Naravno--znam ja njegov pocetak i šta nam on i ogromna vecina prekodrinaca misle i žele--al to nije tema
Dešavanja u Srbiji
- Toffee karamela
#68152 Re: Dešavanja u Srbiji
baš je Šizoje...neki dan mu poturili mikrofon pod nos u vezi protesta, on nabraja imena krava koja je čuvao kod oca u Čipuljićima...sjeća im se i imenabanjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 21:36 Šizoje sad ovog Dobojliju svukud vodi sa sobom? Biće mu Milorad ljubomoran.
Gizdava, Šarulja, Šarenka, Jagoda
jel to nešto pred smrt, kažu da ljudima tad prelijeće djetinjstvo pred očima
- banjaluka078
- Moderator
#68153 Re: Dešavanja u Srbiji
On je baš dijagnoza.Toffee karamela wrote: ↑01/03/2025 18:18
jel to nešto pred smrt, kažu da ljudima tad prelijeće djetinjstvo pred očima![]()
-
Romanija
#68155 Re: Dešavanja u Srbiji
Hahahahahahahaha.........da se to ne on sjeca Pekabelionih sladoleda!Toffee karamela wrote: ↑01/03/2025 18:18baš je Šizoje...neki dan mu poturili mikrofon pod nos u vezi protesta, on nabraja imena krava koja je čuvao kod oca u Čipuljićima...sjeća im se i imenabanjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 21:36 Šizoje sad ovog Dobojliju svukud vodi sa sobom? Biće mu Milorad ljubomoran.
![]()
Gizdava, Šarulja, Šarenka, Jagoda...i opisuje posao, kaže do podne ih čuvaš, onda u podne vraćaš da se od vrućine ne zaobadaju, pa onda u 3 opet na polje
jel to nešto pred smrt, kažu da ljudima tad prelijeće djetinjstvo pred očima![]()
- muha_sa
-
L u c i f e r
#68157 Re: Dešavanja u Srbiji
rahmet mu duši, ljudina, bez grama nacionalističkog otrova u dušimuha_sa wrote: ↑01/03/2025 20:06 Nije politika al nejse.
https://grand.nova.rs/showbiz/umro-sasa-popovic/
imaju dosta govana al imali su i dobrih ljudi: popović, balašević, mladenović,...
- studiorum_tuzlaensis
#68159 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad je postao No.1 u Srbiji, po sili je postao dio "državnog projekta" u nekoj mjeri, međutim to mi nismo mogli ni vidjeti.
Sale je bio estrada i šoumen, bez trunke predrasuda prema bilo kome i u mladosti a i kasnije. Ne slušam tu muziku mnogo, međutim igrom slučaja sam ga solidno upoznao na 2 audicije za kandidate ZG po BiH. Čovjek je totalna rega i pokoj mu duši.
Sale je bio estrada i šoumen, bez trunke predrasuda prema bilo kome i u mladosti a i kasnije. Ne slušam tu muziku mnogo, međutim igrom slučaja sam ga solidno upoznao na 2 audicije za kandidate ZG po BiH. Čovjek je totalna rega i pokoj mu duši.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#68160 Re: Dešavanja u Srbiji
Bas si me razbio cinjenicama, svaka cast. Mrsko politicko Sarajvo
nesto mi poznat taj narativ.
- banjaluka078
- Moderator
#68161 Re: Dešavanja u Srbiji
Rak rana desničarskih političara. Omladina koja razmišlja drugačije.
- drmadzija
#68162 Re: Dešavanja u Srbiji
Zašto grlom u jagode? Studente vode puno ozbiljniji igrači. Ovaj potez već ima svoju težinu danas, ali će dobiti još više važnosti u narednim vremenima. Vjeruješ li da se više odnosi na Bošnjake i BiH, nego na studente iz Novoga Pazara?banjaluka078 wrote: ↑01/03/2025 23:22
Rak rana desničarskih političara. Omladina koja razmišlja drugačije.
- banjaluka078
- Moderator
#68163 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim da, ko god da je zaista iza, nije mogao ni sanjati ovakav odziv građana, jer Srbija je imala masovnih protesta i ranije, ali ovakvih se u skorijoj istoriji ne sjećam, a naročito da će gledati ovakve scene između klinaca različitih etničkih grupa.
Jako je važno da makar i mali broj njih doživi toplinu, dobrodošlicu i zajedništvo s druge strane, da se posije sjeme razumijevanja i svijesti o drugačijem u njihovom društvu. Jer do sad im je servirana samo suprotna priča o tome.
Vidim to i na primjerime djece koja odu na razne razmjene đaka vani, pa se klinci iz BL tamo pronađu s drugom djecom iz Bosne, a Mostarcima, Tizlacima...i krenu se družiti i uviđati ih puno više spaja nego razdvaja i da u njihovim sredinama ovdje nešto ne štima, o čemu prije nisu razmišljali.
- drmadzija
#68164 Re: Dešavanja u Srbiji
Evidentno je da su Srbi potrošili “Vučićevu” politiku i da će je zamijeniti druga, već imaju naznake, modernija i efikasnija politika. Najbolje je pobijediti neprijatelja sa kojim ne moraš da se boriš.banjaluka078 wrote: ↑02/03/2025 04:38Mislim da, ko god da je zaista iza, nije mogao ni sanjati ovakav odziv građana, jer Srbija je imala masovnih protesta i ranije, ali ovakvih se u skorijoj istoriji ne sjećam, a naročito da će gledati ovakve scene između klinaca različitih etničkih grupa.
