Ukrajina

elcaliente

#214976 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

Peacean wrote: 01/03/2025 09:48
Mislim da on previse ocekuje od Evropljana, mogao biti razocaran.
Arminovski

#214977 Re: Ukrajina

Post by Arminovski »

tramvajtrojka wrote: 01/03/2025 00:13
Velkoski wrote: 01/03/2025 00:09 ne izvinjava se :smajlikojiseklanja:
Image

a divi ovog ruskog ljubimca putinove guzice on jadan smrc smrc za mir a zelenski bi da se bije :lol: :lol: :lol:

jbt da mu je haver musk pisao ovu pateticnu skriptu bilo bi de pasha malo ohani
Unsubscribed.

Sumnjao sam u nešto ali sad znam definitivno zašto mi se njegov intervju sa Zelenskim činio ekstra zategnut, ispod površine.
Maliodmene

#214978 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

elcaliente wrote: 01/03/2025 09:25 Gledam sada na tv javljanje novinara iz Wasingtona, kaze da su se Ameri nasli uvredjeni kada su vidjeli da je Zelenski dosao u bjelu kucu u majci kao da je krenuo u setnju ili na sport.
To su odmah protumacili kao nerespekt prema oval officu i americkom predsjedniku.
Koje ti novinare pratis? Sta kazu za Musks i njegovo oblacenje?
tramvajtrojka

#214979 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

Arminovski wrote: 01/03/2025 09:57
tramvajtrojka wrote: 01/03/2025 00:13
Velkoski wrote: 01/03/2025 00:09 ne izvinjava se :smajlikojiseklanja:
Image

a divi ovog ruskog ljubimca putinove guzice on jadan smrc smrc za mir a zelenski bi da se bije :lol: :lol: :lol:

jbt da mu je haver musk pisao ovu pateticnu skriptu bilo bi de pasha malo ohani
Unsubscribed.

Sumnjao sam u nešto ali sad znam definitivno zašto mi se njegov intervju sa Zelenskim činio ekstra zategnut, ispod površine.
Kad covjek pogleda taj intervju krenuo je da mu sere i prica na ruskom, pa da razumije putina jer ga narod voli itd.itd. a on pobjegao iz majčice Rusije jer nije imao uslova za život al ostati desničar se moze

bukvalno je krenuo od naucnih podova i onda je laganini krenuo k desnicarskim trumpovskim putem
janje_

#214980 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

elcaliente wrote: 01/03/2025 09:50
Ne tjera ih Zelenski da mu daju podršku, svima je jasno kuda kapitulacija Ukrajine vodi.

Pobjeda Ukrajine, s druge strane, i uz masovnu podršku Amerike je bila na dugom štapu, sad je štap postao možda i predug.

Treba uložiti više da se Putin dovede u pitanje na njegovon terenu, onako kako se on miješa u unutrašnje stvari država širom svijeta. Budanov ima i mozak i muda. "Svo" poraziti drugom vrstom svo.

Druga opcija je masovna mobilizacija i rov. Treće opcije za mir nema bez ustupaka putku
elcaliente

#214981 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

Maliodmene wrote: 01/03/2025 10:10
elcaliente wrote: 01/03/2025 09:25 Gledam sada na tv javljanje novinara iz Wasingtona, kaze da su se Ameri nasli uvredjeni kada su vidjeli da je Zelenski dosao u bjelu kucu u majci kao da je krenuo u setnju ili na sport.
To su odmah protumacili kao nerespekt prema oval officu i americkom predsjedniku.
Koje ti novinare pratis? Sta kazu za Musks i njegovo oblacenje?
Gledao njemacke vijesti. Sta je Musks?
skrbavi-admin

#214982 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

masovna mobilizacija i masovna proizvodnja pjesadijskog naoruzanja.... nema ni od kog hajra.... on sve resurse ima kuci da naoruza narod....
elcaliente

#214983 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

janje_ wrote: 01/03/2025 10:36
Ne tjera ih Zelenski da mu daju podršku, svima je jasno kuda kapitulacija Ukrajine vodi.

Pobjeda Ukrajine, s druge strane, i uz masovnu podršku Amerike je bila na dugom štapu, sad je štap postao možda i predug.

