Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze li mi neko objasniti ove pakete Trio Mini i Trio Light, koji su kanali, koja brzina interneta, je li flat telefon?
Tamo na EON ponudi ih ne vidim.
Alkos wrote: ↑05/03/2025 23:57
Zna li neko moze li se ovo povecanje cijena od 1. aprila iskoristiti za prelazak na nizi paket (EON Full Duo -> EON Light Duo) ili je samo moguc raskid ugovora?
Zdravo @Alkos,
Hvala na obraćanju ovim putem. Zamolit ćemo da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kolege iz nadležnog odjela će Vas kontaktirati te, osluškujući Vaše potrebe, pronaći odgovarajuće rješenje za dalji nastavak saradnje. Stojimo na raspolaganju.
Moze li mi neko objasniti ove pakete Trio Mini i Trio Light, koji su kanali, koja brzina interneta, je li flat telefon?
Zdravo @odmor,
Zahvaljujemo se na javljanju ovim putem, kao i interesovanju za navedene pakete. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam se javite putem privatne poruke i dostavite nam svoje kontakt podatke. Kolege iz Tima za prodaju će Vas pozvati i pružiti Vam sve neophodne informacije. Uvijek smo na raspolaganju.
Zdravo @odmor,
Zahvaljujemo se na javljanju ovim putem, kao i interesovanju za navedene pakete. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam se javite putem privatne poruke i dostavite nam svoje kontakt podatke. Kolege iz Tima za prodaju će Vas pozvati i pružiti Vam sve neophodne informacije. Uvijek smo na raspolaganju.
Zahvaljujem se i ja vama na javljanju, te bih vas zamolio da mi konkretno odgovorite na upit da znam o cemu se radi. Dakle, da mi napisete ili ostavite link gdje ima konkretno napisano sta sacinjavaju ova dva paketa.
Inace, koristim Eon LIGHT, i tamo na stranici telemacha sem tog ima FULL i PREMIUM. Nisam vidio sta ova navedena dva paketa sacivanjaju pa zato se i javljam.
odmor wrote: ↑06/03/2025 10:55
Zahvaljujem se i ja vama na javljanju, te bih vas zamolio da mi konkretno odgovorite na upit da znam o cemu se radi. Dakle, da mi napisete ili ostavite link gdje ima konkretno napisano sta sacinjavaju ova dva paketa.
Inace, koristim Eon LIGHT, i tamo na stranici telemacha sem tog ima FULL i PREMIUM. Nisam vidio sta ova navedena dva paketa sacivanjaju pa zato se i javljam.
TRIO MINI Start paket
EON mobilna aplikacija
35/2
Pozivi za 0 KM/min prema svim fiksnim
mrežama u BIH
FLAT BH
44,45 (plus poskupljenje od 01.04.)
Odmah isti dan na ime nekoga drugog, recimo supruge, kcerke, sina.
Ugovor se veže za adresu primarno, a za ime sekundarno.
Kako ce se vezati za adresu u zgradi, ne pise broj stana i sl
Pise, piše. Barem kod mene u ugovoru.
A ovo odjavljivanje i prijavljivanje isti dan na istu adresu pod drugim imenom je moguće al moraš imat jarana koji će zazmirit na jedno oko.
studeni76 wrote: ↑06/03/2025 11:10
A ovo odjavljivanje i prijavljivanje isti dan na istu adresu pod drugim imenom je moguće al moraš imat jarana koji će zazmirit na jedno oko.
Ne bih se slozio. Danas prijavis na ime zenee, djevojke, samo da nije isto prezime. Monter koji dolazi nece vidjeti opremu, nema je veati za nesto. Je li supacki? Dakako, no moguce je. Sada ostaje na nekome ko hoe da se zeza.
Možete li i mene pozvati u vezi sa potpisom novog ugovora i novih okolnosti? Mislim da već imate kontakt podatke..
Zdravo @smijesni_ste
Hvala Vam na javljanju ovim putem. Vaše informacije smo proslijedili ka kolegama relevantnog Odjela. Kolege će Vas kontaktirati u najkraćem roku. Hvala na razumjevanju, stojimo Vam na raspolaganju.
anex wrote: ↑05/03/2025 06:10
Ja svaki platim preko telemach aplikacije...
Platim I ja ali se moram konektovati na 4G preko mobilnog
Preko WiFi placam bez problema. To ce biti da je nesto do tebe odnosno mobitela. Probaj ako nisi preko drugog uredjaja?
Ako si platio preko wifi od telemacha onda je nešto kod mene zakočilo. Probao sam preko PC (ethernet) ,Tablet PC , svi mogući browseri.. neuspješno plaćanje. Ne znam da riješim "to" , vjerovatno je do modema ali ne kontam , sve radi perfektno osim online plaćanje računa za Telemach
Platim I ja ali se moram konektovati na 4G preko mobilnog
Preko WiFi placam bez problema. To ce biti da je nesto do tebe odnosno mobitela. Probaj ako nisi preko drugog uredjaja?
