Kanada im je danas prva u svijetu odgovorila. I to je dobar znak. Ako ne smiju lokalni kongresmeni i senatori zaustaviti govnara, onda je vrijeme da mu se kaze NE od ostatka svijeta. Ovo sto je Kanada danas uradila ohrabrice i evropske drzave da se usude. Trumpova strategija do sada je bila da se okomi na jednu drzavu i onda ovi podviju rep. Jebiga ko ce se sa rogatim bosti. Medjutim, sad su krenuli saketat svuda okolo i imamo mnogo ugrozenih drzava odjednom. To daje hrabrost da se odgovori. Ukrajina jadna je u petak zbunjeno gledala sta je budali, evo danas morali povuci rucnu i na silu pojest govno jer zaista ovise o Americi. Nece izgubiti bez nje al ce dosta civila izginuti.skrbavi-admin wrote: ↑04/03/2025 18:25 ja mislim da nismo daleko od americke prijetnje evropskim zemljama ukoliko pocnu finansirat i podrzavat ukrajinsku odbranu.... zivi bili pa vidjeli..... izgleda da tek treba da se zagovna.....![]()
Al ovaj kanadski potez ce ohrabriti druge drzave da kazu NE. I to je dobro
PS: jedna misao koja mi se vrzma po glavi... Kanada ima mnogo vise resursa i rijetkih metala od Ukrajine. I to ih nije spasilo gnjeva. Ocito da ovi ukrajinski minerali nisu toliko bitni Americi. Sluzili su samo kao paravan da se udovolji rusima.