Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Dimu1927
#4826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ko god uzme pusku da ratuje za konakovicevu raminu becirevicevu komsicevu itd imaginarnu drzavu bih, najbolje da se odmah sam rokne istom
drzava je propala jos 1995 samo se 30 godina zavaravalo dok su se pojedinci bogatili na racun iste, drzava kao drzava ne postoji nit je ikad postojala
drzava je propala jos 1995 samo se 30 godina zavaravalo dok su se pojedinci bogatili na racun iste, drzava kao drzava ne postoji nit je ikad postojala
-
MAha
#4827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
- Qler
#4828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ja, najbolje se poklopiti ušima i reći izvinite evo vam sve. Država nije propala, propast će samo ako svi mi odustanemo od nje. A nećemo.
-
doktor78
#4829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li moguće da nam je MVP shvatio ozbiljno satirički tekst objavljen na BUKA portalu o tome kako Dodik Trumpu nudi rudna bogatstva?!DonieBrasco wrote: ↑01/03/2025 22:42Hipoteticki kako ovo moze da zavrsi ako dođe do ovoga, ima li vise nacina ?Konaković: Dodik je otvorio vrata za donošenje konačne arbitražne odluke za Brčko distrikt BiH
https://avaz.ba/vijesti/bih/958730/kona ... u-za-brcko
- Prpa.ba
#4830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ukoliko imas finansijskih problema, savjetujem ti da se javis ovom strucnjaku za borbu protiv antiterorizma, vjerujem da ce ti za stavove Vlada RS (potencijalno u egzilu) obezbijediti miran i lijep zivot, a neces morati ni strahovati od pusaka.

-
MAha
#4831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nemamo mi drugu opciju nego se borit za drzavu koju vec imamo. Priznata, uknjizena. Ne valja masa toga, treba popravljat. Al je pustit niz vodu, pa zar neko moze, a da nema neke skrivene agende, i da pomisli na to.
- Qler
#4832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj dimu je neki veoma glup čovjek. Bot i trol u jednom izgleda...
-
Dimu1927
#4833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nemamo ni mi, ovo je lakrdija, i zakoni se provode samo ponegdje, cak ni u citavoj federaciji, o pc da ne pricam.MAha wrote: ↑01/03/2025 23:08 Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
prije ce dodik imati svoju drzavi nego mi svoju
a mi cemo otprilike i zavrsiti ko gaza u nekom toru
- Prpa.ba
#4834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
S obzirom na skroman citacki opus, moguce, ali ruku na srce bilo je i ovo:
Dodik sa predstavnicima kompanije Arcore koja želi da eksploatiše litijum na Majevici

-
Dimu1927
-
MAha
#4836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imamo itekako imamo. To sto se sada radi na tome da se rasturi, to je drugi par rukava. Tome se treba suprostaviti, a imamo pravne a Bgm i druge argumente u rukama. Jedini ko moze "rasturit" drzavu su te probosanske snage. Ostalo je privremeno.Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:12nemamo ni mi, ovo je lakrdija, i zakoni se provode samo ponegdje, cak ni u citavoj federaciji, o pc da ne pricam.MAha wrote: ↑01/03/2025 23:08 Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
- Qler
#4837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa šta treba, šta bi ti, rekao evo odnosno mi da ne smetamo, a vi kako hoćete?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Isto, identicno. Sada vidim sa kojim zalom gleda na ovo sto je dobio i zasto se borio. Znas sta bi sada uradio? Uperio pusku u mene da me istjera iz drzave ako bi ja pomislio isto da uradim kao i on devedesith.
-
Dimu1927
#4839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
imamo u par kantona doduse, drzavni praznik se ne postuje u citavoj drzavi, kakva je to drzava onda, rasturena od pocetka... cuj drzava a imas vitalni nacionalni interes kao veto za svaku glupost...MAha wrote: ↑01/03/2025 23:14Imamo itekako imamo. To sto se sada radi na tome da se rasturi, to je drugi par rukava. Tome se treba suprostaviti, a imamo pravne a Bgm i druge argumente u rukama. Jedini ko moze "rasturit" drzavu su te probosanske snage. Ostalo je privremeno.Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:12nemamo ni mi, ovo je lakrdija, i zakoni se provode samo ponegdje, cak ni u citavoj federaciji, o pc da ne pricam.MAha wrote: ↑01/03/2025 23:08 Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
cuj drzava imas ambasodore u nekim drzavama koji ne priznaju drzavu svoju...
