Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Dimu1927 wrote: 01/03/2025 23:06 ko god uzme pusku da ratuje za konakovicevu raminu becirevicevu komsicevu itd imaginarnu drzavu bih, najbolje da se odmah sam rokne istom

drzava je propala jos 1995 samo se 30 godina zavaravalo dok su se pojedinci bogatili na racun iste, drzava kao drzava ne postoji nit je ikad postojala
Srbi u RS imaju jos manje i sutra bi te za nju 3x prekopali.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#4852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

MAha wrote: 01/03/2025 23:20
laserShow wrote: 01/03/2025 23:18 Imas li djecu? Da li bi im isto savjetovao ili bi ih poslao u bijeli svijet na prvi znak puskaranja?
Imam. Ne znam iskreno da ti kazem. Najiskrenije, strah me za njih. Moguce da bih. Znam za sebe sta bih.
To je problem, jer i da je dobranis, ostavljas njima u amanet da isto ponove, sto je porazno. Tvoj otac, ti, tvoje dijete - svi mi. Zalosno je sto za nasih zivota nismo napravili drzavu i nismo postavili standarde.

Ne radis za drzavu, ukrades i marku? Ma mars u PM da si najveci patriota po zaslugama ikada. No nema toga.
laserShow

#4853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

Dimu1927 wrote: 01/03/2025 23:21 sto mu ne dadose bar godinu i DAN zatvora, da malo odmori u vojkovicima
Koliko je do sada u historiji Bosne i Hercegovine bilo presuda godina I JEDAN DAN? Necemo preko reda :)
nivla

#4854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nivla »

danas je fina gradska raja i patriote u vidu damira masica isla u kupovinu u dio drzave gdje se ne slavi i ne priznaje dan nezavisnosti, valjda je to najbolji nacin da se pokaze patriotizam
donnie_darko

#4855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by donnie_darko »

laserShow wrote: 01/03/2025 23:20
donnie_darko wrote: 01/03/2025 23:16 Ima dodik već svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina - kao i tebi. Ta ista država ga osudila na sudu BOSNE I HERCEGOVINE. On može lajati da mu je država, osnovati Repubkiku Esvatini u Laktašima - kada presuda bude pravomoćna on od toga dana više nije političar.
Presuda je tu, kao i dosta njih. Drzave ce biti ako je provedu, nadam se da se u tome slazes. Sada je samo slovo na papiru.

Kako ce je provesti?
Ako izvršna vlast odbije sprovesti sudsku odluku DRŽAVNOG suda - taj isti sud raspisuje međunarodnu potjernicu za osuđenim. Pa onda taj osuđeni može do Beograda eventualno Moskve pjevat 'ne može nam niko ništa'.

DRŽAVA je uvijek ipak mnogo jača od pojedinca.

Vama što se tresu gaće trebate se malo provozati po BiH, posebno po entitetu rs. Možda se oslobodite straha.
Saga Noren

#4856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Saga Noren »

Lug wrote: 01/03/2025 23:21
Tyke wrote: 01/03/2025 22:54
nivla wrote: 01/03/2025 22:15

evo ja se javljam za odbranu odmah, prva minhenska brigada
samo budala ce uzet pusku da brani drzavu,
ako i uzmem pusku nece to biti da branim drzavu i ideale nego zivote svoje porodice i komsija, a na prve znake i pozive na rat odoh ja vani, a svima isto savjetujem, bolje su svakako prosli svi sto su otisli na pocetku rata pa nam kukali kako im je tesko u prihvatnim centrima za izbjeglice po evropi bilo, za razliku od nas sto smo jeli keks i konzerve iz vijetnamskog rata
Da su nasi roditelji cekalo takve kao ti mi bismo danas bili srpska kolonija, njihovi robovi i sredstvo za izivljavanje.
Svi vi pametolozi i paceri zasto odmah ne odete vani, vozite brzu postu/dostavu po Njemackoj, radite na bausteli ili perite njemacke guzice dok ne naucite jezik i izdignete se? Mislim, kad vec tako razmisljate onda ne vidim ni razlog da ste ovdje.

