Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Nisamsdaali

#29076 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

E cuj ljevicarska strana puno zajahala, reko bi covjek fidel kastro bio na vlasti 20 godina
Bossona

#29077 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

apsidejzi wrote: 03/03/2025 00:25
Naravno, jer ovo nije bilo u predizbornoj kampanji. Ja prvi (koji nisam MAGAovac nego vise bio ELON-ovac) sam blago navijao da Trump preuzme komandu jer je ljevicarska strana puno uzjahala. Trebalo je zaista malo pocistiti ispred svoje avlije. Woke propaganda je usrala mnogo i da je Kamala pobijedila opet bismo bili u govnima samo drugim govnima. I ja pretpostavljam da je tako razmisljao i prosjecni amerikanac. Ja razumijem njihovu frustraciju da im se pare trose na sve zivo osim na njih. Bilo mi je milo i da malo pritisne Evropu da se uozbilje i prestanu srati u vezi Ukrajine. Norveska na primjer zaradjuje silne pare na Ukrajinskoj muci a nista pomoci nije poslala. Ja sam se nadao da ce Trump svojim America first natjerati Evropu da pocne ulagati vise. Jer to je trebalo Ukrajini a i Evropi.

I cinilo se prve dvije tri sedmice da radi upravo to. A onda je u zadnjih 10 dana... od onog maila da svi moraju napisati 5 stvari sta su uradili, preko glasanja u UN-u do kulminacije sa Zelenskim. Pa jbt, il smo svi bili slijepi kolektivno pa nismo vidjeli... il ja ne znam sta je. Danas Elon pise da se slaze sa izlaskom Amerike iz NATO-a. Ja to ne podrzavam. Moja podrska Elonu i Trumpu je isla do tacke kada ciste svoje dvoriste pod parolom America first. Imaju pravo cuvati svoje pare i ne slati ih nikome. Imaju pravo i podizati carine i tarife. Jest supacki al imaju pravu. Nemaju pravo odredjivati Ukrajini kada ce potpisati mirovni sporazum i nemaju pravo Palestincima odredjivati gdje ce zivjeti. A sve se ovo desilo u zadnjih 10 dana. Sjecatel se onog videa u kojoj Hamasovci postaju Homosekualci... jbt koji switch. Ja koji sam navijao za njih iako se nisam u mnogome slagao s njima... sam rekao: halo ba, ovo nije normalno, i ova diktatura nije bila u predizbornoj kampanji.

Izvinjavam se na spamovanju :D
Slabo si ti pratio, zar ti nije dovoljno bio njegov prvi mandat da shvatiš koja je budala krimos i sileđija. Prvih dana nakon inaguracije je najavio aneksiju Grinlanda, Canade i panamskog kanala,....Sve što Trump radi je najaviljivao u kampanji i napisali u onom projektu 2025. Po Elonu je urinirao dok nije kupio Tweeter i onda mu pomogao da pobjedi sa stotinama miliona dolara uloženih u kampanju. Amnestirao ga da masakrira federalne agencije iz koje sječe sve redom od Vetrana preko čuvara i servisera nuklearki, ukida federalnu pomoć školama, univerzitetima kao i žrtvama 9/11. Ovo je tek početak i uvertira šta slijedi. Objavio je trgovinski rat svima od Meksika, preko Kanade, EU do Kine, što će za posljedicu imati poskupljenje svega preko 30 procenata. Poljoprivrednici ostali bez poticaja, i radne snage, stok pada, kripto valuta u slobodnom padu, stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla. Trumpu i njegovi MAGA rci su svijet okrenuli protiv sebe i omrzli Ameriku.

