Za državu u kojoj ne mogu lagano u prodavnici kupiti etil-alkohol, ferihlorid itd, nemam namjeru ratovati.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:27 Ja ne mislim ratovat za sdfa vladu tk.
Kakvo brcko kakva.p materina.
Do negativnih konotacija prema sarajevu od domacih varalica ne mogu ni doc razmisljat.
Iskreno nisam ni za suzivot vise sa dodikom i rs negatorima genocida..
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Hakiz
#6376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
gozila555
#6377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
veze ti djete nemas sta pricas,pa hrvatska ima rafale,ima profi vojsku, NATO drbiluplavi_E wrote: ↑05/03/2025 22:29Koliko su Hrvati spremni za ovo sto velikosrbi planiraju govori cinjenica da idu ljubit ruku sultanu. Hrvatska strana je izgleda do zadnji dan dva vjerovala velikosrbima. Sad su uhvaceni spustenih gaca. Oni nemaju tenkova i oklopnjaka sve otislo za Ukrajinu i municija i vucena artiljerija. Jednostavno naspram Bosnjaka su gologuzi po tom pitanju. I oni sad treba da brane Bosnjake.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:20Moraš biti žešći idiot i misliti da će te Hrvatska odbraniti.SpoilerShowhatemondays wrote: ↑05/03/2025 22:09 Opa sad placemo da nas Hrvati vade, dje ba zapelo sa USA, MZ , dje ba sad medjunardna policija. Evo malo dobrog stiva pa se zanimajte:
https://themindcollection.com/dead-horse-theory/
Za baketa Mehin mali sa treceg igra PS5 sa Zoranovim malim iz Sekovica i sa Stipanovim malim iz Mostara. Sva trojica poginu barem dvajes puta igrajuci ove njihove mahnite igrice.
Prije će biti pozvani u Bosnu i nekako zaštopati kod Kiseljaka i Gornjeg Vakufa. Ne bi to bio prvi put.
Za one koji spominju 95, i tada je Tuđman dobro taktizirao da sa Slobom ne napravi neki deal. Sa Zagrebom samo postoji interes, koji se dobro treba platiti. Ono što je HVO/HV nešto uzeo od VRS-a i 95. bošnjačke izbjeglice nisu vidjele do intervencije MZ i prljavih dealova.![]()
-
sumirprimus
-
plavi_E
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se bojim da nije obrnuta trgovina u pitanju.plavi_E wrote: ↑05/03/2025 22:29Koliko su Hrvati spremni za ovo sto velikosrbi planiraju govori cinjenica da idu ljubit ruku sultanu. Hrvatska strana je izgleda do zadnji dan dva vjerovala velikosrbima. Sad su uhvaceni spustenih gaca. Oni nemaju tenkova i oklopnjaka sve otislo za Ukrajinu i municija i vucena artiljerija. Jednostavno naspram Bosnjaka su gologuzi po tom pitanju. I oni sad treba da brane Bosnjake.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:20Moraš biti žešći idiot i misliti da će te Hrvatska odbraniti.SpoilerShowhatemondays wrote: ↑05/03/2025 22:09 Opa sad placemo da nas Hrvati vade, dje ba zapelo sa USA, MZ , dje ba sad medjunardna policija. Evo malo dobrog stiva pa se zanimajte:
https://themindcollection.com/dead-horse-theory/
Za baketa Mehin mali sa treceg igra PS5 sa Zoranovim malim iz Sekovica i sa Stipanovim malim iz Mostara. Sva trojica poginu barem dvajes puta igrajuci ove njihove mahnite igrice.
Prije će biti pozvani u Bosnu i nekako zaštopati kod Kiseljaka i Gornjeg Vakufa. Ne bi to bio prvi put.
Za one koji spominju 95, i tada je Tuđman dobro taktizirao da sa Slobom ne napravi neki deal. Sa Zagrebom samo postoji interes, koji se dobro treba platiti. Ono što je HVO/HV nešto uzeo od VRS-a i 95. bošnjačke izbjeglice nisu vidjele do intervencije MZ i prljavih dealova.![]()
Čitam danas (ili jučer) da Hrvatska naručuje neke brodove od Turske za vojnu flotu. Bit će da su nas Turci opet prodali za šaku krona.
