Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
emirolini

#5126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emirolini »

Mozemo mi pisati treba ovo treba ono. Ja ne vidim niti jednog pro drzavnog politicara da preuzima odgovornost i pokazuje da ima jaja u ovoj situaciji. Niko nije izbacio ruskog ambasadora kada je prijetio BH, sada bi trebalo izbaciti i Madjarskog, a niko to ne radi. Ja bi iz izbacio i zatvorio ambasada istog dana. I ajde sada laji koliko hoces. Ali ko ce?
seksi_ideje

#5127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by seksi_ideje »

mehoxy wrote: 03/03/2025 18:46
tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 18:38
mehoxy wrote: 03/03/2025 18:25

Ja ne vidim kakve elemente drzava uopste ima da zaustavi ovakvo nesto, ako se stranci ne umijesaju ne pise se dobro.
malo vise vjerovanja u drzavu i njezine institucije nije na odmet jbt vise Dodik vjeruje u drzavu i njezine institucije od nekih nasih :-)
Pa zao mi je ali to je moje misljenje. Drzava nema zube.

Kad covjek cita ovu temu, reklo bi se da je RS vec nezavisna i cetnici zauzeli Skenderiju. Malo smirite dozivljav. Upravo to pravi Mileta i kompaniju jacim
mehoxy

#5128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mehoxy »

farenhajt983 wrote: 03/03/2025 18:51

malo vise vjerovanja u drzavu i njezine institucije nije na odmet jbt vise Dodik vjeruje u drzavu i njezine institucije od nekih nasih :-)
covjeka osudili, kaze nema zube hahaha
Ja, i sta ce sad ako Dodik ne bude postovao odluke suda, (a nece)?
tramvajtrojka

#5129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Ja ne vidim kakve elemente drzava uopste ima da zaustavi ovakvo nesto, ako se stranci ne umijesaju ne pise se dobro.
Licna misljenja da je drzava krezava i nesposobna vise govori o vasem defetizmu i pljuvanju kako ama bas nista ne valja u ovoj državi sto je u potpunosti razlicito u odnosu na stvarnost :bih:
kamberovica polje

#5130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kamberovica polje »

emirolini wrote: 03/03/2025 18:55 Mozemo mi pisati treba ovo treba ono. Ja ne vidim niti jednog pro drzavnog politicara da preuzima odgovornost i pokazuje da ima jaja u ovoj situaciji. Niko nije izbacio ruskog ambasadora kada je prijetio BH, sada bi trebalo izbaciti i Madjarskog, a niko to ne radi. Ja bi iz izbacio i zatvorio ambasada istog dana. I ajde sada laji koliko hoces. Ali ko ce?
Nije ti diplomatija birtija.
Prpa.ba

#5131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ljudi smo zele da vide prakticne pokazatelje da su institucije medjusobno uvezane, i svjesne prijetnje koju predstavljaju procesi koje je pokrenuo osudjenik dodik. Mozda raja izlazi sa ekstremnim prijedlozima, tipa hapsi, ukidaj ambasade i slicno, ali to su samo refleksi jer u medijskom prostoru i praksi se ne vidi "ono nesto" da je politika svjesna ozbiljnosti situacije, i da radi bilo sta na prevenciji a da nije kmeka stranim diplomatama.

Npr. ako Helez zabranjuje dolazak madjarskog vojnog aviona koji hoce da dodje mimo svakog protokola EUFOR-a, na isti dan kad je nekakav madjarski diplomata kod dodika da ga kurazi, i Helez kaze da "ne zna razlog madjarskog zahtjeva", onda to pokazuje da Konakovic i Helez ne razmjenjuju i ne objedinjuju informacije izmedju dva kriticna ministarstva. :roll:
Last edited by Prpa.ba on 03/03/2025 19:01, edited 1 time in total.
Moenx

#5132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Moenx »

