Ukrajina

DaysleepeR

#215001 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

Juce kad sam vidio ostao sam bez teksta, strasno mi je zao Zelenskog i sta dozivio da mu se neko onako pisa po mrtvima...
Ermin ZM

#215002 Re: Ukrajina

Post by Ermin ZM »

AliceInChains wrote: 01/03/2025 11:48 EU sa Njemcima i ovim istočnoeuropskim državicama na čelu su teški mamlazi. Misli protiv Rusa ko Hičo sa glavom kroz zid, do zadnjeg vojnika, do zadnje tuđe guzice.

Ovaj Zelenski nije ni svjestan šta radi. Iako možda nema loše namjere, vodi u k. svoju državu i svoj narod. Misli se bez Amera osloniti na Evropu? :lol:

Pogledao sam cijeli video. Trebao je zavezati na vrijeme, umjesto da uvjetuje Američkog predsjednika pred Američkom publikom :evil: hej koji klinac

Upravu je Trump, i nazalost ga je nestručni mamlaz isprovocirao da sljedeće izgovori javno: Bez Amera blef, pa se slobodni izbori na ratištu.

Jedino mi je zao sto su ti isti Ameri navukli Ukre na ovaj belaj, pa se kao sad predstavljaju kao spasitelji i posrednik.
Ova izjava je slicna ovoj:

"Put kojim vodite Bosnu i Hercegovinu je ista ona autostrada pakla i stradanja kojem su pošle Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak, jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovdje"

Autor Karadzic
zigzag

#215003 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

video wrote: 01/03/2025 12:37
Spoiler
Show
AliceInChains wrote: 01/03/2025 12:08
zigzag wrote: 01/03/2025 12:01 I to ti je četnička priča.

Nije bilo nikakvog uvjetovanja ali kad ti neko nakon tri godine borbe i trpljenja bombardovanja počne pričati kako si ti kriv i kako si nesposoban onda ćeš uzvratiti.

Jedina šteta je što nije odrađeno da ide preko prevoditelja koji bi bili kao usporivač tenzija i eventualno davali vrijeme za mudrije odgovore.

Cetnik ti je uveo izgleda gene u familiju.
Drugačije ne razumijem truhli napad moždanog sistema.

Lindsey Graham kao dokazani mrzitelj Rusa i podržavatelj Ukrajinaca Zelenskiju fino kaže da promjeni ploču ili siđe sa vlasti.

Ukrajina sto je na polju izborila, izborila je. To već slijepac vidi.

I ko misli da će Ameri bilo šta bezuvjetno Rusima pokloniti, iako se pregovaračka pozicija trenutno sa mamlazom Z u pozadini otežava, kontaš….pa bujrum fino se uzdajte u Evropske političke kalibre putem Ursule i Kaje :mrgreen:
Ovo je bas jadno pa bilo i od tebe.
Za ovo bi trebala biti zestoka banana
Mene ovo ne tangira.

Ja sam sebi uveo izraz : četnički narativ.

Svi smo gledali 2022. kod rusa taj četnički narativ jer su radili sve kao i ovi lokalni tokom devedesetih godina. Kasnije se pokazao Orban, Fico, Milanović i ko zna koliko još bezličnih tipova. Sada taj narativ gledamo kod američkog režima.

A isti narativ imaju i neki samir, selmir, elmir koji kažu da je Ukrajina nahuškana protiv Rusije....
Prevazišlo je to originale.

I ne bi trebalo biti na toj strani. Makar radi vlastitog obraza.
neon-x

#215004 Re: Ukrajina

Post by neon-x »

Zelenski nastupa sa stavom da ratuje za ostatak svijeta i da bi se bezrezervna podrska trebala podrazumijevati ali to su naravno naivna ocekivanja. On nije u poziciji da se ponasa ovako javno pred americkom javnosti jer bi mogao trajno izgubiti ikakvu podrsku. Definitivno lik zna glupavo nastupati i nije mu prvi put. Nema takta i osjecaja za komunikaciju i percepciju.