Mada, možda i ja pogrešno čitam situaciju
-
HelaS
-
sumirprimus
#6382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za ovu drzavu se borilo uz artane i konjak. A ne kako sad prosipaju lafineHakiz wrote: ↑05/03/2025 22:31Za državu u kojoj ne mogu lagano u prodavnici kupiti etil-alkohol, ferihlorid itd, nemam namjeru ratovati.sumirprimus wrote: ↑05/03/2025 22:27 Ja ne mislim ratovat za sdfa vladu tk.
Kakvo brcko kakva.p materina.
Do negativnih konotacija prema sarajevu od domacih varalica ne mogu ni doc razmisljat.
Iskreno nisam ni za suzivot vise sa dodikom i rs negatorima genocida..
- PreWiBa
#6383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U ovo boldano sve manje iko vjeruje.gozila555 wrote: ↑05/03/2025 22:32veze ti djete nemas sta pricas,pa hrvatska ima rafale,ima profi vojsku, NATO drbiluplavi_E wrote: ↑05/03/2025 22:29Koliko su Hrvati spremni za ovo sto velikosrbi planiraju govori cinjenica da idu ljubit ruku sultanu. Hrvatska strana je izgleda do zadnji dan dva vjerovala velikosrbima. Sad su uhvaceni spustenih gaca. Oni nemaju tenkova i oklopnjaka sve otislo za Ukrajinu i municija i vucena artiljerija. Jednostavno naspram Bosnjaka su gologuzi po tom pitanju. I oni sad treba da brane Bosnjake.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:20Moraš biti žešći idiot i misliti da će te Hrvatska odbraniti.SpoilerShow
Ti stvarno vjeruješ da će Trump ispoštovati član 5. ako Srbija napadne Hrvatsku npr.?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sam si rekao da trebamo biti pragmatični. U ovom trenutku je pragmatičnost tražiti saveznike.necko_hz wrote: ↑05/03/2025 22:27
Zato što si na totalno drugoj frekvenciji od početne premise ko je zakuhavao, a ko reagovao na zakuhavanje. Komšića nije bilo ni 43-e, ni 93-e (makar u ovom političkom obliku).
Ako se Komšić pojavio kao reakcija, eto nikakva, katastrofalna, promašena, svejedno, nije utjecao na ono što bi hrvatska politika radila bez njega, kao što je radila i prije njega.
Po tebi bi, očigledno, kad je o Hrvatima riječ šupak trebalo otvoriti i raširiti skroz sve dok oni kažu da je dosta, jer 'ne možemo sami' protiv svih.
Gdje povući granicu i gdje bi onda imali pravo reći da nas ipak šupak malo boli i da je neugodno, to ćemo saznati u nekim od priručnika koje dobijemo.
Sami ne možemo, to je fakt. Ako imaš bolji prijedlog, bujrum
Temu o akciji i reakciji je bolje ne otvarati. Onda moramo biti objektivni, a puno je bolje da ne budemo. Pogotovo ako krenemo o WW2.
-
frngla
#6385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam stekao utisak da Nikšiću neko piše saopštenja, nekako mi se naglo popravio
- Bosanski_kralj
#6386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se nadam da će ovo dovesti do ukidanja ili bar nekog ukidanja nadležnosti RSa..
srbi su kroz historiju zbog svojih glupih poteza znali izgubiti i upropasiti jako dobru poziciju, pa se nadam da je to i sad to slučaj
srbi su kroz historiju zbog svojih glupih poteza znali izgubiti i upropasiti jako dobru poziciju, pa se nadam da je to i sad to slučaj
-
Hakiz
#6387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dječak sa šibicama
#6388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel ziv Schmidt, sta je sa tim covjekom.
Dodik je vjerovatno osjetio da USA ne begenise balkan odnosno trenutno ih ne zanimamo, EU se o sebi zabavila, dakle on ima nekog prostora da malo hajvanise i prodje nekaznjeno.
Jos uvijek nema sansu za otcjepljenje, njegov mokri san. To bi bilo previse, sad spasava svoju poziciju na politickoj sceni. Uostalom nema on ni podrsku naroda, da glasaju oni za njega i vecina Srba su za Dodika ali ne moze ih okupiti ni na protestu kamoli da krenu u rat.