Treba uložiti više da se Putin dovede u pitanje na njegovon terenu, onako kako se on miješa u unutrašnje stvari država širom svijeta. Budanov ima i mozak i muda. "Svo" poraziti drugom vrstom svo.

Druga opcija je masovna mobilizacija i rov. Treće opcije za mir nema bez ustupaka putku
Znam ja da on njih ne tjera, ali mislim da Evropljani osim sto su posvadjani izmedju i desnica sve jaca onsi ustvari nemaju financijska sredstva.
janje_

#214984 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

elcaliente wrote: 01/03/2025 10:42

Znam ja da on njih ne tjera, ali mislim da Evropljani osim sto su posvadjani izmedju i desnica sve jaca onsi ustvari nemaju financijska sredstva.
Znas kako kaze stara narodna, bogati volove, a bijeda sinove. Evropi onda ne preostaje ništa do mobilizacije u određenom trenutku
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#214985 Re: Ukrajina

Post by parappa »

janje_ wrote: 01/03/2025 10:46
elcaliente wrote: 01/03/2025 10:42

Znas kako kaze stara narodna, bogati volove, a bijeda sinove. Evropi onda ne preostaje ništa do mobilizacije u određenom trenutku
Ma jok... siromašna Ukrajina daje sinove već 10 godina. A bogata Evropa daje volove... tako će biti i dalje
Ironmen

#214986 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Za razliku od Evrope Trump je makar iskren i rekao mu je u lice sve sto misli i to je to od SAD-e enema vise pomoci kakva je bila, ovi ce ga zavlaciti kao sto ga je Boris Jonson i navukao u ovaj rat, Evropa samo prica i prosipa suplju ovo je jako zabrinjavajuca situacija i za nas u BiH jer evo dokaza da nece djelovati a imaju sve mehanizme u BiH da djeluju na vrijeme.
dust71000

#214987 Re: Ukrajina

Post by dust71000 »

Ironmen wrote: 01/03/2025 11:02
Za razliku od Evrope Trump je makar iskren i rekao mu je u lice sve sto misli i to je to od SAD-e enema vise pomoci kakva je bila, ovi ce ga zavlaciti kao sto ga je Boris Jonson i navukao u ovaj rat, Evropa samo prica i prosipa suplju ovo je jako zabrinjavajuca situacija i za nas u BiH jer evo dokaza da nece djelovati a imaju sve mehanizme u BiH da djeluju na vrijeme.
U razt ga je uvukao Putin svojom SVO koja se eto malo razvukla.
studeni76

#214988 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

Za tvoju informaciju Ukrajini su vrata NATOa i EU bila zatvorena 2014e godine. Tako da niko drugi nije Ukrajinu gurnuo u rat do psihopate iz Kremlja. Samo sto se zabrojao u danima te svoje SVO
skrbavi-admin

#214989 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

svasta mi mozemo da naucimo i vidimo iz odnosa MZ prema ukrajini..... a nije bas da se isto nije i nama desilo.... da su nas poklali i pocistili ujo vuk magarca sve ko da nista nije bilo bas kao i sa gazom..... to sto bi se pustilo cetnickom velikosrpskom olosu da divlja i ostane nekaznjen, nekom drugom prikikom.... i opet se vjeruje u institucije a da li ce to biti ispravno jer onda nije, ostaje da se vidi...
Crvene_brigade

#214990 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Boris Johnoson ga “navukao” u rat?! Svega se ovdje može pročitati vikendom. Ovo je bez dileme najjeftinija propaganda za koji smo mislili da je davno prežvakana.
tramvajtrojka

#214991 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

Crvene_brigade wrote: 01/03/2025 11:32

Boris Johnoson ga “navukao” u rat?! Svega se ovdje može pročitati vikendom. Ovo je bez dileme najjeftinija propaganda za koji smo mislili da je davno prežvakana.
Sta očekivati od sdfovca nego da siri prorusku pricu i antizapadni narativ i onda se ljute na naziv kadirovci :oops:
mist

#214992 Re: Ukrajina

Post by mist »

Botovi svih zemalja ujedinite se :D
AliceInChains

#214993 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

EU sa Njemcima i ovim istočnoeuropskim državicama na čelu su teški mamlazi. Misli protiv Rusa ko Hičo sa glavom kroz zid, do zadnjeg vojnika, do zadnje tuđe guzice.

