“Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile, ili na neki drugi protivpravan način pokuša da promijeni ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgne njene najviše institucije, kazniće se kaznom zatvora najmanje pet godina.”
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- skupljac_zeljeza
#7326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta im treba još?
-
plavi_E
#7327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da skratim. Treba mu novi mrtav svat kao sto je trebao Karadzicu 1992.LSD wrote: ↑06/03/2025 16:08A kome treba taj dokaz ? njemu ili naroduSpoilerShowplavi_E wrote: ↑06/03/2025 16:02Njemu treba incident koji ce okupiti njegovu sirotinju oko borbe za opstanak od "pomahnitali muslimana". Njemu bi idealno bilo da padne mrtva glava da moze reci "evo vidite da je istina da oni hoce da nas sviju pobijui da hoce osvetu i rat". Bezbroj puta je ponovio da muslimani hoce rat da hoce osvetu da hoce da uniste manji entitet. Ali raja slabo vjeruje u to. I zato mu treba "dokaz" da je u pravu. Znaci treba mu novi svat.LSD wrote: ↑06/03/2025 15:56Ljudino, incident je vec napravljen. Frajer oborio ustav i izvrsio drzavni udarSpoilerShowima li veceg incidenta od toga ? to je incident nad incidentima.
Da ne pominjem svakodnevno vrijeđanje muslilamana, sudova, tuzioca, Sarajeva, Šmita, Marfija i taj njegov prostacki jezik.
A sta vise treba od toga ? koji incident nakon svega je jos potreban ? jos samo fali da pocne pucati po Sarajevu, pa da ljudi konacno skontaju da je davnih dana presao sve crvene linije.![]()
Bosanskim srbima pravoslavcima kao narodu ne treba nikakav poseban dokaz da mrze muslimane, oni svakako ne vole muslimane onako prirodno, organskikoj ice im qrc nekakvi dokazi.. ne zele da zive sa njima u istoj drzave i da se oni pitaju oni bi davnih dana se pripojili Srbiji...pa ljudi i dan danas guslaju o turcimaa i događajima od prije 600 godina.
Iskreno, ne znam o cemu pises. Skroz si nejasan.
- skupljac_zeljeza
#7328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je bilo jučer.dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2025 16:06Pa uhapsice ga MUP RS jer entitetske policije saradjuju u ovakvim stvarima.
Jedino ako se preziva Budjo ili Dodik, onda ce ga iste te dvije policije stititi![]()
-
LSD
#7329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma krenuo bi taj narod za njim vec sutra u te avanture da su sigurno da ce pobjediti, ali nisu okolnosti iste kao 1992.zippoo87 wrote: ↑06/03/2025 16:08 On je poceo hajcati narod od onog mitinga,od prije 7 dana i tu se vec nadao da ce uspjeti radikalizovati ljude. Ali sta god uradio,ne prolazi mu evo 7 dana i svi ga odbijaju. Sada je toliko nerovozan i pogubljen,da nema pojma ni sta radi ni gdje to vodi. A svjestan je da svakim svojim govorom,cini nove prekrsaje.
Nema vise te energije, nema vise naroda koji bi ratovao, mladi se ispalili, nema ni para za rata koji je skup, a posebno nema vise JNA koj bi rokala po gradovima sa brda.
Ne moze. Taj voz im je prosao.
-
Oznaka Tablica
#7330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ovo je nekako palo s neba da dobijemo napokon drzavu u cijelini. Otvorio se autoput ka drzavi i jacanju drzave al bas iznenada i neocekivano. Uzimajuci u obzir najave dodika od prije 25 godina pa mu nismo ni vjerovali
Ovim je dejtonski sporazum prekrsen, ako ima nekih pravnika, neka odmah pokusaju da vrate ustav republike BiH.
Ovim je dejtonski sporazum prekrsen, ako ima nekih pravnika, neka odmah pokusaju da vrate ustav republike BiH.
Last edited by Oznaka Tablica on 06/03/2025 16:15, edited 1 time in total.
