Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma naravno. Nego do kse jos malo ufuram. Jasno je ko dan da onaj svijet postoji i bez Artura. Postoje te slucajnosti i random situacije koje nemaju nikakav mission trigger, nego jednostavno sluze da povecaju imerziju u taj svijet.
To mi je bilo jasno cim sam nabaso na onog ludog propvjednika sto stoji u vodi. Zaguglao da vidim ima li kalva finta sa njim. Kazu ljudi nista, postoji samo da nabasas na njega i tjt.
Dijalozi su fantasticni u misijama, sve izgleda uvjerljivo, ali mene zasad to malo smara. No, svakako cu biti uporan dok se istinski ne zakuha sa pricom pa ce do tad naleci i ta imerzija i te sitne cake koje jos ucim.
Ja uvijek imam taj neki otklon od igre dok ne naucim dovoljno da mi igra ide glatko. Tad, ako ima kvalitrta, onda je i zagotivim. Jednsktavno je to doslo sa godinama kada mrtav umoran navecer sjednes za komp i nemas kuveta uciti igrati... Zelis neku fluidnu zajebanciju koja ne trazi previse mozganja.
Naprosto sam uzivao u Dysmantle upravo zbog toga.
To mi je bilo jasno cim sam nabaso na onog ludog propvjednika sto stoji u vodi. Zaguglao da vidim ima li kalva finta sa njim. Kazu ljudi nista, postoji samo da nabasas na njega i tjt.
Dijalozi su fantasticni u misijama, sve izgleda uvjerljivo, ali mene zasad to malo smara. No, svakako cu biti uporan dok se istinski ne zakuha sa pricom pa ce do tad naleci i ta imerzija i te sitne cake koje jos ucim.
Ja uvijek imam taj neki otklon od igre dok ne naucim dovoljno da mi igra ide glatko. Tad, ako ima kvalitrta, onda je i zagotivim. Jednsktavno je to doslo sa godinama kada mrtav umoran navecer sjednes za komp i nemas kuveta uciti igrati... Zelis neku fluidnu zajebanciju koja ne trazi previse mozganja.
Naprosto sam uzivao u Dysmantle upravo zbog toga.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Bosnian Dragon1
#50103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel ko primjetio u steam library gta 5 enhanced

- Tito_i_Partija
- Peacean
#50105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, stigla i obavijest. Koliko sam vidio ubacili su neke naprednije funkcije iz verzije za PS5/SeriesX.
- Chmoljo
#50106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igram je vec nekoliko dana. Dobra. Zna biti malo frustrirajuca ako bezglavo ides ona srca napadati, ali poprilicno zanimljiva.Tito_i_Partija wrote: ↑28/02/2025 20:03Hej javi utiske za SoD2, ja sam je skoro igr'o i bila mi je pravo dobra. Mislim da će i tebi dobro leć'.![]()
- Chmoljo
- Tito_i_Partija
#50108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pogledaj ovo, meni je pomoglo.Chmoljo wrote: ↑28/02/2025 21:24Igram je vec nekoliko dana. Dobra. Zna biti malo frustrirajuca ako bezglavo ides ona srca napadati, ali poprilicno zanimljiva.Tito_i_Partija wrote: ↑28/02/2025 20:03Hej javi utiske za SoD2, ja sam je skoro igr'o i bila mi je pravo dobra. Mislim da će i tebi dobro leć'.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Chmoljo
- Chmoljo
#50111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑28/02/2025 22:27Pogledaj ovo, meni je pomoglo.Chmoljo wrote: ↑28/02/2025 21:24Igram je vec nekoliko dana. Dobra. Zna biti malo frustrirajuca ako bezglavo ides ona srca napadati, ali poprilicno zanimljiva.Tito_i_Partija wrote: ↑28/02/2025 20:03
Hej javi utiske za SoD2, ja sam je skoro igr'o i bila mi je pravo dobra. Mislim da će i tebi dobro leć'.![]()
ima interesantnih stvari. rekao bi čovjek jednostavno, baci bombu goni bandu, a ono hiljadu nekih varijanti...
