Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
DonieBrasco

#5051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Njih pare intresuju oba a sve ce ostalo blokirati sve zakone i reforme, Covic je na njegovoj strani to jasno a opasno jer mi ne znam sta su oni zapravo pricali. Njemu Covic moze pruziti pomoc preko institucija kad zatreba i tako ce biti.
farenhajt983

#5052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

vezano za ove zakone i budzet,

ili mu je karta da se kao nesto pregovara s njim pa na kraju budu i zakoni i budzet usvojeni

a moze li se ici na to da kazemo sve ili nista, bez nekih dodatnih sastancenja
koliko mi ustvari mozemo blokirati sami sebe ne usvajanjem budzeta i zakona u paketu
Last edited by farenhajt983 on 03/03/2025 16:27, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#5053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

samo da podsjetim da se prije svih ratova desio upad Srbije u platni sistem SFRJ i nadostampavanje dinara radi vlastitih interesa i pljacka deviznih rezervi gdje god je bila moguca..... srpski heroj te pljacke je Hajra Balorda.... :mrgreen:

tako da - ja da imam sta na banci - ipak bih ja to sad uzeo.....
SaraFina

#5054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:26 samo da podsjetim da se prije svih ratova desio upad Srbije u platni sistem SFRJ i nadostampavanje dinara radi vlastitih interesa i pljacka deviznih rezervi gdje god je bila moguca..... srpski heroj te pljacke je Hajra Balorda.... :mrgreen:

Ti poredis Beograd devedesetih koji je bio GG drzave od 22.000.000 stanovnika. I BL. Koja ce kao upasti? Gdje? Moze Jedino pokupiti lovu od penzionera. Zato je sposoban.
farenhajt983

#5055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:26 samo da podsjetim da se prije svih ratova desio upad Srbije u platni sistem SFRJ i nadostampavanje dinara radi vlastitih interesa i pljacka deviznih rezervi gdje god je bila moguca..... srpski heroj te pljacke je Hajra Balorda.... :mrgreen:

na koliko ranije se to desilo
banjaluka078

#5056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

"Došao sam na redovne konsultacije sa Draganom Čovićem i Borjanom Krišto. Dakle, redovna konsulatacija oko rada zajedničkih institucija. Ovo je bila prilika da razgovaramo o situaciju. Republika Srpska će postupati u skladu sa Ustavom BiH na svim pitanjima i poljima. Fisklani savjet dogovorio je priču o budžetu BiH, sutra će biti usvojeno na Vijeću ministara i dalje će biti upućeno u hitnu proceduru”, kazao je Dodik.

Potom je dodao:

“Što se tiče ostalih dokumenata, mi ćemo ponašati u skladu sa Ustavom BiH. Što je u skladu sa Ustavom BiH može, što nije ne može. I to je to. Ako neko misli da može putem preglasavanja, neka radi tako. Moguće je izaći Ustavom, sve što je bilo nametnuto van, sve što je bilo blefiranje van. Samo Ustav BiH može, sve drugo ne može. Ako ne može tako, onda BiH ne treba da postoji”.

Između ostalog, naveo je kako planira da potpiše nove zakone.

“BiH je napravljena na bazi međunarodnog sporazuma. Sve je prekršeno, ja nisam nikada blefirao. Pokušali smo da radimo na zakonima, oni nisu htjeli. Sve je jasno. Čekamo da se provede procedura u Vijeću naroda, u srijedu imam veliki sastanak u Banja Luci koji će proizvesti novi tekst Ustava koji će propisati našu tačnu poziciju. Sve što je nametnuto neće moći. Da li će neko prihvatiti tako da živi BiH, neka prihvati ili neka ne prihvati. Kada je potpisan Dejtonski prestala je da važi RBiH, samo da važi Bosna i Hercegovina, po tome važne su i Federacija BiH i RS. Provest ćemo procedure. Nakon Vijeća naroda, u 7 sati potpisat ću zakone kao predsjednik RS i oni važe. To će znači da u 7 sati ujutru neće biti niti jedna prostorija SIPA-e i neće moći da djeluje na prostoru RS. Neće se primjenjivati njihove odluke. Ako neko misli da može, neka proba. Udara na državu. Mi sebe doživljavamo kao državu. To što neko misli da nismo, to je njegovo pravo. Mi RS doživljavamo kao državu. Mi jasnu politiku vodimo, ona nije uperena ni protiv Hrvata ni Bošnjaka. Ne želimo da živimo u blamaži da je važnije da se zaštiti Schmidt. Schmidt je napravio zlo. Nogirat ćemo ga ako dođe u RS. Hrvatima je bolje da iz naftalina povuku planove o Herceg- Bosni nego da glumatamo kako ćemo praviti neuspješnu BiH”, kazao je Dodik.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Niti se KM moze nadostampavati, niti je drzavna agencija za bankarstvo, vec entitetska.

