Po mjesnim zajednicama
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Logovan
- Tvrtko II Kotromanić
#6877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa da vidim ko ce iz MZ Toka Dzeka stisnut muda pa pokusat preci preko suverene teritorije MZ Bistrik
-
milib988
-
plavi_E
#6879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo dodikovo "mirotvorstvo" je veoma opasna igra. On unaprijed pokusava odrediti ko je kriv za novi rat. Isto kao sto on to "mirotvorstvo" ponavlja kao papagaj probosanska strana bi isto tako morala papagajski ponavljati da je Dodik ponistio dejtonski mirovni sporazum.
- Prpa.ba
#6880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda nema konsenzus, ali ne bih se zavaravao da nema plan.Chmoljo wrote: ↑06/03/2025 09:47 Pricajte sta hocete, ali ja mislim da on nije ocekivao neulaganje zastite VNI i sada teatralno pokazuje misice ubrzanim objavljivanjem, pretvarajuci se da ima plan.
Da ga ima, SDS bi sutio, prosto jer ako se ide u nezavisnost, a oni se tome protive, tek tada baju nece skinuti sa vlasti. Nikada.
Jucerasnji neocekivani potez mu mozda remeti glavni vremenski okvir, ali licno sumnjam da bi drzava bila jaca i spremnija za mjesec nego danas, a u ubrzanju mozda su malo vece sanse za njegov kiks.
- skrbavi-admin
#6881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad 
-
zigson
#6882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko onaj sinoc pise cuo s nekim jEranima vani i ne namjeravaju za bajram i godisnji dolazitskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
- Styling
- Capajebo
#6884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I tu ce čakije da radeTvrtko II Kotromanić wrote: ↑06/03/2025 09:53pa da vidim ko ce iz MZ Toka Dzeka stisnut muda pa pokusat preci preko suverene teritorije MZ Bistrik
- Haris.ba
#6885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za sada se moze na Bihac ili Hercegovinu uci.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
- skrbavi-admin
#6886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta cu jebi ga picka sam dijaspora cetnik i izdajnik ponekad..... pa reko da provi(je)rim....zigson wrote: ↑06/03/2025 09:54Ko onaj sinoc pise cuo s nekim jEranima vani i ne namjeravaju za bajram i godisnji dolazitskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
-
milib988
- ShnjaZZZ
#6888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sestra i zet su planirali u maju doći. Eno vratiše pare nazad od karti.zigson wrote: ↑06/03/2025 09:54Ko onaj sinoc pise cuo s nekim jEranima vani i ne namjeravaju za bajram i godisnji dolazitskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
-
zigson
#6889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
JahShnjaZZZ wrote: ↑06/03/2025 09:57Sestra i zet su planirali u maju doći. Eno vratiše pare nazad od karti.zigson wrote: ↑06/03/2025 09:54Ko onaj sinoc pise cuo s nekim jEranima vani i ne namjeravaju za bajram i godisnji dolazitskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo "izoliranje Dodika" i jeste plan.
Sa jedne strane "izolirana RS" u nezavisnost, a FBiH u nejednakoj konfederaciji sa Hrvatskom.
Sa jedne strane "izolirana RS" u nezavisnost, a FBiH u nejednakoj konfederaciji sa Hrvatskom.
- Tvrtko II Kotromanić
#6891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma sluzba je sluzba
kad je nekad mogao Svetozar Borojevic, Gojkomir Glogovac izvrsavati naredjenja pa i pucati u svog sunarodnika jer mu zakoni sluzbe to nalazu, kao da gledam neki ce Srbin iz SIPE biti taj koji ce Stevandicu, Miletu i slicnim staviti lisice na ruke
eto zivi bili pa vidjeli
kad je nekad mogao Svetozar Borojevic, Gojkomir Glogovac izvrsavati naredjenja pa i pucati u svog sunarodnika jer mu zakoni sluzbe to nalazu, kao da gledam neki ce Srbin iz SIPE biti taj koji ce Stevandicu, Miletu i slicnim staviti lisice na ruke
eto zivi bili pa vidjeli
- skrbavi-admin
#6892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
puno goriva ode majku mu al nije da Bihac ne bih da vidim ako ima sta vidit tamoHaris.ba wrote: ↑06/03/2025 09:56Za sada se moze na Bihac ili Hercegovinu uci.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
a braca su puno organizovanija tako da bi hapliciro samo 7 muslimansku ili buzimsku jedinicu.... ovo ostalo mrka kapa sminkera lelemudana i chkaza
Last edited by skrbavi-admin on 06/03/2025 09:59, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#6893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nek posalju paketaShnjaZZZ wrote: ↑06/03/2025 09:57Sestra i zet su planirali u maju doći. Eno vratiše pare nazad od karti.zigson wrote: ↑06/03/2025 09:54Ko onaj sinoc pise cuo s nekim jEranima vani i ne namjeravaju za bajram i godisnji dolazitskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
-
emmir1
#6894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne zajebavam se.
Izadje mi na FB
U kriznim, teškim situacijama, morate imati ljude kojima vjerujete.
