Trump administration signals Canada, Mexico tariffs may soon have exemptions
https://www.latimes.com/world-nation/st ... exemptions
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Bossona
#29476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#29477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koja "ostala" pitanja se zanemaruju?apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:35
Ne znam ko je prvi poceo koristiti tu rijec u ovom kontekstu mada je i nebitno. Uglavnom rijec je "pokretu" koji prioritizira svijest o socijalnim pitanjima. Rasna jednakost, lgbt, rodna ravnopravnost i slicne "progresivne" teme. Stavlja se potpuni prioritet na ta pitanja a zanemaruju se ostala pitanja. Malo je pezorativan naziv za ekstremni liberalizam.
-
snijeg_led
#29478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
niko se ne pita da saka extremno bogatih odredjuje sirotinji kako da zivi
i jos ne samo kako, neko oni znaju kako je za njih najbolje

i jos ne samo kako, neko oni znaju kako je za njih najbolje
- apsidejzi
#29479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 18:44Koja "ostala" pitanja se zanemaruju?apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:35
Ne znam ko je prvi poceo koristiti tu rijec u ovom kontekstu mada je i nebitno. Uglavnom rijec je "pokretu" koji prioritizira svijest o socijalnim pitanjima. Rasna jednakost, lgbt, rodna ravnopravnost i slicne "progresivne" teme. Stavlja se potpuni prioritet na ta pitanja a zanemaruju se ostala pitanja. Malo je pezorativan naziv za ekstremni liberalizam.
Da naglasim, da ovo nije moj stav, nego ti objasnjavam razliku izmedju woke-a i maga-e.
- jeza u ledja
#29480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#29481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:56Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 18:44Koja "ostala" pitanja se zanemaruju?apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:35
Da naglasim, da ovo nije moj stav, nego ti objasnjavam razliku izmedju woke-a i maga-e.
Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.
Za razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
Porediti WOKE (koje je btw ideja) i MAGA (koja je pokret, kult) je isto kao porediti AOC i MTG, jer su obje "ekstremne" jel'te. Jedna se bori za univerzalni pristup zdravstvu i skolstvu za sve, a druga prica o jevrejskim svemirskim laserima koje izazivaju pozare po Kaliforniji.
Raspisao si se puno u zadnje vrijeme, a realno ne znas o cemu pises, nije mi se dalo do sada odgovarati, ali ono realno, odmori malo, uzmi par dana pauze, mozda se obrazuj malo, pa onda probaj ponovo.
- Copper
#29482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
EU dok ne pocne agresivno ulagati u nuklearnu energiju bit ce ovisna o gas iz Amerike i Rusije.
Ne znam da li postoji neki mehanizam EU da se ukinu odluke zabusavanje Njemacke i Austrije oko nuklearne energije.
Ne znam da li postoji neki mehanizam EU da se ukinu odluke zabusavanje Njemacke i Austrije oko nuklearne energije.
-
Nisamsdaali
#29483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nikad mi neće biti jasno kako je 2015/2016 stvoren narativ da je Sanders “preekstreman” (AOC je već po meni prelijevo jer je socijalista a Sanders je socijaldemokrata) a Trump eto nije
- kamberovica polje
#29484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa čim je protiv milijardera,za Amere je preekstreman.Nisamsdaali wrote: ↑05/03/2025 20:38 Nikad mi neće biti jasno kako je 2015/2016 stvoren narativ da je Sanders “preekstreman” (AOC je već po meni prelijevo jer je socijalista a Sanders je socijaldemokrata) a Trump eto nije
-
zilog
#29485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To svakako, ali u trenutku kada se to desi, a desice se jednom, zamisljam njihov sok, nevjericu, teorije zavjere usmjerene prema svima (ne samo Demokratama)...jeza u ledja wrote: ↑05/03/2025 19:06On ce u njihovim ocima ostati zauvijek ziv.
Kao JFK.![]()
Taj scenario i jos, ako doceka, pa ne mogne jos jedan mandat,koji ce to "primaries" cirkus biti na relaciji MAGA-GOP...
