Trump podrzava Putina i Izrael, koji su agresori.. ne pije ti ta vode.geoxx wrote: ↑03/03/2025 20:34 Ovo sto je klix napisao, mislim da je tacno. Sva Dodikova prica o razgovoru, dogovoru, miru i stabilnosti je za Trumpovu administraciju. Treba uzeti u obzir da je toj administraciji bitnija puka retorika od onog sto radis.
S tim u vezi, Heleza sa svojim dronovima zakljucati u kakav kavez i ne dati mu da se oglasava. Ionako je to obicna laz, pored toga sto nit jedne umiruje, nit druge plasi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Lug
#5201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
made_in_sarajevo
#5202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi su u fazonu bila presuda, sutra sipa upada sa krova, iz podruma, kroz prozore, pucaju sok bombe, specijalac dodika hvata i baca ga judo potezom na pod, igora kundakom restartuje... Posto to ne ide tako i nije ovo film da se u 2h sve desi, onda je trojka karina, drzave nema, smijesna kazna godinu dana, a nista sto je zavrsio politicku karijeru i vracaj sda na vlast, da zahiragic sam ode po dodika i gore sve opisano sam uradi. Ah da nije ni cudo sto drzave nema radi godine zatvora dodiku, ovako ne moze biti vjeciti heroj ko fadil, zato vi kmecite i branite dodika.
Inace neko je dobro napisao, evropa se trznula nakon trumpa i prva evropa nece dati nikakvo sranje, pogotovo odvajanja jer eto katalonije odma, eto nekog sela u belgiji i tako dalje.
Inace neko je dobro napisao, evropa se trznula nakon trumpa i prva evropa nece dati nikakvo sranje, pogotovo odvajanja jer eto katalonije odma, eto nekog sela u belgiji i tako dalje.
- Rothmans
#5203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci gazije se uketarile , manji od makovog zrna 
- Peacean
#5204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... /250303203Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu povodom najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će zabraniti rad državnih institucija na teritoriji ovog entiteta
-
LSD
#5205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto se nije trznula i zabranila britancima Brexit ? mogu Evropa i Brisel skupa qrcu sviratimade_in_sarajevo wrote: ↑03/03/2025 21:06
Previse se ti uzdas u Evropu, staru ravaku koja je pustila Bosnu niz vodu jos 90-tih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mislim nego ti ne valja paralela.
- Logovan
#5207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li kakvog raspada države zna li se išta
Vazda na istu foru podižu masu
Vazda na istu foru podižu masu
- manuchao91
#5208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bi bila loša ni kiprizacija BiH
Mi idemo u EU a njih niko ne priznaje ,izolovani od cijelog svijeta i EU,osiromašeni ,nešto ko Sjeverni Kipar
Mi idemo u EU a njih niko ne priznaje ,izolovani od cijelog svijeta i EU,osiromašeni ,nešto ko Sjeverni Kipar
- Silvester071
#5209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledao upravo...
Pravno sve to oni "fino pričaju", ja bi na mjestu novinarke imao samo jedno pitanje, ko ce i na koji nacin sprovesti tu neku konacnu odluku suda, ništa više...
To što oni pričaju pravno, bla, bla, meni laički djeluje kao šuplja priča.
Kako stati Dodiku u kraj ovom seceonizmu, zaista ne znam niti mislim da smo na državnom nivou dovoljno "jaki" da išta uradimo
- SaraFina
-
NediM17
#5211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To ce ti "trajvan" bolje objasniti.Silvester071 wrote: ↑03/03/2025 21:46Gledao upravo...
Pravno sve to oni "fino pričaju", ja bi na mjestu novinarke imao samo jedno pitanje, ko ce i na koji nacin sprovesti tu neku konacnu odluku suda, ništa više...
Kako stati Dodiku u kraj ovom seceonizmu, zaista ne znam niti mislim da smo na državnom nivou dovoljno "jaki" da išta uradimo
Ja sam siguran da ce Culum narediti hapsenje kad dodje vakat.
-
A_A_AKCIJA
#5212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako Miletu fali budžet?
Rs nema veze sa državnim budžetom.
Državnim budžetom se finansira SIPA, granična služba, Sud BiH, Tužilaštvo, Oružane snage... sve one institucije koje Mile hoće da zabrani
Nije valjda da prepričavate glupansku priču da Mulahusićevog profila kako Trojka daje Miletu pare za secesiju tako što će se izglasati budžet?
