Casual's wrote: ↑02/03/2025 20:40
belfy wrote: ↑02/03/2025 20:35
zasto mislis da je ovaj clanak tako kvalitetno napisan da ga svrstavas u neki "vrh" i/ili "najkvalitetniji"?
Zato sto je jedini clanak koji nije pisan preko ChatGPT u posljednjih nekoliko mjeseci.
hm, ne znam odakle ti takva saznanja. ja ne znam koji su pisani putem AI... ali, evo uzmimo i da je tacno to sto tvrdis. ispada da je samo to sto je neko napisao sranje od clanka je bolje nego AI? mislim da je sasvim moguce da AI napise nesto bolje od polu-priucenog i polu-pismenog. mozda cak i realnije, jer AI ne nastupa ostrasceno, niti sa predrasudama i emocijama...
mislim, mogu ja secirati i njegov clanak, pa ga jos uporediti i sa prethodnim clancima koje je napisao, samo to uzima dosta vremena, a ne nalazim da mi je toliko bitan da se dublje upustam u to (ali hocu ako bude potrebno). zasada mi je dovoljno da iznesem svoje duboko neslaganje i gnusanje na pisanje mladog gospodina...
zadnji put kada sam secirao jedan takav clanak je bilo prije vise godina kada mu je otac napisao jedan takav protiv Zenice, pa se cak i on tada javio da brani neodbranjivo. ne sjecam se ni koja godina je bila... no, sva prepiska jos uvijek stoji na ovoj temi, pa ako si zainteresovan - potrazi...
no, u jednom si 100% u pravu. zaista treba da se zapitamo gdje su zenicki novinari? nakon raspada pisanog novinarstva generalno, gdje se pojavljuju isti i sta pisu? razmislivsi malo, misljenja sam da ce se ta prica (mimo televizijske) onda svesti na portale, a tamo je ponajmanje novinara... hm, znam pravu osobu koju mogu da pitam povodom toga, samo ce mi trebati vremena da dodjem do iste, ali to nas ne sprecava da, u medjuvremenu, ovdje probamo malo protabitiriti tu temu.
mislim da novinarske fotografe imamo vrhunske (nekoliko koji zaista vrijede). docim su novinari poprilicno zanemaren teren i sada pokusavam da se sjetim ijednog imena koje danas vrijedi na tom polju i ne pada mi na pamet niti jedno ime. sada, sagledavajuci unazad, mi izgleda kao zanimanje koje odumire, a ne bi smjelo... znas li ti nekog kojeg bi ti nazvao kvalitetnim (osim Dzonlica)?
isto pitanje vrijedi i za sve ostale sto citaju. da li postoji zenicki novinar/ka kojeg bi nazvali kvalitetnim?