- Copper
#29486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vance checkpoint
Postavljajte samo Vanceove veceras

Postavljajte samo Vanceove veceras

- eltroxin
#29487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemoj, Boga ti, ovakvi se “obrazuju” po x-u i youtubu pa ce doci da pisu jos vece glupostGandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Znaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:56Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.
Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.
Za razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
Porediti WOKE (koje je btw ideja) i MAGA (koja je pokret, kult) je isto kao porediti AOC i MTG, jer su obje "ekstremne" jel'te. Jedna se bori za univerzalni pristup zdravstvu i skolstvu za sve, a druga prica o jevrejskim svemirskim laserima koje izazivaju pozare po Kaliforniji.
Raspisao si se puno u zadnje vrijeme, a realno ne znas o cemu pises, nije mi se dalo do sada odgovarati, ali ono realno, odmori malo, uzmi par dana pauze, mozda se obrazuj malo, pa onda probaj ponovo.
-
Hakiz
#29488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
WOKE to možda jeste bio kao ideja.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.SpoilerShowZnaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:56Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.
Da naglasim, da ovo nije moj stav, nego ti objasnjavam razliku izmedju woke-a i maga-e.SpoilerShowZa razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
Ali, kao i komunizam, feminizam i sve ostalo, kada ga čovjek počne u praksi, vremenom postane karikatura, perverzija originalne ideje i namjere.
I onda imaš problem koji imaš i sa religijom, na primjer.
Žrtvama inkvizicije ili bombaša samoubica je svejedno da li religije tih inkvizitora ili bombaša propovijedaju u teoriji ili u knjigama mir, kada je praksa nasilna.
Tako i WOKE, svejedno je da li je ideja ukidanje diskriminacije ako u praksi muškarac koji se identifikuje kao žena završi u zatvoru među ženama, pa onda te žene siluje redovno. A to je još i "benigan" primjer.
Može neko Petersona voljeti ili mrziti, ali je u jednom u pravu. Svi ti pokreti i ideje traže "equality of outcomes". Kvote. Prava samo zbog prava, bez racionalne podloge. Muškarce boksere, atletičare, plivače itd koji se sjete da su žene kada u muškoj konkurenciji ne uspiju, pa pokušaju da u konkurenciji sa ženama počnu pobjeđivati. Prevara, dakle.
WOKE je možda bio dobra ideja nekada, sada u praksi je zlo.
Zlo koje je dovelo do pojave literature koja kaže da se spol, dakle spol ne rod, DODJELJUJE pri rođenju.
To bi značilo sljedeću mahnitost: Rodi se bespolno dijete, pa se onda sastanči koje genitalije će djetetu biti dodijeljene kada izađe iz majke. Izvinjavam se, iz "onih koji ih rađa", ne iz majke. Dotle to ludilo ide.
- GandalfSivi
#29489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...Hakiz wrote: ↑05/03/2025 22:02SpoilerShowWOKE to možda jeste bio kao ideja.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.SpoilerShowZnaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:56
Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.
Da naglasim, da ovo nije moj stav, nego ti objasnjavam razliku izmedju woke-a i maga-e.SpoilerShowZa razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
Ali, kao i komunizam, feminizam i sve ostalo, kada ga čovjek počne u praksi, vremenom postane karikatura, perverzija originalne ideje i namjere.
Žrtvama inkvizicije ili bombaša samoubica je svejedno da li religije tih inkvizitora ili bombaša propovijedaju u teoriji ili u knjigama mir, kada je praksa nasilna.
Tako i WOKE, svejedno je da li je ideja ukidanje diskriminacije ako u praksi muškarac koji se identifikuje kao žena završi u zatvoru među ženama, pa onda te žene siluje redovno. A to je još i "benigan" primjer.
Može neko Petersona vokjeti ili mrziti, ali je u jednom u pravu. Svi ti pokreti i ideje traže "equality of outcomes". Kvote. Prava samo zbog prava, bez racionalne podloge. Muškarce boksere, atletičare, plivače itd koji se sjete da su žene kada u muškoj konkurenciji ne uspiju, pa pokušaju u konkurenciji sa ženama počnu pobjeđivati. Prevara, dakle.
