Ukrajina

Ironmen

#215026 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 01/03/2025 14:38 Ja sam ratnik.
To je fakt, pussy.

Ostalo nisi dostojan mog vremena.
Onda ratnice prestani laprdati pusku u ruke i pravac Ukrajina :thumbup:
Ironmen

#215027 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 01/03/2025 14:42
Ironmen wrote: 01/03/2025 14:39
To je fakt, pussy.

Nisi manja pussy nakon ovoh seljackih doskocica.
Idi Borisa Johnsona prijavi Hagu... :lol:
Ako sam naucio nesto na ovom forumu to je kada ostanes bes odgovora krece kocijasko ponasanje i vrijedjanje na koje ti necu uzvratiti istom mjerom prijavljen si administraciji za uvredu nadam se da ces odmoriti malo jer tvoj spam na ovoj temi ne pridonosi bilo cemu.
drug_profi

#215028 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Morebit. Admini proteziraju tvoj narativ.
A ti nisi cak ni tastatura ratnik. Ti cak ni u virtuelnom svijetu nisi u stanju da budes na casnoj strani historije.
zigzag

#215029 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Kaže motolife u youtube da ruse jugozapadno od Pokrovska uništavaju na stotine. Samo u Kotylini ih je zaplatilo oko 300.
Bernardinac

#215030 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Vučić: Cijelu noć sam razmišljao o događajima u Bijeloj kući

Pojavila se treća stolica a guzovi sve manji.
Čitavu noć je on razmišljao kako sjest na još jednu stolicu. :mrgreen:
Ironmen

#215031 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 01/03/2025 14:48 Morebit. Admini proteziraju tvoj narativ.
A ti nisi cak ni tastatura ratnik. Ti cak ni u virtuelnom svijetu nisi u stanju da budes na casnoj strani historije.
Pravila su pravila, za vrijedjanje i ovako nekulturno ponasanje se dobija barem opomena. Posto si izgleda stariji i imas problema sa pamcenjem postovat cu to jer postujem starije pa cu ti ponoviti evo opet a i mjesec je Ramazan pa malo sabura nebi ti bilo na odmet.

Rusija je izvrsila agresiju na Ukrajinu i napravila razne zlocine po svim parametrima ljudskih prava i povelja UN-a

SAD-e su isto zlo kao i Rusija i sada su je odbacile kao staru krpu jer to vise nije u njihovim interesima pravi problem SAD-a je Kina, ako ne znas kako preporucujem ti da procitas knjigu 2033 dosta stvari se vec sada desava ne moramo cekati 2033.

Evropa je kuja bez morala koja kupuje socijalni mir svojih gradjana i nema vojsku, vojno bez SAD-a tesko moze pomoci Ukrajini i samo iz zavlaci iz dana u dana Gripeni i Mirage avioni su i dalje u hangarima zar ne ?

Ukrajina je to znala da joj je susjed ludjak po imenu Putin i da SVIJET nije mrdnuo prstom na 50 000 mrtvih civila u Gazi kao i Genocodi koji Izrael vrsi preko 70 godina na isti nacin mogu okrenuti ledja Ukrajini, Zelenski je bio naivan nije razmisljao o posljedicama na kraju imamo ovo sto imamo a jedan od glavnih koji su obecali pomoc Ukrajini je Boris Jonson koji je na smetlistu politicke istorije Sumire jeli ti sad malo sta jasnije ovaj hocu reci druze profi malo ti se gif avatara ne uklapa u politicku ideologiju ali ajde nema veze.
Last edited by Ironmen on 01/03/2025 15:14, edited 1 time in total.
Čitalac

#215032 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

DeepState: Tempo napredovanja agresora i dalje opada, u februaru su okupirali 192 kvadratna kilometra (otprilike površina Banovića).
Neprijatelj je u veljači zauzeo 192 četvorna kilometra ukrajinskog teritorija, što je manje nego prethodnih mjeseci. Nakon vrhunca okupacije teritorija u studenom, u prosincu, siječnju i veljači došlo je do smanjenja. Unatoč gubitku zamaha, koji je dosegao razinu iz srpnja prošle godine, neprijatelj nastavlja plaćati visoku cijenu u ljudstvu. Aktivnost neprijatelja je smanjena, ali nije nigdje nestala, naše snage odbijaju stotinjak napada dnevno.
Image
amidzazeher

#215033 Re: Ukrajina

Post by amidzazeher »

skrbavi-admin wrote: 01/03/2025 14:26

hahahahah jebi se moro sam guglat vic :lol:
:lol: :thumbup:
Pa zar nije tako?

