image uploader
Da me ko pitao ko je Lidija Bradara ne bih znaladječak sa šibicama wrote: ↑05/03/2025 23:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bradara ... /250305197
Slika je hit
Reče Orić za sirotinju. Salu na stranu svaka druga ti je sta ti neces. Mislim koga briga..sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 23:06Dok god ti budes zaduzena za sporet i pite.generalstab moze.mirno spavatiSaraFina wrote: ↑05/03/2025 23:03Ti sumpi kao da si u najmanju ruku bio general ABiH, pa nas zelis obavjestiti sve na forumu, da neces ponovo voditi 2 korpus. I da ne racunamo na tebe. Dobro je! Primili smo k znanju.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:59
U prevodu, dragi moji zemljaci bosnjani, mirno spavajte. Rata nece biti. za rat je potrebno dvoje!![]()
![]()
![]()
Cudic za sirotilju
Pita je Jel toliko pukao da posalje MUP da okruzi sutra urede Sipe OSe i VTSV u Sumskoj.HelaS wrote: ↑05/03/2025 23:06Ne postoji razlog za Dodikovo hapšenje, barem do pravosnažnosti njegove presude. Ovom objavom u Službenim novinama odgovornost je na Lukiću i Stevandiću, protiv njih dvojice se otvara postupak za ugrožavanje Ustava BiH.Bosanski_kralj wrote: ↑05/03/2025 23:01Možda ima informacije da se planira njegovo hapšenje. Da zakon nije izšao u službenim novinama Mup rs ga ne bi mogao primjenjivati i samim tim ne bi mogao braniti dodika, ovako je u obavezi da djeluje
Oric.je sda jurisnik. Saro vrati se.na temu sta je danas.za rucak.SaraFina wrote: ↑05/03/2025 23:10Reče Orić za sirotinju. Salu na stranu svaka druga ti je sta ti neces. Mislim koga briga..sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 23:06Dok god ti budes zaduzena za sporet i pite.generalstab moze.mirno spavati![]()
Cudic za sirotilju![]()
manuchao91 wrote: ↑05/03/2025 23:09 Zabrinjava me šutnja stranih ambasada ,smidta i naših političara
Nečemo valjda samomgčedat šta se dešava
Pakuju se, nemaju kad.manuchao91 wrote: ↑05/03/2025 23:09 Zabrinjava me šutnja stranih ambasada ,smidta i naših političara
A sad vas brine.Rothmans wrote: ↑05/03/2025 23:12manuchao91 wrote: ↑05/03/2025 23:09 Zabrinjava me šutnja stranih ambasada ,smidta i naših političara
Danas je bio veliki sastanak policijskih starješina RS sa Dodikovcima u Banjoj Luci. Vjerujem da su dobili povjerljive informacije, instrukcije i naredbe. Ali, nisu valjda sve policijske starješine RS "Dodikovci", vjerujem da ih ima i protivnika njihove poltičke ujdurmeovo_malo_duse wrote: ↑05/03/2025 23:10Pita je Jel toliko pukao da posalje MUP da okruzi sutra urede Sipe OSe i VTSV u Sumskoj.HelaS wrote: ↑05/03/2025 23:06Ne postoji razlog za Dodikovo hapšenje, barem do pravosnažnosti njegove presude. Ovom objavom u Službenim novinama odgovornost je na Lukiću i Stevandiću, protiv njih dvojice se otvara postupak za ugrožavanje Ustava BiH.Bosanski_kralj wrote: ↑05/03/2025 23:01
Možda ima informacije da se planira njegovo hapšenje. Da zakon nije izšao u službenim novinama Mup rs ga ne bi mogao primjenjivati i samim tim ne bi mogao braniti dodika, ovako je u obavezi da djeluje
Vjeruj da ne gleda niko dijasporu ni sa cim negativnim,vise su to nekada neke interne zafrkancije. A i tamo,kao i svugdje,ima i dobrih i sposobnih ljudi a ima i onih sto ni za 25 godina jos nisu svarili ni 10 rijeci jezeka drzave u kojoj zive. I naravno da ti i takvi zabijaju nos u BiH,vise po FB,daju pare za dzamije u svoja sela odakle su rodom i guraju taj svoj neki neuki seljacki narativ. E to je problem koji gradjani BiH imaju sa dijasporom...to sto seljadija iz mirnih i razvijenih drzava,onda pise i govori narodu ovdje kako da zive,da rade,kako da izganjaju bolje uslove itd itd. Naravno da ti ne razumijes kako je meni kada se zaposlim kod lokalnog Rahmana,koji za zivota nije naucio ni pravilno izgovor a meni sefuje i mobinguje me. Naravno da ti ne znas kako je kod takvog raditi za 400-500 eura 26 dana u mjesecu,sa 7 dana godisnjeg odmora,konstantno pod mobingom. I milion je drugih primjera,ne znas kako kradu na izborima,kako prepadaju ljude ,kako prijete,kako "zavrsavaju". I onda dodjete vi iz dijaspore i lagodno napises "ulozi u sebe,edukuj se" a ti sa tri srednje skole,onaj drugi sa dva fakulteta ali jbga,nije u stranci ili nije platio 20000 KM da bude postar. Isto je i sa temama ovim oko drzave...vi iz dijaspore ste najvece patriote,ali samo preko facebooka i foruma a u praksi,sjedi gdje si,suti i uzivaj a tamo sta bude.sehohari wrote: ↑05/03/2025 23:03Pa to važi za svakoga ovdje.