Sve sto je ovdje Rubio rekao su manje-vise fakti:

Mislim da je najveci problem sto Zelenski fundamentalno ne vjeruje Trumpu i ekipici da u dobroj namjeri zele ovo rijesiti i da ce Ukrajina biti donja ako ih bude slusao.
drndalo

#215005 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

neon-x wrote: 01/03/2025 12:58
Mislim da je najveci problem sto Zelenski fundamentalno ne vjeruje Trumpu i ekipici da u dobroj namjeri zele ovo rijesiti i da ce Ukrajina biti donja ako ih bude slusao.
Cime su ga pokusali uvjeriti u svoje dobre namjere?

Kurcem u celo? I papirom “daj nam sve na nevidjeno, uz nista od nikakvih garancija”...?

Tako se ne pregovara, nego ucjenjuje. Ako ovo nije dogovoreni igrokaz, onda ostaje da se trguje sa najboljim ponudjacem, a ne obavezno sa onim koji misli da jedini ima pravo na to.
neon-x

#215006 Re: Ukrajina

Post by neon-x »

Ugovor o mineralima je suplja i kao i sve sto radi u svrsi pokazivanja Trampove genijalnosti pred MAGA idiotima, da bi uopste imao opravdanje za nastavak slanja pomoci Ukrajini. Ukrajina ce svakako morati dati i vise od 50% da bi se izrudarilo u buducnosti bilo sta sto imaju.

Kako god Zelenski je sve sto je imao za reci i mozda i htio namjerno pred kamerama, mogao puno pametnije odraditi, smireno, uz uvlacenje u supak kao sto Macron radi, a ne svadjalacki i podjebavacki, pogotovo prema (onom debilu) JD Vance, javno ga propitivati i sramotiti. Ne moze to proci nigdje a pogotovo ne kod arogantnih Amerikanaca.
AliceInChains

#215007 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

neon-x wrote: 01/03/2025 13:20 Ugovor o mineralima je suplja i kao i sve sto radi u svrsi pokazivanja Trampove genijalnosti pred MAGA idiotima, da bi uopste imao opravdanje za nastavak slanja pomoci Ukrajini. Ukrajina ce svakako morati dati i vise od 50% da bi se izrudarilo u buducnosti bilo sta sto imaju.

Kako god Zelenski je sve sto je imao za reci i mozda i htio namjerno pred kamerama, mogao puno pametnije odraditi, smireno, uz uvlacenje u supak kao sto Macron radi, a ne svadjalacki i podjebavacki, pogotovo prema (onom debilu) JD Vance, javno ga propitivati i sramotiti. Ne moze to proci nigdje a pogotovo ne kod arogantnih Amerikanaca.
Tako je!

I koliko god nam Trump, Vance i ostali Magaši mrski bili, debili nisu. U odnosu na Evropske političare djeluju maksimalno inteligentni, jer su shvatili, šta narod od njih očekuje i želi čuti.
zigzag

#215008 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Maksimalno inteligentno, kuhati sa Kanadom , prijetiti prema Grenlandu, praviti planove za etničko čišćenje Palestine....

Ne zna se ko je inteligentniji....
JMGuti

#215009 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

neon-x wrote: 01/03/2025 12:58 Zelenski nastupa sa stavom da ratuje za ostatak svijeta i da bi se bezrezervna podrska trebala podrazumijevati ali to su naravno naivna ocekivanja. On nije u poziciji da se ponasa ovako javno pred americkom javnosti jer bi mogao trajno izgubiti ikakvu podrsku. Definitivno lik zna glupavo nastupati i nije mu prvi put. Nema takta i osjecaja za komunikaciju i percepciju.

Tako je. Trebao je spustiti glavu i potvrđivati sve laži što su rekli.
cyprus

#215010 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

Besmisleno je tražiti ikakvu inteligenciju iza ovoga što Trump i njegova administracija radi... Ovo je čisto iživljavanje, jer kontaju da im se može... A vidjet ćemo dokle će moći...

Dobro neko reče, isto negativci iz Marvelovih filmova...
Distortion

#215011 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Trump Vance i ekipa su dosli na ovaj sastanak da isprovociraju Zelenskog i jedva su cekali da se ovo desi, to im je bio cilj i uspjeli su u tome nazalost.
Vance je najveci krivac za ovo i on je taj koji je zakuhao. Zelenski je pametan lik, znao je sta ga ceka u Bijekoj kuci i pripremio se za to. Dal' je mogao smirenije neke stvari reci, vjerovatno jest ali mu srce nije dalo.
Likovi traze mir a nijednom nisu rekli od cega agresor mora da odustane. Tako se mir ne trazi. Zelenski ne moze narediti svojim vojnicima koji krvare ovo sto ovi ludjaci hoce.

