Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post Reply
avetinja

#26 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by avetinja »

Zato što se ideja Velike Srbije već dvjesto godina aktivno zastupa u političkim krugovima, a koju je gotovo u potpunosti prihvatio srpski narod u matici i zemljama koje su interesna zona. Srpska vizija boljeg života, snage i moći poistovjećena je sa idejom Velike Srbije, što su glavni razlozi zbog kojih Srbi u Bosni i Hercegovini ne vole državu u kojoj žive. Uz to mitovi o Turcima i nebeskom/prvom narodu uz podršku vjerskih lidera čine podlogu za održavanje takvih težnji.
Novak20

#27 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Novak20 »

DebelinJoe wrote: 01/03/2025 11:57
Novak20 wrote: 01/03/2025 11:30 Ima li barem jedan (bosanski) Srbin na Klix forumu da proba odgovoriti na ovo pitanje ?
Je li Peđa Kojović i dalje na forumu?
Mislim da je i on odustao.
Romanija

#28 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Romanija »

Novak20 wrote: 01/03/2025 11:30 Ima li barem jedan (bosanski) Srbin na Klix forumu da proba odgovoriti na ovo pitanje ?
Neko ko je pola/pola ti moze savjetovati da odgovoris sebi sto ti je sve hrvatsko draze od bosansko-hercegovackog i odgovorio si i na ovo pitanje.
SaraFina

#29 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by SaraFina »

drmadzija wrote: 01/03/2025 04:26
SaraFina wrote: 01/03/2025 00:18 Domovino, sretan ti dan nezavisnosti! Zivo me boli briga ko ne voli BiH. A ti si mogao i neku ljepsu temu otvoriti povodom praznika.

Uglavnom voljeli je ili ne, ovi iz manjeg BH entiteta, tj, vecini Vrs-ovaca valja ostaviti kosti u mrskoj BiH. Da su pola truda u neku normalu ulozili, a ne u mrznju bio bi im kvalitetniji zivot zadnjih 30 godina. Za 50%. Ovako, ne mogu je mrziti koliko je mi volimo!
Lijepo je voljeti, ali ne živi se samo od ljubavi. Da smo pola truda u neku normalu uložili, imali bi kvalitetniji život u zadnjih 30 godina. Može se o svakom ponešto kazati, ali ko će te tu saslušati, a kamo li prihvatiti? Nemamo kulture jedinstva, jer smo slabo obrazovani. Nemamo lidera jer nemamo sloge. Kako će naš čovjek prihvatiti da ima neko pametniji od njega? Znaš li ti koja je to sramota? Bolje se krkanski zainatiti pa sjebat koncept i sebi i tome što misli da je pametan. Ali ovo važi samo između nas, ne i kad smo sa strancima, jer onda je lakše progutati ponos jer nismo isti. Vječito idemo ispočetka i zakočeni smo u survival mode-u. Uvijek nam može biti gore nego što nam je danas pa zato i nemamo granice da kažemo e sad je dosta…

Zašto (bosanski) srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu, tema ove emisije. Ovo je prljavo srocen naslov. Zamisli da si Srbin koji voli Bosnu i Hercegovinu i onda otvoriš Klix forum. Užas. Ja bih rekao da mnogo Srba voli Bosnu. Mnogo Srba je branilo Bosnu i isto tako mnogo je Srba položilo svoj život za ovu Bosnu. Mnogi se bore za nju i dan danas. Ako smo ikakvi ljudi treba reći hvala vam braćo Srbi što smo zajedno odbranili ovu zemlju. Nije perfektna, daleko od toga, ali kakva god da je naša je i ako budemo imali imalo pameti napraviti ćemo je boljom zajedno. :bih:
Prosjecni Bosanac/Bosnjak je i ulozio sve sto je imao u BiH. Jer nikada nismo ni imali alternativu u Srbiji i Hrvatskoj, kao sto su imale komsije i susjedi.
Sto se tice „vodja“, nazalost su one od Dejtona pa na ovamo gledale iskljucivo svoje privatne interese. Zato se s te strane nije uspjelo puno uraditi. No to ne mozes spocitavati prosjecnom Bosancu, koji zivi, radi, skoluje djecu i placa kredit.
Mene tjesi a i ponosna sam na nas, da ipak i pored svih propusta mi u BiH kao narod znamo „kazniti“ koliko toliko te „vodje“. I promijesamo zabokrecinu. Pa ispliva i ponesto dobro.
probook

