Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
MMM1977
#28801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto ostatak USA šuti? Kakva je to demokratija? Ili svi misle da su Žutalj i JD u pravu?
-
gozila555
#28802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svaka čast Zela.ovo je imati obraza ,a ne ko komsic obraz senade obraz i ode pod SDA suknju
- Pandakonda
#28803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma dovoljno je pogledati prvih par minuta i da se shvati da trump ovo posmatra kao klasicnu trgovinu jer je on prije svega biznismen. "Nemas karte u rukama", znaci ili plati meni reket ili nema odbrane jer ocigledno niti ti niti evropa niste jaki dovoljno da se branite. Ovo je cijena koju Evropa plaća jer se previse oslanjala na ameriku. Trump kao trgovac ne moze razumijeti ovaj dio sto mu je rekao zelensky, koji ga je i najvise izbio, "osjetit cete i vi rat ovdje". On ne razumije da svaki vakum moci ili uticaja uvijek popuni neka druga strana. Ovim tokom ce svi tradicionalni saveznici okrenuti americi leđa i trazit ce nove partnere sto ce neminovno osjetiti i prosjecan amerikanac kad tad.
U jednoj stvari cu se samo sloziti sa Vance-om i Trumpom, Evropa ne moze zivjeti u blagostanju i pare trositi na socijalne zezancije a traziti od amerike da najvise izdvaja para za odbranu. Evropu ceka tesko otriježnjene jer moraju shvatiti da ne mogu imati toliku socijalnu drzavu, a skroz zapostaviti odbranu
U jednoj stvari cu se samo sloziti sa Vance-om i Trumpom, Evropa ne moze zivjeti u blagostanju i pare trositi na socijalne zezancije a traziti od amerike da najvise izdvaja para za odbranu. Evropu ceka tesko otriježnjene jer moraju shvatiti da ne mogu imati toliku socijalnu drzavu, a skroz zapostaviti odbranu
-
gozila555
-
last mohicans
#28805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nešto se i Hollywood ušutio, gdje su udruge, rasizam, prava, ovi-oni, mrtva tišina. Karikatura od države kad su ovakvom idiotu omogućili da se piša po cijelom svijetu, a i po Amerima themself.
- Pandakonda
#28806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prosjecnog Amerikanca boli briga za Ukrajinu jer je to okean i šire daleko od njih. Dokle god oni budu zadovoljni sa Trumpom na internom planu, ostalo ce zazmiriti na jedno oko. Pogotovo jer Trump povecanje troskova zivota za prosjecnog amerikanca fakturise ukrajini da je to radi njihove pomoci koju daju njima i radi USAID i ostalih NVO organizacija
-
Hakiz
#28807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije valjda da mislite da prosječan američki glasač glasa zbog vanjske politike SADbanjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 20:48Meni je ovo strašno gledati i slušati. Nakon što decenijama gledam(o) tu neku diplomatiju u kojoj je svaka riječ izvagana, gest znači nešto, protokoli, etiketa i onda dođe ovo... Kromanjonci gospoda za ove.last mohicans wrote: ↑28/02/2025 20:37
Puj, pogan jedna. Kao da je lik neki niže razredni službenik, drže mu vaz, onako s visine, osobito ovaj kloCina podpredsjednik sa Nurkićevim brojem cipela je odvratan. Iznervirah se kao da sam lično ja bio. Koje ljige, moji Ameri, kakve kretene ste izabrali, nadam se da se ponose, kao i zajednice muslimana i sve druge koje su ovom konju dali glas.
Šta njih briga za Ukrajinu, Gazu, pa i Rusiju. Porezi, početak i kraj priče.
Da, dogodi se 9. 11. pa se zapitaju "Zašto nas drugi mrze", ali nikako da im dođe iz dupeta u glavu.
Nacija koja turnir u sportu koji samo u njenoj državi postoji naziva "World series" pokazuje koliko je svijet van te države interesuje.