Zelenaki je pokazao da je veliki lider sa velikim mudima u sred USA. Podrska iz cijele Evrope nije izostala i svi su stali na njegovu stranu.
Evropa je konacno svjesna da ne moze racunati na podrsku Amerike i da mora uraditi vise nego ikad za Ukrajinu. Sad je vrijeme ici na All IN ako USA ne zeli da salje vojnu pomoc.

Trumpu i ekipi kontrasa sa Muskom se Zelenski kao lider ne svidja, ne vole ga zbog dobrih odnosa sa Bidenom i demokratama i JD Vance je jedva cekao da potencira njegovu podrsku u kampanji.
AliceInChains

#215012 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

JMGuti wrote: 01/03/2025 13:33
neon-x wrote: 01/03/2025 12:58 Zelenski nastupa sa stavom da ratuje za ostatak svijeta i da bi se bezrezervna podrska trebala podrazumijevati ali to su naravno naivna ocekivanja. On nije u poziciji da se ponasa ovako javno pred americkom javnosti jer bi mogao trajno izgubiti ikakvu podrsku. Definitivno lik zna glupavo nastupati i nije mu prvi put. Nema takta i osjecaja za komunikaciju i percepciju.

Tako je. Trebao je spustiti glavu i potvrđivati sve laži što su rekli.
Ma ne, umjesto toga je trebao ko suvereni čovjek sa kicmom ustati i napustiti konferenciju, i verbalno uzvratiti ‘ne trebam tvoje pare, niti vojnu pomoć, gasi Starlink :mrgreen:

Joj, jesu ovdje neki naivni ko djeca.
dust71000

#215013 Re: Ukrajina

Post by dust71000 »

Joj jel' ovo Alice opet otvara oci po forumu ? 😂
Stigli sendviciiiiiiio 🤣
skrbavi-admin

#215014 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Distortion wrote: 01/03/2025 13:39 Trump Vance i ekipa su dosli na ovaj sastanak da isprovociraju Zelenskog i jedva su cekali da se ovo desi, to im je bio cilj i uspjeli su u tome nazalost.
Vance je najveci krivac za ovo i on je taj koji je zakuhao. Zelenski je pametan lik, znao je sta ga ceka u Bijekoj kuci i pripremio se za to. Dal' je mogao smirenije neke stvari reci, vjerovatno jest ali mu srce nije dalo.
Likovi traze mir a nijednom nisu rekli od cega agresor mora da odustane. Tako se mir ne trazi. Zelenski ne moze narediti svojim vojnicima koji krvare ovo sto ovi ludjaci hoce.

Zelenaki je pokazao da je veliki lider sa velikim mudima u sred USA. Podrska iz cijele Evrope nije izostala i svi su stali na njegovu stranu.
Evropa je konacno svjesna da ne moze racunati na podrsku Amerike i da mora uraditi vise nego ikad za Ukrajinu. Sad je vrijeme ici na All IN ako USA ne zeli da salje vojnu pomoc.

Trumpu i ekipi kontrasa sa Muskom se Zelenski kao lider ne svidja, ne vole ga zbog dobrih odnosa sa Bidenom i demokratama i JD Vance je jedva cekao da potencira njegovu podrsku u kampanji.

Ja smatram da Ukrajini rade isto sto i Palestincima, a to je stigmatizacija, demonizacija i satanizacija (sto direktnije pokazuje tajnu vezu krampa i kepeca) - ovako ispada debilno da Zelenski i Ukrajina hoce da ratuju a dozivjeli invaziju i nisu za mir iako imaju teskog neprijatelja koji im je oteo bitan komad zemlje i koji ih napada osvajacki iz dana u dan - sto je apsurdno i van svake logike.....