DonieBrasco wrote: 03/03/2025 18:18
madesa wrote: 03/03/2025 18:15 Kad bi trump stao na dodikovu stranu e tad bi se ovaj uvazio na sve korake
To je kraj maltene jer bi momentalno Zagreb i Covic poceli svoja sranja, jedino EU onda da reaguje nema sta vise da se desi, u ovom sad stanju bosnjaci i institucije koje su kompromitovane su jako usporeni i nemocni.
Ako cemo posteno da li je bilo sta drugacije prije mjesec dana
Bosnjacki kadrovi se hapse srpski i hrvatski ne
U sportskim savezu narocito fudbalskom znamo sta vlada
Dakle poziv da domace institucije rjese Dodika u principu bi mogao biti dobronamjeran
SIPA ne bi ionako nikada uhapsila Dodika i sprovela na sud drzavni
Mislim ne bi ni sada ni prije mjesec dana znamo sta nam se radi u drzavi
Sad Dodik bi to oblikovao u zakone i zakonitosti to jest legalizovao bih
Opet interesantno je i da dijelovi skupstine rsa nece djelovati za ovo
farenhajt983

#5133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

mehoxy wrote: 03/03/2025 18:56
farenhajt983 wrote: 03/03/2025 18:51
covjeka osudili, kaze nema zube hahaha
Ja, i sta ce sad ako Dodik ne bude postovao odluke suda, (a nece)?
nekoliko puta objasnjeno na ovoj temi, vrati se koji post ranije
miop

#5134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by miop »

Dovoljno je da se raspise potjernica i nema vise putovanja nigdje za baju. Samo potjernica i 80% posla je uradjeno.
statixx

#5135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Ne vidim sta se sustinski moze uraditi u okviru institucija i zakona dok Dodik ne potpise ukaz i ne krene s primjenom zakona.
.
Dakle, on je prinudjen da prvi napravi potez i tada preuzima krivicu za krizu. Jedino sto je moglo je odazvati se na njegove pozive za razgovor. Posto nije proslo, sad treba cekati. Ako postoji neki plan to ce biti dogovoreno mimo institucija. Ne treba nam nikakvo sastancenje probosanskih stranaka sa stranackim kadrovima u drzavnim institucijama, poput onog Dodikovog, jer on to jedva ceka.
neon-x

#5136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Ovu situaciju treba pokusati zadrzati spod radara Trumpove ekipe i ne eskalirati stvari jer je Trumpova politika da podrzava one koji odaju dojam da drze stvari pod kontrolim i ne kukaju. Trump ne zeli da se zamara icim sto nije direktni interes Amerike i nase eskaliranje bi moglo biti kontrapruduktivno.

Ne treba zatezati ni sa Madjarama jer vrlo nas lako i Orban moze Trumpu staviti na dnevni red, a zasada mislim da je ova njegova podrska Dodiku na nivou simbolike i da nece teretiti time americke partnere ako mu ne damo dodatnog povoda za to.

Mi treba tiho sa Evropom da ovo probamo sto elegantnije rijesiti bez previse kuknjave.
Dimu1927

#5137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

jel dzuvo poduzeo sta protiv zamjenika sto ode dodiku na noge da dogovara kako osa nece djelovati na podrucju rs ? :run: :bih:
Prpa.ba

#5138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

neon-x wrote: 03/03/2025 19:23 Ovu situaciju treba pokusati zadrzati spod radara Trumpove ekipe i ne eskalirati stvari jer je Trumpova politika da podrzava one koji odaju dojam da drze stvari pod kontrolim i ne kukaju. Trump ne zeli da se zamara icim sto nije direktni interes Amerike i nase eskaliranje bi moglo biti kontrapruduktivno.

Ne treba zatezati ni sa Madjarama jer vrlo nas lako i Orban moze Trumpu staviti na dnevni red, a zasada mislim da je ova njegova podrska Dodiku na nivou simbolike i da nece teretiti time americke partnere ako mu ne damo dodatnog povoda za to.

Mi treba tiho sa Evropom da ovo probamo sto elegantnije rijesiti bez previse kuknjave.
:thumbup:
tramvajtrojka

#5139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Dimu1927 wrote: 03/03/2025 19:27 jel dzuvo poduzeo sta protiv zamjenika sto ode dodiku na noge da dogovara kako osa nece djelovati na podrucju rs ? :run: :bih:
A dzuvin zamjenik ima operativnu mogucnost da kaze da osa nece djelovati u RS-u pored samog direktora :mrgreen: :lol: bukvalno prozivate ljude i u toj prozivci sami sebe pobijete u stavovima :-) :-)

