Aaeee
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
- donnie_darko
#4702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako je informacija tacna onda je to direktan napad na ustavnopravni poredak i ako mup rs-a izadje iz tih okvira djelovanja to je de facto separatizam i vrijeme za eufor da djeluje.
Ako eufor ne djeluje i svi se budu pravili da je to "normalno" onda houston-we have a problem.
Ako eufor ne djeluje i svi se budu pravili da je to "normalno" onda houston-we have a problem.
-
PM72
#4703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sinoć prođoh iz Goražda kroz Pale do Sarajeva...iza 23 h.Nigdje nikog do ispod Lapišnice gdje me zaustavila patrola PU Stari grad...da provjere jesam li p'jan
...nekako se razočaraše mojim imenom i pustiše me bez pretresa.
-
made_in_sarajevo
#4704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E cuj mup rs odbio nalog tuzilastva. Mislim kako ono odbio, odakle im pravo i kao da se nije jednom desilo da neki sef odbije tuzilastvo i popisa se na njihove zahtjeve. Naprimjer sad sto kmecite redovno se desava i u sipa i u granicnoj npr. Neki sef ostri kurac na nekome i tako ga jebe sto mu nista ns pusta, cak ni kad tuzilastvo napise da taj neko radi. Da je mup rs odbio mislim da je laz posto sipa ima sve svoje. Npr kad udjes u sipa ciko te istrese preko iddea, prisluskivanje agencija ide preko njih pa npr mislim da je bas laz da nisu od mupa mogli dobiti papir. Nisu sudska ili zatvorska policija pa da nemaju uslova za to.
Pitanje za ovog sto kuka da nema bosnjaka. Kakva je situacija bila sa sda na celu, kako je ono raspodjela isla jos davno davno prije trojke. Jel ono ovako:
Sipa - srbin
Granicna - hrvati
Osa - bosnjaci
Direkcija - bosnjaci
Osbih - mislim bosnjaci/hrvati
Fup - hrvat direktor ministar bosnjak
Sve finansije ministarstv hrvati od prvog dana
Ostala ministarstva su godinama ista
Jedino gdje se znaju rotirati je sigurnost pa je bio fahro, bio onaj veliki patriota po sda, osudjeni cikotic
Evo na wikipedia ministar sigurnosti 5x jd bio bosnjak, jednom hdz, jednom mektic i jednom nesic. Od 5x sda jd 3x bila i 2x fahro. Hoces da ti kazem.jednu tajnu, policajci na drzavnom niovu vise fahru vole nego sve iz sda zajedno, a ti probaj skontati sto
Pitanje za ovog sto kuka da nema bosnjaka. Kakva je situacija bila sa sda na celu, kako je ono raspodjela isla jos davno davno prije trojke. Jel ono ovako:
Sipa - srbin
Granicna - hrvati
Osa - bosnjaci
Direkcija - bosnjaci
Osbih - mislim bosnjaci/hrvati
Fup - hrvat direktor ministar bosnjak
Sve finansije ministarstv hrvati od prvog dana
Ostala ministarstva su godinama ista
Jedino gdje se znaju rotirati je sigurnost pa je bio fahro, bio onaj veliki patriota po sda, osudjeni cikotic
Evo na wikipedia ministar sigurnosti 5x jd bio bosnjak, jednom hdz, jednom mektic i jednom nesic. Od 5x sda jd 3x bila i 2x fahro. Hoces da ti kazem.jednu tajnu, policajci na drzavnom niovu vise fahru vole nego sve iz sda zajedno, a ti probaj skontati sto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Vjecita_zavrzlama
#4706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako suditi po komentsrima na fb, jedva cekaju rat da se obracunaju s izdajnicima.pa sad tumacidječak sa šibicama wrote: ↑01/03/2025 00:25 Interesantan sam znati, planiraju li SDFa jurisnici rat protiv trojke ili Dodika
-
DonieBrasco
#4707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sa Dodikom i Covicem protiv Trojke.dječak sa šibicama wrote: ↑01/03/2025 00:25 Interesantan sam znati, planiraju li SDFa jurisnici rat protiv trojke ili Dodika
- Haris.ba
-
DonieBrasco
#4709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://n1info.ba/vijesti/hns-pozvan-da ... -scenario/
Da vidimo kako ce ovo proci hoce li izabrati drzavu na putu EU ili Dodika.
Da vidimo kako ce ovo proci hoce li izabrati drzavu na putu EU ili Dodika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovakvog bunta nije bilo ni za vrijeme najvecih korupcijsko politickih afera DFSDA
https://www.klix.ba/vijesti/bih/delegac ... /250301028
Parlamentarnih saslusanja ministara nikad nije bilo, pravosudje nikad nije ovoliko gonilo politicke aktere. Primjera je bas dosta.
Zato nesto kontam kad i ako se sutra DFSDA vrate na vlast, nece vise nikad moci kao prije. To je zavrseno. Alea iacta est.
Nekad su Zoljeve postavljali za premijere KS, poslije prve vlade Trojke odjednom je to morao biti privrednik i nebošnjak, da je cak i mrtvi Komsic kod Senada pitao "a sto to ne bi Hrvat mogo bit premijer"...
To je meni najljepsa vijest za Prvi mart.
Parlamentarnih saslusanja ministara nikad nije bilo, pravosudje nikad nije ovoliko gonilo politicke aktere. Primjera je bas dosta.
Zato nesto kontam kad i ako se sutra DFSDA vrate na vlast, nece vise nikad moci kao prije. To je zavrseno. Alea iacta est.