#30 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by probook »

Mozda zato sto prosjecan Bosnjak bi da kreira Hrvate i Srbe prema svom pogledu i da budu bosanski Hrvati i Srbi 😁 Pustite svako da radi po svom, drzava tri naroda sklepana na brzinu koju pod sapom drze stranci - nema se tu sta mnogo ocekivati.
SaraFina

#31 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by SaraFina »

probook wrote: 01/03/2025 13:11 Mozda zato sto prosjecan Bosnjak bi da kreira Hrvate i Srbe prema svom pogledu i da budu bosanski Hrvati i Srbi 😁 Pustite svako da radi po svom, drzava tri naroda sklepana na brzinu koju pod sapom drze stranci - nema se tu sta mnogo ocekivati.
Ako prosjecni Bosnjo nije bio susretljiv, nenametljiv, podvodljiv i blagonaklono raspolozen prvo u EX YU pa i sada u BiH ja ne znam ko jeste.

Devedesetih sve te nase osobine nagradjene su etnickim ciscenjima, masovnim grobnicama. silovanjima i genocidom.

I opet se mi nismo i nakon svega nesto radikalizirali. Nego ponovo sve po starom i daj da se situacija i losi odnosi „saniraju“.
Vjecita_zavrzlama

#32 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Vjecita_zavrzlama »

SaraFina wrote: 01/03/2025 13:17
probook wrote: 01/03/2025 13:11 Mozda zato sto prosjecan Bosnjak bi da kreira Hrvate i Srbe prema svom pogledu i da budu bosanski Hrvati i Srbi 😁 Pustite svako da radi po svom, drzava tri naroda sklepana na brzinu koju pod sapom drze stranci - nema se tu sta mnogo ocekivati.
Ako prosjecni Bosnjo nije bio susretljiv, nenametljiv, podvodljiv i blagonaklono raspolozen prvo u EX YU pa i sada u BiH ja ne znam ko jeste.

Devedesetih sve te nase osobine nagradjene su etnickim ciscenjima, silovanjima i genocidom.

I opet se mi nismo i nakon svega nesto radikalizirali. Nego ponovo sve po starom i daj da se situacija i losi odnosi „saniraju“.
Bogami radikalizma ima itekako i kod nas
Karikaturist

#33 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Karikaturist »

Ne moraju biti nista ali neka ne mrze nikoga.
Znaci voli svoje selo u Tomislavgradu ili Posusju ili Han pijesku i umro bi za njega ali mrzi drzavu u kojoj se nalazi.
Pa ko je tu lud onda..
SaraFina

#34 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by SaraFina »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2025 13:18

Devedesetih sve te nase osobine nagradjene su etnickim ciscenjima, silovanjima i genocidom.

Bogami ja ne procitaj da je neki Bosnjo uletio u skolu u BL i pobio 10 djece i dva prpfesora. Niti da je po Rondou u Mostaru nasumice ubadao nozem prolaznike. Jesi ti procitao? I daj link.
NediM17

#35 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by NediM17 »

Ima kod vas u sveCkoj, slazem se.
Rejhana

#36 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Rejhana »

Pa komunisti su je jedva sklepali, bilo je i 1943.-e pitanje ili-ili da nije bili Avde Hume i Rodoljuba Čolakovića, i Titovog odobrenja.