Zlo koje je dovelo do pojave literature koja kaže da se spol, dakle spol ne rod, DODJELJUJE pri rođenju.
To bi značilo sljedeću mahnitost: Rodi se bespolno dijete, pa se onda sastanči koje genitalije će djetetu biti dodijeljene kada izađe iz majke. Izvinjavam se, iz "onih koji ih rađa", ne iz majke. Dotle to ludilo ide.
A transgender je uzeto bas kao karikatura WOKE ideje, znaci ne predstavlja ni hiljaditi dio onoga sto jeste stvarni problem i na sta se fokusira. Btw, najugrozenija populacija u Americi su upravo ti transgender, gdje je stopa nasilja i ubistava nad istima jedno 10 puta veca per capita nego od prve sljedece grupe...
- jeza u ledja
#29490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vec sam ovo pisao, ali eto da se ponavljam.zilog wrote: ↑05/03/2025 20:49To svakako, ali u trenutku kada se to desi, a desice se jednom, zamisljam njihov sok, nevjericu, teorije zavjere usmjerene prema svima (ne samo Demokratama)...
Taj scenario i jos, ako doceka, pa ne mogne jos jedan mandat,koji ce to "primaries" cirkus biti na relaciji MAGA-GOP...![]()
Popriclino sam siguran da ce se on ponovo kandidovati za treci mandat. Kako? Zar je bitno?
A ako ne kandiduje sebe, onda ce svog sina.
No hajde sto ce se kandidovati vec sto nece priznati rezultate izbora (ako izgubi). S tim sto ovaj puta nece htjeti otici zaprave.
Onda ce se ljudi ili poklopiti ili probati nesto drugo.
Naravno sve ovisi od toga kolika ce biti njegova stvarna popularnost i da li ce zemlja dozivjeti ekonomski kolaps, ili ce izbiti kakav rat, a njegova popularnost pasti na 30%. No to onda znaci naravno teska vremena za mnoge zbog ekonomskog kolapsa.
No ako bude iole blizu, podrska njemu ili D, kao sto je bilo do sada - MAGA ekipa, sto u vlasti, sto na ulici, ce se pobrinuti da ga odrzi na vlasti.
Sreca u nesreci je sto su manje vise drzave same zaduzene za izbore i pecatiranje njihovih rezultata.
Jedina nada mirnog razrjesenja svega je da lik krepa ili onemoca (da bude Bidenovan
Kao alternativni scenario svega ovoga, moguce je nekakvo ulijetanje oligarske klase na celu sa Elon Muskom, sto svakako mozemo ocekivati kad ovaj krepa. Ne znam na sta bi to licilo, ali moguce je.
No kao i uvijek, sve ovisi od desavanja u svijetu. Boga pitaj sta nam donosi buducnost. Mozda ljudi gusteri opet puste kakav virus.
- jeza u ledja
#29491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako se ne varam Woke je originalno povezivan sa pravima crnaca u Americi, tj. svjesnosti samih crnaca o borbi za iste. Tako nekako.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27 Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.
Sad kako konzerve to interpretiraju boga pitaj.
-
sumirprimus
#29492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Realno ne bi ostatku slobodnog svijeta tj liberalne demokratije u svijetu( a u to se ne ubrajate vi iz sdfa szbih hdz snsd i ostalih nacionalistickih balkanskih maga kvazipatriotskih stranaka) jedan kvalitetan scenarij po uzoru na film civil war.
Dosta ste se vi zaebavali nasuho. Realno vecina hoce ovo.
Dosta ste se vi zaebavali nasuho. Realno vecina hoce ovo.
-
Hakiz
#29493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo što ekstremi postanu slika nekog pokreta ako ih taj pokret ne zaustavi u startu.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 22:07Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...Hakiz wrote: ↑05/03/2025 22:02SpoilerShowWOKE to možda jeste bio kao ideja.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.SpoilerShow
Znaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.SpoilerShowZa razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
Može neko Petersona vokjeti ili mrziti, ali je u jednom u pravu. Svi ti pokreti i ideje traže "equality of outcomes". Kvote. Prava samo zbog prava, bez racionalne podloge. Muškarce boksere, atletičare, plivače itd koji se sjete da su žene kada u muškoj konkurenciji ne uspiju, pa pokušaju u konkurenciji sa ženama počnu pobjeđivati. Prevara, dakle.