Treba razmišljati kao Amerikanac, ne kao Evropljanin, da bi se razumjelo zbog čega su 2 puta za njega glasali.
- banjaluka078
- Copper
#28809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Morate mi vi dati dobar razlog kako ce rat zavrsiti bez kompromisa. Kompromisa ce prvo biti samo zato sto Rusija ima nuklearno oruzje. Trump je upravu Zeleni nema nista da ponudi u pregovorima, pa on i sam ne zeli pregovarati.banjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 20:48Meni je ovo strašno gledati i slušati. Nakon što decenijama gledam(o) tu neku diplomatiju u kojoj je svaka riječ izvagana, gest znači nešto, protokoli, etiketa i onda dođe ovo... Kromanjonci gospoda za ove.last mohicans wrote: ↑28/02/2025 20:37
Puj, pogan jedna. Kao da je lik neki niže razredni službenik, drže mu vaz, onako s visine, osobito ovaj kloCina podpredsjednik sa Nurkićevim brojem cipela je odvratan. Iznervirah se kao da sam lično ja bio. Koje ljige, moji Ameri, kakve kretene ste izabrali, nadam se da se ponose, kao i zajednice muslimana i sve druge koje su ovom konju dali glas.
-
MMM1977
#28810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A kad je trebalo reagovati u Iraku i Afganistanu onda su pravili koalicije. Mamicu mu žutuPandakonda wrote: ↑28/02/2025 20:55Prosjecnog Amerikanca boli briga za Ukrajinu jer je to okean i šire daleko od njih. Dokle god oni budu zadovoljni sa Trumpom na internom planu, ostalo ce zazmiriti na jedno oko. Pogotovo jer Trump povecanje troskova zivota za prosjecnog amerikanca fakturise ukrajini da je to radi njihove pomoci koju daju njima i radi USAID i ostalih NVO organizacija
- banjaluka078
- banjaluka078
#28812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma nije stvar u kompromisu ili plaćanju dosadašnje "pomoći". Nego u načinu komunikacije. Ovi samo što ne šamaraju.
- no_sekirli
#28813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prosjecni americki glasac nije nista ni gluplji ni pametniji od prosjecnog BH glasaca, koji npr.glasa za ljude sa crne liste, ljude sa optuznicama, ili ratne zlocince.
Razlika izmedju Kamale i Krampa je bila toliko mala, da je ocigledno da je ovaj dosao na vlast samo i iskljucivo uz pomoc ruske propagande udruzene sa tehno divljakom sa Iksa.
Prosjecni Amer se i dan danas ibreti ko mu je na vlasti i kako se ponasa, isto kao i prosjecan BH drzavljanin. Gleda, ne vjeruje i suti.
Razlika izmedju Kamale i Krampa je bila toliko mala, da je ocigledno da je ovaj dosao na vlast samo i iskljucivo uz pomoc ruske propagande udruzene sa tehno divljakom sa Iksa.
Prosjecni Amer se i dan danas ibreti ko mu je na vlasti i kako se ponasa, isto kao i prosjecan BH drzavljanin. Gleda, ne vjeruje i suti.
-
Maliodmene
#28814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Digli su se svi al vam ne iskace zbog algoritma koje je Musk postavio. Morate blokirati te profile da vam iskacu demokrate . 