S druge strane (uzevsi u obzir realno stanje cinjenice na terenu i sve ostalo sto cini dan danom i za danom) Zelenski i ukri naucise na tezi nacin kako je to kad si okrivljen za borbu protiv agresora bez krivice, optuzen za prezivljavanje, satanizovan i demonizovan brutalno pred kamerama kao sto su palestinci i palestinski narod.... a poletili su da daju podrsku teroristickom zlostavljackom tiraninu.....
Last edited by skrbavi-admin on 01/03/2025 13:47, edited 1 time in total.
cyprus

#215015 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

"Diplomatija" koju ova dvojica šupaka njemu predlažu je "daj Rusiji pola Ukrajine, nama minerale, a zauzvrat ćeš dobit časnu pionirsku da te Putin više neće dirat" :oops:

Ja mislim da je od Zelenskog dovoljno diplomatski to što se ondje suzdržao da ne hrakne bar Džejdija...
skrbavi-admin

#215016 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

cyprus wrote: 01/03/2025 13:45 "Diplomatija" koju ova dvojica šupaka njemu predlažu je "daj Rusiji pola Ukrajine, nama minerale, a zauzvrat ćeš dobit časnu pionirsku da te Putin više neće dirat" :oops:

Ja mislim da je od Zelenskog dovoljno diplomatski to što se ondje suzdržao da ne hrakne bar Džejdija...
pa to i jest citav problem sto se to namece kao nesto sasvim normalno i treba da prihvate to kao normalno..... Gaza je zgazena kao najobicniji i najveci konclager na svijetu i misle da tako mogu sa bilo kim ko je ugazen i oslabljen u fazonu - ja mogu s tobom kao sa krpom jer si krpa i manje od krpe....

to je "novo normalno" danas....

u nekoj alternativnoj stvarnosti da srbi danas imaju JNA i svu politicku podrsku (jer su imali) mi bi sine moj gledali americke bombardere kako spustaju JDAMove i GBUove na nase polozaje jer bi cetnicki PR jak tada a neslab i danas trubio na sva zvona kako ratuje protiv islamskih terorista, islamske drzave i slicno..... iako bi se u nasim zemunicama mogla nac koja kila brlje da se ljudi zgriju i ubace neku kaloriju dok uzivaju u trajnoj dijeti,.....
Static-X

#215017 Re: Ukrajina

Post by Static-X »

Islade da je drzavni udar iz 2014 bio tragedija Ukraine. Do tada su bili pod kontrolom rusa ali koliko toliko su bili samostalni i upravljali svojom drzavom. Sad su izgubili sve. Veliki dio zemlje, minerale, hiljade ljudi i bit ce ckapi drugima naredni 50 godina.
zigzag

#215018 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Džaba se nadate. Ruski obojak će otići iz Ukrajine i ukrajinci ĉe ostati ljudi sa obrazom.

Aktivan vikend.
plavi_E

#215019 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Tragedija Ukrajine je pocela kad su pristali da ne budu treca atomska sila svijeta. Tad su dobili neke sigurnosne garancije. Sudbina Ukrajine podsjeca pomalo na sudbinu BiH iz devedesetih.
JMGuti

#215020 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

AliceInChains wrote: 01/03/2025 13:41
Ma ne, umjesto toga je trebao ko suvereni čovjek sa kicmom ustati i napustiti konferenciju, i verbalno uzvratiti ‘ne trebam tvoje pare, niti vojnu pomoć, gasi Starlink :mrgreen:

Joj, jesu ovdje neki naivni ko djeca.
Naravno da mu treba starlink i vojna pomoć. Ali ne pod cijenu da pogneš glavu pred milijardama ljudi i tako potvrđuješ tvrdnje da si ti kriv za rat, da bi za 2 sedmice bez američke pomoći bio ruska prćija i da Rusija nije agresor, da si ti diktator a Putin oličenje demokratije.

Reakcija Zelenskog je dovela do toga da ga je jučer i danas javno podržao cijeli zapadni svijet. Dakle civilizacija.
amidzazeher

#215021 Re: Ukrajina

Post by amidzazeher »

