Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

RJ57

#83676 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

trent će otići samo ako real izabere njega a ne kimmicha, što je diskutabilno. na kraju real odlučuje.
nuneza treba zamotati u pare i staviti na ulicu, možda ga tada neko i uzme.
salah će otići, arapi će mu dati sve i što traži i što ne traži

slot je ove godine imao malo sreće ali je pokazao da zna donijeti prave odluke, po meni upgrade u odnosu na kloppa u svemu osim u mistifikaciji samog sebe i populizmu osobe
sve_ovo_ja

#83677 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

RJ57 wrote: 27/02/2025 15:46 trent će otići samo ako real izabere njega a ne kimmicha, što je diskutabilno. na kraju real odlučuje.
nuneza treba zamotati u pare i staviti na ulicu, možda ga tada neko i uzme.
salah će otići, arapi će mu dati sve i što traži i što ne traži

slot je ove godine imao malo sreće ali je pokazao da zna donijeti prave odluke, po meni upgrade u odnosu na kloppa u svemu osim u mistifikaciji samog sebe i populizmu osobe
Nezahvalno je reci "upgrade" u odnosu na Kloppa a kakve su ekipe zatekli jedan a kakvu drugi. Klopp skratio sebi i nama svima 20 godina zivota dok se rijesio skarta i odradio 2 rebuilda citavog tima. Dodaj na to sva izgubljena finala, titule za 1 bod, kradje od sudijska mafije i sl.

Svaka cast Slotu za ovo sada, ni u ludilu nisam ocekivao da ce ovo napraviti dosad, ali tek je prva sezona. Dosta mu pomaze i sto je City daleko podbacio u odnosu na sezone protiv Kloppa, nema ko da mu dise za vratom svako kolo da ne smije boda ispustiti.
Slot zasad puno bolji u cuvanju igraca, cine se dosta svjeziji i pametnije trose energiju, manje povreda.
AmiĐa_Idriz

#83678 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
Logovan

#83679 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

King_Kenny wrote: 27/02/2025 09:33 Pa da - sad je mnogo izvjesnija titula. :D
:thumbup: Ma ona se kuknjava nije više mogla čitati, bespotrebna dobrim dijelom.
Pandakonda

#83680 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Kloppu treba odati priznanje jer je imao zivaca da prezivi rebuild kojeg je prvo Rodgers poceo, i ono sto je najbitnije, imao je auru i karakter da je mogao dici ekipi moral u mnogim utakmicama gdje smo bili donji ili gdje smo igrali protiv jaceg protivnika. Napravio je takav odnos sa igracima ko rijetko ko moze i svaki bi od igraca poginuo za njega. A da ne govorim da su mnogi igraci upravo zbog Kloppa presli kod nas, iako su imali dosta bolje ponude na stolu.

Na drugoj strani sumnjam da Slot moze donijeti takvu energiju, ali barem prema ovom prikazanom, igracku taktiku bi prednost dao Slotu jer je on ocigledno nasao taman balans između dobrih i losih stvari gegenpresinga. Zatvorio je Kloppove takticke mane i unaprijedio je igru. Sam je rekao da je bio fan guardiole iz Barsinih dana i ocigledno je nasao neki mix između tiki take i gegenpresinga. Npr. Jurgen je konstantno isao heavy metal i pressing sto je dovelo do jako puno povreda i oscilacija u formi gdje ces par utakmica dobiti sa puno razlike a onda izgubit neke koje si trebao dobiti. Slot lagano kada vidi prednost ubaci Endu i ostatak ekipe i lagano privede utakmicu kraju bez stresa. Da nije bilo onog nesretnog poraza od Foresta i ovih late golova koje smo primili od njukasa i evertona pricali bi o vjerovatno najjacoj sezoni u historiji premiershipa.

Doveo je svoje ljude i vise je paznje posvetio fitness-u sto je bio kljuc da ove godine nemamo toliko povreda kao sto smo prije imali. Također nije zadrt i da koristi samo jednu strategiju pa ako uspije uspije. Nego je konstantno adaptirao igru protivniku. Sto je bila Kloppova najveca mana jos od dortmunda
Armin2013

#83681 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Klop i Slot su dva različita trenera.
Iz ugla gledaoca više mi sviđa Klopov nogomet, brz, žestok presing, golovi
Iz ugla navijača Slot mi se više sviđa, pogotovo u zadnje vrijeme kada je počeo zatvarat utkamice na vrijeme.
Nadam se da će ovi čifuti odriješiti kesu da se neke pozicije obnove na ljeto pa da gledamo još bolji Liverpool.
Sid the sloth