Zao mi covjeka, suosjecam sa Ukraincima!
Imao sam jednog poznanika na poslu, a siguran sam da svi imamo takvog, kontraš mrtvi i nikad niko nije upravu osim njega. Ja slom zivaca dobijao, nadjem mu da nije tako kako on kaze i covjek samo predje na drugu temu! Otrese me kao kitu. Ja kao sto rekoh nervni slom zamalo da dobijem! Sve dok nisam skontao da je do mene i da sam ja taj koji sam sebi neprijatelj, odjebem ga, nikad u raspravu nisam sa njim vise usao, sve sto je laprdao govorio sam da da, i osjecao se puno bolje :lol:
Eh najgore sto Zelenski jadan nije jos dosao u tu sitaciju da odjebe orangutana i jos uvijek se valjda nada nekoj pomoci.
Opet kontam nije valjda da se svaka puška koja ode za Ukrajinu mora najaviti i javno obznaniti?
plavi_E

#215034 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Ukrajinci nisu vjerovali da im se ovakav rat moze dogoditi i sad placaju ogromnu cijenu tog nevjerovanja. U tom nevjerovanju veoma podsjecaju na BiH i Bosnjake. Najkasnije od 2014. su trebali krenuti masovno proizvoditi i kupovati zalihe municije. Mozda im se zbog tih zaliha nebi ovakv rat ni dogodio. Danas navodno proizvde nekoliko miliona FPV dronova godisnje. Ti dronovi su im kicma otpora.
drug_profi

#215035 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Od 2014 do 2022 imali su nekoliko eksplozija skladista.
I apsolutno nije bilo moguce skupiti dovoljno municije da se parira Rusiju u tome
Point.

#215036 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Ironmen wrote: 01/03/2025 14:39
To je fakt, pussy.

Siguran sam i da za tebe Assad ima sobu u svojoj novoj rezidenciji u Moskvi.
amidzazeher

#215037 Re: Ukrajina

Post by amidzazeher »

:lol: vidi ovog ironmana ne konta sarkazam!
Nije ni cudo jer nam drustvo uredjuju i objasnjavaju influenceri i orangutani!
Nadrealisti se danas ne bi proslavili, mozda jos uvijek standup komedijasi jer platis kartu i znas da je komedija a sve ostalo izgleda kao ”ozbiljna” prica, cak i da je zemlja ravna pa si prinudjen da im objasnjavas da nije.
Kaze covjek lazu nas da je zemlja okrugla da bi sto vise globusa prodali i onda dodje lik da ga napadne a ne konta da je zajebancija!
drndalo

#215038 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Static-X wrote: 01/03/2025 13:56 Islade da je drzavni udar iz 2014 bio tragedija Ukraine. Do tada su bili pod kontrolom rusa ali koliko toliko su bili samostalni i upravljali svojom drzavom. Sad su izgubili sve. Veliki dio zemlje, minerale, hiljade ljudi i bit ce ckapi drugima naredni 50 godina.
Izgubili sve?

Jesam li prespavao trijumfalnu paradu Putina u Odessi i Kiyivu? Izgubili su sve? A Putin posao po 100% Ukrajine da ih nema...

I sad nemaju vise nista, to kazes?
MAha

#215039 Re: Ukrajina

Post by MAha »

amidzazeher wrote: 01/03/2025 15:34 :lol: vidi ovog ironmana ne konta sarkazam!
Nije ni cudo jer nam drustvo uredjuju i objasnjavaju influenceri i orangutani!
Nadrealisti se danas ne bi proslavili, mozda jos uvijek standup komedijasi jer platis kartu i znas da je komedija a sve ostalo izgleda kao ”ozbiljna” prica, cak i da je zemlja ravna pa si prinudjen da im objasnjavas da nije.
Kaze covjek lazu nas da je zemlja okrugla da bi sto vise globusa prodali i onda dodje lik da ga napadne a ne konta da je zajebancija!
Pa jest ravna, sta je problem
plavi_E

#215040 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

@drug_profi
Dovorim o najobicnijoj municiji na primjer za minobacace. Pa i Rusija je spala na to da mora uvoziti municiju iz S. Koreje. To govori da su im se zalihe izlizale. To sto kupuju iz S. Koreje su najvjerovatnije sa zaliha sto znaci da ce i to presahnuti.
Point.

#215041 Re: Ukrajina

Post by Point. »

AliceInChains wrote: 01/03/2025 13:41
JMGuti wrote: 01/03/2025 13:33
neon-x wrote: 01/03/2025 12:58 Zelenski nastupa sa stavom da ratuje za ostatak svijeta i da bi se bezrezervna podrska trebala podrazumijevati ali to su naravno naivna ocekivanja. On nije u poziciji da se ponasa ovako javno pred americkom javnosti jer bi mogao trajno izgubiti ikakvu podrsku. Definitivno lik zna glupavo nastupati i nije mu prvi put. Nema takta i osjecaja za komunikaciju i percepciju.

