Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
House

#4577 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by House »

A_A_AKCIJA wrote: 02/03/2025 16:11
Niko ne spominje da je Milka u Đuriću 3.99, a u Konzumu i Pennyju 11 maraka, dok je u Bingu nema ispod 6-7.

Ljudi idu gdje je jeftinije.

Hajmo se skontati, jel' to naša država ili nije.

E, da umalo da zaboravim, Đurić uredno napravio ramazansku akcijui letak, čestitao Ramazan, na akciji hurme 1.99 pola kile...
u tropicu velika milka 6 maraka bez akcije.
banjaluka078

#4578 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

sime_cipol wrote: 02/03/2025 17:16

Ako bi se morao kladiti onda SDP :D
Misliš?

https://klix.ba/vojin-mijatovic-pozva ... -odahnuti/
banjaluka078

#4579 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Ministar Bukejlović neki dan reče da će se RS VSTV finansirati iz budžeta i iz donacija.
Čijih donacija?
I kakvog crnog budžeta?
Pravosuđe štampa naredbe i interne dopise na pola A4 stranice i preporučuje se isključivo dvostrano štampanje da bi bili u skladu sa mjerama štednje u institucijama. Ono bi finansiralo svoje vijeće...
swanfilter

#4580 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Moenx wrote: 02/03/2025 16:10
swanfilter wrote: 02/03/2025 16:01
Moenx wrote: 02/03/2025 15:48 I da kakav je zakljucak Odakle RSu novac
Recimo da li prihodi od poreza se raspodjeljuju tako da vise novca dobije RS po stanovniku nego Federacija
I tako daljee recimo broj uposlenih u Federaciji uz potrosnju u RSu i to utice
Il da dođe so opste histerije, pa iz inata se krene sa otkazima zbog ovih i onih uvjerenja. Zna se ko je donji u krajnjem slucaju ...
Koliko im Aco pomaze.Nesto kontam zbog bojkota u Srbiji prosvjetari valjda ne primaju mozda im on usmjerava taj novac

Ako je to slucaj, da uskracivanjem prosvjetnim radnicima podmirujes Milin financijski bezdan, kukulele. Sutra ce drzava Srbija morati podmiriti prosvjetare, bio na vlasti Vucic ili neko drugi. Kakva je situacija u drzavetini, Srbija samu sebe ukopava.

Kontam da imaju i rashode zbog inata na Kosovu. Neka im na grbaci i ovih nasih inatlija u sto vecoj mjeri. I neka potraje.

Jer im 90e nisu nauk do dana danasnjeg. A sam Vucic je sve blize Slobinoj sudbini.
SmokingMan

#4581 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Vico će im srediti da im kladionice budu glavni sponzori. :D

Možda i Kabiri-Gross bude njegov bliski saveznik.
swanfilter

#4582 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Al, u pitanju je sarajevska Srpkinja. Jucer, danas i sutra. U ono vrijeme bi bila Alijina.

Daleko je to od Nesica i Vulica, Sarajlija rodom. Da ne govorimo o onim, koji bez zaposlenja mrskog Sarajeva za zivota ne bi vidjeli.
dudlov

#4583 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dudlov »

swanfilter

#4584 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

banjaluka078 wrote: 02/03/2025 17:44 Ministar Bukejlović neki dan reče da će se RS VSTV finansirati iz budžeta i iz donacija.
Čijih donacija?
I kakvog crnog budžeta?
Pravosuđe štampa naredbe i interne dopise na pola A4 stranice i preporučuje se isključivo dvostrano štampanje da bi bili u skladu sa mjerama štednje u institucijama. Ono bi finansiralo svoje vijeće...
Mozda tim donacijama priziva Milu i druge mecene. Pokrali ste, doveli nas u beznađe iz patriotskih pobuda. A zbog situacije su samo jos pare nacin kako ideju buduce drzave odrzati zivom. Samom Mili pokriti cijelu drzavetinu na mjesec je kap u moru. A sam je proizveo more njemu slicnih. Neka onda pokazu volju i ideju samostalne srpske odrze u zivotu, ma koliko kostalo.
Peacean