-
LSD
#7331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za sta mu treba novi mrvti svat, konkretno ?plavi_E wrote: ↑06/03/2025 16:12Da skratim. Treba mu novi mrtav svat kao sto je trebao Karadzicu 1992.LSD wrote: ↑06/03/2025 16:08A kome treba taj dokaz ? njemu ili naroduSpoilerShowplavi_E wrote: ↑06/03/2025 16:02
Njemu treba incident koji ce okupiti njegovu sirotinju oko borbe za opstanak od "pomahnitali muslimana". Njemu bi idealno bilo da padne mrtva glava da moze reci "evo vidite da je istina da oni hoce da nas sviju pobijui da hoce osvetu i rat". Bezbroj puta je ponovio da muslimani hoce rat da hoce osvetu da hoce da uniste manji entitet. Ali raja slabo vjeruje u to. I zato mu treba "dokaz" da je u pravu. Znaci treba mu novi svat.![]()
Bosanskim srbima pravoslavcima kao narodu ne treba nikakav poseban dokaz da mrze muslimane, oni svakako ne vole muslimane onako prirodno, organskikoj ice im qrc nekakvi dokazi.. ne zele da zive sa njima u istoj drzave i da se oni pitaju oni bi davnih dana se pripojili Srbiji...pa ljudi i dan danas guslaju o turcimaa i događajima od prije 600 godina.
Iskreno, ne znam o cemu pises. Skroz si nejasan.
- dječak sa šibicama
#7332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Duge cijevi samo pokazivanje misica.
Ovo meni sve vise lici na onaj vic kad se u sumi ganjaju partizani i nijemci, sve se trese od vike, na kraju dodje sumar i sve ih rastjera. EUFOR bi tu bio sumar.
Ovo meni sve vise lici na onaj vic kad se u sumi ganjaju partizani i nijemci, sve se trese od vike, na kraju dodje sumar i sve ih rastjera. EUFOR bi tu bio sumar.
- DaysleepeR
#7333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad im nije prošlo na Kosovu koji i jeste i nije država, koje nema ni vojsku, neće sigurno u državi koja je priznata i ima sve institucije.
Ovo je sve borba za opstanak na vlasti.
-
MMM1977
#7334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako Interpol raspiše međunarodnu potjernicu onda on ne može nigdje mimo RS, Srbije i Rusije?
-
Malisa11
#7335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne zelim ustav Republike Bosne i Hercegovine.Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ovim je dejtonski sporazum prekrsen, ako ima nekih pravnika, neka odmah pokusaju da vrate ustav republike BiH.
- dječak sa šibicama
#7336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ko ce vratiti "ustav republike", koji parlament? u drzavnom parlamentu moras imati dvije trecine glasova.Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ma ovo je nekako palo s neba da dobijemo napokon drzavu u cijelini.
Jedino da Bakir okupi svoje stranacke kolege pa se proglase parlamentom Republike BiH u nekom restoranu na Bascarsiji recimo.
- skrbavi-admin
#7337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ma ovo je nekako palo s neba da dobijemo napokon drzavu u cijelini. Otvorio se autoput ka drzavi i jacanju drzave al bas iznenada i neocekivano. Uzimajuci u obzir najave dodika od prije 25 godina pa mu nismo ni vjerovali![]()
![]()
![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne treba ti ga niko vraćati, to je ustav koji je postojao prije dejtonskogdječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2025 16:15A ko ce vratiti "ustav republike", koji parlament? u drzavnom parlamentu moras imati dvije trecine glasova.Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ma ovo je nekako palo s neba da dobijemo napokon drzavu u cijelini.
Jedino da Bakir okupi svoje stranacke kolege pa se proglase parlamentom Republike BiH u nekom restoranu na Bascarsiji recimo.
-
LSD
#7339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ti ovo Kalman radio gdje ispunjavaju muzicke zelje...ne zanima me sta ti zelis.Malisa11 wrote: ↑06/03/2025 16:15Ja ne zelim ustav Republike Bosne i Hercegovine.Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ovim je dejtonski sporazum prekrsen, ako ima nekih pravnika, neka odmah pokusaju da vrate ustav republike BiH.
Evo ja zelim Ustav RBiH i sta cemo sad ?
Hajd na sake
- DaysleepeR
#7340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vraćanje Ustava RBiH i povratak na Republiku BiH je ubleha koja nema nikakvog dodira sa realnošću.
Ne postoji podrška za takvo nešto od nijednog faktora, od Saudije, Turske, EU i USA, zaboravite to.
Ne postoji podrška za takvo nešto od nijednog faktora, od Saudije, Turske, EU i USA, zaboravite to.
