Ne, treba od večeras odmah seoske straže i spremat balvane. Čim vi to u dijaspori krenete, pošaljite nam slike da vidimo kako se to treba raditi.Ozimician wrote: ↑04/03/2025 14:08...kuce ce biti od cokolade, a prozori od marmeladeno_sekirli wrote: ↑04/03/2025 14:04 Poenta je da trebamo proizvoditi, ulagati i dizati vrijednost firmi za proizvodnju zdrave hrane, lijekova i mašina za pomoć ljudima i životinjama, a ne kompanijama za oružje. To na šta se ti referiraš je isto kad se netko referencira na vrijednost kripto valuta, i nešto zaključuje na osnovu toga, te nas tom babarogom plaši i stvara opću histeriju i narativ koji ne može odvesti nigdje osim u destrukciju. Ili možda u enormnu zaradu onima koji već imaju enormno bogatstvo, jednom riječju Trampizam.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- no_sekirli
#5401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Peacean
#5402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacrt-z ... /250304104Nacrt zakona o VSTV-u usvojen na Vijeću ministara BiH iako su SNSD-ovi ministri glasali protiv
-
DonieBrasco
#5403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.dječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
- DaysleepeR
#5404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.dječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Smetaju im kaze oni sto blokiraju saobracaj da bi trcali....uzurpiraju citav grad quadovima i nikom nistadječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
-
DonieBrasco
#5406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To su vam likovi kao Fikret malinar, glumljenje finoce, patriotizma, vjernici najveci moguci, a ko su zapravo i sta rade posebna prica.DaysleepeR wrote: ↑04/03/2025 14:36Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.dječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
Last edited by DonieBrasco on 04/03/2025 14:40, edited 1 time in total.
- Rejhana
#5407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DaysleepeR wrote: ↑04/03/2025 14:36Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.dječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
Prototip "osviještenog" Bošnjaka i patriJote

- dr_Evil
#5408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskreno, to je bio jedan od rijetkih trenutaka kad se postidim BiH. Na sta ono lici, ko da gledam neke slike iz Sirije, Iraka ili slicno, na ove zemlje referiram jer odrazavaju sliku unistenog i zanemarenog drustva. Da su se brude dogovorile pa umjesto toga otisle da pociste kakvu ulicu i posade kakvo drvo, mislim da bi bio mnogo prikladniji nacin da se prikaze ljubav prema domovini. Prema onome one DOdikove parade specijalnih pocetnika izgledaju kao space shuttle.DaysleepeR wrote: ↑04/03/2025 14:36Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.dječak sa šibicama wrote: ↑04/03/2025 14:21 Defile Ljiljana ili defile skupocjenih terenaca velikih patrijota iz dzOmije
- bronhy
#5409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I meni je zao sto sam sirotinja, razumijem vas potpuno 
- DaysleepeR
#5410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja zaglavio u Hamze Hume, nikad da prođe defile.dr_Evil wrote: ↑04/03/2025 14:42Iskreno, to je bio jedan od rijetkih trenutaka kad se postidim BiH. Na sta ono lici, ko da gledam neke slike iz Sirije, Iraka ili slicno, na ove zemlje referiram jer odrazavaju sliku unistenog i zanemarenog drustva. Da su se brude dogovorile pa umjesto toga otisle da pociste kakvu ulicu i posade kakvo drvo, mislim da bi bio mnogo prikladniji nacin da se prikaze ljubav prema domovini. Prema onome one DOdikove parade specijalnih pocetnika izgledaju kao space shuttle.DaysleepeR wrote: ↑04/03/2025 14:36Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35
Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.
Policija stala na Titovoj na spriječi još auta da ulazi u ulicu.
Na kraju se u rikverc vratio na Titovu, drot umjesto da me kazni, još mi pomogao da izađem.
Ne da me bilo stid i države i samog sebe i svega, nego mi je muka bilo narednih 2 sata.
- dr_Evil
#5411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I onda moramo da postavimo pitanje opsesijom oko quadova.
Ljudi koji imau novca koriste quad za rad na farmi koju imaju radi svog zadovoljstva, ili potrebe. Ljudi koji imaju novca planinare zbog zdravlja, samo u kockastoj glavi se oko vikendice vozi quad, ali voznja po gradu, e to jos nije bilo u civilizaciji.