Mi u BiH smo svojevrsni fenomen, narod potpuno ubijen u pojam, ispred OHR oni protesti ili ovo u Banjaluci, vise ljudi dodje na malo vece svadbe. Ko nacija onih ljenjivaca sto plaze po drvecu, i ratovat nam je tesko

Dodik je vjerovatno osjetio da USA ne begenise balkan odnosno trenutno ih ne zanimamo, EU se o sebi zabavila, dakle on ima nekog prostora da malo hajvanise i prodje nekaznjeno.
Jos uvijek nema sansu za otcjepljenje, njegov mokri san. To bi bilo previse, sad spasava svoju poziciju na politickoj sceni. Uostalom nema on ni podrsku naroda, da glasaju oni za njega i vecina Srba su za Dodika ali ne moze ih okupiti ni na protestu kamoli da krenu u rat.
Mi u BiH smo svojevrsni fenomen, narod potpuno ubijen u pojam, ispred OHR oni protesti ili ovo u Banjaluci, vise ljudi dodje na malo vece svadbe. Ko nacija onih ljenjivaca sto plaze po drvecu, i ratovat nam je tesko
-
statixx
#6389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi su nervozni, svima je jasno da nema nazad. Nema vise price o voleju, predizbornoj, korupciji, nema poziva na dijalog i sastancenje. Ni jedan politicar ne prica o tome. Svi upozoravaju na mogucnost eskalacije.
- DaysleepeR
#6390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa na vas i misli. Niškorist.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:29Minhenska brigada ne valja jbg, šta se oni petljaju u Bosni i tako, zavađaju i sličnoOzimician wrote: ↑05/03/2025 22:25Na ovom forumu stalno trube kako dijasporu BiH ne treba uopste da interesuje.N.N. wrote: ↑05/03/2025 21:52 Bosnjaci nemaju politicke snage gurati na dva ‘fronta’. Jednostavno smo politicki potkapacirani za takve stvari.
Ako se vec islo sa tim…a islo se zadnjih godina haman.
Bosnjaci nemaju drzave iza sebe niti institucije. Generacije koje pamte stradanja Bosnjaka izumiru. Na celne funkcije EU zemalja dolaze likovi koji su imali 10 godina kada je ovdje rat bio. Tj qurac ih zaboli za nas, realno.
Svakako nam ne ide u prilog sto ne volimo ni knjigu haman. Pa i dan danas u jebenoj Americi nam glavni lobista onaj sto je jos prije 30 godina pobjegao odavLe, Sacir bey![]()
Od tolike dijaspore gore nismo iznjedrili nista. Samo pare skupljamo za islamske centre.
I td.
Mrka kapa.![]()
Kod spomenutih Albanaca je to drugačije, iznenadio sam se kada sam na jednom na nekom njihovom web portalu za dijasporu vidio oglašavanja za izbore na NJEMAČKOM.
Priznajem da je i do nas, topimo se brže nego maslo u tavi, ali i to ovdje velika većina pozdravlja, dokaz europejstva valjda za neke ovdje
-
plavi_E
#6391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hrvatska ima vojsku bez municije i to u vrijeme kad je municija najtrazenija roba jos od ww2. I zato se ide ljubit ruka sultanu.gozila555 wrote: ↑05/03/2025 22:32SpoilerShowveze ti djete nemas sta pricas,pa hrvatska ima rafale,ima profi vojsku, NATO drbiluplavi_E wrote: ↑05/03/2025 22:29Koliko su Hrvati spremni za ovo sto velikosrbi planiraju govori cinjenica da idu ljubit ruku sultanu. Hrvatska strana je izgleda do zadnji dan dva vjerovala velikosrbima. Sad su uhvaceni spustenih gaca. Oni nemaju tenkova i oklopnjaka sve otislo za Ukrajinu i municija i vucena artiljerija. Jednostavno naspram Bosnjaka su gologuzi po tom pitanju. I oni sad treba da brane Bosnjake.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:20
Moraš biti žešći idiot i misliti da će te Hrvatska odbraniti.
Last edited by plavi_E on 05/03/2025 22:40, edited 1 time in total.