Kao i svi pratim situaciju zabrinuta i zbog poruka i zbog poteza Milorada Dodika i drugih iz RS-a, ali i odluka Narodne skupštine RS-a. Da nisam preživjela jedan rat možda bih i mogla sad to sve podcjenjivati, ovako… Jasno mi je šta Dodik radi i ko ga sve u tome podržava. S druge strane, puno sam više zabrinuta, kao i mnogi drugi, zbog neadekvatnih reakcija odgovornih političara iz Sarajeva, koji su očito nedorasli ovakvoj situaciji, uz izuzetke koje vidim da mnogi prepoznaju u Bećiroviću, Helezu, Komšiću. Izuzetke.
Ali i dalje nedostaje zajednička politika, zajednički odgovori, zajednička snaga… uz bezbroj informacija kojima se ljudima razvlači pamet, “pumpaju“ podjele – što najbolje potvrđuju današnja dešavanja u Klubu Bošnjaka u Narodnoj skupštini oko koga se sad Bošnjaci kolju, a Dragan Mioković je objasnio ko su “izdajnici“.
Prvo, mene Mioković ne može voditi ni u čemu, pogotovo ne u tome šta ću misliti. Njega ne bih ni po kokice poslala. Drugo poruke da će nas on i trojka spašavati… Ništa vam više ne vjerujem, Konakoviću, Mijatoviću, Nikšiću, Čudićki, Forti… Sve ste poklopili, sve kontrolirate… bila sam se povukla od svega, ali sad je ugrožena sigurnost države, sigurnost mog djeteta. A s tim se ne igram.
Kap koja je kod mene prelila čašu bio je sastanak “proširenog kolegija MUP-a RS-a“. Shvatim da je vrag odnio šalu. Da iz medija ne mogu dobiti informacije koje mi trebaju, da bez obzira na sva pisanja i brojne reakcije ništa sarajevske političare neće natjerati da sjednu za jedan sto, proanaliziraju situaciju, donesu odluke, povuku poteze. Dignem ruke i od jednih i od drugih i uključim se. Ako išta, znam ljude, i znam sakupljati informacije, a bez informacija nema procjene situacije, a bez toga nema ni odluka ni djelovanja.
Uz sastanak s veteranima koji su branili ovu zemlju, popila sam i nekoliko “kafa“ s vrlo ozbiljnim ljudima, u institucijama. S ljudima koje dugo poznajem i kojima vjerujem. Dobila informacija i više nego što sam mislila, dovoljno da saznam šta se dešava unutar Vijeća ministara, institucija, sigurnosnih agencija…. procijenim koliko je situacija ozbiljna. I angažiram se.
Moji zaključci, koje dijelim sa vama (naravno s onima koji vjeruju meni), jer vidim da su mnogi od vas zabrinuti, ne znaju šta da misle, ne znaju koliko je situacija ozbiljna, i ne znaju kome da vjeruju: situacija nije jednostavna, ali ima budnih i spremnih, ljudi širom otvorenih očiju, ozbiljnih analitičara, stratega, planera. Koji imaju i plan A, i plan B, i plan C. Ovi ljudi hladne glave, trezveno, sagledavaju situaciju. Bez političara i politika. I budno prate.
Branitelji, veterani su ujedinjeni, među njima nema podjela, prate situaciju i angažirali su se. Savršeno dobro vide i podjele, i šta i kako rade političari s državom za koju su se oni izborili. Poslali su jasne poruke i zahtjeve političarima, aktivnosti se nastavljaju.
Vidjela sam da je odmah reagirao Stevandić. Optužuje, napada, laže. Dobro poznata propaganda i obrtanje činjenica. Taj predsjednik NS, koji je davno trebao biti bar optužen za ratne zločine zbog brojnih dokaza koji su u njemu prikupljeni još u Haagu, a ne da nastavlja Karadžićevu politiku 90-tih i “posao“ Momčila Krajišnika zbog čega su obojica presuđena u Haagu. Ali, očito dobro zna gdje je jedina snaga koja treba da ga brine.
U toj istoj Skupštini koju vodi Stevandić predsjednik boračke organizacije RS, za govornicom je prije nekoliko dana, dao podršku RS (i svemu što radi Skupština RS) poručujući da su se oni borili protiv “unitarne BiH“ za koju su najviše “krivi“ Haški tribunal, Sud BiH, Ustavni sud BiH i visoki predstavnik. Predsjednik boračkih organizacija, VRS, čiji je komandant presuđen za 4 UZP-a i genocid. Vojske koja se borila za veliku Srbiju a protiv Bosne i Hercegovine.
Branitelji, veterani Armije i MUP-a RBiH borili su za državu Bosnu i Hercegovinu, za državne institucije. I oni ih i danas samo mogu podržati.