Zanimljivo je da ono oko čega se slažu Bošnjaci, Srbi i Hrvati u Hercegovini, jeste da će svi s ponosom reći i istaći da su Hercegovci. U Hercegovini je primjetna ta doza lokal patriotizma kod sva tri naroda. Već u Bosni je gore druga priča.
Capajebo

#37 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Capajebo »

Zato sto ne nosi državnost sa sobom, nego samo geografsku pripadnost.
seksi_ideje

#38 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by seksi_ideje »

Eh, ne znam sto cu od sekiracije da li je vole ili ne. Sva mi kosa opala zbog toga.
JovicSA

#39 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by JovicSA »

Maniju mržnje BiH započeo je Dodik, ne želim reći da je prije bilo simpatije od strane Srba iz RS-a prema BIH ali je taj narativ mržnje započeo Dodik. Istorijski znamo da je u praskozorje rasplamsavanja rata srpska skupština donijela odluku o ništavnosti odluka ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a jer samo na taj način su mogli opravdati i započeti plan razdvajanja naroda u BiH, kako su i sami rekli. Ako pogledamo IIWW znamo da su Srbi sa ostalim narodima ginuli za BiH u sadašnjim granicma ali oni smatraju da su to uzaludne žrtve jer eto BiH njima nije ništa dobro donijela, što je naravno glupost i nonsens koji velikosrpska politika eksplatiše. Eto to bi bilo ukratko...da Bošnjaci ne vole BiH velikosrpska politika bi je volila. Simple as that!
Last edited by JovicSA on 01/03/2025 15:12, edited 1 time in total.
zigson

#40 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by zigson »

JovicSA wrote: 01/03/2025 15:08 Maniju mržnje BiH započeo je Dodik, ne želim reći da je prije bilo simpatije od strane Srba iz RS-a prema BIH ali je taj narativ mržnje započeo Dodik. Istorijski znamo da je u praskozorje rasplamsavanja srpska skupština donijela odluku o ništavnosti odluka ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a jer samo na taj način su mogli opravdati i započeti plan razdvajanja naroda u BiH, kako su i sami rekli. Ako pogledamo IIWW znamo da su Srbi ginuli za BiH ali oni smatraju da su to uzaludne žrtve jer eto BiH njima nije ništa dobro donijela, što je naravno glupost i nonsens koji velikosrpska politika eksplatiše. Eto to bi bilo ukratko...da Bošnjaci ne vole BiH velikosrpska politika bi je volila. Simple as that!
Manija mrznje je krenula davno prije dodika, kada je on bio nepoznanica i sitni svercer, smirila par godina nakon kraja rata, onda opet uzela maha i imamo opet vrhunac danas.
Vjecita_zavrzlama

#41 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Vjecita_zavrzlama »

SaraFina wrote: 01/03/2025 13:22

Bogami ja ne procitaj da je neki Bosnjo uletio u skolu u BL i pobio 10 djece i dva prpfesora. Niti da je po Rondou u Mostaru nasumice ubadao nozem prolaznike. Jesi ti procitao? I daj link.
Sta za onu budalu sto je ubio policajca iz vjerskih razloga ? Zataskalo se, ali pamti se

I zlobne duse bi mogle iskoristit to sto su u zadnje 2 godine od svih groznih ubistava nad zenama pocinjenim , sve i jedan slucaj medju bosnjacima
Vic Rattlehead

#42 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Vic Rattlehead »

glupa tema.
Drugclanbiblioteke

#43 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Drugclanbiblioteke »

SaraFina wrote: 01/03/2025 13:06
SaraFina wrote: 01/03/2025 00:18 Domovino, sretan ti dan nezavisnosti! Zivo me boli briga ko ne voli BiH. A ti si mogao i neku ljepsu temu otvoriti povodom praznika.

Uglavnom voljeli je ili ne, ovi iz manjeg BH entiteta, tj, vecini Vrs-ovaca valja ostaviti kosti u mrskoj BiH. Da su pola truda u neku normalu ulozili, a ne u mrznju bio bi im kvalitetniji zivot zadnjih 30 godina. Za 50%. Ovako, ne mogu je mrziti koliko je mi volimo!
Lijepo je voljeti, ali ne živi se samo od ljubavi. Da smo pola truda u neku normalu uložili, imali bi kvalitetniji život u zadnjih 30 godina. Može se o svakom ponešto kazati, ali ko će te tu saslušati, a kamo li prihvatiti? Nemamo kulture jedinstva, jer smo slabo obrazovani. Nemamo lidera jer nemamo sloge. Kako će naš čovjek prihvatiti da ima neko pametniji od njega? Znaš li ti koja je to sramota? Bolje se krkanski zainatiti pa sjebat koncept i sebi i tome što misli da je pametan. Ali ovo važi samo između nas, ne i kad smo sa strancima, jer onda je lakše progutati ponos jer nismo isti. Vječito idemo ispočetka i zakočeni smo u survival mode-u. Uvijek nam može biti gore nego što nam je danas pa zato i nemamo granice da kažemo e sad je dosta…