-
ljudmila
#50112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hendrix wrote: ↑14/02/2025 22:54Prvi dio Kingdom Come ja se sjecam kako sam bio sokiran grafikom i izgledom flore i faune. Koriste ljudi Crytek engine i to je meni bio vrhunac.
Ovaj sad drugi dio je nevjerovatan i digli su nivo opet. Igra je veoma cudna ispocetka dok ne skontas da to nije Skyrim ili Witcher. Ovo je simulacija zivota u srednjem vijeku bez magije i fantazije.
Mene isto fascinira kako sve izgleda slicno nasim predjelima, neki dijelovi me 100% podsjecaju na setnju kroz bosanske vrleti.
Nije rijetkost da odlutam po pola sata setam po livadama...i zaboravim gdje sam trebo ici.
Jedino sto me nervira je scenario da bukvalno ostanes u gacama samo i moras sve ispocetka. Nemam vise volje za peglanje i dizanje levela al jbg takva je prica.
Na koji fuck.ing nacin poraziti nest (vođa onih bandita) sa 10% healtha, ovo je najtezi boss ikad u bilo kojoj igri. Sa macem je nemoguce, strijelom jedino ordinary imam ali 1, i to nije dovoljno, dok henry izvadi novo ovaj me vec zaklao, 15 pokusaja vec, ako ne uspijem za vikend ide ovo na delete, a strasno dobra igra. Mozda i prerealna
- nepass1
#50113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mene je nerviralo hodanje, krenes negdje ko u rl ti treba da stignes.Chmoljo wrote: ↑28/02/2025 18:55 Pa mater mu jebem, kad ga nisam uninstall.
Jasem kreno negdje, lik devera oko konja. Ritnu se konj, opali ga, namjestu mrtav lik. Gledam konj ima samare. Hajde prvo polako pridji, mazi, cetkaj, da me ne sastavi ko onog. Pa malo hranio, pa hajd i pojaho. Prerovio samare, uzeo. I kontam da ga zamijenim, jer je bolji.
Kad naidje neki levat, kae "vidio sam sta si uradio!" ma mrs, zveknem debila, kad drugi iza ledja... Stignem drugog, treci na kolima...
Tad sam popizdio, izasao iz igre i upalio state of decay 2.
![]()
-
LikeLike
#50114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gdje se sada kupuju igrice za PC? Nisam 20 godina nista instalirao. Dok sam isao u srednju igre kupovao na buvljaku kod Merkatora.
Nedavno uspijem skinuti s neta neku strategiju koju sam igrao prije vise od 20 godina, ali nista drugo ne mogu da nadjem
Nedavno uspijem skinuti s neta neku strategiju koju sam igrao prije vise od 20 godina, ali nista drugo ne mogu da nadjem
-
DonieBrasco
#50115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako hoces da kupis online tu su Steam, Epic games, GoG, ima jos platformi sa ponudama i slicno.
- Peacean
#50116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sada uglavnom ide digitalna prodaja
Steam je glavni igrač mada ima i drugih platformi
https://store.steampowered.com/
Ovdje možeš uporediti cijene da nađeš najbolju ponudu
https://gg.deals/pc/
- Chmoljo
-
LikeLike
#50118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@DonieBrasco
@Peacean
Hvala drugari
@Peacean
Hvala drugari
- Mommy's_little_ Monster
#50119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
..ljudmila wrote: ↑01/03/2025 00:39Hendrix wrote: ↑14/02/2025 22:54Prvi dio Kingdom Come ja se sjecam kako sam bio sokiran grafikom i izgledom flore i faune. Koriste ljudi Crytek engine i to je meni bio vrhunac.
Ovaj sad drugi dio je nevjerovatan i digli su nivo opet. Igra je veoma cudna ispocetka dok ne skontas da to nije Skyrim ili Witcher. Ovo je simulacija zivota u srednjem vijeku bez magije i fantazije.
Mene isto fascinira kako sve izgleda slicno nasim predjelima, neki dijelovi me 100% podsjecaju na setnju kroz bosanske vrleti.
Nije rijetkost da odlutam po pola sata setam po livadama...i zaboravim gdje sam trebo ici.
Jedino sto me nervira je scenario da bukvalno ostanes u gacama samo i moras sve ispocetka. Nemam vise volje za peglanje i dizanje levela al jbg takva je prica.