Ja i sve moje kolege kao i clanovi porodice bismo stali u odbranu drzave i nasih porodica po svaku cijenu, jer druge m drzave nemamo niti zelimo drugu. Ovakve price se stalno vrte u krug i uvijek istacu pojedini pametnjakovici koji nuzno pozivaju bjezanje vani i da svako ko bi drugacije uradio je budala. Sta ima pametni nasi bosanci, sugradjani, komsije?
:thumbup:

imas ovdje masu srpskih botova, kojima i jeste cilj pacificirati ovaj narod dok oni rade na svojim ciljevima, ne obracaj puno paznju.
Evo ja vas čitan i ne virujen....Otkad je "pacificirati ovaj narod" loše?
Dimu1927

#4857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Tyke wrote: 01/03/2025 23:24
korisnicki wrote: 01/03/2025 22:58

Da su nasi roditelji cekalo takve kao ti mi bismo danas bili srpska kolonija, njihovi robovi i sredstvo za izivljavanje.
Svi vi pametolozi i paceri zasto odmah ne odete vani, vozite brzu postu/dostavu po Njemackoj, radite na bausteli ili perite njemacke guzice dok ne naucite jezik i izdignete se? Mislim, kad vec tako razmisljate onda ne vidim ni razlog da ste ovdje.

Ja i sve moje kolege kao i clanovi porodice bismo stali u odbranu drzave i nasih porodica po svaku cijenu, jer druge m drzave nemamo niti zelimo drugu. Ovakve price se stalno vrte u krug i uvijek istacu pojedini pametnjakovici koji nuzno pozivaju bjezanje vani i da svako ko bi drugacije uradio je budala. Sta ima pametni nasi bosanci, sugradjani, komsije?
Ali šta i od koga braniti?
Dodik svečano obećao da neće napadati.
Samo sam odgovorio na citirani post "ako se zareti...".
Sve je ovo hipoteticki, ako se zapuca. A nekad ce se zapucati kao sto to uvijek biva nakon odredjenog vremena, docekali to ja i ti ili nasa djeca/unuci.

@Dimu1927 i ti sad kao saljivdzija, humorista neki? Sta ima Lukavica i neradna nedjelja sa ovim sto mi pisemo? Nekad je bolje nista ne pisati, nego tek onako zabavljati forumsku raju i... da ne okolisam :thumbup:

Vidim danas da je dosta ljudi islo u I. Sarajevo da kupuje, to je njima na cast. Stvar osjecaja pripadnosti koja se izgleda sve vise gubi i u glavnom gradu.
nije danas nedjelja, nego subota i drzavni praznik, i ides uredno u dio drzave u kojem se isti ne postuje, i to u bingo koji je firma iz federacije ali uredno ne radi samo u dijelu drzave u kojem se praznik postuje... i taj balijanderski smrad daje legitimitet cetnitetu i nepostivanju drzave
laserShow

#4858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

donnie_darko wrote: 01/03/2025 23:28 Ako izvršna vlast odbije sprovesti sudsku odluku DRŽAVNOG suda - taj isti sud raspisuje međunarodnu potjernicu za osuđenim. Pa onda taj osuđeni može do Beograda eventualno Moskve pjevat 'ne može nam niko ništa'.

Vama što se tresu gaće trebate se malo provozati po BiH, posebno po entitetu rs. Možda se oslobodite straha.
Nit mi se tresu gace niti imam neki problem, samo sam te upitao obicno pitanje. Kakva je to pobjeda ako milokrad odleprsa u drugu drzavu i ne odgovara? Ako iz inostranstva bude megafon?