#83682 Re: Liverpool FC

Post by Sid the sloth »

Logovan wrote: 27/02/2025 18:59
:thumbup: Ma ona se kuknjava nije više mogla čitati, bespotrebna dobrim dijelom.
Zabrinjavajuce je kakvi se prenosi ovdje mogu vidjeti :lol: Jedne sedmice "smece smo, ovaj Slot ne zna odmoriti nikoga, ovo ono" a vec sljedece kolo (uglavnom nakon kiksa drugih) "najjaci smo, ekipa je top, Slot puno bolje cuva igrace" znaci totalna kontra u samo 7 dana :lol:
Ja sam bio u zabludi da ovdje ljudi ustvari bas razumiju fudbal i pisao sam na EPL temi da mi je gust citati bas ovu temu, ali kakav danak neiskustvu, ovdje prenosi haos pa isti ljudi u 7 dana pisu totalno suprotne stvari ko da su 2 sezona razmaka izmedju postova :lol:
RJ57

#83683 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

Sid the sloth wrote: 28/02/2025 09:17
Zabrinjavajuce je kakvi se prenosi ovdje mogu vidjeti :lol: Jedne sedmice "smece smo, ovaj Slot ne zna odmoriti nikoga, ovo ono" a vec sljedece kolo (uglavnom nakon kiksa drugih) "najjaci smo, ekipa je top, Slot puno bolje cuva igrace" znaci totalna kontra u samo 7 dana :lol:
Ja sam bio u zabludi da ovdje ljudi ustvari bas razumiju fudbal i pisao sam na EPL temi da mi je gust citati bas ovu temu, ali kakav danak neiskustvu, ovdje prenosi haos pa isti ljudi u 7 dana pisu totalno suprotne stvari ko da su 2 sezona razmaka izmedju postova :lol:
ne u 7 dana nego u dva poluvremena :D
King_Kenny

#83684 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Sid the sloth wrote: 28/02/2025 09:17
Morate nas razumjeti, previše puta smo previdjeli znake gubitka...

Preporuka za.čitanje da nas bolje shvatite je Dežulovićev tekst Gdje si bila 1990
drug_profi

#83685 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Evo ko nije pročitao, a i za goste na temi koji se iščuđavaju.
https://www.portalnovosti.com/gdje-si-bila-1990
Šest godina prošlo je, eto, od te naše male razmirice. Ona je shvatila da živi s debilom i izračunala da nema neke štete dok subotama tupo piljim u onu skakutajuću bijelu točku na televizoru, a ja sam u međuvremenu otvrdnuo i očvrsnuo.
I kad smo u sljedećem kolu dvadesetom pobjedom iz dvadeset jedne utakmice skinuli Cityjev rekord i ispisali najbolje prolazno vrijeme u povijesti engleskog nogometa, i kad smo koji tjedan kasnije niz produžili na četrdeset jednu prvenstvenu utakmica bez poraza, pa četrnaestom uzastopnom pobjedom u zaostaloj utakmici kod West Hama pobjegli Manchester Cityju stravičnih devetnaest bodova, ja sam i dalje znao da nekako – nisam znao kako točno, ali svakako nekako – nećemo biti prvaci.
A ja tvrdim da će se i ove godine nešto zajebat.
Tipujem na WW3.
King_Kenny

#83686 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

drug_profi wrote: 28/02/2025 12:06 Evo ko nije pročitao, a i za goste na temi koji se iščuđavaju.
https://www.portalnovosti.com/gdje-si-bila-1990
Šest godina prošlo je, eto, od te naše male razmirice. Ona je shvatila da živi s debilom i izračunala da nema neke štete dok subotama tupo piljim u onu skakutajuću bijelu točku na televizoru, a ja sam u međuvremenu otvrdnuo i očvrsnuo.
I kad smo u sljedećem kolu dvadesetom pobjedom iz dvadeset jedne utakmice skinuli Cityjev rekord i ispisali najbolje prolazno vrijeme u povijesti engleskog nogometa, i kad smo koji tjedan kasnije niz produžili na četrdeset jednu prvenstvenu utakmica bez poraza, pa četrnaestom uzastopnom pobjedom u zaostaloj utakmici kod West Hama pobjegli Manchester Cityju stravičnih devetnaest bodova, ja sam i dalje znao da nekako – nisam znao kako točno, ali svakako nekako – nećemo biti prvaci.
A ja tvrdim da će se i ove godine nešto zajebat.
Tipujem na WW3.
:kiss:

Meni je ovaj dio drag:
Nitko od Liverpoolovih navijača, primijetili ste i vi tu stvar, nije se zbog toga ubio. Primili smo to muškom, stoičkom malodušnošću. Znali smo da tako mora biti: taman da su Redsi završili prvenstvo sa svih trideset osam pobjeda, svih bi trideset osam dobio i City, i postao prvak zbog bolje gol-razlike. Kažete, matematički i logički nemoguće? O tome vam i pričam.
Last edited by King_Kenny on 28/02/2025 13:09, edited 1 time in total.
zomri

#83687 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Izašao Doubters to believers. Ima se šta gledati za vikend :sretan:
King_Kenny

#83688 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

zomri wrote: 28/02/2025 13:07 Izašao Doubters to believers. Ima se šta gledati za vikend :sretan:
Vidjeh jutros na Mirroru najavu...
vaučer

#83689 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Sid the sloth wrote: 28/02/2025 09:17 ovdje prenosi haos pa isti ljudi u 7 dana pisu totalno suprotne stvari ko da su 2 sezona razmaka izmedju postova :lol:
Jer jebiga nisi navijač Liverpoola.
To o čemu pišeš nema veze s nepoznavanjem nogometa.
Dobro mi znamo procjeniti realnost situacije, to nije problem.
Problem je da imamo kolektivni PTSD.
drug_profi

#83690 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

King_Kenny wrote: 28/02/2025 13:03 Meni je ovaj dio drag:
Jest, jest, njega sam zaboravio kvotat. :thumbup:
Armin2013

#83691 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

vaučer wrote: 28/02/2025 13:15
Sid the sloth wrote: 28/02/2025 09:17 ovdje prenosi haos pa isti ljudi u 7 dana pisu totalno suprotne stvari ko da su 2 sezona razmaka izmedju postova :lol:
Jer jebiga nisi navijač Liverpoola.
To o čemu pišeš nema veze s nepoznavanjem nogometa.
Dobro mi znamo procjeniti realnost situacije, to nije problem.
Problem je da imamo kolektivni PTSD.
Ja ću da odahnem i gledam na miru preostale utakmice kada matematički sve budde gotovo :)
sarayewo

#83692 Re: Liverpool FC

Post by sarayewo »

ismar2215 wrote: 27/02/2025 14:55 Kad vec imamo rupu od 7 dana bez tekmi, mozemo se i nasrat oko ljeta i transfera :D

Primarno je svakako potpisati Van Dijka, pa Salaha. Trent komotno moze ici.

Bit ce zanimljivo vidjeti sta cemo za golmana. Ocekujem odlazak Kellehera, a da ce Alisson ostati jos sezonu, a gruzijac dobijati dosta sanse i onda od sezone poslije zauzeti jedinicu.

U odbrani, mislim da prodajemo Gomeza i Tsimikasa, a da ce Robertson ostati. Vjerujem da je to i dobro jer nam treba i igraca koji su dugo tu zbog iskustva, a moze Andy dati sigurno dosta u rotaciji. Trent vjerovatno ode, pa ce nam trebati prvi lijevi i prvi desni bek. A po najavama i po ocekivanju doci ce i bitan stoper. Nece odmah u prvu, ali dosta sanse ce imati i za godinu-dvije, zamijeniti Virgila.

U veznom redu, ocekujem da ide Elliott. Koliko god mi je drag, ocigledno je da ne uziva neko povjerenje Slota, moguce i s pravom. Mislim da je i njemu bolje da ode i okusa se u nekom klubu sredine tabele. Ima on potencijala za cije ostvarivanje kod nas nikad nece dobiti sansu. Moguce da Endo ide, mada mislim da nam je pametno zadrzati ga. Zahvalan squad igrač, ratnik, za zadrzat rezultat. Szoboszlai, Graven, Mac Allister i Jones ostaju sigurno i mislim da bi se moglo ici po dodatnu desetku, malo vise kretivnu i jednu sesticu za zamijene Gravenu. Mozda nekim cudom ispliva Bajcetic.

U napadu bi moglo biti najvise rotacija. Ja bih licno ostavio samo Salaha i Gakpa. Za Diaza ce zagristi sigurno Barca i treba iskoristiti to da se uzmu pare. Definitivno nije nivo Manea i nema konstantnost. O Darwinu ne treba ni pricati. Chiesu vratiti u Italiju nekom. Dannsa vratiti s posudbe da bude 2. spic, a dovesti spica od 25+ golova.

