Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

toska

#29526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

Jack Be Nimble wrote: 05/03/2025 23:00 Kad sam kod nas bio '23, od Beograda pa preko Zadra, SA, BL i ZG, vecina je govorila pozitivno o Trampu. Sto me jako zacudilo. Razumio sam u BG donekle, ali Zadar, SA, ZG pozitivno gledali na Trampa u to doba. Ali sva ta pozitiva je dolazila iz ugla anti-"woke", to jest anti-LGBTQ/trans itd. Niko nije rekao Tramp bi bio bolji polticki izbor za balkanski region zato sto...

Naravno to je manjina, ali opet cudno mi bilo da ako je ista bilo o Trampu, on je car a Bajden mutav.
Pa ja u Sarajevu već tačno 25 godina slušam od jednog tipa ljudi da su pederi krivi za sve što se dešava i u BiH, a pri tom taj tip ljudi nije imao nikakve veze sa vjerom već sa bivšim sistemom.
Sad je to malo drugačije.
Hakiz

#29527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Edin H.

#29528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

toska wrote: 06/03/2025 01:43
Jack Be Nimble wrote: 05/03/2025 23:00 Kad sam kod nas bio '23, od Beograda pa preko Zadra, SA, BL i ZG, vecina je govorila pozitivno o Trampu. Sto me jako zacudilo. Razumio sam u BG donekle, ali Zadar, SA, ZG pozitivno gledali na Trampa u to doba. Ali sva ta pozitiva je dolazila iz ugla anti-"woke", to jest anti-LGBTQ/trans itd. Niko nije rekao Tramp bi bio bolji polticki izbor za balkanski region zato sto...

Naravno to je manjina, ali opet cudno mi bilo da ako je ista bilo o Trampu, on je car a Bajden mutav.
Pa ja u Sarajevu već tačno 25 godina slušam od jednog tipa ljudi da su pederi krivi za sve što se dešava i u BiH, a pri tom taj tip ljudi nije imao nikakve veze sa vjerom već sa bivšim sistemom.
A šta li vi očekujete od ljudi koji su glasali i glasaju za nacionaliste :-)
ultima_palabra

#29529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote: 06/03/2025 02:02
toska wrote: 06/03/2025 01:43

A šta li vi očekujete od ljudi koji su glasali i glasaju za nacionaliste :-)
Nisu to samo nacionalisti, nego i ljudi koji su glavom ostali u bivsem sistemu, koji su navikli da baja dodje i lupi sakom o sto i rjesava stvari. Kad sjetim nosare recimo, koji je mrzio nacionaliste a zaklinjao se u Putina i Trumpa. Ta neka sizofrena cepanja je pogotovo pospjesila korona, gdje su neki ljudi zaokrenuli za 180 stepeni, a neki i izgubili dodir sa realnoscu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Dobro pitanje jeste koliko je prinudno zatvaranje ljudi u kuće prouzrokovalo ovo globalno ludilo danas :hm:
tramvajtrojka

#29531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 06/03/2025 03:39 Dobro pitanje jeste koliko je prinudno zatvaranje ljudi u kuće prouzrokovalo ovo globalno ludilo danas :hm:
de ti reci da skontamo kakav payment sistem da prolazi i u belaju da stranci tapkaju pomoc tako rec merhamet za 21 vijek :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

tramvajtrojka wrote: 06/03/2025 03:47
Velkoski wrote: 06/03/2025 03:39 Dobro pitanje jeste koliko je prinudno zatvaranje ljudi u kuće prouzrokovalo ovo globalno ludilo danas :hm:
de ti reci da skontamo kakav payment sistem da prolazi i u belaju da stranci tapkaju pomoc tako rec merhamet za 21 vijek :mrgreen: :mrgreen: :lol:
:lol:

palim strim na prvi pucanj i #prayforBosnia

payoneer vjerovatno najbolja opcija, crypto je prenaporan za tu priču :mrgreen:
tramvajtrojka