Zašto (bosanski) srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu, tema ove emisije. Ovo je prljavo srocen naslov. Zamisli da si Srbin koji voli Bosnu i Hercegovinu i onda otvoriš Klix forum. Užas. Ja bih rekao da mnogo Srba voli Bosnu. Mnogo Srba je branilo Bosnu i isto tako mnogo je Srba položilo svoj život za ovu Bosnu. Mnogi se bore za nju i dan danas. Ako smo ikakvi ljudi treba reći hvala vam braćo Srbi što smo zajedno odbranili ovu zemlju. Nije perfektna, daleko od toga, ali kakva god da je naša je i ako budemo imali imalo pameti napraviti ćemo je boljom zajedno. :bih:
Prosjecni Bosanac/Bosnjak je i ulozio sve sto je imao u BiH. Jer nikada nismo ni imali alternativu u Srbiji i Hrvatskoj, kao sto su imale komsije i susjedi.
Sto se tice „vodja“, nazalost su one od Dejtona pa na ovamo gledale iskljucivo svoje privatne interese. Zato se s te strane nije uspjelo puno uraditi. No to ne mozes spocitavati prosjecnom Bosancu, koji zivi, radi, skoluje djecu i placa kredit.
Mene tjesi a i ponosna sam na nas, da ipak i pored svih propusta mi u BiH kao narod znamo „kazniti“ koliko toliko te „vodje“. I promijesamo zabokrecinu. Pa ispliva i ponesto dobro.
Eno Kirba dopunjava kucni bazen suzama.
Bosnjaci na forumu sve stupovi morala al kad treba doktoru koverta sa 200km, kad treba dijete u skolu, zovi onog zovi ovog, prekucali korupciju :bih:
Od govana se pita ne moze napraviti. Normalna drzava sa ovakvim Bosnjacima, Srbima i Hrvatima takodje.
DebelinJoe

#44 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by DebelinJoe »

Vic Rattlehead wrote: 01/03/2025 16:29 glupa tema.
Hajd obrazloži, pliz...
zippoo87

#45 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by zippoo87 »

Neobrazovanost,prevelik uticaj vjerskih vodja ,svestenih lica,koji bez problema "operu" najvece ratne zlocince i jos ih osvestaju. Urodjena mitomanija i uticaj roditelja,koji djecu od malena uce lazima,izmisljotinama,mitovima i fakticki im udaraju temelj nacionalizma i zatucanosti.

Ovo sve je formula i za druge narode na Balkanu i onda vecinski imamo mutavo neobrazovano,vjerski zadojeno stanovnistvo,kojim je najlakse upravljati i gurati nacionalisticki narativ.
canvra888

#46 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by canvra888 »

NediM17 wrote: 01/03/2025 13:24

Ima kod vas u sveCkoj, slazem se.
:lol: :lol:
sukis

#47 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by sukis »

DebelinJoe wrote: 01/03/2025 00:02 Ima negdje zabilježen podatak da nikada niti jedan politički pokret Srba u Bosni i Hercegovini nije pro - bosanski orijentiran. Jedini izuzetak bilo je i ostalo Srpsko građansko vijeće. Sve ostale srpske politike u Bosni bile su antibosanske.

Volio bih da me neko demantira. Dakle, Srbi, oni koji žive u Bosni ne vole Bosnu. Ima pojedinaca u srpskom narodu koji nisu dio tog mainstreama tipa Miro Lazović, ali oni su rijetki. Kada su Karadžić i ekipa pokrenuli pobunu protiv legalnih organa RBiH, svoju paradržavu nazvali su "Srpska Republika Bosna i Hercegovina," a onda vrlo brzo je ovo "Bosna i Hercegovina" izbačeno i ostalo je "Srpska Republika". I ostalo do danas. Niko u tadašnjoj srpskoj javnosti nije se ni počešao jer je pojam Bosna i Hercegovina preko noći nestao iz njihovih života. Ime "Bosna i Hercegovina# stajalo je svim njihovim dokumentima, u na rodnim listovima, na đačkim knjižicama, vjenčanim listovima, vozačkim dozvolama...Bosne i Hercegovine odrekli su se u tren oka i nisu se nešto žalili. Imali su svoju "Republiku Srpsku". Nije to šala. Hej Republika i to Srpska.