Kako mislis da ce neko poslušati zamjenika direktora a ne direktora osa-e
Dimu1927

#5140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 19:30
Dimu1927 wrote: 03/03/2025 19:27 jel dzuvo poduzeo sta protiv zamjenika sto ode dodiku na noge da dogovara kako osa nece djelovati na podrucju rs ? :run: :bih:
A dzuvin zamjenik ima operativnu mogucnost da kaze da osa nece djelovati u RS-u pored samog direktora :mrgreen: :lol: bukvalno prozivate ljude i u toj prozivci sami sebe pobijete u stavovima :-) :-)

opet ovaj fortica sto odgovara u mnozini

ide otcjepljenje pa vi guslajte do mile volje :lol: :lol: :lol:
korisnicki

#5141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by korisnicki »

Prpa.ba wrote: 03/03/2025 19:00 Ljudi smo zele da vide prakticne pokazatelje da su institucije medjusobno uvezane, i svjesne prijetnje koju predstavljaju procesi koje je pokrenuo osudjenik dodik. Mozda raja izlazi sa ekstremnim prijedlozima, tipa hapsi, ukidaj ambasade i slicno, ali to su samo refleksi jer u medijskom prostoru i praksi se ne vidi "ono nesto" da je politika svjesna ozbiljnosti situacije, i da radi bilo sta na prevenciji a da nije kmeka stranim diplomatama.

Npr. ako Helez zabranjuje dolazak madjarskog vojnog aviona koji hoce da dodje mimo svakog protokola EUFOR-a, na isti dan kad je nekakav madjarski diplomata kod dodika da ga kurazi, i Helez kaze da "ne zna razlog madjarskog zahtjeva", onda to pokazuje da Konakovic i Helez ne razmjenjuju i ne objedinjuju informacije izmedju dva kriticna ministarstva. :roll:
Ja i! Zar nije od ranije poznato da je Dodik više od trećine institucija i još jedna trećina Čović odnosno da je ugrubo rečeno takva osnova ustava BiH. Kmeka strancima nekada bila djelotvorna pa ostalo u navici.
Riješenje?
farenhajt983

#5142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

statixx wrote: 03/03/2025 19:22 Ne vidim sta se sustinski moze uraditi u okviru institucija i zakona dok Dodik ne potpise ukaz i ne krene s primjenom zakona.
.
Dakle, on je prinudjen da prvi napravi potez i tada preuzima krivicu za krizu. Jedino sto je moglo je odazvati se na njegove pozive za razgovor. Posto nije proslo, sad treba cekati. Ako postoji neki plan to ce biti dogovoreno mimo institucija. Ne treba nam nikakvo sastancenje probosanskih stranaka sa stranackim kadrovima u drzavnim institucijama, poput onog Dodikovog, jer on to jedva ceka.
nece se njemu niko od politicara odazvati, vidis da je morao i do Covica doci licno, prepusteno je da dodik prvi povlaci poteze i zasada svi odgovori su bili konkretni
tramvajtrojka

#5143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Dimu1927 wrote: 03/03/2025 19:32

Pa kako pišete zadnjih dana protiv drzave, pljuvanju po njezinim institucijama i pojedincima koji su na pro bosanskoj strani ne bi me cudilo da se ovome nadate i sanjate :zzzz:
Dimu1927

#5144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 19:37

Pa kako pišete zadnjih dana protiv drzave, pljuvanju po njezinim institucijama i pojedincima koji su na pro bosanskoj strani ne bi me cudilo da se ovome nadate i sanjate :zzzz:
30 godina se pljuje po institucijama od onih koji sjede u njima, bez sankcija, sad fol dodiku presudilo i eto imamo drzavu... imamo qrac a to ce se i pokazati u narednom periodu i zato puna podrska dodiku da vam pokaze kako se to radi. i ja da sam srbin ne bih s ovim balijama htio nista

30 godina imate drzavu samo u glavi, pc je zapisana teritorija i tamo ne mozete provoditi ono sto provodite ovdje, a oni vas habaju u parlamentima i svim institucijama u mozak, blokiraju itd, pa kad se ne znate izboriti protiv toga, onda se trebamo i podjeliti
emirolini