Sijedi recesija, socijalni nemiri, anarhija i krvavi sukobi na ulicama, nije isključeno uvođenje vanrednog stanja/diktature.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#29078 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonco »

Bossona wrote: 03/03/2025 01:00 Sijedi recesija, socijalni nemiri, anarhija i krvavi sukobi na ulicama, nije isključeno uvođenje vanrednog stanja/diktature.
Bila je ona misija u Call od Duty-ju :D
Građanski rat u Americi. Treba očekivati barikade u Nju Jorku, odcjepljenje država. Stvaranje novih vojski. :roll:
apsidejzi

#29079 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Bossona wrote: 03/03/2025 01:00
apsidejzi wrote: 03/03/2025 00:25
Naravno, jer ovo nije bilo u predizbornoj kampanji. Ja prvi (koji nisam MAGAovac nego vise bio ELON-ovac) sam blago navijao da Trump preuzme komandu jer je ljevicarska strana puno uzjahala. Trebalo je zaista malo pocistiti ispred svoje avlije. Woke propaganda je usrala mnogo i da je Kamala pobijedila opet bismo bili u govnima samo drugim govnima. I ja pretpostavljam da je tako razmisljao i prosjecni amerikanac. Ja razumijem njihovu frustraciju da im se pare trose na sve zivo osim na njih. Bilo mi je milo i da malo pritisne Evropu da se uozbilje i prestanu srati u vezi Ukrajine. Norveska na primjer zaradjuje silne pare na Ukrajinskoj muci a nista pomoci nije poslala. Ja sam se nadao da ce Trump svojim America first natjerati Evropu da pocne ulagati vise. Jer to je trebalo Ukrajini a i Evropi.

I cinilo se prve dvije tri sedmice da radi upravo to. A onda je u zadnjih 10 dana... od onog maila da svi moraju napisati 5 stvari sta su uradili, preko glasanja u UN-u do kulminacije sa Zelenskim. Pa jbt, il smo svi bili slijepi kolektivno pa nismo vidjeli... il ja ne znam sta je. Danas Elon pise da se slaze sa izlaskom Amerike iz NATO-a. Ja to ne podrzavam. Moja podrska Elonu i Trumpu je isla do tacke kada ciste svoje dvoriste pod parolom America first. Imaju pravo cuvati svoje pare i ne slati ih nikome. Imaju pravo i podizati carine i tarife. Jest supacki al imaju pravu. Nemaju pravo odredjivati Ukrajini kada ce potpisati mirovni sporazum i nemaju pravo Palestincima odredjivati gdje ce zivjeti. A sve se ovo desilo u zadnjih 10 dana. Sjecatel se onog videa u kojoj Hamasovci postaju Homosekualci... jbt koji switch. Ja koji sam navijao za njih iako se nisam u mnogome slagao s njima... sam rekao: halo ba, ovo nije normalno, i ova diktatura nije bila u predizbornoj kampanji.

Izvinjavam se na spamovanju :D
Slabo si ti pratio, zar ti nije dovoljno bio njegov prvi mandat da shvatiš koja je budala krimos i sileđija. Prvih dana nakon inaguracije je najavio aneksiju Grinlanda, Canade i panamskog kanala,....Sve što Trump radi je najaviljivao u kampanji i napisali u onom projektu 2025. Po Elonu je urinirao dok nije kupio Tweeter i onda mu pomogao da pobjedi sa stotinama miliona dolara uloženih u kampanju. Amnestirao ga da masakrira federalne agencije iz koje sječe sve redom od Vetrana preko čuvara i servisera nuklearki, ukida federalnu pomoć školama, univerzitetima kao i žrtvama 9/11. Ovo je tek početak i uvertira šta slijedi. Objavio je trgovinski rat svima od Meksika, preko Kanade, EU do Kine, što će za posljedicu imati poskupljenje svega preko 30 procenata. Poljoprivrednici ostali bez poticaja, i radne snage, stok pada, kripto valuta u slobodnom padu, stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla. Trumpu i njegovi MAGA rci su svijet okrenuli protiv sebe i omrzli Ameriku.