To pobjeda? Mozda, kao kad srbi kazu da je uzdrzan glas ipak glas za njihA.
Dimu1927

#4859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

laserShow wrote: 01/03/2025 23:25
Dimu1927 wrote: 01/03/2025 23:21 sto mu ne dadose bar godinu i DAN zatvora, da malo odmori u vojkovicima
Koliko je do sada u historiji Bosne i Hercegovine bilo presuda godina I JEDAN DAN? Necemo preko reda :)
ma jasta, ipak 13 mjeseci, ili 18 mjeseci ne daj boze je vec previse :D
laserShow

#4860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laserShow »

Pa rekao si sto nisu, ja kazem koliko x jesu? Nula puta, zato onda ne treba ni fantazitati.

Sto onda nisi rekao da su trebali 5 godina?
manuchao91

#4861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

U nas uvijek mart april treba rat izbit
Dimu1927

#4862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

donnie_darko wrote: 01/03/2025 23:28
laserShow wrote: 01/03/2025 23:20
donnie_darko wrote: 01/03/2025 23:16 Ima dodik već svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina - kao i tebi. Ta ista država ga osudila na sudu BOSNE I HERCEGOVINE. On može lajati da mu je država, osnovati Repubkiku Esvatini u Laktašima - kada presuda bude pravomoćna on od toga dana više nije političar.
Presuda je tu, kao i dosta njih. Drzave ce biti ako je provedu, nadam se da se u tome slazes. Sada je samo slovo na papiru.

Kako ce je provesti?
Ako izvršna vlast odbije sprovesti sudsku odluku DRŽAVNOG suda - taj isti sud raspisuje međunarodnu potjernicu za osuđenim. Pa onda taj osuđeni može do Beograda eventualno Moskve pjevat 'ne može nam niko ništa'.

kakva medjunarodna potjernica, pa dodika u pc ne mogu uhapsiti, moze sjediti ko mamic do mile volje ne mora bjezati, sipa ga hapsiti nece to mu je dovoljno, institucije ove drzave ga ne mogu uhapsiti to je valjda vec jasno
Dimu1927

#4863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

laserShow wrote: 01/03/2025 23:32 Pa rekao si sto nisu, ja kazem koliko x jesu? Nula puta, zato onda ne treba ni fantazitati.

Sto onda nisi rekao da su trebali 5 godina?
poenta je u otkupu kazne, uvijek je godina, 13 mjeseci ili 2 godine ili 5 ne moze otkupiti

ako ukrades drva dobit ces tu iz fantazija veliku kaznu jbg
tramvajtrojka

#4864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 01/03/2025 23:24
Dimu1927 wrote: 01/03/2025 23:06 ko god uzme pusku da ratuje za konakovicevu raminu becirevicevu komsicevu itd imaginarnu drzavu bih, najbolje da se odmah sam rokne istom

drzava je propala jos 1995 samo se 30 godina zavaravalo dok su se pojedinci bogatili na racun iste, drzava kao drzava ne postoji nit je ikad postojala
al zanimljivo je kako sdfovci od presude Dodiku rade sve da minimiziraju ovo i unesu razdor i defetizam u probosanske redove tacno peta kolona u danasnjem vaktu
donnie_darko

#4865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by donnie_darko »

tramvajtrojka wrote: 01/03/2025 23:39
sime_cipol wrote: 01/03/2025 23:24

al zanimljivo je kako sdfovci od presude Dodiku rade sve da minimiziraju ovo i unesu razdor i defetizam u probosanske redove tacno peta kolona u danasnjem vaktu
Ne mogu spasiti private Mileta ovoga puta pa rade šta mogu..

https://www.klix.ba/vijesti/bih/omiljen ... /160802033
Scheduler

#4866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Scheduler »

Zeljko Komsic je ispao najveca pizda, u kljucnim momentima kad treba pokazati mudrost on prvo proziva medjunarodnu zajednicu da ne postoji iduci Dodiku na mlin da bi sutradan izmislio sastanak u Mostaru ko zna s kim da ne ode na sastanak u predsjednistvu sa Smitom, ovim Satlerovim nasljednikom, komandom Natoa za BiH ambasadorima Njemacke, Britanije itd. Pa zamislite te gluposti pijandure
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Saga Noren wrote: 01/03/2025 23:29
Lug wrote: 01/03/2025 23:21

