Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
upitan

#4426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

LSD wrote: 27/02/2025 22:23
CrveniKuk wrote: 27/02/2025 22:14
Haris.ba wrote: 27/02/2025 22:11

Nije jos. Sve dok ga Hadzifejzovic ne objavi rata nema. :mrgreen:
Mrzim sarkazam u ovim trenucima. Pitanje je ozbiljno. Da li je ovo početak RATA!
A sa cim da ratuje ? nije 1992...gdje mu je vosjka ? JNA ? gdje su mu dobrovoljci ? gdje mu je logistika iz Srbije, koja se sad zabavila o svom jadu ? ko ce finansirati taj rat ? odakle mu pare za rata ? rat je skup posao, a Dodik i njegova klika u dugovima do guse.

I prestanite sa tim sramotnim sirenjem pesimizma i defetizma - dosta...prestanite ga vise velicati i od njega praviti neku strah i trepet...lakstaski prasac je duboko u blatu, valja se u njemu, trazi izlaz a nigdje izlaza.
Nema on taj kapacitet ratovanja to je tacno.
Al,nemoj zaboraviti da sada i odavno siri u tkz.rs. pricu da se oni branili od 1992-1995.
I ovo su potezi gdje hoce tkz.mirno ocjepljenje,gdje ce on(i) muslimane optuziti za rat.
A to bi bilo dovoljno da se srbija ali i madjarska,rusija diretno mijesaju u eventualno nastala desavanja.

Duboko se nadam da su stranci objasnili ovima na vlasti da imaju njihovu podrsku,i da ako krene Dodik da je to politicki kraj njeg i onih uz njeg.
Nadam se da nije ovo necije neznanje,ili samo ispitivanje koliko daleko Dodik moze ici a onda po obicaju hajde dogovorite se.
mistek

#4427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mistek »

Messier wrote: 27/02/2025 23:40 Idu zastave, pao Zvornik, pala Foca i Prijedor, pitanje je ko ce biti selektor jebene fudbalske reprezentacije?
To bitno?
Sve je to davno palo i činjenica je da ljude ne zanima previše.

Cijenim da je procenat Bošnjaka koji bi sutra potpisali da se ovi otcijepe (bez da se vrši kampanja prije toga kako ne damo to) samo da nas ne jebu u zdrav mozak prilično veliki. Ako ljudima još recimo kažeš da ćeš prekosutra biti primljen u NATO, a da su realni izgledi za EU u 2030., procenat je strašno veliki. Malo je to nepopularno reći, ali bi najjedostavnije bilo da se oni prave da su država, mi kao da ne damo (a to ti je u biti i sada stanje), a da se oni maknu iz institucija BiH. Kosovo, Kipar, kako god hoćete.

Procenat onih koji bi sutra išli ratovati na teritorij RS nije procenat, nego promil.
HelaS

#4428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

upitan wrote: 27/02/2025 23:48 ...nemoj zaboraviti da sada i odavno siri u tkz.rs. pricu da se oni branili od 1992-1995.
Sorry za off, ali ne mogu preći, bode oči: Piše se "tzv" skraćeno za takozvani...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by arman1 »

Chmoljo wrote: 27/02/2025 22:49
arman1 wrote: 27/02/2025 22:46
MMM1977 wrote: 27/02/2025 22:35

Ja imam stan u Makarskoj i za tri sata sam dole ali ne mrdam nigdje. Cak nisam ni namirnice kupio.

Nema brige, ozbiljni ljudi upravljaju procesima.
Ali budale sraljaju i belaj prave. A kad belaj počne, e hebi ga......
ako par budala može srušiti državu, onda država ne treba ni da postoji.

koji je ba vama kurac? nisu budale započele rat 1992. jeste uopšte tada rodili da se sjećate da je svaki sloj srpskog društva otvoreno agitovao za rat: od političkog, vojnog, do onog intelektualnog! da ne pričam o vjerskom.

u ovom trenutku, baštinici pokretača rata u BiH su protiv ovoga.