#29533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 06/03/2025 03:52
tramvajtrojka wrote: 06/03/2025 03:47
:lol:

palim strim na prvi pucanj i #prayforBosnia

payoneer vjerovatno najbolja opcija, crypto je prenaporan za tu priču :mrgreen:
ja vidis imam drugaciji plan da privucem svjetske simpove na ljiljane, hladno neku malu sa dobri fonasi u prvi plan sa beretkom sa ljiljanima da roka tik tok, x, i twitch sa srceparajucim porukama za svijet iz napaćene bosne pa da se puca patreon i ostala cudesa :mrgreen: :mrgreen:

instant money glitch bice para da kupimo jezu i gandalfu po školjku jaja u USA :thumbup:
Dead Man Walking

#29534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

Lions are not sheep i nisu se plaho zatvarali. A lavovi su izabrali narandzastog.
Osmi Socrates

#29535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Interesantno je ovo o zatvaranju u kuće kao jedan od razloga za MAGA ludilo. Mada, mora se dodati da je Trump jedne izbore dobio prije corona zajebancije.

Koji bi još bili razlozi? Da li bi MAGA homogenizacija bila moguća bez interneta kako ga danas ljudi koriste? Ja mislim da ne bi. Pogotovo ne u Americi.

Eto, krivac broj jedan. Samo ne znam da li bi bilo kakva verzija interneta dala iste rezultate.
apsidejzi

#29536 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Jos jedan senator (demokrata) postavlja veoma konkretna pitanja i analizizi Trumpa. Ovakve stvari zelim vidjeti. Da ima neka kocnica u toj Americi

Osmi Socrates

#29537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Drugi krivac - Tea Party movement.

Oni su prvi u mainstream Republikanske Stranke uveli većinu stvari kojima se MAGA koristi. Populizam, organizacija idiota, :lol:, na ivici nasilja, čak i političkog nasilja, itd.

Sada ih više nema jer su progutali čitavu GOP i postali MAGA.
kuglanje_ze

#29538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kuglanje_ze »

zilog wrote: 05/03/2025 23:27
kuglanje_ze wrote: 05/03/2025 22:30
GandalfSivi wrote: 05/03/2025 22:07

Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...

A transgender je uzeto bas kao karikatura WOKE ideje, znaci ne predstavlja ni hiljaditi dio onoga sto jeste stvarni problem i na sta se fokusira. Btw, najugrozenija populacija u Americi su upravo ti transgender, gdje je stopa nasilja i ubistava nad istima jedno 10 puta veca per capita nego od prve sljedece grupe...
Te 4 transgender osobe pobjede u takmičenjima i na njih se bacaju svjetla reflektora i onda postaju problem za cjelokupnu ideju.
Koliko li je samo, NE-transgender DOPINGOVANIH sportasica pobjedilo, pa niko ne razvali svijet zbog toga? :roll:
Porediš kruške i jabuke. Doping je kažnjiv u svijetu sporta, klasična prevara zbog koje gubiš poziciju i suspenduju te na dugi niz godina.
Transgender nije...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

moram priznat da sam odmah skontao kako poluprazni vojni avioni nisu ekonomski isplativi

3 milijuna potrošeno za 100 migranata koje su vratili u indiju
ajd barem je uštedio na drugim stvarima
apsidejzi

#29541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

GandalfSivi wrote: 05/03/2025 22:55 Nemoj nikada glasati za mene i sve okay…
I ljudi nisu glasali za tebe. I pobijedio Trump. Jbg. Koliko je do Trumpa, toliko je i do tvoje tvrdoglavosti.
zilog

#29542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

kuglanje_ze wrote: 06/03/2025 07:06
kuglanje_ze wrote: 05/03/2025 22:30

Te 4 transgender osobe pobjede u takmičenjima i na njih se bacaju svjetla reflektora i onda postaju problem za cjelokupnu ideju.
Koliko li je samo, NE-transgender DOPINGOVANIH sportasica pobjedilo, pa niko ne razvali svijet zbog toga? :roll:
Porediš kruške i jabuke. Doping je kažnjiv u svijetu sporta, klasična prevara zbog koje gubiš poziciju i suspenduju te na dugi niz godina.
Transgender nije...
Bas naprotiv, dajem ti primjer u potpunosti uporediv sa ovim sto se desava u zenskim sportovima. Nastup transgender bioloskih xy hromozomalnih muskaraca, je ekvivalent dopingu. Dobijanje nepravedne prednosti, koja narusava konkurentnost u zenskim sportovima.

