Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Lug

#5076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Covjek radi na osamostaljenju, rasturanju BiH, a oni bi usvajali budjet. Ne usvajaj nista! Usvajanjem samo njemu dajes gorivo da nastavi.
relativno84

#5077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

Samo plase narod, sve regularno.

:run:
SaraFina

#5078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

palermo wrote: 03/03/2025 16:55
SaraFina wrote: 03/03/2025 16:42
skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:35

ne poredim ja nista.... sve poluge moci imaju i katolici i pravoslavci.... sve im je dao izdajnik koji je nagradjen bogatstvom.. . a oboje i sve troje verglaju za istu stvar....
Ovo danas je ocigledno primjer da Dodik nema podmladjenom MUP-U Šumske dati po mesni narezak, kad krenu u rov. Znaci s cime bi ratovao? Primirje? Da usvojimo Budget BiH! Pa nastavak. Sta je vama ljudi?
Al ovdje nisi u pravu. Za rata se ucijek nadje para
Lik je nagulio milijarde od sirotinje. Obezbijedio svoje deseto koljeno, rodbinu i kumove. Takvi ne ratuju. Nije ni devedesetih on ratovao. Nego bio profiter. Sad je i star a i ne treba mu da profitira. Ugrozio bi ono sto ima ustvari.
plavi_E

#5079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Dodik mu nudi hercegbosnu a Covic o integritetu BiH:
Čović kratko komentirao sastanak s Dodikom: "Mir, stabilnost i integritet BiH ne smiju se dovoditi u pitanje"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-k ... /250303161

Malo izgledaju pokislo. Da se nisu prepali madjarskih specijalaca.
Image
DonieBrasco

#5080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Kako bi sad Dodik valjao Bakir i Sdfa to je posebna prica, ovako ima Covica koji je lukav i on ce dobro razmisliti hoce li ici njegovim putem.
Trappist

#5081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:49
skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:43
SaraFina wrote: 03/03/2025 16:42 . Sta je vama ljudi?
Nista..... :bih: Sretno Nam Vam svima...
Tebi i meni mogu Jedino kuce porusiti. Niti ces ti na linije Iz njemacke, niti ja iz austrije. Pa ne vidim ni zasto dizes toliko paniku?
Je li to ovaj iz njemacke govori nama ovdje da trebamo dici pare sa banaka? Oj jebem ti i forum i sam sebe sto ikad udjoh ovdje čitati komentare i pokušati nešto normalno napisati...
lajkujMe

#5082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lajkujMe »

Ja cu samo dati ovaj komentar na osnovu onog sto vidim u svojoj blizoj i radnoj okolini i sta vidim na forumu.

Previse vas je: od ovog nema nista uz kaficu i rahat lokum.

I iskreno ne znam odakle vam ta arogancija za takvo stajaliste.
plavi_E

#5083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

relativno84 wrote: 03/03/2025 17:02
Spoiler
Show
Samo plase narod, sve regularno.

:run:
Ali on suMlja da bi madjarski policajci ilegalno prebacivali oruzje preko granice. Pa je li neko kontrolisao sta su ti helikopteri donijeli u BiH ili se sve zavrsava na suMlji ministra.
plavi_E

#5084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

lajkujMe wrote: 03/03/2025 17:08 Ja cu samo dati ovaj komentar na osnovu onog sto vidim u svojoj blizoj i radnoj okolini i sta vidim na forumu.

Previse vas je: od ovog nema nista uz kaficu i rahat lokum.

I iskreno ne znam odakle vam ta arogancija za takvo stajaliste.
A Skandinavci budale u strahu i panici za svoje drzave. Ko im je kriv sto nemaju Dejton. Nek panice i dalje.
SmokingMan

#5085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

10 raketa Kinzhal je 100 miliona, dijaspora to može skupiti za noć, šta čekate.
zigson

#5086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

SmokingMan wrote: 03/03/2025 17:12 10 raketa Kinzhal je 100 miliona, dijaspora to može skupiti za noć, šta čekate.
Jedino iz dedine rore da se ispale :lol:
SmokingMan

#5087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

zigson wrote: 03/03/2025 17:14
SmokingMan wrote: 03/03/2025 17:12 10 raketa Kinzhal je 100 miliona, dijaspora to može skupiti za noć, šta čekate.
Sredit ćemo mi solindare za lanser rampe, bitno je da kum odreši kesu. U prvim danima moramo Srpsku nejač baciti na kolena. :mrgreen:
statixx