Nekad su Zoljeve postavljali za premijere KS, poslije prve vlade Trojke odjednom je to morao biti privrednik i nebošnjak, da je cak i mrtvi Komsic kod Senada pitao "a sto to ne bi Hrvat mogo bit premijer"...
To je meni najljepsa vijest za Prvi mart.
- tramvajtrojka
#4711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka ljudi protestvuju ovo je znak da ovdje ima demokratije i drugačijeg mišljenja i na najveci drzavni praznik al neko treba reci ovoj djecurliji hocete da kopirate kolege iz srbije da i vi budete in, budite in pravac Mostar k institucijama koje su bitne za vas upit i onda ce vas svi podržati ovako se samo blamiraju_BataZiv_0809 wrote: ↑01/03/2025 10:35 Ovakvog bunta nije bilo ni za vrijeme najvecih korupcijsko politickih afera DFSDA
To je meni najljepsa vijest za Prvi mart.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je. Neka protestvuju i svaka im cast na tome.tramvajtrojka wrote: ↑01/03/2025 10:40Neka ljudi protestvuju ovo je znak da ovdje ima demokratije i drugačijeg mišljenja i na najveci drzavni praznik al neko treba reci ovoj djecurliji hocete da kopirate kolege iz srbije da i vi budete in, budite in pravac Mostar k institucijama koje su bitne za vas upit i onda ce vas svi podržati ovako se samo blamiraju_BataZiv_0809 wrote: ↑01/03/2025 10:35 Ovakvog bunta nije bilo ni za vrijeme najvecih korupcijsko politickih afera DFSDA
To je meni najljepsa vijest za Prvi mart.![]()
Takodjer trebalo bi sto kazes i pred Vladom HNK iskazati bunt.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mora baš biti toliko ofirno da ste stranački botovi.
- tramvajtrojka
- Ozimician
#4715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E kad smo kod toga, nesto se sjetih da mi se svojevremeno odbijalo od plate neki dio za elementarne nepogode, tako nesto.
Sad me zanima da li to ide u federalni ili kantonalni budzet ili oboje, ko hajruje od toga?
Sad me zanima da li to ide u federalni ili kantonalni budzet ili oboje, ko hajruje od toga?
-
gozila555
#4716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
eno covic cestita dan nezavisnosti ,i opet komentarima ni to ne valja,pa sta vam vise valja
ne kontam bosnjake
stvarno se nekad zapitam pa jel dodik u pravu
jel vam samo od nebosnjaka valja sejdo komsic 
-
DonieBrasco
#4717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema ovdje pomoci.Dodiku smeta Dan nezavisnosti: "Kako vas nije sramota da slavite ubistvo našeg svata"
-
Novak20
#4718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izgleda da je to tako. Komšićev četvrti mandat pri kraju i nitko se ne pita da li je bila veća korist nego šteta od toga.
https://www.vecernji.ba/vijesti/dragan- ... je-1842076
- Prpa.ba
#4719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cestitke za Dan nezavisnosti i poziv na postivanje pravosudja su ispravni koraci na jacanju povjerenja izmedju naroda. 
-
DonieBrasco
#4720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/958625/poce ... lastva-bih
Evo i Avaz prenosi vijest da je navodno pocelo primjenjivanje zakljucaka, pa da vidimo sta ce dalje biti.
Evo i Avaz prenosi vijest da je navodno pocelo primjenjivanje zakljucaka, pa da vidimo sta ce dalje biti.
-
made_in_sarajevo
#4721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne zajebavam se kad kazem da razni sefovi dugo odbijaju naloge tuzilastva, samo radi privatnih ratova. Sve tri strane i u sipa i granicnoj. Pa u granicnoj cijela afera bila oko tuzilaca i ko ima vecu cunu. Tako da ivo nije nista novo, samo jos jedan standardni debilizam sefova koji su najveci srbi/bosnjaci/ hrvati dok ne dodje do plate, putovanja i naplate sati
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#4722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
.made_in_sarajevo wrote: ↑01/03/2025 12:30 Ne zajebavam se kad kazem da razni sefovi dugo odbijaju naloge tuzilastva, samo radi privatnih ratova. Sve tri strane i u sipa i granicnoj. Pa u granicnoj cijela afera bila oko tuzilaca i ko ima vecu cunu. Tako da ivo nije nista novo, samo jos jedan standardni debilizam sefova koji su najveci srbi/bosnjaci/ hrvati dok ne dodje do plate, putovanja i naplate sati
-
BAK-eV
#4723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato sto znamo, da u slucaju, da se pocne drzavni udar provoditi u djelo, i da se vrati MUP Republike Bosne i Hercegovine, onda ce Covic osnovati MUP HRHB u onim kantonima, gdje moze.
A to se vec pocelo desavati:
https://politicki.ba/vijesti/sipa-privr ... qwvNDg8kfQ
- Rothmans
#4724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dje je Ramo da to regulise ?
-
Hakiz
#4725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo sad Milorad na TV kaže da ljudi iz RS koji rade u državnim institucijama nisu dobili posao zato što su stručni, kako kaže ne zato što su Ajnštajni, nego zato što su Srbi. Pa kada RS kaže, moraju se povući iz institucija.
To jeste, sve te ljude je nazvao glupim. A očekuje da ga slušaju?
Šta će na to reći Željka?
To jeste, sve te ljude je nazvao glupim. A očekuje da ga slušaju?
Šta će na to reći Željka?