Ja bih da podsjetim da prije svih onih ratova niti smo bili medjunarodno priznati, niti je policija imala stop znakove, a kamoli opremu i oruzje, niti je vojska postojala prije rata, niti je medjunarodna zajednica uopste bila na terenu.

Svako poredjenje sa devedesetim je sumanuto.

Ne treba se opustati, ali je vrijeme da se rijesi oreola zrtve i jadnika i sudbina uzme u svoje ruke.
skrbavi-admin

#5058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:31

Ti poredis Beograd devedesetih koji je bio GG drzave od 22.000.000 stanovnika. I BL. Koja ce kao upasti? Gdje? Moze Jedino pokupiti lovu od penzionera. Zato je sposoban.
ne poredim ja nista.... sve poluge moci imaju i katolici i pravoslavci.... sve im je dao izdajnik koji je nagradjen bogatstvom.. . a oboje i sve troje verglaju za istu stvar....
DonieBrasco

#5059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Hrvatima je bolje da iz naftalina povuku planove o Herceg- Bosni nego da glumatamo kako ćemo praviti neuspješnu BiH”, kazao je Dodik.
Pocelo je. :bih:

Ako nas stranci puste niz vodu ne moze ovdje nista sam bosnjacka strana i "institucije".
skrbavi-admin

#5060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 03/03/2025 16:34

Niti se KM moze nadostampavati, niti je drzavna agencija za bankarstvo, vec entitetska.

Ja bih da podsjetim da prije svih onih ratova niti smo bili medjunarodno priznati, niti je policija imala stop znakove, a kamoli opremu i oruzje, niti je vojska postojala prije rata, niti je medjunarodna zajednica uopste bila na terenu.

Svako poredjenje sa devedesetim je sumanuto.

Ne treba se opustati, ali je vrijeme da se rijesi oreola zrtve i jadnika i sudbina uzme u svoje ruke.

ja bih volio da svima pojedem govno a da budem u krivu al te jebe statistika i historijat....
plavi_E

#5061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

dr_Evil wrote: 03/03/2025 15:30
Spoiler
Show
Novak20 wrote: 03/03/2025 15:18
plavi_E wrote: 03/03/2025 15:11 Covic je imao za zadatak da onemoguci bilo kakvo savznistvo Hrvata i Bosnjaka dok velikosrpski faktor u BiH ne ojaca i nadje saveznike u okruzenju. Covic vise nije potreban i zato mu se i nudi uzmi "svoje" teritorije i gibaj se u maticu da mi mozemo rahat realizirati svoj plan.
Onda neka Komšić obezbijedi savezništvo Hrvata i Bošnjaka ako to ne može uraditi Čović.

Na ruku Komšiću ide i ovo preglasavanje oko Jik od strane bošnjačkih "partnera" i opozicije.
Halalite, ali cim cujem neke pozive na saveznistvo Hrvata i Bosnjaka pomislim na NDH-aziju.

Covic, a ni Komsic ne zele saveznistvo Hrvata i Bosnjaka. Komsic radi za one sta prizivaju fildzan, a Covic za one sta prizivaju Banovinu. Obojici je zajednicka stavka sto su nekad bili najcvreniji drugovi, a posmatrajuci daljnji politicki put primjetna je linija tajnih sluzbi za unistenje Jugoslavije.