Sve sto je ovdje Rubio rekao su manje-vise fakti:

Mislim da je najveci problem sto Zelenski fundamentalno ne vjeruje Trumpu i ekipici da u dobroj namjeri zele ovo rijesiti i da ce Ukrajina biti donja ako ih bude slusao.
Tako je. Trebao je spustiti glavu i potvrđivati sve laži što su rekli.
Ma ne, umjesto toga je trebao ko suvereni čovjek sa kicmom ustati i napustiti konferenciju, i verbalno uzvratiti ‘ne trebam tvoje pare, niti vojnu pomoć, gasi Starlink :mrgreen:

Joj, jesu ovdje neki naivni ko djeca.
Došo vikend, došo ruski fejk Layne da otvara oči.
Čitalac

#215042 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Viktor Slinčak, agencija Glavkom: Zelenski sada mora znatno ojačati društvo, možda čak i vraćanjem Zalužnog u Ukrajinu.
Jučer je u Ovalnom uredu Bijele kuće povrijeđeno naše dostojanstvo i pravo na raspolaganje vlastitom slobodom. Javni sukob između predsjednika Trumpa i predsjednika Zelenskog (uz aktivno poticanje potpredsjednika Vancea), a kojemu je svjedočio cijeli svijet, jednostavno je otvorio karte koje su bile skrivene ispod stola...Bilo je jasno da ne može sve ići po scenariju. Previše je emocionalnih struna upleteno u ovo. Moram odmah reći da ne vjerujem da je “doček sa skandalom” bio unaprijed pripremljen. Ali, Amerikancima je dobro poznat profil Zelenskog (i sami možemo s gotovo 80%-tnom sigurnošću reći kako će se on ponašati ako se dovede do određene razine rasprave). Isto tako, naša je strana znala da će pitanje sigurnosnih jamstava biti kamen spoticanja.
Budimo iskreni, Sjedinjene Države u ovoj fazi žele dobiti bodove tako što će ustupke činiti isključivo Ukrajina. Ruska Federacija do sada nije odustala ni od jednog svog hira formaliziranog u Istanbulu. Bijela kuća nije smislila nikakvu drugu taktiku...
Što imamo u krajnjoj liniji? U nadolazećim tjednima možemo očekivati značajno zahlađenje iz Sjedinjenih Država i iz ove krize međudržavnih odnosa očito se nećemo izvući bez posredovanja Europe. Glavni zadatak je ne izgubiti one elemente koji nam pomažu držati frontu i koji sprječavaju Rusiju da udari pozadinu. Drugi zadatak je suradnja europskih snaga, sredstava i sposobnosti. Europa mora shvatiti svoju povijesnu ulogu – jednom svladati strah, a ne stalno biti talac strategija Washingtona. Treći zadatak je stvaranje Obrambene unije oko Ukrajine. Četvrti zadatak je naše unutarnje stanje. Predsjednik Zelenski sada mora znatno ojačati društvo, možda čak i vraćanjem Valerija Zalužnog u Ukrajinu i njegovim imenovanjem na mjesto premijera vlade nacionalnog jedinstva.
Vic Rattlehead

#215043 Re: Ukrajina

Post by Vic Rattlehead »

bruka i sramota u režiji umobolnika trumpa i vancea jučer u ovalnom uredu. ono je strašno. teško ukrajini, teško nama s onakvom amerikom.

a naše balijice jedva čekali trump da pobijedi, bitniji im svi drugi od nas samih.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#215044 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

pijem danas kafu s drugom, strancem koji radi u ambasadi svoje zemlje u našoj Kasabi, i kaže mi čovjek da na svim sastancima održanim zadnjih par sedmica amerikanci nemaju nikakvog stava ni o čemu....kaže mi pitao ih na jednom prilikom u čemu je problem sa vama, kaže čekamo instrukcije :facepalm:
Vic Rattlehead