zilog wrote: 01/03/2025 03:38
amidzazeher wrote: 01/03/2025 02:35 A otkud sada da je trump poslao Javeline u Ukrajinu? Jesam li nesto fulio ili je to bilo u prvom mandatu?
Trump kaze istinu, samo kad zaboravi da slaze, tako da ga ne treba ni slusati sta prica, a i kada slusas, cujes samo ja, ja, ja...
Nece ga Zelenski jos i to ispravljati, ionako je kenijada pukao, samo sto nije poceo sa "they eating the dogs..."
Ma meni ovaj orangutan i ova prica razvlaci pamet. Kao da je neka CIA metoda mucenja! Jedno je kad laze pa ga mozes argumentom razbiti, ali kad je kontradiktoran u jednoj recenici onda se bas zapitas ko je lud!?
Kaze Obama ti je poslao ”sheets” a ja Javeline pa onda spominje ”glupog” Bidena koji je poslao 350 milijardi i kao treba da si mi zahvalan!! Pa kome da je zahvalan sada? Trampu na Javelinima ili Bidenu?
Vidjelo se na Zelenskom da su ga ovi neandertalci jebavali na sastanku i onda spremili zamku za preskonferenciju.
Isto kao u onom vicu ”a imas li kapu” kad zeko i medvjed vuka tuku.
A neko rece da je mozda imao prevodioca pa da stigne razmisliti, onda bi ga ”novinar” pitao kao i za odijelo, sto ne zna engleski.
skrbavi-admin

#215022 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

amidzazeher wrote: 01/03/2025 14:22
zilog wrote: 01/03/2025 03:38
amidzazeher wrote: 01/03/2025 02:35 A otkud sada da je trump poslao Javeline u Ukrajinu? Jesam li nesto fulio ili je to bilo u prvom mandatu?
Trump kaze istinu, samo kad zaboravi da slaze, tako da ga ne treba ni slusati sta prica, a i kada slusas, cujes samo ja, ja, ja...
Nece ga Zelenski jos i to ispravljati, ionako je kenijada pukao, samo sto nije poceo sa "they eating the dogs..."
Ma meni ovaj orangutan i ova prica razvlaci pamet. Kao da je neka CIA metoda mucenja! Jedno je kad laze pa ga mozes argumentom razbiti, ali kad je kontradiktoran u jednoj recenici onda se bas zapitas ko je lud!?
Kaze Obama ti je poslao ”sheets” a ja Javeline pa onda spominje ”glupog” Bidena koji je poslao 350 milijardi i kao treba da si mi zahvalan!! Pa kome da je zahvalan sada? Trampu na Javelinima ili Bidenu?
Vidjelo se na Zelenskom da su ga ovi neandertalci jebavali na sastanku i onda spremili zamku za preskonferenciju.
Isto kao u onom vicu ”a imas li kapu” kad zeko i medvjed vuka tuku.
A neko rece da je mozda imao prevodioca pa da stigne razmisliti, onda bi ga ”novinar” pitao kao i za odijelo, sto ne zna engleski.

hahahahah jebi se moro sam guglat vic :lol:
drug_profi

#215023 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dakle da rezimiramo.
- Boris Johnson kriv za rat.
- Ukrajini je najbolje kad su pod ruskom čizmom i kad imaju ruskog predsjednika.
- Pošto strašno vole da ratuju treba ih razoružati i dodijeliti im staratelja.
- A koji ce im qurac minerali?
- zaslužili su da budu naguženi jer su 7. oktobra izrazili sućut i podršku izraelskom narodu radi užasnog terorističkog čina Hamasa.
- Zelenski je diktator.
- itd.
Ironmen

#215024 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 01/03/2025 14:28 Dakle da rezimiramo.
- Boris Johnson kriv za rat.
- Ukrajini je najbolje kad su pod ruskom čizmom i kad imaju ruskog predsjednika.
- Pošto strašno vole da ratuju treba ih razoružati i dodijeliti im staratelja.
- A koji ce im qurac minerali?
- zaslužili su da budu naguženi jer su 7. oktobra izrazili sućut i podršku izraelskom narodu radi užasnog terorističkog čina Hamasa.
- Zelenski je diktator.
- itd.
-Boris Jonson je licno u rovu u Prokorovsku ?
-SAD izigrale Ukrajinu i sutnule
-Rusija nije prijetnja SAD-a
-Kina izrasta u lidera broj 1
-Evropa ne moze rijesiti Orbana
-Evropa nema kapaciteta za proizvodnju naoruzanja jer zivi kao bubreg u loju
-Rat se vodi na tlu Ukrajine
-Ti si tastatura ratnik
-Britanci i Francuzi su poslali svoje najnovije avione u Ukrajinu ?

Imas dva upitnika odgovori a ostalo su cinjenice.
drug_profi

#215025 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ja sam ratnik.
To je fakt, pussy.

Ostalo nisi dostojan mog vremena.
Post Reply