Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#29501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemoj nikada glasati za mene i sve okay…
-
sumirprimus
#29502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa poenta je bolje i woke nego sdfa trump le pen afd orban .
Od pedera glava ne boli ko.od ovih "cistokrvnih".
Ko je zbog pedera wokera ili dei otiso u rat ili osto bez posla?
Od pedera glava ne boli ko.od ovih "cistokrvnih".
Ko je zbog pedera wokera ili dei otiso u rat ili osto bez posla?
-
Nisamsdaali
#29503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Apsi je u pravu jednu stvar a to je da su demokrate prečesto dijelile lekcije javnosti. Da li su te lekcije potrebne, po meni jesu, ali niko ne voli da im se daje do znanja da su neinformisani i neuki pa čak i ako jesu
- Jack Be Nimble
#29504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad sam kod nas bio '23, od Beograda pa preko Zadra, SA, BL i ZG, vecina je govorila pozitivno o Trampu. Sto me jako zacudilo. Razumio sam u BG donekle, ali Zadar, SA, ZG pozitivno gledali na Trampa u to doba. Ali sva ta pozitiva je dolazila iz ugla anti-"woke", to jest anti-LGBTQ/trans itd. Niko nije rekao Tramp bi bio bolji polticki izbor za balkanski region zato sto...
Naravno to je manjina, ali opet cudno mi bilo da ako je ista bilo o Trampu, on je car a Bajden mutav.
Naravno to je manjina, ali opet cudno mi bilo da ako je ista bilo o Trampu, on je car a Bajden mutav.
-
sumirprimus
#29505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi ne vole pedere, crnce, zute, muslimane, ljevicu, migrante, sirotinju.
Sta nije jasno.
Ameri su se i u ww2.ukljicili tek kad su japanci napali perlharbur. Dotad su u evropi vec brojane milionske zrtve
Sta nije jasno.
Ameri su se i u ww2.ukljicili tek kad su japanci napali perlharbur. Dotad su u evropi vec brojane milionske zrtve
- apsidejzi
#29506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Konacno se bude senatori i pocinju glasnije da se bune. Amerika mora dobiti kocnicare inace ode ovo dodjavola
- GandalfSivi
#29507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Then they came for veterans…
Veterans Affairs Department Plans to Eliminate More Than 80,000 Workers
-
Hendrix
#29508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa tako je Trump uzeo i latinose i arape. Ultra konzervativne populacije pune macho kulture. Takodjer populacije koje ne mogu podnijeti zenu na vodecoj poziciji. Arapi lafo za Gazu se brinu, supacki izgovor kad im je osnova zivota briga o tome sta zene smiju i ne smiju da rade. I naravno gay populacija kriva za sve probleme u zivotu.Jack Be Nimble wrote: ↑05/03/2025 23:00 Kad sam kod nas bio '23, od Beograda pa preko Zadra, SA, BL i ZG, vecina je govorila pozitivno o Trampu. Sto me jako zacudilo. Razumio sam u BG donekle, ali Zadar, SA, ZG pozitivno gledali na Trampa u to doba. Ali sva ta pozitiva je dolazila iz ugla anti-"woke", to jest anti-LGBTQ/trans itd. Niko nije rekao Tramp bi bio bolji polticki izbor za balkanski region zato sto...
Konzervativci isto ko i Balkan.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
neka, po njih i treba, oni su mahom MAGArci.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 23:11 Then they came for veterans…
-
sumirprimus
#29510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad ce oruzani bunt?GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 23:11 Then they came for veterans…
Pitam.za druga.
Vjeruj milioni jedva cekaju
Da ameri popode taj svoj patriotizam.kod kuce
-
Hendrix
#29511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
MAGAj pa makar i slamu jeoVelkoski wrote: ↑05/03/2025 23:14neka, po njih i treba, oni su mahom MAGArci.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 23:11 Then they came for veterans…
-
zilog
#29512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko li je samo, NE-transgender DOPINGOVANIH sportasica pobjedilo, pa niko ne razvali svijet zbog toga?kuglanje_ze wrote: ↑05/03/2025 22:30Te 4 transgender osobe pobjede u takmičenjima i na njih se bacaju svjetla reflektora i onda postaju problem za cjelokupnu ideju.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 22:07Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...Hakiz wrote: ↑05/03/2025 22:02SpoilerShow
WOKE to možda jeste bio kao ideja.
Ali, kao i komunizam, feminizam i sve ostalo, kada ga čovjek počne u praksi, vremenom postane karikatura, perverzija originalne ideje i namjere.
I onda imaš problem koji imaš i sa religijom, na primjer.
Žrtvama inkvizicije ili bombaša samoubica je svejedno da li religije tih inkvizitora ili bombaša propovijedaju u teoriji ili u knjigama mir, kada je praksa nasilna.