#5088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Jedno je sigurno, Dodik nece cekati drugostepenu, pogotovo ne bez svojih kadrova na drzavnom nivou. Ovo ce se zavrsiti ranije.
farenhajt983

#5089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

ne znam da li ste primijetili mozda jos jednu cinjenicu

kako to da dodik i covic nisu zajedno izasli pred novinare, kao sto je bila i praksa dosad
SaraFina

#5090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

SmokingMan wrote: 03/03/2025 17:15
Sredit ćemo mi solindare za lanser rampe, bitno je da kum odreši kesu. U prvim danima moramo Srpsku nejač baciti na kolena. :mrgreen:
Sto rekao @dale cooper, a on nije neki siledzija ili konfliktan. Jednom se i umire.
I sigurno da ne bi niko ravnodusno gledao i me pomagao. I ovaj put nema „jedna vreca za Bakira“. Znalo bi se u sta se pare i trose i salju.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:03 Glavna tacka razgovora u Mostaru:

Dodik je istakao da je dogovoreno da budžet institucija na nivou BiH bude podržan.

LOL
Treba ga pitati koji budzet? Sa Srbima u institucijama ili bez njih :D
Ironmen

#5092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ironmen »

sime_cipol wrote: 03/03/2025 17:30
SaraFina wrote: 03/03/2025 16:03 Glavna tacka razgovora u Mostaru:

Dodik je istakao da je dogovoreno da budžet institucija na nivou BiH bude podržan.

LOL
Treba ga pitati koji budzet? Sa Srbima u institucijama ili bez njih :D
Podrzat ce budzet ali ce glasati protiv dva evropska zakona.
emmir1

#5093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Postaje sve bahatiji.

Kada prodju sve apelacije, sluzbeni listovi, potpisivanja

A sve ce to brzo.
Onda ide prakticna primjena zakona.

Izbacivanje BH institucija iz RS, to je momenat kada cemo znati hocemo li predati drzavu ovom pijacaru ili cemo se boriti.
plavi_E

#5094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Dodik porucuje Covicu da je doslo vrijeme da se vade stvari iz naftalina. :lol:
bronhy

#5095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bronhy »

emmir1 wrote: 03/03/2025 17:35 Postaje sve bahatiji.

A sve ce to brzo.

Izbacivanje BH institucija iz RS, to je momenat kada cemo znati hocemo li predati drzavu ovom pijacaru ili cemo se boriti.
I tada cemo samo govoriti, ma nema od toga nista, gotov je, nema RS para a covjek drzavu brise gumicom
statixx

#5096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

U budzetu planirano 100 mil za kuma, zgrada UIO. :mrgreen:
JovicSA

#5097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

emmir1 wrote: 03/03/2025 17:35 Postaje sve bahatiji.

A sve ce to brzo.

Ma jok, predizborna ba. :oops: Naivnosti naših ljudi nikad kraja.
Nakon sastanka u Mostaru s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, medijima se obratio predsjednik SNSD-a Dragan Čović. Dodik je kazao da je riječ o redovnim konsultacijama s Čovićem i Krišto oko rada u državnim institucijama.

– Ovo je bila prilika da razmijenimo mišljenja i upoznamo se sa situacijom. Nema potrebe da govorim kakvo je naše viđenje situacije u RS, to je opšte poznato. RS će postupati u skladu s Ustavom BiH na svim pitanjima. Imajući u vidu da je Fiskalno vijeće dogovorilo sve o Budžetu BiH, mislim da će to sutra biti usvojeno na nivou Vijeća ministara BiH i da će biti upućeno u hitnu proceduru. To je operativni dokument, a što se tiče ostalih stvari mi ćemo se ponašati shodno situaciji u RS – rekao je Dodik.

Dodao je situacija u RS takva da sve što je u skladu s Ustavom prihvatit će, a što nije ne može.

Vezano za Zakon o Sudu i Zakon o VSTV-u kazao je da je RS donijela Zakon o zabrani primjenjivanja, koji zabranjuju da Sud BiH, Tužilaštvo BiH i VSTV BiH, budu van snage te da je logično da neće podržati.

– Možda ćemo biti preglasani, ali to je neko drugo pitanje. Ako neko misli da je to moguće putem preglasavanja neka to gura, mislim da to nije uredu. Moguće je izaći iz krize, Ustavom. Sve reforme koje su bile van i sve što je bilo blefom usvajano… Mi ćemo raditi po Ustavu može, sve drugo ne može i neće ni biti što se nas tiče. Ako ne može tako, onda BiH ne treba da postoji. Bošnjački narod bira hrvatske predstavnike da budu njihovi podanici, a znate da smo protiv toga, onda smo protiv toga i da se mrcvari srpski narod. BiH je napravljena na bazi međunarodnog sporazuma i sve je prekršeno. Ja o tome nisam blefirao nikad. Pokušali smo da radimo na Sudu, Tužilaštvu, zakonima, nije moglo. Oni hoće da stranac može da predloži odluke i da nešto bude krivično djelo, e tako mi nećemo – naglasio je Dodik.