:thumbup:

imas ovdje masu srpskih botova, kojima i jeste cilj pacificirati ovaj narod dok oni rade na svojim ciljevima, ne obracaj puno paznju.
Evo ja vas čitan i ne virujen....Otkad je "pacificirati ovaj narod" loše?
Zavisi iz kojeg ugla gledaš
Image
saimidin

#4868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

:bih: se definitivno nalazi na je :izet: mjestu geografski ali ovo važi za sva mjesta na svijetu: samo najjači opstaju, život je stalna borba; ali živjeti u :bih: je to sve na kvadrat

Znam da je većina zapada već duže vrijeme uljuljkana u gotivi koja nije postojala nikada do zadnjih 60-setak godina, ali i oni će se morati trznuti, jer veća riba jede manju ribu :evil:

Ps
Ideja kako samo treba bježati za laganicom, pa bježi ili šalji tu djecu, ono šta kog kurca čekaš do sad, :bih: ni bez rata neće zadugo stići ni slo a kamoli nešto bolje, ali poštuj da neko živi i ne boji se životne borbe, već uživa u istoj :izet:

Pps
Zamisli 41-ve tito kaže jebo ovo nemamo promil šanse, kupi djecu i pravac ...valjda južna amerika :lol:
MAha

#4869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MAha »

laserShow wrote: 01/03/2025 23:24
MAha wrote: 01/03/2025 23:20
laserShow wrote: 01/03/2025 23:18 Imas li djecu? Da li bi im isto savjetovao ili bi ih poslao u bijeli svijet na prvi znak puskaranja?
Imam. Ne znam iskreno da ti kazem. Najiskrenije, strah me za njih. Moguce da bih. Znam za sebe sta bih.
To je problem, jer i da je dobranis, ostavljas njima u amanet da isto ponove, sto je porazno. Tvoj otac, ti, tvoje dijete - svi mi. Zalosno je sto za nasih zivota nismo napravili drzavu i nismo postavili standarde.

Ne radis za drzavu, ukrades i marku? Ma mars u PM da si najveci patriota po zaslugama ikada. No nema toga.
Slazem se, ko god ukrade od drzave, a toga ima more, treba odgovarat. Doce se do toga, ne ide brzo nazalost, al ja sam optimosta da ce biti.
Nama su u emanet nasi i roditelji i praroditelji ostavili Bosnu. Mislis da je Bosna do sad opstala nako?
More je tu krvi proliveno. Zemlja je ova krvlju natopljena, doslovce.
Mnoge su sile protutnjale. Vala, nece pogotovo jedan obicni sugavi kriminalac tipa dodik da je razhebe. Moze probat, moze i neke stete nanijet, ali nece, jednostavno ne moze je, ne unistit nego ni okrznut. Ko se boji za sebe neka ide, ne brani niko, ima eto njemacka, smaustrija, rusija sta ja znam sta ko preferira.
Bossona

#4870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

Scheduler wrote: 02/03/2025 00:26 Zeljko Komsic je ispao najveca pizda, u kljucnim momentima kad treba pokazati mudrost on prvo proziva medjunarodnu zajednicu da ne postoji iduci Dodiku na mlin da bi sutradan izmislio sastanak u Mostaru ko zna s kim da ne ode na sastanak u predsjednistvu sa Smitom, ovim Satlerovim nasljednikom, komandom Natoa za BiH ambasadorima Njemacke, Britanije itd. Pa zamislite te gluposti pijandure
Image

Sutorina : Glasanje 24. 12. 2014 i izdaja .. pogledajte ko je kako glasao
https://sutorina.lovebosnia.com/sutorin ... gTIAvDuHyw

Javnost treba podsjetiti da je Bakirva bitch i udarač po prstima izdao i prodao naš izlaz na more između Hrvatske i Crne Gore, Sutorinu kada je pobjegao da ne glasa. Bakirova i SDA podguzna muuha je skupa sa SANU podvalom Izetbegovićima i SDA sektom višedecenijski budžetski parazit sa nulom učinka,.....
svi u napad

