Dešavanja u Srbiji
-
DonieBrasco
#68276 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako ce neko da dobije tender za svu ovu opremu, mikrofone, fotelje, sve ovo sto treba popraviti i oprati nakon ovog danas. 
- SmokingMan
#68277 Re: Dešavanja u Srbiji
Kao da je danas opozicija sama sebi presudila, a incident došao u svoje pravo vrijeme. Ne vjerujem da je danas u Srbiji bio sretnijeg čovjeka od Aleksandra Vučića. Možda najveća nesreća kod opozicionara leži u dosta izraženoj sujeti, a neko sa strane bi rekao da je među njima bilo dovoljno labilnih i otpukljivih pojedinca da uprskaju cjelokupnu sliku studentskih protesta. Kako Studenti i nemaju nekoga koga bi mogli istaći ispred sebe kao potencijalnog kandidata, možda je i jedina šansa bila da sebi dovoljno dadnu vremena i mudro se približe opozicionarima, jer jednostavno je postalo jasno kako čitav pokret kada tad mora preći iz aktuelno uspješno organiziranog portesta u konkretno političko djelovanje protiv vlasti.
- skupljac_zeljeza
#68278 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro je što studenti nisu nasjeli na ovaj cirkus. I dalje ostaju treća strana koja hoće nešto novo. Ni poziciju ni ovakvu opoziciju.
Vućić se neće predati lahko.
- GandalfSivi
#68279 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta ti je moc navike
Lazno ali odlicno
Lazno ali odlicno
- GandalfSivi
#68280 Re: Dešavanja u Srbiji
Da im ne zatvori Kurti granicu kad krenu nazadskupljac_zeljeza wrote: ↑04/03/2025 22:40 Dobro je što studenti nisu nasjeli na ovaj cirkus. I dalje ostaju treća strana koja hoće nešto novo. Ni poziciju ni ovakvu opoziciju.
-
Tyke
#68281 Re: Dešavanja u Srbiji
Vuckovi poltroni su bas spremno docekali sve ovo, tako smireno i kao da kazu "hvala vam za ovo".
Sto neko gore napisa, opozicija sama sebi pucala u koljena, kao da su ubaceni elemenat sto me i ne bi cudilo kad je Picousti u pitanju.
Ovo danas je bas bilo degutantno za gledati.
Sto neko gore napisa, opozicija sama sebi pucala u koljena, kao da su ubaceni elemenat sto me i ne bi cudilo kad je Picousti u pitanju.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#68282 Re: Dešavanja u Srbiji
zapravo je ekstra zanimljivo
nadam se da ce slijedeca epizoda biti dinamicnija sa vise akcije
nadam se da ce slijedeca epizoda biti dinamicnija sa vise akcije
- mirota
#68283 Re: Dešavanja u Srbiji
studenti mudro ko da im je 55+ godina...cim su vidjeli da je sr..e u skupstini povukli se sa platoa ispred i otisli na svoje fakultete, bravo za njih, ne daju politicarima da udju medju njih 1 milimetar...15.marta mislim da je poslednji veliki protest, samo da ne bude kisurina neka
-
ReymondReddington
#68284 Re: Dešavanja u Srbiji
I sta nakon toga? Svi kucama i sve po starom?mirota wrote: ↑05/03/2025 08:13 studenti mudro ko da im je 55+ godina...cim su vidjeli da je sr..e u skupstini povukli se sa platoa ispred i otisli na svoje fakultete, bravo za njih, ne daju politicarima da udju medju njih 1 milimetar...15.marta mislim da je poslednji veliki protest, samo da ne bude kisurina neka
- dulekrele
#68285 Re: Dešavanja u Srbiji
Naprotiv. Bilo je uzivanje gledati skupstinu srbije. Studenti bez sile ne mogu skinuti vucica. Samo djaba deru djonove setajuci po srbiji.,Tyke wrote: ↑04/03/2025 23:10 Vuckovi poltroni su bas spremno docekali sve ovo, tako smireno i kao da kazu "hvala vam za ovo".