-
HelaS
#6392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- azurna_obala
#6393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nek se otcijepe, pa će živjeti od have. Goni ih u neku stvar.
Realno, za koji vrag uopšte pokušavamo spriječiti ono što hoće? Da se koljemo zbog zemlje, neka hvala.
Nisam razmišljala o odlasku odavde, sad mi je ta ideja više nego ok.
Realno, za koji vrag uopšte pokušavamo spriječiti ono što hoće? Da se koljemo zbog zemlje, neka hvala.
- Stabilizator
#6394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad ističe rok za ulaganje žalbe na prvostepenu?
Ako ne bude žalbe znači li to da je presuda automatski pravosnazna?
Ako ne bude žalbe znači li to da je presuda automatski pravosnazna?
- PreWiBa
#6395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne možeš očekivati da će vam neko pomoći ako nas mrzite više nego zna se koga.DaysleepeR wrote: ↑05/03/2025 22:36Pa na vas i misli. Niškorist.sehohari wrote: ↑05/03/2025 22:29Minhenska brigada ne valja jbg, šta se oni petljaju u Bosni i tako, zavađaju i slično
Kod spomenutih Albanaca je to drugačije, iznenadio sam se kada sam na jednom na nekom njihovom web portalu za dijasporu vidio oglašavanja za izbore na NJEMAČKOM.
Priznajem da je i do nas, topimo se brže nego maslo u tavi, ali i to ovdje velika većina pozdravlja, dokaz europejstva valjda za neke ovdje
- GandalfSivi
#6396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uvijek poslije frke se postavlja pitanje gdje je lik. Ali lik je uvijek pricekao i onda djelovao...
-
gozila555
#6397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
prvo,to se nece vise nikad desiti.drugo,i ako bi napali,onda su napali i EU a i sam NATO a nato nije samo USAsehohari wrote: ↑05/03/2025 22:34U ovo boldano sve manje iko vjeruje.gozila555 wrote: ↑05/03/2025 22:32veze ti djete nemas sta pricas,pa hrvatska ima rafale,ima profi vojsku, NATO drbiluplavi_E wrote: ↑05/03/2025 22:29
Koliko su Hrvati spremni za ovo sto velikosrbi planiraju govori cinjenica da idu ljubit ruku sultanu. Hrvatska strana je izgleda do zadnji dan dva vjerovala velikosrbima. Sad su uhvaceni spustenih gaca. Oni nemaju tenkova i oklopnjaka sve otislo za Ukrajinu i municija i vucena artiljerija. Jednostavno naspram Bosnjaka su gologuzi po tom pitanju. I oni sad treba da brane Bosnjake.![]()
Ti stvarno vjeruješ da će Trump ispoštovati član 5. ako Srbija napadne Hrvatsku npr.?
- insaneinthebrain
#6398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
lagano kofere i u njemacku, dok se situacija ne smiriazurna_obala wrote: ↑05/03/2025 22:37 Ma nek se otcijepe, pa će živjeti od have. Goni ih u neku stvar.
- dječak sa šibicama
#6399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Korvete, i PVO turski je u opciji nabavke odnosno "antidron" sistemi, Banozic je vec neko vrijeme u Ankari.
Sve je to medjusobna NATO saradnja, Europa se naoruzava svi dizu % budzeta za odbranu, Hrvatska je kao i Turska dio NATO saveza.
Ne mora nista znaciti ali interesantno je da saradjuju.
- necko_hz
#6400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa da si me čitao umjesto "čitao" znao bi da sam ironičan sa 'pragmatizmom'.Velkoski wrote: ↑05/03/2025 22:34Sam si rekao da trebamo biti pragmatični. U ovom trenutku je pragmatičnost tražiti saveznike.
Sami ne možemo, to je fakt. Ako imaš bolji prijedlog, bujrum![]()
Temu o akciji i reakciji je bolje ne otvarati. Onda moramo biti objektivni, a puno je bolje da ne budemo. Pogotovo ako krenemo o WW2.
Ali slijedeći vašu navedenu analogiju, ARBiH nije trebala zakuhati sa HVO-om, jer 'saveznici', 'ne možemo sami' ha hu.
Bez obzira što su ovi uradili to što su uradili.