#4871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

Dimu1927 wrote: 01/03/2025 23:34
donnie_darko wrote: 01/03/2025 23:28 [quote=laserShow post_id=19786738 time=1740867602 user_id=456

kakva medjunarodna potjernica, pa dodika u pc ne mogu uhapsiti, moze sjediti ko mamic do mile volje ne mora bjezati, sipa ga hapsiti nece to mu je dovoljno, institucije ove drzave ga ne mogu uhapsiti to je valjda vec jasno
Kako ne mogu? Pa jel Rambo Ramo Isak rekao prije par mjeseci da ce on uhapsiti Dodika :izet: :D :-) a ljudi njemu i Katici u po Sarajeva masu zastavama, nose kape i tablice 9-og januara i nikom nista. Nasi cim odu u manji entitet sa nekad vazecom zastavom RBiH plate 100 maruna kazne i oduzmu im zastave. Naravno da onda Srbi vjeruju u njihovu "drzavu" jer ona pokazuje neku moc. Nas miljarder ne zatvara svoj Bingo ni za praznik svoje drzave jer kao veliki Bosnjak i patriota ne zeli uznemiravati komsije u entitetu. Znaci tamo postuje njihove zakone, zaradjuje lovu i bas ga briga za drzavu i njen praznik. Jel se neko nasao od nasih supljih glava zaljepljenih u fotelju da mu nesto kaze ili ne daj boze ko Mile da mu kazu da je izdajnik. Da bi nas postovali moramo se prvo sami izmedju sebe postovati. Boze na hajr. Zivjeli
DebelinJoe

#4872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DebelinJoe »

banjaluka078 wrote: 01/03/2025 16:39
shandrprcSA wrote: 01/03/2025 16:29 a tamo te docekaju "s obrazom"

Image
Crni Nikola, pa kamo ćirilica?!
Domazet prezime u 99 posto slučajeva pripada CRO - korpusu. Malo čudna situacija. A i ne zna ćirilicu :)
donnie_darko

#4873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by donnie_darko »

DebelinJoe wrote: 02/03/2025 03:45
shandrprcSA wrote: 01/03/2025 16:29 a tamo te docekaju "s obrazom"

Image
Domazet prezime u 99 posto slučajeva pripada CRO - korpusu. Malo čudna situacija. A i ne zna ćirilicu :)
To pogadjanje prezimena je isto brojanje krvnih zrnaca :D Nezahvalno.

Moje prezime najmanje Bosnjaka ima, uglavnom su to Hrvati. Dok recimo prezime mog cimera iz studentskih dana je Bosnjak, a on Hrvat :D
milib988

#4874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

ljubijankic wrote: 01/03/2025 14:44
milib988 wrote: 01/03/2025 14:41 Pa jeli ovo sada suplja za SIPA-u ili nije? ne kontam? Samo istraga.ba kao pise da ne smiju da rade po RS-u, a tamo im sjediste...ne kontam nikako

Mene vise brine, sto nema komentara Zukana, i "Pro"-BiH aparata, jesu na rostiljanju?
Kao što sam neki dan pisao ili im je neko rekao da ne daju izjave ili ni sami ne znaju šta da rade. Nadam se da je ovo prvo u pitanju
Sve to stoji, ali meni jedna stvar nije jasna, kako je SIPA organizovana? Pa ne ide valjda sve preko stola onog direktora - valjda imaju unutar neke organizavije. Ovaj radi onda 24/7 izgleda.
A (2), zar mu nije istekao mandat prije 6-7mjeseci?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

donnie_darko wrote: 02/03/2025 03:59
DebelinJoe wrote: 02/03/2025 03:45

To pogadjanje prezimena je isto brojanje krvnih zrnaca :D Nezahvalno.

Moje prezime najmanje Bosnjaka ima, uglavnom su to Hrvati. Dok recimo prezime mog cimera iz studentskih dana je Bosnjak, a on Hrvat :D
A imas i prezime Hrvat koje je bosnjacko :lol:
Post Reply