#4585 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Crnadak saopćio je da će sutra u 14:00 sati na protokol Vlade Republike Srpske (RS) predati inicijativu predsjedniku Vlade RS-a Radovanu Viškovoviću o nepimjenjivanju zakona usvojenih u NSRS-u
https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak ... /250302104
muha_sa

#4586 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

swanfilter wrote: 02/03/2025 17:54
Al, u pitanju je sarajevska Srpkinja. Jucer, danas i sutra. U ono vrijeme bi bila Alijina.

Daleko je to od Nesica i Vulica, Sarajlija rodom. Da ne govorimo o onim, koji bez zaposlenja mrskog Sarajeva za zivota ne bi vidjeli.
Biloje i devedeset duge Sarajlija koji su na poziv terorista iz sds-a otišli--neki su ostali (par mojih komšija iz ulaza) do drugog maja pa zbrisali kad su na Skenderiji popušili :D
ps
Baška oni što su za vrijeme reintegacije okupiranih sarajevskih opština na poziv obrvaša Krajišnika otišli a sa sobom i saobracajne znakove odnjeli :D tako ih savjetovo on i Klickovic--ponesite i saobracajne znakove :lol:
JovicSA

#4587 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

House wrote: 02/03/2025 17:33
A_A_AKCIJA wrote: 02/03/2025 16:11
Niko ne spominje da je Milka u Đuriću 3.99, a u Konzumu i Pennyju 11 maraka, dok je u Bingu nema ispod 6-7.

Ljudi idu gdje je jeftinije.

Hajmo se skontati, jel' to naša država ili nije.

E, da umalo da zaboravim, Đurić uredno napravio ramazansku akcijui letak, čestitao Ramazan, na akciji hurme 1.99 pola kile...
u tropicu velika milka 6 maraka bez akcije.
Ne smijem reći šta mislim o tim ljudima koji su kupovali u Manji, koji za 1. Mart idu u RS da kupuju, sipaju gorivo na Gazpromu i kada ih pitaš kažu pa šta ima veze...koji bi doslovno dopustili da se seksualno iskorištavaju za recimo 200-300KM. Jednom riječju gnjide od ljudi.
muha_sa

#4588 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Vidjeh ovo na drugoj temi--ovoj objavi je ovdje mjesto.

https://nebojsavukanovic.info/tramp-naj ... sve-blizi/
Qler

#4589 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Qler »

Fulio sve, pogotovo da gubi podršku EU i naroda u Ukrajini, naprotiv, mislim da nikad veću nije imao.
Altsa

#4590 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Altsa »

Bas me zanima kolko ce ovih mojih napustiti posao. Cim odu mijenjamo ih i nema povratka.
Maliodmene

#4591 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Maliodmene »

Chloe wrote: 02/03/2025 15:19
banjaluka078 wrote: 02/03/2025 13:48 Policajcima plata ide +40%.
Ostalim budžetarima +10%
"Značajno ćemo već od mjesec dana povećati standard naših ljudi u ministarstvu unutrašnjih poslova i oni će imati viša primanja od svih policijskih službenika u BiH. To je motivacija svima onima da budu pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Karan dodajući da je ustavna obaveza MUP-a da održava mir i da građani ne treba da brinu za svoju bezbjednost.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ima/890338
Već je poznato koliko se u RS-u ulaže u policiju. Naša je policija sirotinjska prema njima.
Ovih dana je Dodik izjavio da su pripeme dugo trajale kroz institucije, da su i policiju podmladili.
Sad povišice najavljuje.
Od kud mu lova za tolika povećanja LD?
Sta izjavi frajer i osta ziv. Policija MUPa KS je spremnija i bolja od kompletnog MUPa RSa.
skupljac_zeljeza

#4592 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

Nije još gotov, ako se doda da i Macron priča o milijardama pomoći...
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obratila se medijima nakon samita lidera Evropske unije (EU) sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