A transgender je uzeto bas kao karikatura WOKE ideje, znaci ne predstavlja ni hiljaditi dio onoga sto jeste stvarni problem i na sta se fokusira. Btw, najugrozenija populacija u Americi su upravo ti transgender, gdje je stopa nasilja i ubistava nad istima jedno 10 puta veca per capita nego od prve sljedece grupe...
To počne bezopasno. Neki simpatični luđaci u našoj grupi nešta pričaju, ali, bezopasni su, simpatični, a mi smo inkluzivni itd. Usput, neka nas što više. Tako počne.
A onda ti ekstremi postanu najglasnija grupa pokreta, najinteresantnij i medijima i protivnicima pokreta, njegova slika.
Prije neki dan lik na youtube govori da se trebaju naoružati, pucati u one koji im uskraćuju prava. Lik ima oko 40, "žena" je i razlog za traženje da se naoružaju i ubijaju sve koji ih sprečavaju je da je bijesan zato što mu je zabranjeno korištenje ženske svlačionice u javnom bazenu.
To više nije simpatični luđak, to je opasni psihopat. On je slika WOKE pokreta.
Zato danas braniti WOKE jeste braniti ludilo. Originalna ideja je davno zaboravljena.
-
Hakiz
#29494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, to je originalna ideja.jeza u ledja wrote: ↑05/03/2025 22:11Ako se ne varam Woke je originalno povezivan sa pravima crnaca u Americi, tj. svjesnosti samih crnaca o borbi za iste. Tako nekako.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27 Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.
Sad kako konzerve to interpretiraju boga pitaj.
Sada odavno zaboravljena.
-
kuglanje_ze
#29495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Te 4 transgender osobe pobjede u takmičenjima i na njih se bacaju svjetla reflektora i onda postaju problem za cjelokupnu ideju.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 22:07Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...Hakiz wrote: ↑05/03/2025 22:02SpoilerShowWOKE to možda jeste bio kao ideja.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Sad da ti ja objasnim. WOKE bukvalno znaci samo postovanje drugog i drugacijeg, to jeste ukidanje neravnopravnosti zasnovane na spolu, rasi ili seksualnoj orjentaciji. Ali rasistima je i to previse, pa izmisljaju gluposti tipa ovih koje si gore napisao. U isto vrijeme dok se "ostala pitanja zanemaruju", Amerika je imala najnizu nezaposlenost, najnizu inflaciju u razvijenom svijetu, najveci Dow Jones, pozitivnu saradnju sa svim svojim saveznicima, pozitivan rast GDP-a.SpoilerShow
Znaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.SpoilerShowZa razliku od WOKE-a, MAGA je zasnovana iskljucivo na mrznji. Mrznja prema imigrantima, mrznja prema manjinama, mrznja prema drugom i drugacijem. MAGA se krije iza price o "strucnosti iznad preferenci" a u isto vrijeme Trump je napunio i kabinet i ostale funkcije familijom i jaranima. Kao rezultat toga imamo totalni krah svega.
- GandalfSivi
#29496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U cijeloj istoriji ih je ukupno troje pobjedilo, u plivanju, atletici, i pazi sada (nista nije slucajno), kuglanjukuglanje_ze wrote: ↑05/03/2025 22:30Te 4 transgender osobe pobjede u takmičenjima i na njih se bacaju svjetla reflektora i onda postaju problem za cjelokupnu ideju.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 22:07Slazem se ja da ima ekstrema, ali je to bas pretjerano prenaglaseno. Evo ti primjer, na univerzitetima se takmici 510.000 djevojaka, od toga su 4 transgender. Inace svi ovi ostali primjeri su ispod jednog na 10 hiljada...Hakiz wrote: ↑05/03/2025 22:02SpoilerShow
WOKE to možda jeste bio kao ideja.
-
Bossona
#29497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Heroin loš i nikakav,.....