I tako...
Halali i ti ali dejtonska BiH je bila zamisljena na hrvatsko-bosnjackom saveznistvu. Velikosrpska politika je uspijela privuci "krscansku bracu" u borbi protiv "zlih muslimana" a danas toj istoj "krscanskoj braci" nude da uzmu "svoje" i da idu kako bi se mogao napraviti sljedeci korak velikosrpske ideologije. Covic je dobio opoziciju u svom bloku jer neki vide kud covicevo ponasanje vodi. Naravno niko ne ocekuje ni od Covica ni od njegovih sljedbenika da priznaju da su im ga velikosrbi suknuli. Covic sad jedino na osnovu decenijske ljubavi moze pokusati nesto izmoliti od Dodika. Ali to mora necim platiti jer Covic Dodiku sve manje i manje treba.
Trappist

#5062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

Cuj ovog sad :lol: :lol:
SaraFina

#5063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:35

ne poredim ja nista.... sve poluge moci imaju i katolici i pravoslavci.... sve im je dao izdajnik koji je nagradjen bogatstvom.. . a oboje i sve troje verglaju za istu stvar....
Ovo danas je ocigledno primjer da Dodik nema podmladjenom MUP-U Šumske dati po mesni narezak, kad krenu u rov. Znaci s cime bi ratovao? Primirje? Da usvojimo Budget BiH! Pa nastavak. Sta je vama ljudi?
skrbavi-admin

#5064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

DonieBrasco wrote: 03/03/2025 16:36
Hrvatima je bolje da iz naftalina povuku planove o Herceg- Bosni nego da glumatamo kako ćemo praviti neuspješnu BiH”, kazao je Dodik.
Pocelo je. :bih:

Ako nas stranci puste niz vodu ne moze ovdje nista sam bosnjacka strana i "institucije".
to je i bio fokus razgovora kako "nas" zajebat....
skrbavi-admin

#5065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:42 . Sta je vama ljudi?
Nista..... :bih: Sretno Nam Vam svima...
Trappist

#5066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:42

Ovo danas je ocigledno primjer da Dodik nema podmladjenom MUP-U Šumske dati po mesni narezak, kad krenu u rov. Znaci s cime bi ratovao? Primirje? Da usvojimo Budget BiH! Pa nastavak. Sta je vama ljudi?
Hoce 40% vise da da ovima iz sipe ako predju u mup rs, a usvajanjem budzeta se odmah povećava plata svim zaposlenima u BiH institucijama, znaci morat ce oko 45% ipak da se isprsi :bih:
SmokingMan

#5067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Dijaspora, spremajte regrutaciju, domovina vas treba. :D
SaraFina

#5068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:43
Tebi i meni mogu Jedino kuce porusiti. Niti ces ti na linije Iz njemacke, niti ja iz austrije. Pa ne vidim ni zasto dizes toliko paniku?
plavi_E

#5069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Poruka u stilu hvala vam za svu vjernost zadnjih decenija ali sad gledajte kako da izvucete "svoje" iz BiH a mi ce mo se uz pomoc Orbana za "svoje" sami pobrinuti. :lol:
SaraFina

#5070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Trappist wrote: 03/03/2025 16:45

Hoce 40% vise da da ovima iz sipe ako predju u mup rs, a usvajanjem budzeta se odmah povećava plata svim zaposlenima u BiH institucijama, znaci morat ce oko 45% ipak da se isprsi :bih:
Navodno Dodo postuje dejtonske instutucije. Nije zbog love. Principi. LOL
palermo

#5071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

SaraFina wrote: 03/03/2025 16:49
skrbavi-admin wrote: 03/03/2025 16:43
Tebi i meni mogu Jedino kuce porusiti. Niti ces ti na linije Iz njemacke, niti ja iz austrije. Pa ne vidim ni zasto dizes toliko paniku?
:thumbup: dobar....
BiBi911

#5072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BiBi911 »

SmokingMan wrote: 03/03/2025 16:46 Dijaspora, spremajte regrutaciju, domovina vas treba. :D
Otjerate nas sa kucnog praga i sada kuknjava branite nas od Amerikanaca
plavi_E

#5073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Ako Dodik stvarno potpise te odluke o suspenziji drzavnih organa u njegovom entitetu onda stvarno nema nikakve prepreke da se zavrsi arbitraza oko Distrikta Brcko. Ali upitno je da li Dodika interesuje bilo kakva arbitraza. On ima madjarske specijalce.
palermo

#5074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Al ovdje nisi u pravu. Za rata se ucijek nadje para
statixx

#5075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Meni se cini da Dodik zeli pokazati da ne postoje institucije BiH, pogotovo strancima, koji ocekuju od njih da urade posao.

Posto mu se trese vlast na drzavnom nivou, ako misli bilo sta uradit, to ce biti dok njegovi kadrovi sjede u institucijama. Nece cekati da trojka pravi vlast s opozicijom, a nema vise ni cetvrtog delegata. Uglavnom, ne treba ga podcijenjivati.
Post Reply