- donnie_darko
#4840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Plašljiv čovjek - ni šehid ni gazija...Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:12nemamo ni mi, ovo je lakrdija, i zakoni se provode samo ponegdje, cak ni u citavoj federaciji, o pc da ne pricam.MAha wrote: ↑01/03/2025 23:08 Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
Ima dodik već svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina - kao i tebi. Ta ista država ga osudila na sudu BOSNE I HERCEGOVINE. On može lajati da mu je država, osnovati Repubkiku Esvatini u Laktašima - kada presuda bude pravomoćna on od toga dana više nije političar.
Svako ko pokuša srušiti državu za koju su ginuli sinovi te iste, na izlasku će od BiH ponijeti samo ono na cipelama što mu ostane.
-
MAha
#4841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bio u ratu, imao 17 godina kad je poceo. I sa 18 otisao u armiju. Babo rahmetli isto. Sad sam mnogo stariji. Ali ne bih otisao nigdje. Gdje cu u guzicu. Bolje umrijet u svojoj zemlji, na svojo zemlji i svom zavicaju. A ne negdje u tudjini. Ja to tako gledam. Jednom se umire. A kukavice umiru svaki dan.
- laserShow
#4842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imas li djecu? Da li bi im isto savjetovao ili bi ih poslao u bijeli svijet na prvi znak puskaranja?
-
Dimu1927
-
MAha
#4844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tacno, ali je drzava. Pa shvati to kako hoces.Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:16imamo u par kantona doduse, drzavni praznik se ne postuje u citavoj drzavi, kakva je to drzava onda, rasturena od pocetka... cuj drzava a imas vitalni nacionalni interes kao veto za svaku glupost...
cuj drzava imas ambasodore u nekim drzavama koji ne priznaju drzavu svoju...
- laserShow
#4845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Presuda je tu, kao i dosta njih. Drzave ce biti ako je provedu, nadam se da se u tome slazes. Sada je samo slovo na papiru.donnie_darko wrote: ↑01/03/2025 23:16 Ima dodik već svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina - kao i tebi. Ta ista država ga osudila na sudu BOSNE I HERCEGOVINE. On može lajati da mu je država, osnovati Repubkiku Esvatini u Laktašima - kada presuda bude pravomoćna on od toga dana više nije političar.
Kako ce je provesti?
-
MAha
-
Lug
#4847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tyke wrote: ↑01/03/2025 22:54Da su nasi roditelji cekalo takve kao ti mi bismo danas bili srpska kolonija, njihovi robovi i sredstvo za izivljavanje.nivla wrote: ↑01/03/2025 22:15evo ja se javljam za odbranu odmah, prva minhenska brigadahilmija frlj wrote: ↑01/03/2025 22:08 Za ocjepljenje će morati opet uzeti oružje, mirni raspad mogu samo sanjati. Bosna, a i Hercegovina neće šaptom pasti.
samo budala ce uzet pusku da brani drzavu,
ako i uzmem pusku nece to biti da branim drzavu i ideale nego zivote svoje porodice i komsija, a na prve znake i pozive na rat odoh ja vani, a svima isto savjetujem, bolje su svakako prosli svi sto su otisli na pocetku rata pa nam kukali kako im je tesko u prihvatnim centrima za izbjeglice po evropi bilo, za razliku od nas sto smo jeli keks i konzerve iz vijetnamskog rata
Svi vi pametolozi i paceri zasto odmah ne odete vani, vozite brzu postu/dostavu po Njemackoj, radite na bausteli ili perite njemacke guzice dok ne naucite jezik i izdignete se? Mislim, kad vec tako razmisljate onda ne vidim ni razlog da ste ovdje.
Ja i sve moje kolege kao i clanovi porodice bismo stali u odbranu drzave i nasih porodica po svaku cijenu, jer druge m drzave nemamo niti zelimo drugu. Ovakve price se stalno vrte u krug i uvijek istacu pojedini pametnjakovici koji nuzno pozivaju bjezanje vani i da svako ko bi drugacije uradio je budala. Sta ima pametni nasi bosanci, sugradjani, komsije?
imas ovdje masu srpskih botova, kojima i jeste cilj pacificirati ovaj narod dok oni rade na svojim ciljevima, ne obracaj puno paznju.