- skupljac_zeljeza
#68286 Re: Dešavanja u Srbiji
Isto neće biti. Previše je i vremena i žuljeva i smrzavanja i plenuma i megaplenuma uloženo da bi sav taj trud predali jučerašnjim cirkusantima. Protesti, okupljanja, trčanja, pješačenja, vožnja bicikla, taksisti....su samo dio prema cilju da se omasove pristalice studenata, Da se narod podigne iz letargije da se nešto mijenja. Prave stvari se dešavaju iza vrata fakulteta gdje dnevno u prosjeku 5 sati se vijeća. A šta? Niko ne zna. Niko još za tri mjeseca nije vidio ni jedan selfi iza njihovih vrata. Apsolutna konspiracija. Jedino se zna da su podijeljeni po sekcijama pa dok jedni po cijeli dan pripremaju naredne proteste, drugi izgleda prikupljaju informacije, razrađuju, prave scenarija šta poslije. Ova profesorica koju sam postavio gore kaže da neće napraviti ništa idealno, ali da će njapraviti nešto puno bolje od ovoga što imaju sada samo da se dočepaju papira i krenu procesi.
-
Malisa11
#68287 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma daj, malo smanjite ribu. Imam druga i kaze da se na plenumu svako kriticko misljenje etiketira kao sns bot. Klasican primjer je pitanje studenata KOJI PODRZAVAJU PROTESTE, ali koji traze info sta ce biti sa akademskom godinom.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/03/2025 11:53 Prave stvari se dešavaju iza vrata fakulteta gdje dnevno u prosjeku 5 sati se vijeć
Takvi budu eliminisani iz tih plenuma i/ili mogucnosti diskusije.
- Haris.ba
#68288 Re: Dešavanja u Srbiji
Bili su plenumi i u Sarajevu. Vece ublehe je tesko izmastati.
Ali, eto. Srpski studenti su Aristotel do Aristotela. Suplja.
Ali, eto. Srpski studenti su Aristotel do Aristotela. Suplja.
- skupljac_zeljeza
#68289 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko stvarno vjeruje da iza ovoga stoje samo studenti? Ovdje se vidi da ništa nije stihijno i da je pripremano pažljivo mnogo prije pobune studenata. Pisao sam prije da su to najvjerovatnije profesori koji puste da se oni izgalame, možda nešto sugerišu korisno, ali oni daju finalnu. Ili će je dati. Studenti ne znaju, ali guraju.Malisa11 wrote: ↑05/03/2025 11:58Ma daj, malo smanjite ribu. Imam druga i kaze da se na plenumu svako kriticko misljenje etiketira kao sns bot. Klasican primjer je pitanje studenata KOJI PODRZAVAJU PROTESTE, ali koji traze info sta ce biti sa akademskom godinom.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/03/2025 11:53 Prave stvari se dešavaju iza vrata fakulteta gdje dnevno u prosjeku 5 sati se vijeć
Takvi budu eliminisani iz tih plenuma i/ili mogucnosti diskusije.
skupljac_zeljeza wrote: ↑05/03/2025 11:53 Ova profesorica koju sam postavio gore kaže da neće napraviti ništa idealno, ali da će njapraviti nešto puno bolje od ovoga što imaju sada samo da se dočepaju papira i krenu procesi.
-
Malisa11
#68290 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro, naracvno da ima nesto iza, samo ja kazem da plenumi, studenti i sl nisu olicenje demokratijee i uvazavanja. Ima tu svega, a da su nesto wow, nisu.
Da, traze promjene, no to je na njima i njihovoj drzavi. Tim promjenama, ne bi bilo nista bolje za nas u BIH, pa im jedino mozemo pozeljeti da ovakvo stanje zabavljanja o sebi potraje STO DUZE.
Da, traze promjene, no to je na njima i njihovoj drzavi. Tim promjenama, ne bi bilo nista bolje za nas u BIH, pa im jedino mozemo pozeljeti da ovakvo stanje zabavljanja o sebi potraje STO DUZE.