Tokom cijelog rata i dugo poslije njega televizija sa Pala govorila je "bivša Bosna i Hercegovina." Negdje pred rata na toj televiziji Karadžić je gostujući rekao da često u narodu čuje izraz "I mirna Bosna," pa mu to smeta, pa narodu govori da tako ne pričaju. Jer eto nikakve Bosne više nema.

Narod koji živi u onome što se danas entitet Republika Srpska ovu državu sklepanu u Daytonu smatraju dobrom zayebancijom i to privremenom, koja će trajati dok stranci budu ovdje i dok stranci ne dignu ruke od nje. Njih Bosna i Hercegovina ne zanima, ner zanima ih nogometna reprezentacija BiH, niti ko u njoj igra niti hoće li se ona kvalifikovati na neko prvenstvo...Kao što ih nije briga jer košarkaška repka BiH kvalifikovala za Euro basket. Da sada prošetate RS - om, susretnete neke mladiće i pitate ih da li znaju bilo kojeg selektora ili igrača bilo koje reprezentacije BiH, ne bi znali. Kao što bi znali nabrojati sve selektore i igrače svih važnijih selekcija Srbije. Kao što ne bi znali nabrojati bar pola ekipa iz Premijer lige, ali bi znali do u detalja nabrojati igrače Zvezde i Partizana i do detalja ispričati šta se to dešavalo na posljednjem beogradskom derbiju.

Da Tanović dobije još dva Oscara, to u RS - u nikoga ne bi nešto počešalo. Nije to njihovo i ne tiče ih se. Kao što Enis Bešlagić nije njihov glumac, Faruk Šehić nije njihov pisac, Al Dino nije njihov pjevač itd. Ali produkti popularne kulture koji dolaze iz Srbije za njih su "naši."

Nekad prošle godine vozim se autoputem i slušam Radio Republike Srpske. Ide emisija o kvalitetu taxi usluga. Gost je neki ekspert koji objašnjava kvalitet i cijene taxi u usluga u gradovima "Srpske", u BL, Prijedoru, Doboju, Trebinju, Bijeljini itd...I onda uspoređuje taxi uslugu u Nišu, BG -u, Novom Sadu, Kragujevcu...Kakvi to taxiji voze u Zenici, Mostaru, Tuzli i federalnom Sarajevu, u emisiji nije spomenuto. Vajda su za autora emisije Niš i Doboj u istoj državi.

Da sutra grad Istočno Sarajevo kao osvane grad republici Srbiji, to njegove stanovnike ne bi mnogo iznenadilo. Izgledalo bi im kao prirodan slijed stvari. Mi smo Srbi, ovo je Republika Srpska, a zašto ne bi ovo bila Srbija. Prosto kao pasulj, zar ne? Možda bi se neki čudili par dana malo, a onda bi Bosnu i Hercegovinu brzo zaboravili. Jednostavno im ona ne znači ništa. Ne vole je.

Zašto bosanski Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

https://crna-hronika.info/uzasne-izjave ... dze/699445
Tema nije glupa i jeste za staviti prst na celo al isto tako je tema u kojoj tesko mozes dobiti tacan odgovor, evo ja cu pokusati dati neki odgovor koji vjerovatno nije ni blizu tacnog odgovora ali to je neko moje misljenje i razmisljanje. Najveci problem je taj nacionalni dio i svaki obican covjek posten radnik srbin koji zivi u BiH u nekom trenutku ce gledati u BiH kao svoju drzavu, medjutim cim se potegne nacionalno pitanje okrenuce se prema Srbiji, to politicari vrlo dobro znaju i na taj nacin postoji hajp kroz medije vec godinama i tu postoji vakum u glavi svakog covjeka gdje ce se uvijek okrenuti ka Srbiji. Dodatni problem je sto je Srbija tu, susjedna drzava, da je recimo Srbija gdje je Island a Island na mjestu Srbije onda bi situacija bila nesto laksa, jednostavnija.