Tako i WOKE, svejedno je da li je ideja ukidanje diskriminacije ako u praksi muškarac koji se identifikuje kao žena završi u zatvoru među ženama, pa onda te žene siluje redovno. A to je još i "benigan" primjer.
Može neko Petersona vokjeti ili mrziti, ali je u jednom u pravu. Svi ti pokreti i ideje traže "equality of outcomes". Kvote. Prava samo zbog prava, bez racionalne podloge. Muškarce boksere, atletičare, plivače itd koji se sjete da su žene kada u muškoj konkurenciji ne uspiju, pa pokušaju u konkurenciji sa ženama počnu pobjeđivati. Prevara, dakle.
WOKE je možda bio dobra ideja nekada, sada u praksi je zlo.
Zlo koje je dovelo do pojave literature koja kaže da se spol, dakle spol ne rod, DODJELJUJE pri rođenju.
To bi značilo sljedeću mahnitost: Rodi se bespolno dijete, pa se onda sastanči koje genitalije će djetetu biti dodijeljene kada izađe iz majke. Izvinjavam se, iz "onih koji ih rađa", ne iz majke. Dotle to ludilo ide.
A transgender je uzeto bas kao karikatura WOKE ideje, znaci ne predstavlja ni hiljaditi dio onoga sto jeste stvarni problem i na sta se fokusira. Btw, najugrozenija populacija u Americi su upravo ti transgender, gdje je stopa nasilja i ubistava nad istima jedno 10 puta veca per capita nego od prve sljedece grupe...
- ultima_palabra
#29513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ama woke ne postoji, odnosno ne postoji niko ko bi za sebe rekao da ne woke. Postoje organizacije koje se bore za ravnopravnost pojedinih populacija, i kada magarci hoce da to sve stave pod jednu kapu, kazu da je to woke.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
woke, komunisti, marsovci, lgbt itd to je samo izgovor populistima i desnicarima da preokrenu bijelu srednju klasu u svoju korist i docepaju se vlasti. Liberalni woke establisment je u zadnjih desetak godina pogotovo u americi bio prenaglasen. Holivud je prednjacio i postalo je preagresivno da je i meni pocelo smetati. Nemam nista protiv i ja sam za woke al ohani malo, povuci rucnu. tVump upravo juri 1000km/h i to ce mu se odbiti od glavu. Sve ovo je mogao uraditi u godini-dvije al dzukac zuri zbog revansizma, irana, kine i debilnog golemog ega.
Ako udari amerikance po dzepu a sve su sanse da hoce... bit ce belaja. Nije trebao dirati, kanadu, eu, ukrajinu i mozda bi mu i proslo sa kinom, iranom itd. Od saudijaca iznudjuje milijarde da bi napao iran kao i od izraelskog lobija. USAID iznudjuje pare, povecava namjensku proizvodnju i radikalizuje sa susjedima osim sa diktatorskim rezimima. Nesta slicno je i hitler radio pred wwII.
MAGA/KKK sekta je nacisticki pokret, samo trebaju da pale knjige i da protivnicima stavljaju trake oko ruke.
Ako udari amerikance po dzepu a sve su sanse da hoce... bit ce belaja. Nije trebao dirati, kanadu, eu, ukrajinu i mozda bi mu i proslo sa kinom, iranom itd. Od saudijaca iznudjuje milijarde da bi napao iran kao i od izraelskog lobija. USAID iznudjuje pare, povecava namjensku proizvodnju i radikalizuje sa susjedima osim sa diktatorskim rezimima. Nesta slicno je i hitler radio pred wwII.