-
zippoo87
#7341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti u dvije recenice sam sebe pobijesLSD wrote: ↑06/03/2025 16:12Ma krenuo bi taj narod za njim vec sutra u te avanture da su sigurno da ce pobjediti, ali nisu okolnosti iste kao 1992.zippoo87 wrote: ↑06/03/2025 16:08 On je poceo hajcati narod od onog mitinga,od prije 7 dana i tu se vec nadao da ce uspjeti radikalizovati ljude. Ali sta god uradio,ne prolazi mu evo 7 dana i svi ga odbijaju. Sada je toliko nerovozan i pogubljen,da nema pojma ni sta radi ni gdje to vodi. A svjestan je da svakim svojim govorom,cini nove prekrsaje.
Nema vise te energije, nema vise naroda koji bi ratovao, mladi se ispalili, nema ni para za rata koji je skup, a posebno nema vise JNA koj bi rokala po gradovima sa brda.
Prvo kazea da bi krenuo narod za njim a onda nastavljas i kazes da nema naroda koji bi ratovao
Istina je da niko nece vise ratovati,niti sa jedne strane,jer svako sa dva grama mozga zna da je to izgubljena bitka za svakoga a saka profitera bi se opet okoristila a narodu kurko.
A da ne pricamo kako nove generacije nemaju dodira sa ratovima,oruzjem,niko nije prosao vojnu obuku,rat se igra u igricama,to je nesto imaginarno...ne razmisljaju djeca sada da pucaju iz prave puske.
Naravno da nemas ni armiju iza sebe kao JNA a ni oruzje,sredstva,nista .
Zato mi nije jasno zasto uopste pricas o ratu???
- dječak sa šibicama
#7342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Grijesis, Kosovo ima vrlo snaznu vojsku, bolje opremljenu od BH oruzanih snaga. Imaju javeline, Black hawk helikoptere, 12 Bayraktara, mozda nisu brojni toliko ali dosta jaka vojska.DaysleepeR wrote: ↑06/03/2025 16:14 Kad im nije prošlo na Kosovu koji i jeste i nije država, koje nema ni vojsku, neće sigurno u državi koja je priznata i ima sve institucije.
Kosovo je i kao drzava jaca od BiH. Stabilnija, imaju USA iza ledja.
-
PeppermintSA
#7343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne kontam kako se iko loži na sve ovo. Kao prvo, prihvatiti da smo kvazidržava, odnosno poluprotektorat. Kao drugo, shvatiti da su građani potpuno oguglali na ove fingirane političke sukobe usljed 25 godina vještačke proizvodnje istih. Kao treće, pomiriti se s tim da BiH nikad neće biti građanska iliti "normalna" država, ali isto tako da se eres nikad neće odcijepiti, odnosno da će teritorijalni integritet BiH ostati netaknut. Sve ostalo je šuplja priča. Mi ćemo prodisati kada se patriotizam svede na ne bacanje smeća po ulici i ne povlačenja štela za svaku ubogu stvar.
-
Malisa11
#7344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da nije kalman i zelje, vec ne zelim utopiju. Evo ti mi reci kako ces centralizirati vlast u Visegradu, Kalinoviku, ili nekom 100% serbs dijelu? Ja ne zelim da vrsim etnicko ciscenje.LSD wrote: ↑06/03/2025 16:17Nije ti ovo Kalman radio gdje ispunjavaju muzicke zelje...ne zanima me sta ti zelis.Malisa11 wrote: ↑06/03/2025 16:15Ja ne zelim ustav Republike Bosne i Hercegovine.Oznaka Tablica wrote: ↑06/03/2025 16:13 Ovim je dejtonski sporazum prekrsen, ako ima nekih pravnika, neka odmah pokusaju da vrate ustav republike BiH.
Evo ja zelim Ustav RBiH i sta cemo sad ?
Hajd na sake![]()
![]()
- DaysleepeR
#7345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako mi nemamo USA iza leđa što je ovolika kuknjava na Murphy-a bogati?dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2025 16:18Grijesis, Kosovo ima vrlo snaznu vojsku, bolje opremljenu od BH oruzanih snaga. Imaju javeline, Black hawk helikoptere, 12 Bayraktara, mozda nisu brojni toliko ali dosta jaka vojska.DaysleepeR wrote: ↑06/03/2025 16:14 Kad im nije prošlo na Kosovu koji i jeste i nije država, koje nema ni vojsku, neće sigurno u državi koja je priznata i ima sve institucije.
