SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
DonieBrasco
#89326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je to sve kao sto slikaju za instagram da su bili u Italiji da se vidi, isto tako post - somuni, obavljanje molitve samo da drugi vide.
- nepass1
#89327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dovoljno je vidjeti sta urade za bajram namaz, sve zivo zablokiraju. Ono krenulo na bajram namaz i ima pravo poturiti auto na sred raskrsnice na skenderiji.
A opet sve je to policija i politika kriva. Skracivanje casova, dzumasi mogu kako hoce poturiti
Realno koji bolid moras biti da sa autom ides po somun, pekara na svakom koraku, napenali se u begovu sa ilidze da klanja bajram namaz, a vise dzamija usput prodje nego sto minuta bude u dzamiji
A opet sve je to policija i politika kriva. Skracivanje casova, dzumasi mogu kako hoce poturiti
Realno koji bolid moras biti da sa autom ides po somun, pekara na svakom koraku, napenali se u begovu sa ilidze da klanja bajram namaz, a vise dzamija usput prodje nego sto minuta bude u dzamiji
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#89329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa da vide komsije raskos i da se posti
- insaneinthebrain
#89330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljudi idu u granap po cigare, hljeb a granap 10 metara udaljen. pojedini i u halu idu autom. zato nam je tako kako jeste 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- black
#89332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
DANI i NOĆI NEZAVISNOSTI: Domovina se brani quadom i nevaspitanjem
https://zurnal.info/clanak/domovina-se- ... 6nur9NwbRg
- Better Man
#89333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako im fali para u budžetu, samo neka pošalju sve patrole da popišu sva auta parkirana na trotoarima i autobuskim stajalištima i neka usput aktiviraju sva pauk vozila da dižu ista. Zaradili bi minimalno tri plate mjesečno.laik1981 wrote: ↑04/03/2025 11:32 Juce su kupci somuna iz Nafake izazvali kolaps saobracaja od predsjednistva do Otoke. Blokirali u potpunosti cestu prema B.Potoku. Na raskrsnici na Otoci se stvorio cep i sve stajalo u mjestu nekih 20 minuta. Kompletna Drinska bila u kolapsu sto je blokiralo i kruzni na Pofalicima, pa se cep formirao i na svim prikljucnim cestama. Opsta havarija. Nigdje govana od drotova da to raspetljaju.
Btw, jedno upozorenje vozacima. Svakodnevno je patrola kod AC Quatra u ulici put zivota. Provjeravaju tehnicku ispravnost. Cak i ako vam je crkla sijalica za osvjetljavanje tablica salju na vanredni tehnicki u AC quatro. U slucaju da odbijete oduzimaju saobracajnu i pisu kaznu od 100KM.
Upozorenje i za bicikliste. Presretac, popularni crni t-roc, presrece i bicikliste koji voze biciklistickom stazom u kontra pravcu i kaznjava. Mislim da je kazna i za to 100KM.
Ocito da budzetima treba dosta love. Od nove godine pisu za svaku mogucu i najmanju sitnicu. Na lijekove ih trosili![]()
- Laplace
#89334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba kažnjavati bicikliste koji voze u suprotnom smjeru, ako ništa onda zbog toga što ih u tom slučaju vozači koji skreću desno teško vide zbog ugla gledanja (B i C stubovi). Nisu,valjda, bez veze određeni smjerovi.Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 15:23Valjda pogledaš lijevo, pa desno. Pa još jednom lijevo.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 15:00I kao biciklisti i kao pješaku kada trebam preći, pa gledam u smjeru iz kojeg očekujem bicikliste, a onda "proleti" pored mene iz zabranjenog smjera. Trauma je to![]()
Mislim, tako je lako pridržavati se nekih pravila da je sevap kazniti za kršenje. Kada je kršenje pravila koja su tešja za poštivanje, može se diskutivati. Ali voziti označenim smjerom![]()
Bahatost. A to je jedna od najgorih osobina. Treba kazniti.
Pa tek onda kreneš.
Nema potrebe za traumiranjem ba.
Najbolje je kada nema biciklističkih staza, e to je sloboda.
Čuj ti čime se oni bave, kažnjavaju bicikliste.
Znači imaju dovoljno ljudstva čim i to stižu.![]()
- Laplace
#89335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Quad u centru grada - neviđena glupost.black wrote: ↑04/03/2025 18:23 DANI i NOĆI NEZAVISNOSTI: Domovina se brani quadom i nevaspitanjem
- kabal1337
#89336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako mislis, biciklisti imaju isti smjer kao i automobili. Tako kada skreces u desno, uvijek su ti u mrtvom uglu. Tako su nasi strucnjaci nacrtaliLaplace wrote: ↑04/03/2025 19:39Treba kažnjavati bicikliste koji voze u suprotnom smjeru, ako ništa onda zbog toga što ih u tom slučaju vozači koji skreću desno teško vide zbog ugla gledanja (B i C stubovi). Nisu,valjda, bez veze određeni smjerovi.Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 15:23Valjda pogledaš lijevo, pa desno. Pa još jednom lijevo.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 15:00
I kao biciklisti i kao pješaku kada trebam preći, pa gledam u smjeru iz kojeg očekujem bicikliste, a onda "proleti" pored mene iz zabranjenog smjera. Trauma je to![]()
Mislim, tako je lako pridržavati se nekih pravila da je sevap kazniti za kršenje. Kada je kršenje pravila koja su tešja za poštivanje, može se diskutivati. Ali voziti označenim smjerom![]()
Pa tek onda kreneš.