-
Dimu1927
#4848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dok i ako presuda bude pravomocna, sud bih nece postojati u rs. a pogotovo se nece provoditi zakoni njemackog turiste kako on kazedonnie_darko wrote: ↑01/03/2025 23:16Plašljiv čovjek - ni šehid ni gazija...Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:12nemamo ni mi, ovo je lakrdija, i zakoni se provode samo ponegdje, cak ni u citavoj federaciji, o pc da ne pricam.MAha wrote: ↑01/03/2025 23:08 Sve je to ok, i tako razmisljati i sve. Ali treba pogledati narode koji nemaju svoju drzavu (palestinci, kurdi, ujguri, nastavi niz), rade sa njih sta hoce. Nije lako steci drzavu. Ostanemol bez nje, nema ni nas. Ima, tamo negdje, gdje si tudjinac vazda i zauvijek. Nema puno pravde na ovom svijetu, to je tako.
Ima dodik već svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina - kao i tebi. Ta ista država ga osudila na sudu BOSNE I HERCEGOVINE. On može lajati da mu je država, osnovati Repubkiku Esvatini u Laktašima - kada presuda bude pravomoćna on od toga dana više nije političar.
Svako ko pokuša srušiti državu za koju su ginuli sinovi te iste, na izlasku će od BiH ponijeti samo ono na cipelama što mu ostane.
sto mu ne dadose bar godinu i DAN zatvora, da malo odmori u vojkovicima ? eto sena je gazija nije plasljiva, pa gdje su muda jebemu
-
Novak20
#4849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije isključeno da će Dodik nakon žalbe Tužiteljstva dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora.Dimu1927 wrote: ↑01/03/2025 23:21dok i ako presuda bude pravomocna, sud bih nece postojati u rs. a pogotovo se nece provoditi zakoni njemackog turiste kako on kazedonnie_darko wrote: ↑01/03/2025 23:16Plašljiv čovjek - ni šehid ni gazija...
Svako ko pokuša srušiti državu za koju su ginuli sinovi te iste, na izlasku će od BiH ponijeti samo ono na cipelama što mu ostane.![]()
sto mu ne dadose bar godinu i DAN zatvora, da malo odmori u vojkovicima ? eto sena je gazija nije plasljiva, pa gdje su muda jebemu
Mali problem čini provedba presude.
Last edited by Novak20 on 01/03/2025 23:24, edited 1 time in total.
-
Tyke
#4850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo sam odgovorio na citirani post "ako se zareti...".korisnicki wrote: ↑01/03/2025 22:58Ali šta i od koga braniti?Tyke wrote: ↑01/03/2025 22:54Da su nasi roditelji cekalo takve kao ti mi bismo danas bili srpska kolonija, njihovi robovi i sredstvo za izivljavanje.nivla wrote: ↑01/03/2025 22:15
evo ja se javljam za odbranu odmah, prva minhenska brigada
samo budala ce uzet pusku da brani drzavu,
ako i uzmem pusku nece to biti da branim drzavu i ideale nego zivote svoje porodice i komsija, a na prve znake i pozive na rat odoh ja vani, a svima isto savjetujem, bolje su svakako prosli svi sto su otisli na pocetku rata pa nam kukali kako im je tesko u prihvatnim centrima za izbjeglice po evropi bilo, za razliku od nas sto smo jeli keks i konzerve iz vijetnamskog rata
Svi vi pametolozi i paceri zasto odmah ne odete vani, vozite brzu postu/dostavu po Njemackoj, radite na bausteli ili perite njemacke guzice dok ne naucite jezik i izdignete se? Mislim, kad vec tako razmisljate onda ne vidim ni razlog da ste ovdje.
Ja i sve moje kolege kao i clanovi porodice bismo stali u odbranu drzave i nasih porodica po svaku cijenu, jer druge m drzave nemamo niti zelimo drugu. Ovakve price se stalno vrte u krug i uvijek istacu pojedini pametnjakovici koji nuzno pozivaju bjezanje vani i da svako ko bi drugacije uradio je budala. Sta ima pametni nasi bosanci, sugradjani, komsije?
Dodik svečano obećao da neće napadati.
Sve je ovo hipoteticki, ako se zapuca. A nekad ce se zapucati kao sto to uvijek biva nakon odredjenog vremena, docekali to ja i ti ili nasa djeca/unuci.
@Dimu1927 i ti sad kao saljivdzija, humorista neki? Sta ima Lukavica i neradna nedjelja sa ovim sto mi pisemo? Nekad je bolje nista ne pisati, nego tek onako zabavljati forumsku raju i... da ne okolisam
Vidim danas da je dosta ljudi islo u I. Sarajevo da kupuje, to je njima na cast. Stvar osjecaja pripadnosti koja se izgleda sve vise gubi i u glavnom gradu.