- GandalfSivi
#29498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Anyhow, fulate poentu. Nisam ja ovdje da branim transgender u sportovima (stavise, mislim da ugrozavaju prava ostalih), ali ovaj forum je upravo primjer onoga o cemu pricam. Znaci, napisem da je WOKE ideja u prihvacanju drugog i drugacijeg, i odmah svi pisu o transgenderu. Lakse je mrziti nego razumjeti pokret, jel'te?
-
sumirprimus
#29499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vecina i kod vas i kod.nas u bosni pogotov, su maga.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 22:35 Anyhow, fulate poentu. Nisam ja ovdje da branim transgender u sportovima (stavise, mislim da ugrozavaju prava ostalih), ali ovaj forum je upravo primjer onoga o cemu pricam. Znaci, napisem da je WOKE ideja u prihvacanju drugog i drugacijeg, i odmah svi pisu o transgenderu. Lakse je mrziti nego razumjeti pokret, jel'te?
- apsidejzi
#29500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidis, tvoj ton koji koristis, taj nadmeni stav da si ti najpametniji a mi ostali glupi, je upravo i razlog zasto su MAGArci pobjedili WOKE. Ne mozes omalovazavati druge ljude i smatrati ih glupim i ocekivati da ti vjeruju. Ti ovdje opisujes svoje vidjenje WOKE-a i ono je vjerovatno tacno, ali istovrmeno i nebitno. Jer ako ti mene omalovazavas mozes biti 100% upravu ali ja necu glasati za tebe nego za onog ko mi gladi muda. A Trump gladi muda. Druga strana medalje je sto te kasnije uhvati za muda i kaze: Nemas dobre karte nego gola muda. Upravo zbog tog tvog takvog nadmenog stava ja sam preferirao svaki antiwoke pokret. Jer sta ti zapravo radis? Ti kazes: ja sam glup, ne znam nista, pusti meni da ti objasnim i da ja smislim pravila sta je ispravno i sta nije. I onda nameces svoj stav. Upravo to sranje je americki narod htio da ukloni. Da ti neko sere u mozak kako si glup, kako nista ne znas a onda namece pravila i remeti ti zivot. Izmedju redova mi poturas kako mnogo pisem i kako ne bih trebao jer ko biva glup sam.GandalfSivi wrote: ↑05/03/2025 19:27Znaci, bukvalno nista od ovoga sto si napisao nije istina. Ali bukvalno nista.apsidejzi wrote: ↑05/03/2025 18:56Pa evo recimo MAGA je nedavno kritikovala woke-ovce da su pravili oglase za zaposljavanje vatrogasaca u Kaliforniji tako da se postigne kvota ravnopravnosti i da je bilo bitnije to nego da se obezbjede sahtovi sa vodom za slucaj da dodje veliki pozar. Isto je bila kritika da su zaposljavali kontrolore leta ne na bazi kompetencija nego na bazi kvota. Moras imati toliko zena, toliko crnaca toliko ovih onih. WC se mora prilagoditi za muskarce koji se izjasnjavaju kao zene, a to sto slabo podnose stres i onda dodje do sudara aviona i helikoptera nikom nista.
I sta ocekujes za reakciju? Pa nikada neces dobiti moju podrsku nego cu glasati za Trumpa u inat. Nadam se da razumijes da ja ovo ne pisem u nekoj losoj namjeri, niti da te vrijedjam. Govorim ti samo kako se ja osjecam kada procitam sta si mi napisao. I sad dodje Elon i pokaze mi snimke kako migranti pale auta i kradu iz neke kuce i meni treba malo da kazem: pa mamicu vam, mozda jesam glup al nemoj me jebavat u mozak. Vidi sta nam rade. Zatvori granice. I onda dodje Trump i pocne gladit muda. Sve je ovako bilo u predizbornoj kampanji.
A evo za tvoju dusu jedan dobar video kritike Trumpa gdje lik posmatra sta Trump prica a sta u praksi radi gdje navodi mnogo primjera gdje su prica i praksa skroz suprotne. Ja nisam za Trumpa, ali Kamala mi je isla na zivce vise od njega.