Ljudi koji imau novca koriste quad za rad na farmi koju imaju radi svog zadovoljstva, ili potrebe. Ljudi koji imaju novca planinare zbog zdravlja, samo u kockastoj glavi se oko vikendice vozi quad, ali voznja po gradu, e to jos nije bilo u civilizaciji.
-
Hakiz
#5412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑04/03/2025 14:42Iskreno, to je bio jedan od rijetkih trenutaka kad se postidim BiH. Na sta ono lici, ko da gledam neke slike iz Sirije, Iraka ili slicno, na ove zemlje referiram jer odrazavaju sliku unistenog i zanemarenog drustva. Da su se brude dogovorile pa umjesto toga otisle da pociste kakvu ulicu i posade kakvo drvo, mislim da bi bio mnogo prikladniji nacin da se prikaze ljubav prema domovini. Prema onome one DOdikove parade specijalnih pocetnika izgledaju kao space shuttle.DaysleepeR wrote: ↑04/03/2025 14:36Defile bio za ramazan u vrijeme iftara, niko od ovih u defileu nije postio ašćare.DonieBrasco wrote: ↑04/03/2025 14:35
Nista mi mrze nema od takvih pre-bogatih a sto na sva zvona vjeru furaju i neki patriotizam, ali vjeru prvenstveno.
Kako pametna forumašica kaže, dajemo od sebe samo ono šta imamo.
-
Novak20
#5413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Politička i medijska scena u BiH sve šizofrenija i luđa.
Nema rata, nema ni napretka običnim ljudima ali ima majmunskih planova, glasnih svađa i blokada u nadi da kaos neće izmaći kontroli.
Da će se na ovaj način privući pažnja centara moći i da će opet netko drugi, netko sa strane odlučiti.
U korist "unitarista" ili "separatista".
Nema rata, nema ni napretka običnim ljudima ali ima majmunskih planova, glasnih svađa i blokada u nadi da kaos neće izmaći kontroli.
Da će se na ovaj način privući pažnja centara moći i da će opet netko drugi, netko sa strane odlučiti.
- Styling
#5414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada bi HDZ bio cvrsto za drzavu a manje kalkulisao i dvojio, sve bi bilo puno jasnije.Novak20 wrote: ↑04/03/2025 14:56 Politička i medijska scena u BiH sve šizofrenija i luđa.
- dr_Evil
-
Novak20
#5416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A zašto bi sto puta izvarani i popiš.ni UZP (kako mnogi vole napisati)-HDZ pomagao bilo kome ?
Zadržati će se na tekućem održavanju i političkoj trgovini za mjesta u izvršnoj vlasti i to je to.
Last edited by Novak20 on 04/03/2025 15:12, edited 1 time in total.
- SaraFina
#5417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pedja jucer:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... _sata.htmlAli se HDZ ne slaže s tim planom?
Ja bih sačekao sutra…
Da li imate neke najave?
Mislim da bi sutrašnje glasanje za evropske zakone (u Vijeću ministara BiH) mogao biti konačni znak Čović ako želi, kao što je to govorio mnogo puta, BiH u EU. Želja za EU i partnerstvo sa Dodikom više ne mogu zajedno.
-
Novak20
#5418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SaraFina wrote: ↑04/03/2025 15:11 Pedja jucer:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... _sata.htmlAli se HDZ ne slaže s tim planom?
Ja bih sačekao sutra…
Da li imate neke najave?
Mislim da bi sutrašnje glasanje za evropske zakone (u Vijeću ministara BiH) mogao biti konačni znak Čović ako želi, kao što je to govorio mnogo puta, BiH u EU. Želja za EU i partnerstvo sa Dodikom više ne mogu zajedno.
Sada je do Čovića hoćemo li u EU ili nećemo ?
Izbjegavao je Peđa kao i ostali izmjene Izbornog zakona i bilo kakav politički ustupak Hrvatima. Komšić i preglasavanje o JIK je valjda dovoljno upozorenje Hrvatima kakav je to europski put bošnjačke politike.
- dr_Evil
#5419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledaj, sami ste izabrali da vezete zastave sa SDA-om. Tako da meni nije zao ni HDZ-a ni SDA sto varate jedni druge osim kad je u pitanju kriminal.