-
Naslovnica
#89337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam?Laplace wrote: ↑04/03/2025 19:39Treba kažnjavati bicikliste koji voze u suprotnom smjeru, ako ništa onda zbog toga što ih u tom slučaju vozači koji skreću desno teško vide zbog ugla gledanja (B i C stubovi). Nisu,valjda, bez veze određeni smjerovi.Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 15:23Valjda pogledaš lijevo, pa desno. Pa još jednom lijevo.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 15:00
I kao biciklisti i kao pješaku kada trebam preći, pa gledam u smjeru iz kojeg očekujem bicikliste, a onda "proleti" pored mene iz zabranjenog smjera. Trauma je to![]()
Pa tek onda kreneš.
Nedžarići.
Dolazim na bajku iz prvaca Ilidže (vozim stranom pored studentskog, takav je smjer) i ti dolaziš iz pravca Ilidže, skrećeš prema Dobrinji.
Šta je tu za tebe kao vozača olakšavajuća okolnost?
Nešto ja tu očito ne kontam?!
- azurna_obala
#89338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki dan sam isto pomislila, kako možeš čekati u redu toliko i pri tome remetiti druge ljude, blokirati saobraćaj!
Mislim da sma sa prošli ramazan kupila somun 2x, ovaj ramazan nijednom niti namjeravam.
Pretjerivanje na svakom ćošku, a ramazan je baš suprotno.
Mislim da sma sa prošli ramazan kupila somun 2x, ovaj ramazan nijednom niti namjeravam.
Pretjerivanje na svakom ćošku, a ramazan je baš suprotno.
-
noviclan
#89339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spoiler
Show
-
Malisa11
#89340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo spustite loptu. Odavno vrijedi ja i samo ja, za ostale me ne interesuje. Nazalost, tu je odavno i vjera i to nije nista novo.
Zasto troriste svoje vrijeme na iscudjavanje? Ako bas hocete da gubite vrijeme na takve stvari, prijavite policiji. Ako nista ne urade, prijavite policiju njihovim nadredjenim i tako u krug.
Od ove rasprave nema nista do narednog ramazana kada cemo isto ponoviti.
Zasto troriste svoje vrijeme na iscudjavanje? Ako bas hocete da gubite vrijeme na takve stvari, prijavite policiji. Ako nista ne urade, prijavite policiju njihovim nadredjenim i tako u krug.
Od ove rasprave nema nista do narednog ramazana kada cemo isto ponoviti.
-
Sid the sloth
#89341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E ovo mi ni kao postacu nikad nece biti jasno. Kako ti nije zao izgubiti sat vremena da kupis somun kojeg pojedes cetvrtinu uz topu i to je tolaik1981 wrote: ↑04/03/2025 11:32 Juce su kupci somuna iz Nafake izazvali kolaps saobracaja od predsjednistva do Otoke. Blokirali u potpunosti cestu prema B.Potoku. Na raskrsnici na Otoci se stvorio cep i sve stajalo u mjestu nekih 20 minuta. Kompletna Drinska bila u kolapsu sto je blokiralo i kruzni na Pofalicima, pa se cep formirao i na svim prikljucnim cestama. Opsta havarija. Nigdje govana od drotova da to raspetljaju.
Btw, jedno upozorenje vozacima. Svakodnevno je patrola kod AC Quatra u ulici put zivota. Provjeravaju tehnicku ispravnost. Cak i ako vam je crkla sijalica za osvjetljavanje tablica salju na vanredni tehnicki u AC quatro. U slucaju da odbijete oduzimaju saobracajnu i pisu kaznu od 100KM.
Upozorenje i za bicikliste. Presretac, popularni crni t-roc, presrece i bicikliste koji voze biciklistickom stazom u kontra pravcu i kaznjava. Mislim da je kazna i za to 100KM.
Ocito da budzetima treba dosta love. Od nove godine pisu za svaku mogucu i najmanju sitnicu. Na lijekove ih trosili![]()
Kupujem uvijek u najblizoj pekari i to ako znam da je inace guzva u 5:15 otici cu u 5 po somun. Ovaj "ritual" mi evo vec godinama nije nikako jasan, sto neko rece potpuno je suprotan i ramazanu i islamu jer je danguba. Ali voli Bosnjo dangubiti nego somuna se najesti.