Sijedi recesija, socijalni nemiri, anarhija i krvavi sukobi na ulicama, nije isključeno uvođenje vanrednog stanja/diktature.
Covjek ne zna od cega da strepi vise: americkog gradjanskog rata ili americke diktature. Sve te najave o kojima pricas su cijelo vrijeme bile to: najave. On je najavio carine Kanadi i Meksiku i kad je trebao potpisati, nije. Odgodio ko biva na mjesec dana. Jos uvijek nije potpisao. Najavljuje carine Evropi ali ih nije potpisao. Najavljuje uzimanje grenlanda ali ga nije uzeo. Sve sto je uradio do prosle sedmice je bilo u skladu sa "ocekivanim". Kaubojski stil plasenja kako bi dobio bolji deal. Ja nikada nisam rekao da je to moralno ni OK, al jbg, da mu se. A i nije bilo bas pravedno prema Americi da se toliko zaduzuju i placaju sve po svijetu. I meni se to cinilo fer u smislu: americke pare = americka odluka. Sve ono lose sto je najavljivao nikada nije izveo. Do zadnjih deset dana kad je uradio cetiri stvari koje nisu normalne i koje su se nizale jedna za drugom. Je li se moglo vidjeti - jeste. Vidio sam i ja. Je li se moglo vjerovati da ce to uraditi. NIJE. Ja sam mislio da ce mu neko reci STOP. Jos uvijek se nadam da ce se normalni ljudi organizovati u Americi u narednim danima. Ako se ne organizuju onda je ocito da u Americi nema vise demokrata i republikanaca nego MAGA i WOKE. Ne zna se ko je gori.

Ja nisam iznenadjen u Trumpa kao pojavu. Znamo svi da je budala. Ja sam iznenadjen sta Trump moze uraditi a da prodje u kongresu i senatu i da ga jos slave. To nije normalno i to nije ocekivano.
drug_profi

#29080 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Kralj Charles je primio Zelenskog. Zelenski bez odjela.
Moj dojam je da je to poruka skorojeviću preko bare.
Moralni patuljci nikad nece moci biti veliki ljudi.
dale cooper

#29081 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

drug_profi wrote: 03/03/2025 01:48 Kralj Charles je primio Zelenskog. Zelenski bez odjela.
Moj dojam je da je to poruka skorojeviću preko bare.
Moralni patuljci nikad nece moci biti veliki ljudi.
Zelenski je od početka rata bez odijela i u ovoj nekoj vrsti uniforme i jasno je da se radi o činu solidarnosti sa narodom Ukrajine i nije nikakvo
nepoštovanje prema bilo kome. Onaj ko to ne konta može biti samo zlonamjeran i sa agendom da to iskoristi u svoje svrhe kao što je to uradio Trump
i članovi njegove administracije.

Jedina svijetla tačka trenutno je ovo lagano grupisanje i jačanje suradnje evropskih zemalja i Britanije. Drago mi je što je Britanija preuzela
ulogu okupljajućeg faktora u ovom trenutku kao i svojevrsnog buffera između Evrope i Amerike. Ako ko zna kako se nositi sa svojim idiotskim
mlađim bratem znaju oni. Starmer je mislim pozvao Trumpa u skorašnju posjetu Britaniji, a predviđen je i sastanak Trumpa sa kraljem
Charlesom što će biti dobra prilika da ga se pokuša malo - relaksirati - što bi rekli ovi ovdašnji politički magovi. :mrgreen:
Novi_Nick

#29083 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Novi_Nick »

Posteno, Trump je rekao Zelenskom surovu istinu danasnjeg svijeta i da se sve vrti oko ekonomije odnowsno prirodnih i drugih resursa. Do sada je Zelenski u USA zaduzio Ukrajinu za oko 300 milijardi dolara za nabavku oruzja. Evropu je od evropskih poreskih obveznika zaduzio Ukrajinu za preko 100 milijardi eura. Trump je vidio da za 3 godine rata i tolikog zaduzivanja Zelenski nije postigao nista. Trump hoce odmah da naplati njegovo investiranje u Ukrajinu prije Evrope, jer ako Ukrajina izgubi rat i USA i EU su izgubile ogromna ulozena sredstva.
ultima_palabra