MAGA/KKK sekta je nacisticki pokret, samo trebaju da pale knjige i da protivnicima stavljaju trake oko ruke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump administration rethinking Guantánamo immigrant detention plan amid cost issues and power struggles. - NBC
- cyprus
#29516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prije nekoliko godina se (bar na internetu) dosta koristio pojam SJW (social justice worker), pa valjda nije bio dovoljno catchy... Pa su iskopali ovo woke... Prevedeno na naš kontekst: komunjareultima_palabra wrote: ↑05/03/2025 23:34 Ama woke ne postoji, odnosno ne postoji niko ko bi za sebe rekao da ne woke. Postoje organizacije koje se bore za ravnopravnost pojedinih populacija, i kada magarci hoce da to sve stave pod jednu kapu, kazu da je to woke.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
warrior, ne workercyprus wrote: ↑06/03/2025 00:08Prije nekoliko godina se (bar na internetu) dosta koristio pojam SJW (social justice worker), pa valjda nije bio dovoljno catchy... Pa su iskopali ovo woke... Prevedeno na naš kontekst: komunjareultima_palabra wrote: ↑05/03/2025 23:34 Ama woke ne postoji, odnosno ne postoji niko ko bi za sebe rekao da ne woke. Postoje organizacije koje se bore za ravnopravnost pojedinih populacija, i kada magarci hoce da to sve stave pod jednu kapu, kazu da je to woke.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- cyprus
#29519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A jes... Kako rekoh - nije baš catchyChmoljo wrote: ↑06/03/2025 00:10warrior, ne workercyprus wrote: ↑06/03/2025 00:08Prije nekoliko godina se (bar na internetu) dosta koristio pojam SJW (social justice worker), pa valjda nije bio dovoljno catchy... Pa su iskopali ovo woke... Prevedeno na naš kontekst: komunjareultima_palabra wrote: ↑05/03/2025 23:34 Ama woke ne postoji, odnosno ne postoji niko ko bi za sebe rekao da ne woke. Postoje organizacije koje se bore za ravnopravnost pojedinih populacija, i kada magarci hoce da to sve stave pod jednu kapu, kazu da je to woke.![]()
![]()
- GandalfSivi
- GandalfSivi
#29521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kazem ja, ACB sve bolja i bolja…
-
Osmi Socrates
#29522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Woke nije ideja, barem ne formulirana ideja, ili ideologija. Jedina stvar koja povezuje tu "ideju" da određene manjine traže veća prava. Greška koja se uglavnom pravi je da ta prava treba da obezbjedi država, a zapravo bi trebali sudovi o tome presuđivati, od slučaja do slučaja. Ovako imamo situaciju gdje Biden potpiše određene executive orders oko, recimo, transgender rights, a onda pobjedi Trump i sve to poništi. I onda potpiše svoje executive orders, kojima sve vraća još dalje nazad.
Većina populacije, by default, je na Trumpovoj strani što se tiče toga. Da li je to bilo brdo za koje vrijedi poginuti što se tiče Demokrata?
Sudovi su se trebali baviti time. Problem je, naravno, i politizacija sudstva, i tome je teško stati u kraj. Možda je to i najveći problem u Americi trenutno. Ali, jedino nepristrani sudovi mogu ispravno ocijeniti kako se bilo koji zakon može odraziti na zdravlje cjelokupnog društva. Političari slijede svoju ideju i glasačku mašineriju, sudovi bi trebali biti glas razuma.
MAGA jeste ideologija. Pogotovo u ovom drugom Trumpovom mandatu. Ne znam koja je razlika između ideologije i kulta. Uglavnom građenje kulta ličnosti ide ruku pod ruku sa ideologijom. Gotovo je nemoguće gurati ideologiju u mozak masama bez kulta ličnosti.
Woke niti ima ličnost da oko nje izgradi kult, niti ima ideologiju koja liči na nešto konsolidirano.
Većina populacije, by default, je na Trumpovoj strani što se tiče toga. Da li je to bilo brdo za koje vrijedi poginuti što se tiče Demokrata?
Sudovi su se trebali baviti time. Problem je, naravno, i politizacija sudstva, i tome je teško stati u kraj. Možda je to i najveći problem u Americi trenutno. Ali, jedino nepristrani sudovi mogu ispravno ocijeniti kako se bilo koji zakon može odraziti na zdravlje cjelokupnog društva. Političari slijede svoju ideju i glasačku mašineriju, sudovi bi trebali biti glas razuma.
MAGA jeste ideologija. Pogotovo u ovom drugom Trumpovom mandatu. Ne znam koja je razlika između ideologije i kulta. Uglavnom građenje kulta ličnosti ide ruku pod ruku sa ideologijom. Gotovo je nemoguće gurati ideologiju u mozak masama bez kulta ličnosti.
Woke niti ima ličnost da oko nje izgradi kult, niti ima ideologiju koja liči na nešto konsolidirano.
-
Osmi Socrates
#29523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A i ovaj gore što komentariše Amy Coney Barrett je budaletina žešća. Pusti je na miru da radi svoj posao. Ne patroniziraj je sa nekim glupavim komentarima. Ne stavljaj je u fokus. Ovako joj samo može naštetiti. Na kraju, i ona je sama vjerovatno svjesna da mora plivati u mutnim vodama. Ne može SCOTUS zaustaviti Trumpa potpuno, ali ga može ublažiti nekim odlukama.
Vidjećemo kako će se to odvijati.
Vidjećemo kako će se to odvijati.
-
Hakiz
#29524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Carine na Tesle 100 %? To će da boli
Ali, kako se od juče promijenio jezik koji koriste prema Trampu i SAD. Poprilično oštar, na momente i prijeteći. Ne sjećam se da sam ikada čuo da neko ko nije otvoreni neprijatelj Amerike prema bilo kojoj SAD administraciji koristi tako oštar jezik.
Stvari se definitivno mijenjaju.
-
Hakiz
#29525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Komentar na Youtubeu:

KraljFox News saved my life. After years in a coma, my nurse put Fox News on my bedside TV. This motivated me to get up and change the channel.
Thanks, Fox.