Istakao je da čeka da prođe procedura u Vijeću naroda RS vezano za zabranu djelovanja institucija, a da će u srijedu imati veliki sastanak u Banjoj Luci na kojem će biti konstituisan novi tekst Ustava RS.

– On će propisati našu tačnu ustavnu poziciju, a Petrić nam je mijenjao Ustav. Sve što je nametnuto neće moći proći. Slažem se da u NSRS bude zagarantovan broj za konstitutivne narode, ali sve što je u skladu s Ustavom može. Da li će neko prihvatiti da tako živi BiH – neka prihvati ili ne prihvati. Mi imamo legitimitet. Istog trenutka kada je potpisan Dejtonski sporazum rečeno je da prestaje da važi RBiH i nastavlja da živi BiH. Po tom Ustavu postoje FBiH i RS. Sve reforme na bazi podvale, silovanja i svega što smo gledali, ovog trenutka će biti odbačeno – naglasio je Dodik.
“Sve je oteto”

Naveo je da će nakon procedure u Vijeću naroda potpisati zakone i onda će oni početi da važe.

– U 7 sati kada stupi taj zakon na snagu niti jedna prostorija SIPA-e neće moći da djeluje na području RS, niti jedna ispostava Sud BiH, Tužilaštva BiH, niti će se primjenjivati njihove odluke. Ako neko misli da može, neka proba. Mi sebe doživljavamo kao državu, državotvorni element u BiH s ingerencijama koje su nam oduzete. BiH nema pravo na fiskalni sistem, vojsku, SIPA-u, Tužilaštvo, sve je to oteto. To što je neko glasao na prijedlog visokog predstavnika, to je neustavno. Mi smo to puštali i mislili su da smo naivni. Puštali smo da se glasa za neustavne zakone, džaba Ustavni sud, ako ne piše negdje to je neustavno. Nema BiH pravo na pravosuđe, pokušali su nas slomiti u Prudu, kada smo Čović i ja bili akteri tih dogovora, a Bošnjaci su to odbili. Jesul to odbili? Pa su nam pokušali silom nametnuti u Butmiru i završili smo tu priču. Bili smo sve vrijeme svjesni da to nije ustavno. Naša politika nije uperena ni protiv Srba ni protiv Bošnjaka, ona je uperena da se BiH vrati u Ustav, da postane suverena zemlja ako hoće, ako neće šta da radimo. Mi ne želimo da živimo u blamaži, gdje je važnije zaštiti Šmita, koji je pustio sve to i vidite kako se sad snalazi-neće više ništa da uradi – naveo je Dodik.

Kazao je da će “nogirati” visokog predstavnika iz RS.

– Vidjet ćete kako ćemo privesti i fino nogirati iz RS, ali baš fino. To je tip koji je napravio zlo i naveo Bošnjake da vjeruju u nadmoć međunarodne zajednice. Bio je to Marfi, koji je sada duh, ali mi ne vjerujemo u duhove. Duhovi ne prolaze, kada god se pojavio duh nastao je problem. Čekali smo trenutak da kaže da Sud BiH i Tužilaštvo BiH nisu u skladu Ustavom. Predlagač je bio visoki predstavnik, nije ustavan predlagač i onda su natjerali zastupnike da glasaju. To nije po evropskim standardima prihvatljivo. Svijet se promijenio i čekali smo tu promjenu. Sada se ne želimo ponašati kao zabludni papagaji i zalagati se za neku BiH. Mislim da je Hrvatima dobro da povuku iz naftalina one planove Herceg-Bosne, nego da mlataramo kako ćemo praviti neuspješnu BiH.
Lug

#5098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

SmokingMan wrote: 03/03/2025 17:15
ma kak'i ba, za rat je potrebno dvoje.. lako je dodiku kad ima para..
DonieBrasco

#5099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Dobro je on ovo tempirao "pauza" dok je Ramazan i da prođe Bajram. :lol:
JovicSA

#5100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

DonieBrasco wrote: 03/03/2025 17:42 Dobro je on ovo tempirao "pauza" dok je Ramazan i da prođe Bajram. :lol:
Obrazli čovjek :mrgreen:
Post Reply