-
LSD
#7346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma lose sam se izrazio, ali previse si ti bukvalan da bi to shvatio.zippoo87 wrote: ↑06/03/2025 16:17Ti u dvije recenice sam sebe pobijesLSD wrote: ↑06/03/2025 16:12Ma krenuo bi taj narod za njim vec sutra u te avanture da su sigurno da ce pobjediti, ali nisu okolnosti iste kao 1992.zippoo87 wrote: ↑06/03/2025 16:08 On je poceo hajcati narod od onog mitinga,od prije 7 dana i tu se vec nadao da ce uspjeti radikalizovati ljude. Ali sta god uradio,ne prolazi mu evo 7 dana i svi ga odbijaju. Sada je toliko nerovozan i pogubljen,da nema pojma ni sta radi ni gdje to vodi. A svjestan je da svakim svojim govorom,cini nove prekrsaje.
Prvo kazea da bi krenuo narod za njim a onda nastavljas i kazes da nema naroda koji bi ratovao
Istina je da niko nece vise ratovati,niti sa jedne strane,jer svako sa dva grama mozga zna da je to izgubljena bitka za svakoga a saka profitera bi se opet okoristila a narodu kurko.
A da ne pricamo kako nove generacije nemaju dodira sa ratovima,oruzjem,niko nije prosao vojnu obuku,rat se igra u igricama,to je nesto imaginarno...ne razmisljaju djeca sada da pucaju iz prave puske.
Naravno da nemas ni armiju iza sebe kao JNA a ni oruzje,sredstva,nista .
Zato mi nije jasno zasto uopste pricas o ratu???
Nebitno.
Last edited by LSD on 06/03/2025 16:20, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#7347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cini ti se. Podsjetio bih na vezanje raznih unproforoca za bandere, drvece i slicno. Jedina veca pobjeda unprofora u ratu je bila kad su danci tenkovima porokali im polozaje, 150 mrtvih bradonja negdje oko Kalesije, do bombardovanja polozaja nije bilo vise akcija.dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2025 16:14 Duge cijevi samo pokazivanje misica.
Kako bi se postavio EUFOR i u kom omjeru mozemo samo nagadjati. Trenutno nemaju kapacitet da sprijece bilo sta vece.
Nemojte nikad govorit "nece". Hoce i te kako. Ali ne treba zivot posvetiti tome da hoce.
- dembele
#7348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde što je povukao za sobom čobana Viškovića, koji glasom srednjovjekovnog isposnika valja nevjerovatne gluposti, ali očekivao sam da je onaj orangutan Stevandić za dlaku pametniji, ali jok prevario sam se.
- dječak sa šibicama
#7349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Murphy je bivsi, proslo svrseno vrijeme.DaysleepeR wrote: ↑06/03/2025 16:19Ako mi nemamo USA iza leđa što je ovolika kuknjava na Murphy-a bogati?dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2025 16:18Grijesis, Kosovo ima vrlo snaznu vojsku, bolje opremljenu od BH oruzanih snaga. Imaju javeline, Black hawk helikoptere, 12 Bayraktara, mozda nisu brojni toliko ali dosta jaka vojska.DaysleepeR wrote: ↑06/03/2025 16:14 Kad im nije prošlo na Kosovu koji i jeste i nije država, koje nema ni vojsku, neće sigurno u državi koja je priznata i ima sve institucije.
Kosovo je americko mezimce, dok i ako Trump napusti Bondsteel.
-
gozila555
#7350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PeppermintSA wrote: ↑06/03/2025 16:18 Ne kontam kako se iko loži na sve ovo. Kao prvo, prihvatiti da smo kvazidržava, odnosno poluprotektorat. Kao drugo, shvatiti da su građani potpuno oguglali na ove fingirane političke sukobe usljed 25 godina vještačke proizvodnje istih. Kao treće, pomiriti se s tim da BiH nikad neće biti građanska iliti "normalna" država, ali isto tako da se eres nikad neće odcijepiti, odnosno da će teritorijalni integritet BiH ostati netaknut. Sve ostalo je šuplja priča. Mi ćemo prodisati kada se patriotizam svede na ne bacanje smeća po ulici i ne povlačenja štela za svaku ubogu stvar.