"Hitno moramo ponovo naoružati Evropu, a Komisija će predložiti plan o tome na Evropskom vijeću 6. marta", kazala je, javlja Guardian.
banjaluka078

#4593 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

swanfilter wrote: 02/03/2025 18:02

Mozda tim donacijama priziva Milu i druge mecene. Pokrali ste, doveli nas u beznađe iz patriotskih pobuda. A zbog situacije su samo jos pare nacin kako ideju buduce drzave odrzati zivom. Samom Mili pokriti cijelu drzavetinu na mjesec je kap u moru. A sam je proizveo more njemu slicnih. Neka onda pokazu volju i ideju samostalne srpske odrze u zivotu, ma koliko kostalo.
Ne priziva Milorada za bilo šta, osnivanje VSTV-a ovdje i jeste njegova ideja. Budžet je Miloradov, on nosi Zoru ministarku "u džepu" umjesto nivčanika.
Thorgerson

#4594 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Thorgerson »

JovicSA wrote: 02/03/2025 18:14
Ne smijem reći šta mislim o tim ljudima koji su kupovali u Manji, koji za 1. Mart idu u RS da kupuju, sipaju gorivo na Gazpromu i kada ih pitaš kažu pa šta ima veze...koji bi doslovno dopustili da se seksualno iskorištavaju za recimo 200-300KM. Jednom riječju gnjide od ljudi.
A koji si to ti faktor pa da nekoga boli qrac sta ti mislis?

Imam rodjaka koji zivi u istocnom. Musliman. Kupuje u djuricu i tropicu, i bingu. Gdje stigne.

Zasto? Pa jel treba da ide ne znam u halilovice da kupuje u bingu, da dokaze patriotizam... kupuje tamo jer mu je pred kucom.

I drugo. Vama su mozgovi isprani. Istocno Sarajevo je Bosna i Hercegovina, koliko je to i Zenica, Tuzla...

I ko si ti da nekoga osudjujes.

Btw, i ja sam bio tamo u subotu i kupio par stvari. Sta je problem? Pare ostaju u nasoj drzavi.

Gori su oni ljudi koji odu ne znam u bingo na stup, natrpaju jesu hrvatskuh i srbijanskih proizvoda i onda dodju pametuju o patriotizmu... i btw stagod da kupis usred carsije, dio pdv a i poreza ide i u rs.

Ako ti se ne svidja, da onda razjebemo ovo sve i da uzmemo taj fildzan od drzave. To vi hocete?
Mitsu_bitchy

#4595 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mitsu_bitchy »

Thorgerson wrote: 02/03/2025 19:05
JovicSA wrote: 02/03/2025 18:14
A koji si to ti faktor pa da nekoga boli qrac sta ti mislis?

Imam rodjaka koji zivi u istocnom. Musliman. Kupuje u djuricu i tropicu, i bingu. Gdje stigne.

Zasto? Pa jel treba da ide ne znam u halilovice da kupuje u bingu, da dokaze patriotizam... kupuje tamo jer mu je pred kucom.

I drugo. Vama su mozgovi isprani. Istocno Sarajevo je Bosna i Hercegovina, koliko je to i Zenica, Tuzla...

I ko si ti da nekoga osudjujes.

Btw, i ja sam bio tamo u subotu i kupio par stvari. Sta je problem? Pare ostaju u nasoj drzavi.

Gori su oni ljudi koji odu ne znam u bingo na stup, natrpaju jesu hrvatskuh i srbijanskih proizvoda i onda dodju pametuju o patriotizmu... i btw stagod da kupis usred carsije, dio pdv a i poreza ide i u rs.

Ako ti se ne svidja, da onda razjebemo ovo sve i da uzmemo taj fildzan od drzave. To vi hocete?
Puniš kasu secesionistima tako. Znaš li sabrati 2 i 2?
Thorgerson

#4596 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Thorgerson »

Mitsu_bitchy wrote: 02/03/2025 19:07 Puniš kasu secesionistima tako. Znaš li sabrati 2 i 2?
Zasto onda ne bojkotujete bingo koji masno placa najam poslovnih prostora tamo..