-
last mohicans
#28815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Glasaju oni koji nisu domicilni Ameri, doseljenici, pa i muslimanske zajednice su dale ovom konju glasove zbog Palestine i Izraela. A mogli su biti prevaga, kao što su bili kad ga je Biden uzeo.Hakiz wrote: ↑28/02/2025 20:55Nije valjda da mislite da prosječan američki glasač glasa zbog vanjske politike SADbanjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 20:48Meni je ovo strašno gledati i slušati. Nakon što decenijama gledam(o) tu neku diplomatiju u kojoj je svaka riječ izvagana, gest znači nešto, protokoli, etiketa i onda dođe ovo... Kromanjonci gospoda za ove.last mohicans wrote: ↑28/02/2025 20:37
Puj, pogan jedna. Kao da je lik neki niže razredni službenik, drže mu vaz, onako s visine, osobito ovaj kloCina podpredsjednik sa Nurkićevim brojem cipela je odvratan. Iznervirah se kao da sam lično ja bio. Koje ljige, moji Ameri, kakve kretene ste izabrali, nadam se da se ponose, kao i zajednice muslimana i sve druge koje su ovom konju dali glas.![]()
Šta njih briga za Ukrajinu, Gazu, pa i Rusiju. Porezi, početak i kraj priče.
Da, dogodi se 9. 11. pa se zapitaju "Zašto nas drugi mrze", ali nikako da im dođe iz dupeta u glavu.
Nacija koja turnir u sportu koji samo u njenoj državi postoji naziva "World series" pokazuje koliko je svijet van te države interesuje.
Treba razmišljati kao Amerikanac, ne kao Evropljanin, da bi se razumjelo zbog čega su 2 puta za njega glasali.
-
Labirint
#28816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A oko cega da pregovara ? Oko onoga sta kaze Medvedjev da tako mora biti? I kad ispregovara i oko toga slagace, kao i svaki put do sada.. daj ti nekom rusu sobu u stanu onako za dzaba pa pregovaraj... i ne znam kako vam ne dosadi ta mantra rusija ima nuklearno rusija ima nuklearno... pa sta ako ga ima, eto i neka ga upotrijebi sta ce se desiti? Mislis da ce sama rusija biti postedjena od upotrebe istog?Copper wrote: ↑28/02/2025 20:57Morate mi vi dati dobar razlog kako ce rat zavrsiti bez kompromisa. Kompromisa ce prvo biti samo zato sto Rusija ima nuklearno oruzje. Trump je upravu Zeleni nema nista da ponudi u pregovorima, pa on i sam ne zeli pregovarati.banjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 20:48Meni je ovo strašno gledati i slušati. Nakon što decenijama gledam(o) tu neku diplomatiju u kojoj je svaka riječ izvagana, gest znači nešto, protokoli, etiketa i onda dođe ovo... Kromanjonci gospoda za ove.last mohicans wrote: ↑28/02/2025 20:37
Veceras je Volodimir ocitao lekciju citavom svijetu kako se svaki pravi drzavnik treba ponasati, bez obzira na to kakvu i koliko jaku drzavu zastupa, ako nisi spreman na to da dostojanstvom zastupas tu poziciju i svoju zemlju i narod onda nema potrebe ni da budes DRZAVNIK...
-
MMM1977
#28817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemam X, politiku pratim isključivo preko ovog forumaMaliodmene wrote: ↑28/02/2025 21:04 Digli su se svi al vam ne iskace zbog algoritma koje je Musk postavio. Morate blokirati te profile da vam iskacu demokrate .![]()
-
gozila555
#28818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sva sreća sto trump ima jos samo ovaj mandat,zamislite da doživotno vlada ko putin i kim.
-
MMM1977
-
last mohicans
#28820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ovaj smrad sa cipelama ko dječiji grob je osobito odvratan..kako on ušutkava Zelenog. Tipični šupak uposlenik koji bi mater rođenu zgazio da se šefu uvuče u pakaš.
P.S jebo ga devet zvijezda više, svaki put moram dva puta kucati. UKINITEEE OVU GLUPOST!
P.S jebo ga devet zvijezda više, svaki put moram dva puta kucati. UKINITEEE OVU GLUPOST!
-
Labirint
#28821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 47012.aspx
Tacno su ga "posadili" i okruzili lesinarima ne bi li ga ponizavali i ismijavali. Kakvi cinici odvratni ko ih sastavi sve na jednom mjestu. Rekao bih samo da je ovaj Rubio koliko toliko pristojan medju ovom kamarilom...