#29084 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Novi_Nick wrote: 03/03/2025 03:41 Posteno, Trump je rekao Zelenskom surovu istinu danasnjeg svijeta i da se sve vrti oko ekonomije odnowsno prirodnih i drugih resursa. Do sada je Zelenski u USA zaduzio Ukrajinu za oko 300 milijardi dolara za nabavku oruzja. Evropu je od evropskih poreskih obveznika zaduzio Ukrajinu za preko 100 milijardi eura. Trump je vidio da za 3 godine rata i tolikog zaduzivanja Zelenski nije postigao nista. Trump hoce odmah da naplati njegovo investiranje u Ukrajinu prije Evrope, jer ako Ukrajina izgubi rat i USA i EU su izgubile ogromna ulozena sredstva.
A sta je to trebao da postigne, da promarsira Crvenim trgom?

Zelenski je razbio mit o ruskoj armiji i zajedno sa zapadnim sankcijama vratio Rusiju 30 godina unazad. Malo li je…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29085 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

ako se laž o 300 miliona ponovi 1000 puta postat će istina, je l' to mantra? :mrgreen:
Hendrix

#29086 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Velkoski wrote: 03/03/2025 04:02 ako se laž o 300 miliona ponovi 1000 puta postat će istina, je l' to mantra? :mrgreen:
Ma jednostavno kada politika preraste u kult, kasno je. Lik je osvanuo u Epstein listi, niko nista a toliko su vikali da konacno izadje na vidjelo taj deep state ili sta vec. Spisko u mjesec dana preko 10 miliona drzavnih para na golf u svom rezortu a ovamo stedi pare s Muskom.

Sta bi sa onim pojedenim cukama i macama? Idemo dalje.

I onda ubaci teatar kao sto je sikaniranje Zelenskog da zabavi svoje debilne fanove i idemo dalje. Usput ne moze da ne spomene Bidena i svakoj trecoj recenici.

Ista formula svaki put i ocigledno da fercera.
kuglanje_ze

#29087 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kuglanje_ze »

Novi_Nick wrote: 03/03/2025 03:41 Posteno, Trump je rekao Zelenskom surovu istinu danasnjeg svijeta i da se sve vrti oko ekonomije odnowsno prirodnih i drugih resursa. Do sada je Zelenski u USA zaduzio Ukrajinu za oko 300 milijardi dolara za nabavku oruzja. Evropu je od evropskih poreskih obveznika zaduzio Ukrajinu za preko 100 milijardi eura. Trump je vidio da za 3 godine rata i tolikog zaduzivanja Zelenski nije postigao nista. Trump hoce odmah da naplati njegovo investiranje u Ukrajinu prije Evrope, jer ako Ukrajina izgubi rat i USA i EU su izgubile ogromna ulozena sredstva.
Ma ja, trebao je skinuti gaće Rusima da ih rasture odmah na početku. Ne bi doduše imao ni državu, ali bar je ne bi zadužio. A otvorio bi Rusima prolaz prema Moldaviji, zemljama Baltika, a možda bi i mi sad igrali kakaljin-kakaljin
Gdje su takvi kao ti bili 90-tih da nas upute da ne ratujemo protiv agresora...
skafiskafsnjak

#29088 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Ja zivim za taj dan da kod smradova preko bare bude neko sranje …. Da se bar medjusobno porokaju.

Sirom svijeta prave sranje i mjesaju prste … da se hoce napokon sami sobom zabaviti
512MB

#29089 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 512MB »

USA 110 M. EUR
EU 124 M. EUR

300 milijardi je Trumpova laž.
zilog

#29090 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Zasto lazes?
kuglanje_ze

#29091 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kuglanje_ze »

skafiskafsnjak wrote: 03/03/2025 08:21 Ja zivim za taj dan da kod smradova preko bare bude neko sranje …. Da se bar medjusobno porokaju.