Ni sve substance, koje se koriste za doping, se ne nadju na listi zabranjenih, istog momenta kada se pojave i za njih treba izvjesno vrijeme, da se dokazu da pruzaju nesportsku prednost. Takva sudbina ceka i ove transgender gospon-dame u zenskim sportovima...
kuglanje_ze

#29543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kuglanje_ze »

zilog wrote: 06/03/2025 10:30
kuglanje_ze wrote: 06/03/2025 07:06

Transgender nije...
Bas naprotiv, dajem ti primjer u potpunosti uporediv sa ovim sto se desava u zenskim sportovima. Nastup transgender bioloskih xy hromozomalnih muskaraca, je ekvivalent dopingu. Dobijanje nepravedne prednosti, koja narusava konkurentnost u zenskim sportovima.

Ni sve substance, koje se koriste za doping, se ne nadju na listi zabranjenih, istog momenta kada se pojave i za njih treba izvjesno vrijeme, da se dokazu da pruzaju nesportsku prednost. Takva sudbina ceka i ove transgender gospon-dame u zenskim sportovima...
Isto mi govorimo, a ne razumijemo se.
U pravu si... Nadat je se da će tako i biti.
AleksoMKD

#29544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Ovo mora izblokirati sud :-)

https://abcnews.go.com/US/trump-prepari ... =119499614

President Donald Trump is expected to take the extraordinary step this week of directing his secretary of education to dissolve the U.S. Department of Education by executive order, according to sources familiar with a draft.
Peacean

#29545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

AleksoMKD wrote: 06/03/2025 10:38 Ovo mora izblokirati sud :-)

President Donald Trump is expected to take the extraordinary step this week of directing his secretary of education to dissolve the U.S. Department of Education by executive order, according to sources familiar with a draft.
"We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teacher, leave them kids alone"

:D
sumirprimus

#29546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote: 06/03/2025 10:38 Ovo mora izblokirati sud :-)

Haha ludilo.
Ne mogu mu nista
Truba
Horoskop: Vodolija

#29547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

gemini o ministrastvu educiranja

Pitanje ustavnosti američkog Ministarstva obrazovanja predmet je stalne rasprave. Evo ključnih točaka:

Deseti amandman:
U Ustavu SAD-a obrazovanje se ne spominje izričito.
Deseti amandman rezervira ovlasti koje nisu dodijeljene saveznoj vladi za države ili narod. To je navelo neke da tvrde da je obrazovanje prvenstveno odgovornost države.
Savezna uloga:
Unatoč nedostatku izričitog spominjanja, savezna vlada je igrala ulogu u obrazovanju kroz povijest SAD-a.
Savezna uključenost se s vremenom povećala, posebno u područjima kao što su građanska prava i osiguravanje jednakog pristupa obrazovanju.
Savezno financiranje i zakonodavstvo također su odigrali značajnu ulogu u oblikovanju obrazovne politike.
Argumenti za ustavnost:
Zagovornici Ministarstva obrazovanja tvrde da su njegove radnje ustavne prema Klauzuli o potrošnji (ovlast Kongresa da troši novac za opće dobro) i Klauzuli o trgovini (ovlast Kongresa da regulira međudržavnu trgovinu).
Također ukazuju na 14. amandman, koji se koristio za osiguravanje jednake zaštite u obrazovanju.
Argumenti protiv ustavnosti:
Oni koji dovode u pitanje ustavnost ministarstva naglašavaju Deseti amandman i tvrde da predstavlja prekoračenje savezne vlasti u područje tradicionalno rezervirano za države.
Ukratko, rasprava se vrti oko tumačenja Ustava i odgovarajuće ravnoteže snaga između savezne vlade i država.
sumirprimus

#29548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Halo ba savremena demokratija da ukine min.obrazovanja. looodilo
Hljeba i igara. Obrazovanje privilegovanim a ostalim ropstvo :izet:
sumirprimus

#29549 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Ali vdcina ameea je za ovo. I neka ih
Sami pali
Truba