#215045 Re: Ukrajina

Post by Vic Rattlehead »

a gledam sad i puni snimak, ono je strašno, mučno, grozno...
Čitalac

#215046 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Rutte za BBC: Zelenski bi trebao popraviti odnos s Trumpom, svađa je bila nesretna...
Glavni tajnik NATO-a Mark Rutte kaže da bi Volodimir Zelenski trebao obnoviti odnose s Trumpom te da je jučerašnja svađa između Trumpa i Zelenskog „bila nesretna".
“Dva puta sam telefonirao s predsjednikom Zelenskim. Rekao sam mu da se moramo držati zajedno - Sjedinjene Države, Ukrajina i Europa - kako bismo Ukrajinu doveli do trajnog mira,” kaže Rutte. Na pitanje što je Zelenski rekao o sastanku s Trumpom, Rutte kaže da nije slobodan otkriti o čemu je razgovarao, "ali ono što sam mu jasno rekao je da stvarno moramo poštovati ono što je predsjednik Trump do sada učinio za Ukrajinu", misleći na protutenkovski sustav Javelin.
Rutte dodaje da Ukrajina „ne bi bila nigdje" bez američke potpore.
“Rekao sam Zelenskom da zaista moramo odati priznanje Trumpu za ono što je učinio tada, što je Amerika učinila od tada, a također i za ono što Amerika još uvijek čini“, rekao je Rutte koji napominje da je Trump predan stvaranju trajnog mira u Ukrajini.
„U četvrtak sam razgovarao pola sata s Donaldom Trumpom, prijatelji smo, godinama smo radili zajedno. Znam da je predan tome da Ukrajinu dovede do trajnog mira. Predan je NATO-u. Naravno, očekuje da će europski NATO partneri i Kanada potrošiti više i povećati obrambenu proizvodnju. Apsolutno sam uvjeren da SAD želi dovesti Ukrajinu do trajnog mira. Važno je da predsjednik Zelenski pronađe način da obnovi svoj odnos s američkim predsjednikom i s višim američkim vodstvom. Jučer sam o tome razgovarao sa Zelenskim, također i s Keirom Starmerom, a oni će se sastati danas. Kada se mirovni sporazum postigne, važno je, i mislim da će to biti jasno od sutra, da su mnoge europske zemlje spremne pomoći da sigurnosna jamstva budu na snazi kako bi se osiguralo da mirovni sporazum bude trajan“, kaže Rutte.
skrbavi-admin

#215047 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

najbolje bi mu bilo da je drzo zube skroz totalmente...... bez ikakve konfrontacije..... i da je rekao nesto u smislu / u interesu ukrajinskog naroda uzdrzacu se bilo kakvih komentara i zahvalit americkom predsjedniku, vladi i americkom narodu za svaku pomoc, moralnu, materijalnu, oruzanu i politicku.... i ta zahvalnost ce da bude vjecna i historijska.... nesto na taj fazon.... ovako su ga iscipelarili bez ikakve koristi i bez ikakvog rahmeta.......

stas se svadjat sa budalom sto reko Andric prvo te spusti na svoj nivo pa te porazi iskustvom.....
Distortion

#215048 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

@skrbavi-admin Zelenski sta god da im je rekao jucer, i da je na sva usta hvalio Trumpa, Vancea, Muska i co opet bi bilo isto. Jednostavno ova delegacija je nabrijana kontra Zelenskog, sve su pripremili da tako bude. Cak su ubacili ovog novinara da ga isprovocira pitanjem o ne nosenju odijela. (Novinar je momak one desnicarke M. Taylor sto je u startu kontra Zelenskog)

Sad i on zna na cemu je a ovom administracijom, zna i EU.
Uze putko pola amerike prije nego li 1/5 Ukrajine za 3 godine.
Svi su uvlakaci Trumpu i takmice se u tome.
Ironmen

#215049 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Distortion wrote: 01/03/2025 17:04 @skrbavi-admin Zelenski sta god da im je rekao jucer, i da je na sva usta hvalio Trumpa, Vancea, Muska i co opet bi bilo isto. Jednostavno ova delegacija je nabrijana kontra Zelenskog, sve su pripremili da tako bude. Cak su ubacili ovog novinara da ga isprovocira pitanjem o ne nosenju odijela. (Novinar je momak one desnicarke M. Taylor sto je u startu kontra Zelenskog)

Sad i on zna na cemu je a ovom administracijom, zna i EU.
Uze putko pola amerike prije nego li 1/5 Ukrajine za 3 godine.
Svi su uvlakaci Trumpu i takmice se u tome.
35 puta se Zelenski zahvalio SAD-a da bi Vance na kraju rekao da je nezahvalan bilo kakav govor Zelenskog bi se sveo na kraju na jedno te isto a to je pokusaj Trumpa da otkrivi Zelenskog za sve.
geoxx

#215050 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Mogao se sukob mozda odvuci iza zatvorenih vrata. Puno manja steta. Ako sam dobro vidio, sve je krenulo kad je Vance rekao da ce se rat zavrsiti diplomatski. Stvarno ne mogu, a da ne mislim da je tu mogao klimnuti glavom i ne ulaziti u raspravu.

Sve je on u pravu, da se razumijemo. Ali nema sa ovom stokom cinjenica i pravde. Prilagodis se situaciji.
Post Reply