Ovaj Zelenski nije ni svjestan šta radi. Iako možda nema loše namjere, vodi u k. svoju državu i svoj narod. Misli se bez Amera osloniti na Evropu? :lol:

Pogledao sam cijeli video. Trebao je zavezati na vrijeme, umjesto da uvjetuje Američkog predsjednika pred Američkom publikom :evil: hej koji klinac

Upravu je Trump, i nazalost ga je nestručni mamlaz isprovocirao da sljedeće izgovori javno: Bez Amera blef, pa se slobodni izbori na ratištu.

Jedino mi je zao sto su ti isti Ameri navukli Ukre na ovaj belaj, pa se kao sad predstavljaju kao spasitelji i posrednik.
Crvene_brigade

#214994 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Slavni ruski šahist i aktivist protiv Kremlja. Gari Kasparov je na X-u komentirao jučerašnju svađu Zelenskog i Trumpa u Bijeloj kući, rekavši da je NATO gotov te da Europa mora prihvatiti novu stvarnost.

- Zagovornici Ukrajine pokušali su u dobroj vjeri dati vremena novoj Trumpovoj administraciji, unatoč jasnim prokremaljskim stavovima Trumpa, Muska i drugih. No današnji nastup srušio je tu nadu. Mogao ga je režirati sam Putin, a možda i jest, napisao je Kasparov.
zigzag

#214995 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

I to ti je četnička priča.

Nije bilo nikakvog uvjetovanja ali kad ti neko nakon tri godine borbe i trpljenja bombardovanja počne pričati kako si ti kriv i kako si nesposoban onda ćeš uzvratiti.

Jedina šteta je što nije odrađeno da ide preko prevoditelja koji bi bili kao usporivač tenzija i eventualno davali vrijeme za mudrije odgovore.
Crvene_brigade

#214996 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Raskrinkana manipulativna laž Trumpa i Vancea: pred svijetom nazvali Zelenskog nezahvalnikom, iako je SAD-u zahvalio više od 30 puta

Zelenski je 33 puta zahvalio Americi na pomoći Ukrajini - na društvenim mrežama, tijekom raznih sastanaka, intervjua i konferencija za medije.

U brutalnom napadu na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog sinoć u Ovalnom uredu Bijele kuće, američki predsjednik Donald Trump i njegov potpredsjednik JD Vance spočitnuli su Zelenskom više puta da nije dovoljno puta zahvalio SAD-u na pomoći u ratu protiv Rusije.

Kada je Zelenski odgovorio da je niz puta javno zahvalio SAD-u i njegovim čelnicima, JD Vance ga je pitao: “Jeste li jednom rekli hvala tijekom ovog sastanka?” Trump mu je dobacio da nije dovoljno zahvalan.

S obzirom na to da su ga Trump i Vance optužili da nije rekao hvala SAD-u, CNN je izdvojio brojne primjere u kojima je Zelenski otvoreno i javno iskazao zahvalnost Sjedinjenim Državama, njihovim dužnosnicima ili narodu za potporu.

Više od 30 puta zahvalio SAD-u

Od 21. siječnja 2022. do 12. veljače ove godine Zelenski je 33 puta zahvalio Americi na pomoći Ukrajini, bilo na društvenim mrežama, bilo tijekom raznih sastanaka, intervjua i konferencija za medije. Zahvaljivao je bivšem predsjedniku Joeu Bidenu, američkom Kongresu, Amerikancima, bivšem ministru obrane SAD-a Lloydu Austinu…

Primjerice, 13. lipnja 2024. na zajedničkoj konferenciji za medije s Bidenom, Zelenski je zahvalio njemu i njegovom timu. “Također bih želio zahvaliti Kongresu Sjedinjenih Država na njihovoj potpori — objema strankama, oba doma. Hvala. I hvala svakom američkom srcu koje ne izda slobodu i koje nas podržava”, rekao je tada.

Zahvaljivao i izravno Trumpu

Početkom prosinca prošle godine na društvenoj mreži X je prvi put javno zahvalio i Donaldu Trumpu. “Imao sam dobar i produktivan trilateralni sastanak s predsjednikom Donaldom Trumpom i predsjednikom Emmanuelom Macronom u Elizejskoj palači. Predsjednik Trump je, kao i uvijek, odlučan. Zahvaljujem mu se. Također izražavam svoju zahvalnost Emmanuelu na organizaciji ovog važnog sastanka”, napisao je tada, a ponovno ga je zatim spomenuo i 12. veljače ove godine.