de jebote stanite malo na loptu. niko ne priča da je sve piknik, ali ako pukne jednom, ja vama takvima ne bih smio leđa okrenuti.
Aj ne lupaj. nisam rekao da će srušiti državu ali mogu napraviti sranje. A to ga je ovdje ionako previše. Ionako 100 problema a ovi kreteni ne misle o običnom svijetu. Sjeti se samo izlazaka na entitetsku crtu. Meni je više skoro pa svejedno hoče li se rokati, samo nek je podmaladak na sigurnom i ako će se rokati nek se jednom za svagda rasčisti. Jednom sam ratovao i izgubio 4 godine niušta.
SaraFina

#4430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

mistek wrote: 27/02/2025 23:51
Messier wrote: 27/02/2025 23:40 Idu zastave, pao Zvornik, pala Foca i Prijedor, pitanje je ko ce biti selektor jebene fudbalske reprezentacije?
To bitno?

Cijenim da je procenat Bošnjaka koji bi sutra potpisali da se ovi otcijepe (bez da se vrši kampanja prije toga kako ne damo to) samo da nas ne jebu u zdrav mozak prilično veliki. Ako ljudima još recimo kažeš da ćeš prekosutra biti primljen u NATO, a da su realni izgledi za EU u 2030., procenat je strašno veliki. Malo je to nepopularno reći, ali bi najjedostavnije bilo da se oni prave da su država, mi kao da ne damo (a to ti je u biti i sada stanje), a da se oni maknu iz institucija BiH. Kosovo, Kipar, kako god hoćete.

Procenat onih koji bi sutra išli ratovati na teritorij RS nije procenat, nego promil.
Ako se Srbi odcjepljuju njima treba kompaktna teritorija i oni bi morali pokrenuti rat. Ne mi. Sa koridora su se vraćali do vlaške krajine u vrećama, koga bi sada Vučić ili Dodik mobilizirali da ide pribijati taj koridor i ujedinjuje teritoriju koja je raspolućeni na dva dijela. Koje price i nebuloze. Idite spavajte ako vas drma strah.
HelaS

#4431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

SaraFina wrote: 27/02/2025 23:58
mistek wrote: 27/02/2025 23:51 Procenat onih koji bi sutra išli ratovati na teritorij RS nije procenat, nego promil.
Ako se Srbi odcjepljuju njima treba kompaktna teritorija i oni bi morali pokrenuti rat. Ne mi. ...
Ko vi - Austrijanci, Nijemci, Šveđani... :?
mistek

#4432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mistek »

To bitno?

Ako se Srbi odcjepljuju njima treba kompaktna teritorija i oni bi morali pokrenuti rat. Ne mi. Sa koridora su se vraćali do vlaške krajine u vrećama, koga bi sada Vučić ili Dodik mobilizirali da ide pribijati taj koridor i ujedinjuje teritoriju koja je raspolućeni na dva dijela. Koje price i nebuloze. Idite spavajte ako vas drma strah.
Rat za šta? Ne mora biti kompaktna teritorija, nije ni sada. Nije ni na milion primjera u svijetu.
LSD

#4433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

upitan wrote: 27/02/2025 23:48
LSD wrote: 27/02/2025 22:23

A sa cim da ratuje ? nije 1992...gdje mu je vosjka ? JNA ? gdje su mu dobrovoljci ? gdje mu je logistika iz Srbije, koja se sad zabavila o svom jadu ? ko ce finansirati taj rat ? odakle mu pare za rata ? rat je skup posao, a Dodik i njegova klika u dugovima do guse.

I prestanite sa tim sramotnim sirenjem pesimizma i defetizma - dosta...prestanite ga vise velicati i od njega praviti neku strah i trepet...lakstaski prasac je duboko u blatu, valja se u njemu, trazi izlaz a nigdje izlaza.
Nema on taj kapacitet ratovanja to je tacno.
Al,nemoj zaboraviti da sada i odavno siri u tkz.rs. pricu da se oni branili od 1992-1995.
I ovo su potezi gdje hoce tkz.mirno ocjepljenje,gdje ce on(i) muslimane optuziti za rat.
A to bi bilo dovoljno da se srbija ali i madjarska,rusija diretno mijesaju u eventualno nastala desavanja.