Na koji fuck.ing nacin poraziti nest (vođa onih bandita) sa 10% healtha, ovo je najtezi boss ikad u bilo kojoj igri. Sa macem je nemoguce, strijelom jedino ordinary imam ali 1, i to nije dovoljno, dok henry izvadi novo ovaj me vec zaklao, 15 pokusaja vec, ako ne uspijem za vikend ide ovo na delete, a strasno dobra igra. Mozda i prerealna
- Tito_i_Partija
#50120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Mirror's Edge. Ovo mi više djeluje k'o neki tech demo nego prava igrica, vjerovatno jer je art style sav u bijelom tako da asseti izgledaju nedovršeno. Nije toliko loša, al' jest me znala malo frustrirat' sa kontrolama. Priča skroz generična i zaboravna. Interesantno iskustvo, al' dobro je pa nije toliko duga.
Počeo sam Battlefield 1 kampanju, završio prve dvije priče, jako kvalitetna igra.
Počeo sam Battlefield 1 kampanju, završio prve dvije priče, jako kvalitetna igra.
- Peacean
#50121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"Obični" Mirrors Edge ili Catalyst?Tito_i_Partija wrote: ↑01/03/2025 19:23 Završio Mirror's Edge. Ovo mi više djeluje k'o neki tech demo nego prava igrica, vjerovatno jer je art style sav u bijelom tako da asseti izgledaju nedovršeno. Nije toliko loša, al' jest me znala malo frustrirat' sa kontrolama. Priča skroz generična i zaboravna. Interesantno iskustvo, al' dobro je pa nije toliko duga.
- Tito_i_Partija
#50122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prvi, iz 2009 godine.Peacean wrote: ↑01/03/2025 19:25"Obični" Mirrors Edge ili Catalyst?Tito_i_Partija wrote: ↑01/03/2025 19:23 Završio Mirror's Edge. Ovo mi više djeluje k'o neki tech demo nego prava igrica, vjerovatno jer je art style sav u bijelom tako da asseti izgledaju nedovršeno. Nije toliko loša, al' jest me znala malo frustrirat' sa kontrolama. Priča skroz generična i zaboravna. Interesantno iskustvo, al' dobro je pa nije toliko duga.
Kakav je Catalyst?
- Peacean
#50123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dosta opširniji i bogatiji, vrijedi ga odigrati. Meni bilo opuštajuće sakupljati collectibles
Prvi ME i jeste nastao kao tech demo za koji su odlučili da bi mogao biti igra.
Prvi ME i jeste nastao kao tech demo za koji su odlučili da bi mogao biti igra.
- Tito_i_Partija
#50124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imam ga na Gamepass pa ću probat'.
Završio sam sve ratne priče u Battlefield 1. Ne igra mi se multiplayer tako da je to to. Dobra pucačina sa vrhunskom produkcijom i atmosferom, vidi se da nisu štedili para. Iz vremena kad je EA bio pojam za nešto uzbudljivo i kvalitetno, a ne fušeraj k'o sad.
Speaking of fušeraj, instalir'o sam Immortals of Aveum. Ovo je trebala bit' EA-ova nova velika franšiza, k'o i Anthem prije nje, al' je komercijalno razočarala. Interesuje me da li igra stvarno loša, il' je jednostavno žrtva EA-ovog kriminalno lošeg menadžmenta.
Završio sam sve ratne priče u Battlefield 1. Ne igra mi se multiplayer tako da je to to. Dobra pucačina sa vrhunskom produkcijom i atmosferom, vidi se da nisu štedili para. Iz vremena kad je EA bio pojam za nešto uzbudljivo i kvalitetno, a ne fušeraj k'o sad.
Speaking of fušeraj, instalir'o sam Immortals of Aveum. Ovo je trebala bit' EA-ova nova velika franšiza, k'o i Anthem prije nje, al' je komercijalno razočarala. Interesuje me da li igra stvarno loša, il' je jednostavno žrtva EA-ovog kriminalno lošeg menadžmenta.
- Chmoljo
#50125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kraj runnera otkida, jel de?Tito_i_Partija wrote: ↑02/03/2025 20:09 Imam ga na Gamepass pa ću probat'.![]()