- DaysleepeR
#89342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moja bivša komšinica, a inače nekadašnja visokopozicionirana u jednoj stranci od tri riječi u imenu te ostatke somuna baci golubovima svaki dan dok je ramazan.Sid the sloth wrote: ↑05/03/2025 13:00E ovo mi ni kao postacu nikad nece biti jasno. Kako ti nije zao izgubiti sat vremena da kupis somun kojeg pojedes cetvrtinu uz topu i to je tolaik1981 wrote: ↑04/03/2025 11:32 Juce su kupci somuna iz Nafake izazvali kolaps saobracaja od predsjednistva do Otoke. Blokirali u potpunosti cestu prema B.Potoku. Na raskrsnici na Otoci se stvorio cep i sve stajalo u mjestu nekih 20 minuta. Kompletna Drinska bila u kolapsu sto je blokiralo i kruzni na Pofalicima, pa se cep formirao i na svim prikljucnim cestama. Opsta havarija. Nigdje govana od drotova da to raspetljaju.
![]()
Kupujem uvijek u najblizoj pekari i to ako znam da je inace guzva u 5:15 otici cu u 5 po somun. Ovaj "ritual" mi evo vec godinama nije nikako jasan, sto neko rece potpuno je suprotan i ramazanu i islamu jer je danguba. Ali voli Bosnjo dangubiti nego somuna se najesti.
Bitno je da se pojede, jel tako.
-
Sid the sloth
#89343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To su neki zlatni golubovi dok se isplati svaki dan gubiti preko sat vremena na somun ko ce ih nahraniti 
- drug_profi
#89344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam kupio smrznutih somuncica. Pa lijepo izvadim 2 i u rernu, kad god mi prahnu.
- Laplace
#89345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim na ovo: ako je zelenio moja putanja (skrećem desno), onda ja lako vidim bicikl koji ide plavom putanjom a mnogo teže bicikl koji ide crvenom putanjom.kabal1337 wrote: ↑04/03/2025 20:09Kako mislis, biciklisti imaju isti smjer kao i automobili. Tako kada skreces u desno, uvijek su ti u mrtvom uglu. Tako su nasi strucnjaci nacrtaliLaplace wrote: ↑04/03/2025 19:39Treba kažnjavati bicikliste koji voze u suprotnom smjeru, ako ništa onda zbog toga što ih u tom slučaju vozači koji skreću desno teško vide zbog ugla gledanja (B i C stubovi). Nisu,valjda, bez veze određeni smjerovi.Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 15:23
Valjda pogledaš lijevo, pa desno. Pa još jednom lijevo.
Pa tek onda kreneš.

- Laplace
#89346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Objasnio sam (i nacrtao) kolegi @kabal1337 .Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 20:17Ne kontam?Laplace wrote: ↑04/03/2025 19:39Treba kažnjavati bicikliste koji voze u suprotnom smjeru, ako ništa onda zbog toga što ih u tom slučaju vozači koji skreću desno teško vide zbog ugla gledanja (B i C stubovi). Nisu,valjda, bez veze određeni smjerovi.Naslovnica wrote: ↑04/03/2025 15:23
Valjda pogledaš lijevo, pa desno. Pa još jednom lijevo.
Pa tek onda kreneš.
Nedžarići.
Dolazim na bajku iz prvaca Ilidže (vozim stranom pored studentskog, takav je smjer) i ti dolaziš iz pravca Ilidže, skrećeš prema Dobrinji.
Šta je tu za tebe kao vozača olakšavajuća okolnost?
Nešto ja tu očito ne kontam?!
- kabal1337
#89347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@Laplace Nazalost, nisu tako nacrtali/ oznacili. Auto i biciklo imaju identican smjer, nije suprotan.
Ja se slazem sa tobom da je tako kao sto si ti nacrtao da bi bilo dosta manje nesreca pogotovo ovih sa el. romobilima
Ja se slazem sa tobom da je tako kao sto si ti nacrtao da bi bilo dosta manje nesreca pogotovo ovih sa el. romobilima
- Laplace
#89348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nacrtali naopako? Genijalci. Razmišlja li iko prije nego što nešto uradi?
- kabal1337
#89349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako ce razmisljati kada sve crtaju iz kancelarije. Niko ne obidje teren.
Iskreno meni je glupo sto policija maltretira bicikliste koji Voze biciklistickom stazom.
Sta sam se jucer nagledo, ljudima mrsko cekat crveno pa laganica prodju ako nema nikog.
Razumijem da ima drzava gdje se smije to legalno raditi, al kod nas vozaci kao da je gta san andreas
Iskreno meni je glupo sto policija maltretira bicikliste koji Voze biciklistickom stazom.
Sta sam se jucer nagledo, ljudima mrsko cekat crveno pa laganica prodju ako nema nikog.
Razumijem da ima drzava gdje se smije to legalno raditi, al kod nas vozaci kao da je gta san andreas
-
Naslovnica