Jysk...pepco, new yorker, sinsay, waikiki.

Itd...

Dakle njihove desetine hiljada koje daju "anamo njima" je ok, a to sto sam ja potrosio 15 KM je finansiranje secesije...

I hrpe biznisa mkoje ljudi imaju...to sve je sasvim ok...

Sunnyland vam je ok jelde? Koliko si puta bio gore? Ne laprdaj boga ti ....

Na kraju, jel ti uopste znas kako funkcionise finansiranje institucija entiteta i drzave?! Kako drzava uospte funkcionise?

Imas li pasos? Znas li gdje ti se izradjuje pasos tvoje drzave, tj. Ko obradjuje te podatke? Licnu, vozacku...
House

#4597 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by House »

ljudi kupuju gdje je jeftinije. bingo, amko... gule svoj narod
Seawolf

#4598 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Seawolf »

Thorgerson wrote: 02/03/2025 19:12
Mitsu_bitchy wrote: 02/03/2025 19:07 Puniš kasu secesionistima tako. Znaš li sabrati 2 i 2?
Zasto onda ne bojkotujete bingo koji masno placa najam poslovnih prostora tamo..

Jysk...pepco, new yorker, sinsay, waikiki.

Itd...

Dakle njihove desetine hiljada koje daju "anamo njima" je ok, a to sto sam ja potrosio 15 KM je finansiranje secesije...

I hrpe biznisa mkoje ljudi imaju...to sve je sasvim ok...

Sunnyland vam je ok jelde? Koliko si puta bio gore? Ne laprdaj boga ti ....

Na kraju, jel ti uopste znas kako funkcionise finansiranje institucija entiteta i drzave?! Kako drzava uospte funkcionise?

Imas li pasos? Znas li gdje ti se izradjuje pasos tvoje drzave, tj. Ko obradjuje te podatke? Licnu, vozacku...
Ne znaju kako funkcionišu države u kojima žive i rade.

Kako će tek znati kako funkcioniše ova država u kojoj ne žive.
Daft Haruki

#4599 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Daft Haruki »

Tako je.
Umjesto da pokupujemo komplet nekretnina u I Sarajevo i svi se tamo prebacimo mi mozak ko tuta. Necemo u RS . Da svi pokupujemo stanove i da nas bude 50% onda mozes i krojiti lokalnu politiku u mrskoj.
Al k. Nacionalni marketing je najveci izum BIH . Ne trebaš nista ulagat u marketing. Dovoljna je mrznja da svak kupuje iz svog telecoma ,svog marketa,svog proizvodzaca.
Hbt gdje god da kupis ti si u talz sa RS .
Uvjek gledas da je proizvod iz Bih.
swanfilter

#4600 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

muha_sa wrote: 02/03/2025 18:08
swanfilter wrote: 02/03/2025 17:54

Biloje i devedeset duge Sarajlija koji su na poziv terorista iz sds-a otišli--neki su ostali (par mojih komšija iz ulaza) do drugog maja pa zbrisali kad su na Skenderiji popušili :D
ps
Baška oni što su za vrijeme reintegacije okupiranih sarajevskih opština na poziv obrvaša Krajišnika otišli a sa sobom i saobracajne znakove odnjeli :D tako ih savjetovo on i Klickovic--ponesite i saobracajne znakove :lol:
Ja ne znam zasto se doticna uopste nasla prozvanom :lol:

Sam Mile bi joj odbrusio da je ona tamo nasa Srpkinja i da se apel na takve uopste ne odnosi. Traze se patriote, Srbi Sarajlije sa adresom u Doboju i drugdje, kao sto je Sanja. Ili u zatvoru, kao sto je to Nesic. Zbog licnih frustracija na takve se mozes uzdati dovijeka. A gore navedena ne zeli popusiti istu pricu, pa da joj djeca sutra odrastaju podno Ozrena.
Post Reply