Ali ako zanemarimo sad tu vasu vezu koja datira najmanje iz NDH. Ja iskreno ne poznajem, niti sam upoznao ijednog Bosnjaka koji bi podrzao slucaj Sejdo Komsic da nije otvorenog separatizma HDZ-a. Dakle sto puta izvarani, i popisani HDZ pomogao bilo kome?
Pa niko te ne trazi da pomazes bilo sta, samo da pokazes da si za BiH, i da si vlazne snove Tudjmana o Banovini ostavio iza sebe.
A sam slucaj Sejdo Komsic ti je dokaz tome sta pricam, kad je prvi put izabran uopste se nije znalo za fazon oko predsjednistva(to jest pucanstvo nije znalo). Glasalo se za Hrvata, Bosanca i socijalistu.
Ali znam ja da ovo sta pisem ne dolazi do tebe, tisucljetni san je vaznije od bilo kakvog napretka. Mi smo uradili svoj dio, fildzanisti vise nisu na vlasti, makar za sada, vi, kao i 2014-e se cuvate za neke druge borbe.
- Peacean
#5420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Živno nam Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /250304122Bećirović i Komšić zbog napada na ustavni poredak iz RS-a traže vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH
- DaysleepeR
#5421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne valja to, sjebaće nešto...
Kad krene ružit pa klimat glavom pa ona šiškica kad krene talasati po čelu, ima da se digne narod u rat, sad pa sad.
Kad krene ružit pa klimat glavom pa ona šiškica kad krene talasati po čelu, ima da se digne narod u rat, sad pa sad.
- dr_Evil
#5422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cim desnica petlja oko toga nema tu hajra. Da ne bude spasavanje vojnika CovDika.
- No Mind
#5423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno ovo... Zadnji put kad sam glasao za njega, kandidati iz reda Bosnjackog naroda su bili Izetbegović i Radončić, trećeg se ne sjećam. Ali ti ostali su bili bacanje glasa... Stvarno se tad činio kao najnormalnija opcija za koju se moglo glasati za Predsjednistvo. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ga nekom zatjeram mojim glasom.dr_Evil wrote: ↑04/03/2025 15:22Gledaj, sami ste izabrali da vezete zastave sa SDA-om. Tako da meni nije zao ni HDZ-a ni SDA sto varate jedni druge osim kad je u pitanju kriminal.
Ali ako zanemarimo sad tu vasu vezu koja datira najmanje iz NDH. Ja iskreno ne poznajem, niti sam upoznao ijednog Bosnjaka koji bi podrzao slucaj Sejdo Komsic da nije otvorenog separatizma HDZ-a. Dakle sto puta izvarani, i popisani HDZ pomogao bilo kome?
Pa niko te ne trazi da pomazes bilo sta, samo da pokazes da si za BiH, i da si vlazne snove Tudjmana o Banovini ostavio iza sebe.
A sam slucaj Sejdo Komsic ti je dokaz tome sta pricam, kad je prvi put izabran uopste se nije znalo za fazon oko predsjednistva(to jest pucanstvo nije znalo). Glasalo se za Hrvata, Bosanca i socijalistu.
Ali znam ja da ovo sta pisem ne dolazi do tebe, tisucljetni san je vaznije od bilo kakvog napretka. Mi smo uradili svoj dio, fildzanisti vise nisu na vlasti, makar za sada, vi, kao i 2014-e se cuvate za neke druge borbe.
Sad je stvar perspektive, i ispravnog tumacenja ustava da li je to problem nekome ili ne.
- Stabilizator
#5424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se nešto ne sjećam kada HDZ i SNSD nisu bili usaglašeni?
Danas preglasali SNSD u VM, neka taktika ili ipak ne baš uspješan Dodikov let za Mostar jučer?
Danas preglasali SNSD u VM, neka taktika ili ipak ne baš uspješan Dodikov let za Mostar jučer?
Last edited by Stabilizator on 04/03/2025 15:41, edited 2 times in total.
- Rejhana
#5425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo čitala sam u jednoj fb grupi. Izgleda da mu je došlo do separacije u HNS-u.
Čut će se.