Mile hoće budžet kao znak dobre volje, da oraspoloži Trojku na "dijalog" o njegovoj sudbini.
Budžet treba izglasati. Ostalo ignorirati.
- Silvester071
#5213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Razumijemo se sve, ali fkt evo jedno kratko pitanje i kratak/jasan/decidan odgovor od nekoga ko treba da ga da i ja "miran".NediM17 wrote: ↑03/03/2025 21:48To ce ti "trajvan" bolje objasniti.Silvester071 wrote: ↑03/03/2025 21:46Gledao upravo...
Ja sam siguran da ce Culum narediti hapsenje kad dodje vakat.![]()
Ali bojim se, ništa od toga...
- tramvajtrojka
#5214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne hapsi sipa ni u tom slučaju nego sudska policija nakon sto on ne odluci ne platiti kaznu u tom slučaju sud salje zakonsku obavijest od dvije sedmice da se javi u tu i tu pritvorsku jedinicu i kad nakon toga odluci da se oglusi na to ide pritvranjeNediM17 wrote: ↑03/03/2025 21:48To ce ti "trajvan" bolje objasniti.Silvester071 wrote: ↑03/03/2025 21:46Gledao upravo...
nije ovo film da vuku dodika kao mecku sa lisicama i paradiraju s njim po Sarajevu da bi nekom nesto dokazivali
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I zbog čeg misliš da bi nas EU ovakve primila?manuchao91 wrote: ↑03/03/2025 21:43 Ne bi bila loša ni kiprizacija BiH
- SaraFina
#5216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
viewtopic.php?p=19788603#p19788603A_A_AKCIJA wrote: ↑03/03/2025 21:58Kako Miletu fali budžet?
Rs nema veze sa državnim budžetom.
Državnim budžetom se finansira SIPA, granična služba, Sud BiH, Tužilaštvo, Oružane snage... sve one institucije koje Mile hoće da zabrani![]()
Nije valjda da prepričavate glupansku priču da Mulahusićevog profila kako Trojka daje Miletu pare za secesiju tako što će se izglasati budžet?![]()
Mile hoće budžet kao znak dobre volje, da oraspoloži Trojku na "dijalog" o njegovoj sudbini.
Budžet treba izglasati. Ostalo ignorirati.
Kolega je to već objasnio. @Trappist
Kratko rečeno hoće baja da se pokaže.
-
palermo
#5217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Qrcu ne valja ovo sto je Konakovic napisao I objavio.
Mozete me hiljadu puta zbog toga nazvati SDFA botom, al to nece promijeniti cinjenicu. Qrcu ne valja....
Mozete me hiljadu puta zbog toga nazvati SDFA botom, al to nece promijeniti cinjenicu. Qrcu ne valja....
- SaraFina
- Silvester071
#5219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koja sudska policija?tramvajtrojka wrote: ↑03/03/2025 22:02Ne hapsi sipa ni u tom slučaju nego sudska policija nakon sto on ne odluci ne platiti kaznu u tom slučaju sud salje zakonsku obavijest od dvije sedmice da se javi u tu i tu pritvorsku jedinicu i kad nakon toga odluci da se oglusi na to ide pritvranjeNediM17 wrote: ↑03/03/2025 21:48To ce ti "trajvan" bolje objasniti.Silvester071 wrote: ↑03/03/2025 21:46
Gledao upravo...
nije ovo film da vuku dodika kao mecku sa lisicama i paradiraju s njim po Sarajevu da bi nekom nesto dokazivali
RS-a?
Nemoj da budemo smijesni, taj film nažalost necemo gledati u toj varijanti, ja bi volio da se varamo svi ali ništa od toga...
Last edited by Silvester071 on 03/03/2025 22:39, edited 1 time in total.
- SaraFina
#5220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Povlačenje ljudi koji žive u RS iz institucija Bosne i Hercegovine nije interes Republike Srpske i teza da će se RS vratiti na izvorni Dejton na taj način, nema nikakvo utemeljenje, izjavio je za BHRT delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nenad Vuković (PDP).
Vuković je ocijenio da sve što je predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik zamislio, pozvavši ljude da napuste poslove, takođe nije interes RS.
"Rekao bih da su tu narušena ljudska prava ljudi koji bi u 21. vijeku trebalo da biraju gdje će da rade. Veoma je čudno da možete donijeti zakon kojim prijetite ljudima da moraju napustiti posao", naglasio je Vuković.