“Imao sam značajan razgovor s predsjednikom SAD-a. Dugo smo razgovarali o mogućnostima za postizanje mira, o našoj spremnosti da radimo zajedno na timskoj razini i ukrajinskim tehnološkim mogućnostima – uključujući bespilotne letjelice i druge napredne industrije. Zahvalan sam predsjedniku Trumpu na njegovom interesu za ono što možemo postići zajedno”, napisao je tada.

Preneseno sa: https://www.telegram.hr/politika-krimin ... d-30-puta/
Čitalac

#214997 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

U februaru je bilo manje okršaja na frontu, ali više KAB-ova (3.522). Iz stroja je izbačeno 36.570 agresorskih vojnika, objavilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.
Tijekom veljače zabilježena su 3.274 borbena okršaja (u siječnju 5.087). Ruska avijacija izbacila je 3522 KAB-a (u siječnju oko 2400). U veljači je ruska vojska pretrpjela značajne nepovratne i sanitarne gubitke u ljudstvu – 36.570 ljudi (to je broj od tri motostreljačke divizije). Podsjetimo, ruska vojska imala je najveće gubitke u ljudstvu u prosincu 2024. godine – 48.670 poginulih i ranjenih.
Također u veljači naši su branitelji uništili i pogodili 1415 neprijateljskih topničkih sustava. Osim toga, tijekom mjeseca je uništen ili onesposobljen 331 neprijateljski tenk (10 tenkovskih bataljuna). U proteklih sedam mjeseci to je najveća stopa neprijateljskih gubitaka u ovom rasponu naoružanja i vojne opreme. Naši su branitelji najučinkovitije djelovali po neprijateljskim tenkovima u listopadu 2023. godine, tada je tijekom mjeseca uništen 521 neprijateljski tenk.
Image
zigzag

#214998 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Naivno je pouzdati se u EU. Ali je još naivnije da svi skupa gledaju u USA i čekaju da ona sama riješi. Tako je bilo do ove godine

Trenutni američki režim nije saveznik nikome i svako treba da se okrene sebi.
deer_hunter

#214999 Re: Ukrajina

Post by deer_hunter »

AliceInChains wrote: 01/03/2025 11:48 EU sa Njemcima i ovim istočnoeuropskim državicama na čelu su teški mamlazi. Misli protiv Rusa ko Hičo sa glavom kroz zid, do zadnjeg vojnika, do zadnje tuđe guzice.

Ovaj Zelenski nije ni svjestan šta radi. Iako možda nema loše namjere, vodi u k. svoju državu i svoj narod. Misli se bez Amera osloniti na Evropu? :lol:

Pogledao sam cijeli video. Trebao je zavezati na vrijeme, umjesto da uvjetuje Američkog predsjednika pred Američkom publikom :evil: hej koji klinac

Upravu je Trump, i nazalost ga je nestručni mamlaz isprovocirao da sljedeće izgovori javno: Bez Amera blef, pa se slobodni izbori na ratištu.

Jedino mi je zao sto su ti isti Ameri navukli Ukre na ovaj belaj, pa se kao sad predstavljaju kao spasitelji i posrednik.
Ma ja, lezi pod noz da te koljem, nemoj slucajno da se opires i pravis belaj...tipicno srpski, da ne kazem poCetnicki
Ironmen

#215000 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

skrbavi-admin wrote: 01/03/2025 11:28 svasta mi mozemo da naucimo i vidimo iz odnosa MZ prema ukrajini..... a nije bas da se isto nije i nama desilo.... da su nas poklali i pocistili ujo vuk magarca sve ko da nista nije bilo bas kao i sa gazom..... to sto bi se pustilo cetnickom velikosrpskom olosu da divlja i ostane nekaznjen, nekom drugom prikikom.... i opet se vjeruje u institucije a da li ce to biti ispravno jer onda nije, ostaje da se vidi...
Upravo to imamo Vukovar i Srebrenicu imamo Gazu i 50 000 ubijenih civila niko prstom nije mrdnuo i onda kao slag na tortu imamo sugradjane koji i dalje vjeruju da MZ intervenisati i nesto zaustaviti.
Post Reply