Mojne molim te o mom doprinosu. Neću ne želim da ulazim u svoj lični život, ali mislim da je dovoljno što pišem i govorim bosanski jezik na nivou prosječnog stanovnika BiH (možda i malo bolje), a da me bh. školski sistem nikada nije vidio.
Svakako govorimo o nekom općem stanju, dijaspora ni po čemu nije povezana kao što je to npr. slučaj sa Albancima.
I definitivno znam da je većina krivice za to kod same dijaspore, no, ima i činjenica da nas realno većina ljudi gleda vazda ispod oka.
Pobrko si nesto... prljavstinosumirprimus wrote: ↑05/03/2025 23:13A sad vas brine.Rothmans wrote: ↑05/03/2025 23:12manuchao91 wrote: ↑05/03/2025 23:09 Zabrinjava me šutnja stranih ambasada ,smidta i naših političara
Kao nesto bi poduzeli, nisi vise kurcevit kao na iranskim temama![]()
Necss ti nista. Bio i osto mis nebitni
Ode on braniti Ukrajinu, blago se njimaSaraFina wrote: ↑05/03/2025 23:03Ti sumpi kao da si u najmanju ruku bio general ABiH, pa nas zelis obavjestiti sve na forumu, da neces ponovo voditi 2 korpus. I da ne racunamo na tebe. Dobro je! Primili smo k znanju.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:59U prevodu, dragi moji zemljaci bosnjani, mirno spavajte. Rata nece biti. za rat je potrebno dvoje!![]()
![]()
NemaHelaS wrote: ↑05/03/2025 23:14Danas je bio veliki sastanak policijskih starješina RS sa Dodikovcima u Banjoj Luci. Vjerujem da su dobili povjerljive informacije, instrukcije i naredbe. Ali, nisu valjda sve policijske starješine RS "Dodikovci", vjerujem da ih ima i protivnika njihove poltičke ujdurmeovo_malo_duse wrote: ↑05/03/2025 23:10Pita je Jel toliko pukao da posalje MUP da okruzi sutra urede Sipe OSe i VTSV u Sumskoj.![]()
Jok vas cu branitDasi wrote: ↑05/03/2025 23:16Ode on braniti Ukrajinu, blago se njimaSaraFina wrote: ↑05/03/2025 23:03Ti sumpi kao da si u najmanju ruku bio general ABiH, pa nas zelis obavjestiti sve na forumu, da neces ponovo voditi 2 korpus. I da ne racunamo na tebe. Dobro je! Primili smo k znanju.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:59
U prevodu, dragi moji zemljaci bosnjani, mirno spavajte. Rata nece biti. za rat je potrebno dvoje!![]()
![]()
![]()
Pala sija transverzala kontam da si u soku.
Jesmo peh.Dasi wrote: ↑05/03/2025 23:16Ode on braniti Ukrajinu, blago se njimaSaraFina wrote: ↑05/03/2025 23:03Ti sumpi kao da si u najmanju ruku bio general ABiH, pa nas zelis obavjestiti sve na forumu, da neces ponovo voditi 2 korpus. I da ne racunamo na tebe. Dobro je! Primili smo k znanju.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:59
![]()
![]()