Jako je važno da makar i mali broj njih doživi toplinu, dobrodošlicu i zajedništvo s druge strane, da se posije sjeme razumijevanja i svijesti o drugačijem u njihovom društvu. Jer do sad im je servirana samo suprotna priča o tome.
Vidim to i na primjerime djece koja odu na razne razmjene đaka vani, pa se klinci iz BL tamo pronađu s drugom djecom iz Bosne, a Mostarcima, Tizlacima...i krenu se družiti i uviđati ih puno više spaja nego razdvaja i da u njihovim sredinama ovdje nešto ne štima, o čemu prije nisu razmišljali.
A super je da se klinci druže.
- skupljac_zeljeza
#68165 Re: Dešavanja u Srbiji
Zagrizli su veliki zalogaj. Skidaju korumpiranog diktatora, njegovo sudstvo, njegove medije, mijenjaju 'pink kulturu'..... Da bi probudili i druge gradove i sela morali su pješačiti stotine kilometara u zimskim mjesecima. Njihovi Plenumi znaju u komadu trajati i po 5 sati što je isto iscrpljujuće. Da bi se organizovao ovako jedan veliki skup intenzivne pripreme traju danima i danima. Na svom YT kanalu priznaju da je sve to zamorno i da mi vidimo samo ono na kraju....skup. I tu redari popadaju. Valjda uspjesi koje postižu ih guraju dalje. Tvrde da i poslije smjene vlasti Plenumi neće moći stati sa radom jer ima tu još mnogo posla. Ono što je bila utopija prije 4 mjeseca sada je stvarnost. Ni malo nije zabavno ovo što rade, ali mladost uspije svojom energijom izgurati. Na skupovima im se lijepe i šubare i šajkače sa kokardama, ratni veterani, zastave sa 'ruskim Isusom', razni nacionalisti, već stidljivo i neki iz SPC-a i dobijaju kritike na društvenim mrežama da to ne podržavaju, ali oni ne odbijaju nikoga jer valjda im treba za cilj masa. Poslije smjene planiraju projekte koje će realizovati od grada do grada. Studenti su izgradili autoritet i bilo šta protiv njih postaje često i blasfemija u narodu.
Iznenadilo me jučer u Nišu dok je Vukan šetao protestima pa ga ljudi prepoznaju i koliko su upoznati sa našom situacijom. Vukan je pokupio simpatije jer je protiv Dodika koji je uz Vučića i Vukanova kritika korumpiranih političara. Svi ga znaju po onom....na pos'o! Vukanu su prilazili i oni sa kokardama, ali on je tada isključivao mobitel.
- muha_sa
#68166 Re: Dešavanja u Srbiji
Sad ce i Vukanu kao što su Štukanu spucat zabranu ulaska u Srbiju 
- laserShow
- SmokingMan
#68168 Re: Dešavanja u Srbiji
Vrijeme je da i Srbija nakon Vučića dobije neki svoj "Siriza blok" i ojača ljevicu, EU bi to vidjela kao ozbiljan signal demokratizacije društva i spremnost Srbije da ubrza svoj integracioni proces.
- laserShow
#68169 Re: Dešavanja u Srbiji
I za tebe isto pitanje, ko? Imena?
- Peacean
#68170 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.klix.ba/vijesti/regija/izra ... /250302058Izraelska kompanija zabranila Srbiji upotrebu špijunskog softvera jer je korišten protiv novinara i aktivista
- banjaluka078
- Moderator
-
NediM17
- SmokingMan
#68173 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbija je potpisala samo da više neće držati ruke iznad BIH. Oni nisu ni učestovali u kreiranju Dejtona, da bi mogli držati pridike šta je moguće a šta ne. Ovdje se Minions ponaša kao da je on autorizovani VP koji ima pravo da javno istupi i tumači šta se može a šta ne u pogledu Dejtona. Ja ovo vidim veoma problematičnim.
- SaraFina
#68174 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto kaze @banjaluka šizoje
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na to što je tokom karnevala u Kaštelima nadomak Splita ponovno zapaljena lutka s njegovim likom, navodeći da je to pokazatelj da je "mnogo toga dobrog uradio za srpski narod".
"Ne postoji nijedan ljepši znak nego kad vam Hrvati spaljuju lutku svake godine za redom. Onda ste mnogo, mnogo toga dobrog uradili za srpski narod. Tako da, ponosan sam na to i beskrajno im hvala na tome. Želim im isti rezultat i sljedeće godine, a i one tamo", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska Borskog okruga.
Izrazio je nadu da će uspjeti u tome da njegova lutka bude spaljena i sljedeće godine, odnosno da će se boriti još snažnije i još više za srpski narod i građane Srbije da bi imali dovoljno razloga da spaljuju lutku.
- SmokingMan
#68175 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako je lahak na obaraču da dio svog naroda, koji ga više ne želi vdijeti, nazove zlom protiv kojeg će se izboriti, onda znaj da onih 100 muslimana za svakog ubijenog Srbina zasigurno još jače odzvanja u njegovoj glavi, kao da je riječ izustio još jučer, pa ne može nikako da se oslobodi utiska užitka izgovorenih riječi.