijal..... kad se odlucis za par konkretnih modela onad pitaj bas za njih.
Trenutno samo gledam modele i sta imam dostupno u tom rangu.
Ma ima svega za 30 milja, od Toyote , KIA, Hyundai, WV, BMW, MB- GLK, GLA, Volvo,
citroen xm wrote: ↑07/03/2025 10:39
Evo Amare ono što tražiš. Strašan auto. Čak bih ga i ja sa zadovoljstvom kupio, ali nisam namjeravao mjenjati auto.
citroen xm wrote: ↑07/03/2025 10:39
Evo Amare ono što tražiš. Strašan auto. Čak bih ga i ja sa zadovoljstvom kupio, ali nisam namjeravao mjenjati auto.
kabal1337 wrote: ↑07/03/2025 19:14
na cvt-u zamjenit lanac i picit dalje
Koliko ja znam sa foruma CVT transmission Valve body promjeniti na nekih 150 000 milja preventivno + redovne servise svakih 30 000 milja. Lanac ne spominju.