Druga bitna stvar je rat 90-ih, desilo se mnogo zle krvi, pale su velike zrtve, ne postoji opcija ni u kom obliku da se te stvari mogu potisnuti, srbi su i danas misljenja da su branili Jugoslaviju, bosnjaci opet drze drugu stranu da je to bilo pravljenje velike Srbije a da su oni branili BiH, te dvije stvari su nespojive. Nazalost, desio se krvavi rat, bile su velike zrtve i to se vise ne moze vratiti, ja cesto razmisljam da sada vratimo to vrijeme i da se svi zajedno teleportiramo u 1992 godinu i da nas sve vode isti politicari koji su bili tada da bi se mnoge stvari drugacije odigrale i da bi ljudima u 2025 dosta lakse bilo da zive zajedno, medjutim to je sta bi bilo kada bi bilo i nije ozbiljna teza za razmisljanje.

Ono sto znam, da dosta srba razmislja slicno, da se desi neka mirna disolucija i da se pripoje Srbiji da bi dosta teze dolazili do izrazaja i da bi se tek tada manje sredine nasle u teskoj situaciji suocene sa masovnim odlazkom stanovnistva, veci centri poput Banja Luke i Bijeljine bi se nekako odrzali sve ostalo bi bilo u velikom problemu, medjutim opet ce prije ici na stranu prema Srbiji vec ostati u BiH, nazalost to je tako i te stvari tesko da se mogu promijeniti.

Narod radi, saradjuje, sjedi zajedno, druzi se, ali proslost ga razdvaja i to se nece promijeniti, ne postoji opcija da se to promijeni, cak mislim da sto vrijeme vise prolazi da je razdvajanje sve vece i vece. Da nam svima sada neko da plate po 5000 opet bi se iste stvari desavale, cak bi mozda jos gore bilo.

Da dodam jos, siguran sam da ni samom Dodiku ne odgovara neko pripajanje Srbiji, on bi u tamosnjoj vladi u najboljoj opciji po njega mogao biti neki ministar i to je pitanje, jer ne bi imao glasacko tijelo za nesto vise, mnogo vece politicke azdaje su tamo gdje bi njegovo politicko djelovanje bilo ured pa beznacajno.
SaraFina

#48 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by SaraFina »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2025 16:13
SaraFina wrote: 01/03/2025 13:22

Sta za onu budalu sto je ubio policajca iz vjerskih razloga ? Zataskalo se, ali pamti se

I zlobne duse bi mogle iskoristit to sto su u zadnje 2 godine od svih groznih ubistava nad zenama pocinjenim , sve i jedan slucaj medju bosnjacima
Apsolutno sam protiv bilo kakvog zataskavanja. No Realnost je da se kod tebe u Svedskoj desava vise teroristickih napada nego u jednoj BiH. A Sve je uredjena drzava sa fino socijalom i drzavnim stanovima. Toliko o tome koliko su Bosnje islamski fanatici.
Plus u susjedatvu ti onaj norvezanin u teroristickom napadu pobi koliko one djece? A da tebi je terorizam vezan samo za islam. Zar ne?
SaraFina

#49 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by SaraFina »

Drugclanbiblioteke wrote: 01/03/2025 16:44
SaraFina wrote: 01/03/2025 13:06

Eno Kirba dopunjava kucni bazen suzama.
Bosnjaci na forumu sve stupovi morala al kad treba doktoru koverta sa 200km, kad treba dijete u skolu, zovi onog zovi ovog, prekucali korupciju :bih:
Od govana se pita ne moze napraviti. Normalna drzava sa ovakvim Bosnjacima, Srbima i Hrvatima takodje.
A sta ti mislis da je to samo u BiH tako? :lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#50 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by laserShow »

Iz istog razloga iz kojeg vecina Srpskih Bosnjaka iz Sandzaka ne voli Srbiju.
Post Reply