Prodaja: Kelleher - £15m, Gomez £20m, Tsimikas - £20m, Elliott - £40m, Darwin - £50m, Diaz £60m, Chiesa - £10m. Ukupno prodaja: £215m. Navodno ce FSG obezbijediti £200m za transfere. Znaci mozda cemo imati oko £400m s prodajom za potrosit. Mada, znamo svi FSG i Liverpool, pa je ovo prilicno nevjerovatno, al mozemo malo mastati :D
Kao iskusni igrac FM-a, ne smijem ne napomenuti pravila registracije koja se moraju uzeti u obzir.. Za PL se moze registrovati 25 igraca, od toga 8 mora biti "home grown" sto znaci da su igrali u Engleskoj bar 3 godine u dobi od 15-21. Nama ta mjesta popunjavaju izmedju ostalih Gomez, Kelleher, pa i Trent. Igraci ispod 21 godine ne ulaze u ovih 25.

Liga prvaka je dodatno komplikovana zato sto od tih 8, 4 moraju biti home grown u klubu a ne samo u drzavi.

Klubovi koji nemaju dovoljno igraca da ispune ove uslove moraju ostavljati prazna mjesta u registraciji, npr. ako imas 6 "domacih" mozes registrovati samo 23 igraca.

Ako pogledamo trenutni sastav, imamo 21 seniorskog igraca registrovanog, od toga je 5 homegrown (Trent, Kelleher, Gomez, Jaros i Jones). Pored njih imas jos Bradleya, Elliotta i Quansaha koji su bili ispod granice od 21 godine (da ne nabrajam ostalu djecu).

Ako nikoga ne zamijenimo ova trojica ulaze u seniorsku registraciju sto nam daje brojku od 24 igraca sa 8 domacih, tj ostaje nam prostor da samo dodamo jedno pojacanje. Ono sto je vaznije, ako dovedemo jednog stranca onda bilo koji od ovih domacih mora biti zamijenjen drugim domacim igracem. Tako da npr. ako Kelleher ode i zamijeni ga Mamardashvilli kao stranac, svaki drugi od gore navedenih bi morao biti zamijenjen domacim igracem.

Naravno, to se moze uraditi i da se stranac na drugoj poziciji zamijeni domacim (npr. Tsimikas, Chiesa, Jota, Darwin), a da umjesto Trenta dodje strani bek.
AmiĐa_Idriz

#83693 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote: 28/02/2025 13:07 Izašao Doubters to believers. Ima se šta gledati za vikend :sretan:
Jesu sve epizode odma objavljene?
zomri

#83694 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote: 28/02/2025 16:02
trebale bi biti na amazonu samo ja nalazim tek jednu na standardnim mjestima. inace kasnije se objavljuju ove stvari sa amazon prime, ne bi bilo prvi put. mannschaft je isto kasnio.
ismar2215

#83695 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

@sarayewo

Znam, imam i ja staza u FM :) Al za narednu sezonu kao HG u klubu imat cemo Jonesa standardno, ali i Quansaha, Bradleya i Jarosa koji izlaze iz kategorije U21. Frimpong je HG za Englesku jer je od 2010. do 2019. bio u mladjim kategorijama Citya.

Stranci: Alisson, Mamardashvilli, Virgil, Konate, Endo, Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch, Salah, Gakpo, Isak - 11

HG u klubu: Jaros, Bradley, Quansah, Jones - 4
HG u Engleskoj: Frimpong - 1

U21: Hato, Huijsen, Danns

Znaci imamo prostora. Ukupno 16 registrovanih, 3 mjesta prazna za 3 HG igraca i ostane nam 6 mjesta. Mislim sve teoretski i mastanje o prodajama :D
Last edited by ismar2215 on 28/02/2025 17:13, edited 1 time in total.
Pandakonda

#83696 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

AmiĐa_Idriz wrote: 28/02/2025 16:02
Meni stoji :shock:

This video is currently unavailable to watch in your location

Kako vi gledate ?

EDIT: Dokumentarac je dostupan samo u UK, Nordijskim zemljama i zemljama Beneluxa :-)
AmiĐa_Idriz

#83697 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pandakonda wrote: 28/02/2025 17:12 EDIT: Dokumentarac je dostupan samo u UK, Nordijskim zemljama i zemljama Beneluxa :-)
Da, vidjeh i ja :roll:

Valjda će pustiti uskoro i za ostale.
RJ57

#83698 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

ima prva epizoda na torrentu, nije čemu ako je cijeniti po prvih pola sata, nisam imao živaca za više, kloppa ne mogu smisliti
alternativno neki VPN koji fercera
AmiĐa_Idriz

#83699 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#83700 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

RJ57 wrote: 28/02/2025 18:02 ima prva epizoda na torrentu, nije čemu ako je cijeniti po prvih pola sata, nisam imao živaca za više, kloppa ne mogu smisliti
alternativno neki VPN koji fercera
Zasto?
Post Reply