Ako si platio preko wifi od telemacha onda je nešto kod mene zakočilo. Probao sam preko PC (ethernet) ,Tablet PC , svi mogući browseri.. neuspješno plaćanje. Ne znam da riješim "to" , vjerovatno je do modema ali ne kontam , sve radi perfektno osim online plaćanje računa za Telemach
Uspio sam nekako platiti po ko zna koji pokušaj , preko Wifi 5Ghz (odvojen je 2.4 i 5GHz)
mc-twin wrote: ↑05/03/2025 16:55
Uspio sam nekako platiti po ko zna koji pokušaj , preko Wifi 5Ghz (odvojen je 2.4 i 5GHz)
Bit ce onda da je to pravilo problem jer i kod mene su odvojene mreze i koristim iskljucivo 5GHz. Ko bi rekao da to zeza.
Bit ce onda da je to pravilo problem jer i kod mene su odvojene mreze i koristim iskljucivo 5GHz. Ko bi rekao da to zeza.
Postoji još jedna "caka" , plaćanje telemach računa(zapravo Mastercard) ima 3D secure tj traži potvrdu(odobrenje) sa aplikacije na telefonu ! Koristio sam Mi Browser na Xiaomi mobilnom i nije traženo odobrenje(osim otiska prsta) , vjerovatno je zato uplata prošla.
Mehemed wrote: ↑06/03/2025 10:54
Imaju li ovi EON boxovi Wi-Fi, je li su se mijenjali, ili su i dalje bez njeg kao što je bilo kada su izašli?
Imaju , barem ovaj kod mene , radi preko 5Ghz wi fi bez problema , brzina je preko 300Mbps
Saznao sam danas kada su došli da ga montiraju. Znam da nisu imali kada su tek došli, prvi EON boxovi su imali samo ethernet, ali kao da sam negdje pročitao da sada imaju Wi-Fi, a to nisam mogao naći na stranici Telemacha pa ne sam bio siguran. Dobro je da ne moram provlačiti UTP jer mi to baš užasna opcija.
Mehemed wrote: ↑06/03/2025 10:54
Imaju li ovi EON boxovi Wi-Fi, je li su se mijenjali, ili su i dalje bez njeg kao što je bilo kada su izašli?
Imaju , barem ovaj kod mene , radi preko 5Ghz wi fi bez problema , brzina je preko 300Mbps
Saznao sam danas kada su došli da ga montiraju. Znam da nisu imali kada su tek došli, prvi EON boxovi su imali samo ethernet, ali kao da sam negdje pročitao da sada imaju Wi-Fi, a to nisam mogao naći na stranici Telemacha pa ne sam bio siguran. Dobro je da ne moram provlačiti UTP jer mi to baš užasna opcija.
Ovi prvi imaju malo lošiji procesor i android 9.A ovi noviji imaju amlogic s905x4 procesor,android 11 i wifi.I mislim da imaju
2/8 giga memorija.
Sad je meni jasno sto ste me zvali 10 puta u februaru da kao produzim ugovor, i to kao i vecini forumasa ovdje smijesna neka ponuda za razliku od novih korisnika. Kako ce ovaj koji tek prikljucuje dobiti bolje od mene koji sam od kada je HS dosao na trziste korisnik?!?
Svakako mi je ugovor istekao, ali eto volio bih opet cuti kakvu ponudu bi mogli dati. Naravno malo konkretniju od nekih 100tinjak kaemcica na godinu dana.
edin187 wrote: ↑07/03/2025 17:19
Sad je meni jasno sto ste me zvali 10 puta u februaru da kao produzim ugovor, i to kao i vecini forumasa ovdje smijesna neka ponuda za razliku od novih korisnika. Kako ce ovaj koji tek prikljucuje dobiti bolje od mene koji sam od kada je HS dosao na trziste korisnik?!?
Svakako mi je ugovor istekao, ali eto volio bih opet cuti kakvu ponudu bi mogli dati. Naravno malo konkretniju od nekih 100tinjak kaemcica na godinu dana.
Zdravo @edin187 Zahvaljujemo se na javljanju na ovaj način. Vaše informacije smo proslijedili ka kolegama relevantnog odjela. Kolege će Vas kontaktirati u najkraćem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na razumjevanju.
Ivicaaaa wrote: ↑07/03/2025 16:30Ovi prvi imaju malo lošiji procesor i android 9.A ovi noviji imaju amlogic s905x4 procesor,android 11 i wifi.I mislim da imaju
2/8 giga memorija.
Možda čak i 2/16.
Na mojtelemach portalu piše "EON SDSTB02 16GB"
tako da može biti i 16 giga storage.
Ja sam dogovorio 15% manju cijenu 12 mjeseci i dodatni stb,koji sam vec imao .
Naravno uz potpis na 24 mjeseca.
Zadovoljan sam u konacnici, jos cu vise biti ako spajanje sa BHT propadne.
Kod mene je Eon ott box,citajuci forum izgleda zaostao sam duboko u proslosti
Zna li neko moze li se ovo povecanje cijena od 1. aprila iskoristiti za prelazak na nizi paket (EON Full Duo -> EON Light Duo) ili je samo moguc raskid ugovora?
mislim da se placa i 20KM za prelazak na manji paket
edin187 wrote: ↑07/03/2025 17:19
A sta ti je jasno? Da si potpisao ugovor, recimo dobio 4 mjeseca dzabe, mogao si februart i mart koristi dzabe i raskinuti ugovor. Ne kontam logiku u kojoj bi bio ostcene potpisom ugovora?
mislim da se placa i 20KM za prelazak na manji paket
Ne plaća se za prelazak na manji paket. Moguć je prelazak na niži paket bez ikakve naknade