-
ReymondReddington
#68291 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve je to ok ali sta dalje. Oni moraju stranku osnovati i na megdan vucicu. Imaju li sanse za to?skupljac_zeljeza wrote: ↑05/03/2025 11:53Isto neće biti. Previše je i vremena i žuljeva i smrzavanja i plenuma i megaplenuma uloženo da bi sav taj trud predali jučerašnjim cirkusantima. Protesti, okupljanja, trčanja, pješačenja, vožnja bicikla, taksisti....su samo dio prema cilju da se omasove pristalice studenata, Da se narod podigne iz letargije da se nešto mijenja. Prave stvari se dešavaju iza vrata fakulteta gdje dnevno u prosjeku 5 sati se vijeća. A šta? Niko ne zna. Niko još za tri mjeseca nije vidio ni jedan selfi iza njihovih vrata. Apsolutna konspiracija. Jedino se zna da su podijeljeni po sekcijama pa dok jedni po cijeli dan pripremaju naredne proteste, drugi izgleda prikupljaju informacije, razrađuju, prave scenarija šta poslije. Ova profesorica koju sam postavio gore kaže da neće napraviti ništa idealno, ali da će njapraviti nešto puno bolje od ovoga što imaju sada samo da se dočepaju papira i krenu procesi.
Ostalo je sve suplja i trose svoje vrijeme dzabe.
- mirota
#68292 Re: Dešavanja u Srbiji
samo budi ti tastatura mudrac...izrasce nesto iz ovoga, nema sanse da ne da rezultateReymondReddington wrote: ↑05/03/2025 13:27Sve je to ok ali sta dalje. Oni moraju stranku osnovati i na megdan vucicu. Imaju li sanse za to?skupljac_zeljeza wrote: ↑05/03/2025 11:53Isto neće biti. Previše je i vremena i žuljeva i smrzavanja i plenuma i megaplenuma uloženo da bi sav taj trud predali jučerašnjim cirkusantima. Protesti, okupljanja, trčanja, pješačenja, vožnja bicikla, taksisti....su samo dio prema cilju da se omasove pristalice studenata, Da se narod podigne iz letargije da se nešto mijenja. Prave stvari se dešavaju iza vrata fakulteta gdje dnevno u prosjeku 5 sati se vijeća. A šta? Niko ne zna. Niko još za tri mjeseca nije vidio ni jedan selfi iza njihovih vrata. Apsolutna konspiracija. Jedino se zna da su podijeljeni po sekcijama pa dok jedni po cijeli dan pripremaju naredne proteste, drugi izgleda prikupljaju informacije, razrađuju, prave scenarija šta poslije. Ova profesorica koju sam postavio gore kaže da neće napraviti ništa idealno, ali da će njapraviti nešto puno bolje od ovoga što imaju sada samo da se dočepaju papira i krenu procesi.
Ostalo je sve suplja i trose svoje vrijeme dzabe.
-
DonieBrasco
#68293 Re: Dešavanja u Srbiji
Moglo bi ovo u Bg 15-og biti bas masivno.
- skupljac_zeljeza
#68294 Re: Dešavanja u Srbiji
Mora. Evo do sada je Vučić znao kako da smiri opoziciju, ali ne zna kako studente. Pa svaki dan je negdje sukob mještana i vlasti zbog nekakvih odluka vlasti. Dali su narodu hrabrost da se brine o sebi. U Miločaju prije nekoliko noći, jučer u Beogradu srednja muzička, jutros opet neka frka u Zrenjaninu...čini mi se. Ko će ih popamtiti ili prenijeti sve sa društvenih medija na forum.
A ovo već upućuje na pozadinu...
Dekani: Fakulteti čine sve da studenti ne izgube godinu, 17. mart nije „dan D“
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
DonieBrasco
#68296 Re: Dešavanja u Srbiji
Ova sto plese je ubacena tamo preko muslimanskih sluzbi politickog Sarajeva, potpomognutim ustasakim obavjestajnim sluzbama Zagreba.
- Mr.Sojic
#68297 Re: Dešavanja u Srbiji
I u dogovoru sa KurtijemDonieBrasco wrote: ↑05/03/2025 14:40 Ova sto plese je ubacena tamo preko muslimanskih sluzbi politickog Sarajeva, potpomognutim ustasakim obavjestajnim sluzbama Zagreba.
- insaneinthebrain
- DaysleepeR
#68299 Re: Dešavanja u Srbiji
Iskreno ne vidim endgame studenstkih protesta.
Jesu masivni i imaju energiju, ali to je ona nekonfliktna masa koju Vučić sa batinašima može razjebati za dan da hoće.
Jesu masivni i imaju energiju, ali to je ona nekonfliktna masa koju Vučić sa batinašima može razjebati za dan da hoće.
- banjaluka078
- Moderator