#5145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emirolini »

kamberovica polje wrote: 03/03/2025 18:57
emirolini wrote: 03/03/2025 18:55 Mozemo mi pisati treba ovo treba ono. Ja ne vidim niti jednog pro drzavnog politicara da preuzima odgovornost i pokazuje da ima jaja u ovoj situaciji. Niko nije izbacio ruskog ambasadora kada je prijetio BH, sada bi trebalo izbaciti i Madjarskog, a niko to ne radi. Ja bi iz izbacio i zatvorio ambasada istog dana. I ajde sada laji koliko hoces. Ali ko ce?
Nije ti diplomatija birtija.
Nije, ali nemamo dipomata. Imamo bekrije.
Dimu1927

#5146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

ne mogu izbaciti bih ambsadora u srbiji u rusiji i jos ponegdje koji ti negiraju genocid a da izbacuju strane ambasadore :izet:
neon-x

#5147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Vec 3 dana je ocigledno kako nas sinhronizirano pokusavaju nahuskati na antitrumpovsku retoriku i politiku i predstaviti kao takve: ratohuskace, histericare, islamiste i mrzitelje Trumpu. Ovo sa Madjarima je takodje pokusaj da nas i njima nametnu na volej.

Pogledajte samo ovu Zeljkinu izjavu kako nas navlaci, a bojim se da bi se mogli vrlo lako primiti:
- Helez se prvo posvađao sa Srbima i Hrvatima u BiH, zatim sa susjednim zemljama, pa sada želi da posvađa BiH i sa prijateljskom Mađarskom. Helezu i drugima iz Sarajeva premijer Viktor Orban očigledno smeta zato što podržava predsjednika Donalda Trampa (Trump) i njegova nastojanja da uspostavi mir u Evropi - istakla je Cvijanović.

Ona je naglasila da Helez i drugi iz Sarajeva neprestano napadaju predstavnike RS koji pozivaju na mir, a sada i one koji se bore za mir u Evropi i svijetu.

- Mađarska i njeni zvaničnici su promoteri mira za razliku od ostrašćenih bošnjačkih političara koji prijete ratom. RS je na strani mira i podržava doprinos koji Mađarska daje na postizanju stabilnosti - zaključila je Cvijanović.
tramvajtrojka

#5148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Dimu1927 wrote: 03/03/2025 19:40

30 godina se pljuje po institucijama od onih koji sjede u njima, bez sankcija, sad fol dodiku presudilo i eto imamo drzavu... imamo qrac a to ce se i pokazati u narednom periodu i zato puna podrska dodiku da vam pokaze kako se to radi. i ja da sam srbin ne bih s ovim balijama htio nista

30 godina imate drzavu samo u glavi, pc je zapisana teritorija i tamo ne mozete provoditi ono sto provodite ovdje, a oni vas habaju u parlamentima i svim institucijama u mozak, blokiraju itd, pa kad se ne znate izboriti protiv toga, onda se trebamo i podjeliti
samo pljujte i omalovazajte ustanove drzave u koju se tobože kuenete bas cete dobiti pravu stvar :thumbup: :thumbup: to je taj SDF patriotizam :bih:
Dimu1927

#5149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 19:49

samo pljujte i omalovazajte ustanove drzave u koju se tobože kuenete bas cete dobiti pravu stvar :thumbup: :thumbup: to je taj SDF patriotizam :bih:
jaka vam je ta trojkaska drzava ko beton, oglasavajte se po facebooku twitteru instagramu, snimite kakvu izjavu dok hodate ono prema kameri i to je to, samo dobra produkcija. a dodik vam radi djela, kroz te iste institucije :bih:
tramvajtrojka

#5150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Dimu1927 wrote: 03/03/2025 19:52
tramvajtrojka wrote: 03/03/2025 19:49

jaka vam je ta trojkaska drzava ko beton, oglasavajte se po facebooku twitteru instagramu, snimite kakvu izjavu dok hodate ono prema kameri i to je to, samo dobra produkcija. a dodik vam radi djela, kroz te iste institucije :bih:
Dodik je osudjenik od strane institucija drzave BiH a nikakva djela jos nije uradio koja iziskuju reakciju ustavnog suda BiH i tužilaštva BiH do tada nastavite pljuvati po državi u istom safu sa dodikovcima :bih:
Post Reply