Prema njegovim riječima, Dodik svaki dan upućuje sve oštrije prijetnje i potrebno je uputiti poruku ljudima koji očekuju da dobiju i drugu stranu priče osim, kako je rekao, prijetnji i poziva od strane vlasti.
Kako je rekao, opozicija već duži vremenski period nije imala sastanke sa Dodikom, čak ni onda kada su iz PDP-a, naveo je, poručili vladajućim da su spremni za razgovore o izmjeni Ustava RS.
"Dodik se opozicije sjeti samo kad je u nevolji, želeći da postigne takozvano lažno jedinstvo", istakao je Vuković.
"Pokušaćemo da na dnevni red sjednice DN uvrstimo smjenu Špirića"
Osvrnuo se i na sjednicu Doma naroda PSBiH, koja je zakazana za sutra, rekavši kako vjeruje da će biti održana.
"Očekujem da dođe dovoljan broj delegata i kad govorimo o toj temi, najčešće se razmišlja o delegatima SNSD-a, da li će doći ili neće. S obzirom da su opet prekršili Poslovnik Doma naroda, u smislu da su zakazali novu sjednicu, ne završivši onu koju smo započeli prošli put, da će zbog toga oni doći", naveo je.
Vuković je istakao kako na dnevnom redu sjednice nije smjena Nikole Špirića (SNSD) iz Kolegijuma ovog Doma, ali da će opozicija svakako pokušati da stavi tu tačku na dnevni red.
"Nije fer da na silu boravi u Kolegijumu kao predstavnik srpskog naroda, a da za to nema potrebnih osam glasova koliko je neophodna opšta većina od 15 delegata u Domu naroda", poručio je Vuković.
- donnie_darko
#5221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
LSD wrote: ↑03/03/2025 21:11Sto se nije trznula i zabranila britancima Brexit ? mogu Evropa i Brisel skupa qrcu sviratimade_in_sarajevo wrote: ↑03/03/2025 21:06
Inace neko je dobro napisao, evropa se trznula nakon trumpa i prva evropa nece dati nikakvo sranje, pogotovo odvajanja jer eto katalonije odma, eto nekog sela u belgiji i tako dalje.![]()
Previse se ti uzdas u Evropu, staru ravaku koja je pustila Bosnu niz vodu jos 90-tih.
zato sto je VB drzava i moze donositi takve odluke A rs TO NIJE.
-
zigson
-
emirolini
#5223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A kakav je ono plan za Brcko sto spominju, sta to znaci?
-
LSD
#5224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drugim rijecima, Evropa stara dzaltara je jalova i nemocna pred iole jacim izazovima.donnie_darko wrote: ↑03/03/2025 22:58LSD wrote: ↑03/03/2025 21:11Sto se nije trznula i zabranila britancima Brexit ? mogu Evropa i Brisel skupa qrcu sviratimade_in_sarajevo wrote: ↑03/03/2025 21:06
Inace neko je dobro napisao, evropa se trznula nakon trumpa i prva evropa nece dati nikakvo sranje, pogotovo odvajanja jer eto katalonije odma, eto nekog sela u belgiji i tako dalje.![]()
Previse se ti uzdas u Evropu, staru ravaku koja je pustila Bosnu niz vodu jos 90-tih.![]()
![]()
![]()
![]()
zato sto je VB drzava i moze donositi takve odluke A rs TO NIJE.
Britanci ih odjebu i izvrse separaciju od nih - evropa suti...rusi navale na ukrajinu, otmu trecinu zemlju, rasele milione, pobiju stotine hiljada - evropa nemocno gleda i zijeva
Ali bi se zato kurchila RS-u i jako borila protiv Dodikovih najava
-
Nikola Testa
#5225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci da postoji jos uvijek taj neki Arbitrazni tribunal koji proglasio brcko distriktom kojim predsjedavaja taj neki lik amerikanac, njegova funkcija je dozivotna, on ima pravo izmijeniti svoju odluku, naprimjer pripojiti brcko federaciji i to bi bilo sve legalno, jer Arbitrazni sud ili kako se vec zove je dogovoren u dejtonu. Ja sam mislio da je to blef, ali Srbi su se nesto oko toga nadigli, cesto komentarisu. Ocito im nije svejedno.