Sirom svijeta prave sranje i mjesaju prste … da se hoce napokon sami sobom zabaviti
Ne znam koji mi se scenario više sviđa "Sluškinjina priča" ili "Građanski rat"
Obe storije imaju zanimljive detalje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29092 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bobi »

De malo izadjite na svjez zrak, udahnite duboko, :sabur: :zen: .
drug_profi

#29093 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Jedva 100 milijardi ukupno je dobio od USA u oružju i finasijama za podršku civilnim fondovima.
MAGArci uglavnom licitiraju napamet i neosnovano ove sulude cifre.
vaučer

#29094 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

drug_profi wrote: 03/03/2025 10:04 Jedva 100 milijardi ukupno je dobio od USA u oružju i finasijama za podršku civilnim fondovima.
A koliko od tog oružja je municija i sistemi koje su već arhivirali i ne bi nikad koristili?
Zastarjeli sistemi ili ona cluster municija koju ne smiju koristiti?

Ali nema kraja lažima, kao ni papigama bez mozga da ih ponavljaju i misle da su pokusali svu pamet svijeta.
jeza u ledja

#29095 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Plus koliko je od toga ubrizgano nazad u americku ekonomiju.

Tacno kad vidis ovako ponovljene lazi znas da info dobijaju sa rezimskog glasila Twittera.
drug_profi

#29096 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

vaučer wrote: 03/03/2025 10:48
drug_profi wrote: 03/03/2025 10:04 Jedva 100 milijardi ukupno je dobio od USA u oružju i finasijama za podršku civilnim fondovima.
A koliko od tog oružja je municija i sistemi koje su već arhivirali i ne bi nikad koristili?
Zastarjeli sistemi ili ona cluster municija koju ne smiju koristiti?

Ali nema kraja lažima, kao ni papigama bez mozga da ih ponavljaju i misle da su pokusali svu pamet svijeta.
Mnogo toga je umjesto da se pošalje na reciklažu (i plati ta usluga - dakle trošak), poslano kao donacija (dakle ušteda). A knjiži se kao novonabavna vrijednost donirane opreme ili municije jer je naručena nova municija i oprema za skladišta US, koja zapravo ostaje US.
Dakle win-win.
Uštedili na trošku reciklaže, dobili novu opremu i municiju za svoja skladišta, a američka industrija dobila narudžbe.
apsidejzi

#29097 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Jedina strasnija stvar od one diktature u petak je izostanak reakcije kod senatora i kongresmena. Ja evo treci dan trazim, ne bih li vidio neku reakciju osude. Privatna lica - da. Ima ih mnogo. Sluzbenici u kongresu i senatu... Par njih samo. Cetiri bivsa predsjednika: ni mukajet. Kad sad malo premotam film unazad, ocito je Bajden digao ruke onaj dan kad je oslobodio svog sina od optuznica. On je tada skontao ono sto sam ja sada skontao: niko se nece pobuniti protiv Trumpa. Zato je i uradio to sto je uradio. jednostavno odustao.
Copper

#29098 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Copper »

apsidejzi wrote: 03/03/2025 11:37 Jedina strasnija stvar od one diktature u petak je izostanak reakcije kod senatora i kongresmena. Ja evo treci dan trazim, ne bih li vidio neku reakciju osude. Privatna lica - da. Ima ih mnogo. Sluzbenici u kongresu i senatu... Par njih samo. Cetiri bivsa predsjednika: ni mukajet. Kad sad malo premotam film unazad, ocito je Bajden digao ruke onaj dan kad je oslobodio svog sina od optuznica. On je tada skontao ono sto sam ja sada skontao: niko se nece pobuniti protiv Trumpa. Zato je i uradio to sto je uradio. jednostavno odustao.
Mozda zato sto je kolektivni plan Amerike preuzimanje ruda od Ukrajine?
Image
jeza u ledja

#29099 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Treci dan covjek trazi! Hej ba..
apsidejzi

#29100 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

jeza u ledja wrote: 03/03/2025 12:00 Treci dan covjek trazi! Hej ba..
:kiss:
Post Reply