Optužio Stevandić da se organiziraju tajni sastanci. Očito se prate i moje objave, jer sam napisala da je sastanak bio zatvoren. Ironija je da smo sastanak imali u Holidayu. Toliko je bio tajan. Hotelu koji je 1990. bio glavni “štab“ SDS-a i u kome je dogovarana podjela Bosne i Hercegovine, iz koga su srpski snajperisti pucali na građane Sarajeva koji su protestvovali protiv rata… I ne, Helez nije bio na sastanku. Ali su bili veterani, borci, specijalci, komandanti, generali, zlatni ljiljani, nosioci najvećih policijskih priznanja… koji su se okupili na samo jedan poziv. Impozantan skup, jasne poruke, država iznad svega, jedinstvo. I da, ponosna sam što sam dio toga. I što nemam dilema uz koga sam i gdje sam u ova teška vremena.
Ono što me jeste zabrinulo jesu informacije o ozbiljnom kriminalu i korupciji. Informacije koje nisam vidjela ni u jednom mediju. Informacije o kriminalno-koruptivnoj mreži koja je potpuno poklopila državu i isisava iz nje sve što može. Za ove teme bit će vremena. Prioritet je sad sačuvati državu, a onda, idu izbori.
Ohrabruje da se bude neke nove snage, kojima je preko glave političara koji godinama uništavaju ovu zemlju i koji su shvatili da se moraju ozbiljno angažirati i okupiti bez političkih partija od kojih je većina izgubila svaki kredibilitet kod građana. Došla voda do grla.
Zbog mojih objava vidim da su se pojedinci počeli baviti sa mnom. Niti imam vremena niti živaca, a niti bilo kakve potrebe baviti se njima, ili im odgovarati. Ali, po njihovim objavama, reakcijama, jasno je da im je bitno šta pišem. Čak su bili napravili i lažni profil s mojim imenom koji se obraćao ljudima, blokiran je.
Da ne bi imali dilema: da anagažirala sam se, sa ljudima koji vole ovu zemlju kao ja, s patriotama, veteranima, s onima koji više ne mogu gledati laži, lopovluke, nesposobnost, kojima je prekipjelo jer nas vode nesposobni političari bez kičme i znanja, da gledamo kako se ova zemlja krčmi, uništava… I znate šta, ima nas. Itekako nas ima.
Da sačuvamo državu, a onda ćete vidjeti šta je snaga probuđenih istinskih patriota koji se ne kriju ni iza jedne stranke i koji neće ustuknuti ni pred kim. A da se okupljamo, okupljamo, zbijaju se redovi.
I da, nastavit ću pisati, zbog velikog broja vas koji to čitate i vjerujete mi.
-
skoronikako
#6895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo samo pokazuje koliko su ljudi koji "vole" BiH nesposobni. Pri tome, ne mislim samo na politicare, vec generalno na sve nas. Jedino u cemu smo prvaci svijeta jeste pametovanje i "trebali smo."
- DaysleepeR
#6896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čija je to objava?
- Capajebo
#6897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je na ovoj našoj južnoj obali, onda ne moze na Bihać, samo Hercegovina.Haris.ba wrote: ↑06/03/2025 09:56Za sada se moze na Bihac ili Hercegovinu uci.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 09:54 napaceni dijasporac da pita jel i granicnoj sluzbi zabranio rad![]()
![]()
- PlusSA
#6898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma vidjeo Dodo priliku ovih dešavanja generalno u svijetu SAD, Rusije a bome i posrnule Evrope koja je kao i BIH nemoćna da riješi probleme unutar svoga dvorišta. Evropa se bori protiv Rusa a moli Boga da SAD ne odustane od njih a vidjeli smo poteze Trumpa.
Vidjet cemo, ne ocekujem sukobe nemamo mi kapacitet za nešto "vece" možda nešto sitno. U prilog nam idu sranja iz Srbije gdje se i Vucic koprca, inace bi bilo dosta lakše Dodi da ovo realizuje.
Nažalost ne cijenimo rahatluk i mir koji smo imali, glup narod na balkanu umjesto da se ujedinjene držalo sad bi se Jugoslavija itekako pitala u ovim dešavanjima u svijetu a ne samo u Evropi.
Vidjet cemo, ne ocekujem sukobe nemamo mi kapacitet za nešto "vece" možda nešto sitno. U prilog nam idu sranja iz Srbije gdje se i Vucic koprca, inace bi bilo dosta lakše Dodi da ovo realizuje.
Nažalost ne cijenimo rahatluk i mir koji smo imali, glup narod na balkanu umjesto da se ujedinjene držalo sad bi se Jugoslavija itekako pitala u ovim dešavanjima u svijetu a ne samo u Evropi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sa srbijom nijedna tvorevina nije mogućaPlusSA wrote: ↑06/03/2025 10:00 Ma vidjeo Dodo priliku ovih dešavanja generalno u svijetu SAD, Rusije a bome i posrnule Evrope koja je kao i BIH nemoćna da riješi probleme unutar svoga dvorišta. Evropa se bori protiv Rusa a moli Boga da SAD ne odustane od njih a vidjeli smo poteze Trumpa.
- No Mind
#6900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodikova generalna sekretarka je danas rekla da ce zakoni "od sutra biti u punoj primijeni".