Tacno su ga "posadili" i okruzili lesinarima ne bi li ga ponizavali i ismijavali. Kakvi cinici odvratni ko ih sastavi sve na jednom mjestu. Rekao bih samo da je ovaj Rubio koliko toliko pristojan medju ovom kamarilom...
- no_sekirli
#28822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni ovo sve smrdi na nasilno uklanjanje Zelenskog, na nacin koji nije stran ni jednoj od 2 velike sile koje zele okupirati Ukrajinu.
Probali su ga i jedni i drugi poniziti, pokoriti, sad im ostaje ono sto rade savrseno dobro.
Volio bih da grijesim.
Probali su ga i jedni i drugi poniziti, pokoriti, sad im ostaje ono sto rade savrseno dobro.
Volio bih da grijesim.
-
preludezalude
#28823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Amerikanci su uvijek bili prevrtljivi. Nebi se cudio da pocnu oni bombardovati Ukrajinu.
-
Zizi505
#28824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je čudno da je snimak ovog sastanaka Zelenskog s Trumpom i da je objavljen u medijima.
Obično se izda saopštenje nakon sastanka ili bude konferencija za medije.
Nekome se šalje poruka.
Obično se izda saopštenje nakon sastanka ili bude konferencija za medije.
Nekome se šalje poruka.
- Pandakonda
#28825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I sovjetski savez je imao nuklearno oruzje pa je na kraju pao. Reaganova doktrina prema rusiji je uvijek bila koliko god vi mislili da ste jaki mi ćemo uvijek imati jedan metak više od vas. Nakon tako jakog stava i jedinstva zapada je Rusija bila svjesna da konflit nikada nece dobiti jer je zapad uvijek nadmocniji sto je dovelo do raspada SSSR-a i integracije u EU drzava bivseg varsavskog pakta. Rusija se upravo i osilila od 2014e pa do sada radi pasivnog odnosa zapada prema njoj i radi toga sto je zapad sve vise krenuo energetski da se vezuje za istu.Copper wrote: ↑28/02/2025 20:57Morate mi vi dati dobar razlog kako ce rat zavrsiti bez kompromisa. Kompromisa ce prvo biti samo zato sto Rusija ima nuklearno oruzje. Trump je upravu Zeleni nema nista da ponudi u pregovorima, pa on i sam ne zeli pregovarati.banjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 20:48Meni je ovo strašno gledati i slušati. Nakon što decenijama gledam(o) tu neku diplomatiju u kojoj je svaka riječ izvagana, gest znači nešto, protokoli, etiketa i onda dođe ovo... Kromanjonci gospoda za ove.last mohicans wrote: ↑28/02/2025 20:37
Zapad je sebi dopustio raznorazne Fice, Orbane, AfDove koji siju razdor među njima i to samo daje gorivo Rusiji da radi sta zali upravo radi te razjedinjenosti. Taj razdor se jos vise povecao dolaskom Trumpa. Je li mislis da se Rusija ne bi mogla natjerati na kompromis da je zapad imao jedinstven stav i da je lansirao sve moguce sankcije prema Rusiji, i da je svu svoju tehnologiju dao ukrajini ? Svako malo su bile neke blokade, pa hajd moze ovo oruzje ali ne moze ovo, pa onda mogu ovi dronovi ali ne mogu ovi itd. itd. Da se to imalo od pocetka kada je Ukrajina bila na vrhuncu morala i ljudstva uopste ne bi doslo do ove situacije jer bi Rusija opet razbila zube kao svaki put na jedinstvo zapada.
Ali eto bolje prodat guzicu rusima da ti racun za plin bude jeftiniji nego se malo strpiti dok se ne postigne energetska nezavisnost od nje. I to da stvar bude komicna forsiraju upravo drzave koje znaju kako je biti pod rusijom, ali su oni svoje dupe uvalili u EU i NATO i sad ih boli briga za ostale