Duboko se nadam da su stranci objasnili ovima na vlasti da imaju njihovu podrsku,i da ako krene Dodik da je to politicki kraj njeg i onih uz njeg.
Nadam se da nije ovo necije neznanje,ili samo ispitivanje koliko daleko Dodik moze ici a onda po obicaju hajde dogovorite se.
Jasno je odavno sta on hoce - tzv. mirno razdruzivanje, to jest odcjepljenje bez rata...mi necemo rat, mi samo hocemo da se mirno razduzimo - i ako ko bude pravio belaj to ce biti islamizirano Sarajevo, jer to je ta prica. On igra na kartu evopske islamofobije, koja jest prisutna sirom evrope kod raznih desnicara. Ima logike ta njegova ideja.

Međutim, NATO i EUFOR su mu jasno porucili da ne cirkuza sa tim. NATO nece dozvoliti da nekakav Dodik napravi jos jedan ruski proxy u sred Balkana. To se nece desiti.
Last edited by LSD on 28/02/2025 00:03, edited 1 time in total.
SaraFina

#4434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

HelaS wrote: 28/02/2025 00:00
mistek wrote: 27/02/2025 23:51 Procenat onih koji bi sutra išli ratovati na teritorij RS nije procenat, nego promil.
Ako se Srbi odcjepljuju njima treba kompaktna teritorija i oni bi morali pokrenuti rat. Ne mi. ...
Bosanci. I ignoriraj, ako ti smeta optimizam. Nastavi kukumavkati.
HelaS

#4435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

SaraFina wrote: 28/02/2025 00:02

Ništa onda, Dijaspora nek nas naivne najarca na rat, pa će nam za hrabrost i uspjehe slati pite i kolače
Zombi_Rex

#4436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zombi_Rex »

Dovoljno jedan metak da se opali i kreće ludilo, tenzije, smirivanje pa pregovori

Dobra stvar past će cijena pokretnoj i nepokretnoj imovini jer nije niko lood da kupuje ista sada kada ratom može biti sve unusteno do temelja
SaraFina

#4437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

mistek wrote: 28/02/2025 00:01

Rat za šta? Ne mora biti kompaktna teritorija, nije ni sada. Nije ni na milion primjera u svijetu.
Pa kako će povezati raspolućenu šumsku ko dinju? I sto su je povezivali i ginuli za taj koridor? Mislim ako se nije moralo. Plus to Brčko je tacka 500 metara udaljena od Gunji i HR. Znaci NATO i EU. I sad će Srbi izazvati sranje bez odmazde i izaći na granicu? A stanje u EU je takvo da se Njemačka ogradila i od Donaldove USA a ne Rusije. I da EU nije ni pod USA pritiskom amnestirala agresiju Rusa na Ukre.

Ali amnestirala bi se srpska agresija na nas. I dozvolili da Putin okrene vijeću glavu u pravcu Brisela i Kondina.
Last edited by SaraFina on 28/02/2025 00:12, edited 1 time in total.
SaraFina

#4438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

HelaS wrote: 28/02/2025 00:05

Ništa onda, Dijaspora nek nas naivne najarca na rat, pa će nam za hrabrost i uspjehe slati pite i kolače
Ko te takva na rat? Šta izmišljaš?
Kao kompromis s onim debelim krmkom bi nam donio neku dobit. Godinama lik laje i ponižava. Unizava državu i institucije. I kad se konačno pruzi prilika da se govno slabije u cosak ti kažeš ja nekog rajcam na rat.
HelaS

#4439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

SaraFina wrote: 28/02/2025 00:10

Kao kompromis s onim debelim krmkom bi nam donio neku dobit. Godinama lik laje i ponižava. Unizava državu i institucije. I kad se konačno pruzi prilika da se govno slabije u cosak ti kažeš ja nekog rajcam na rat.
Naivna ko francuska sobarica, poput mnogih sličnih na ovim "srpskim" temama :-)
SaraFina

#4440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

HelaS wrote: 28/02/2025 00:13

Zato si ti politički analitičar. Svjetskog glasa. I hajde da se izignorisemo da ne unistavas temu. ADIO!

HelaS, who is currently on your ignore list, made this post.
Last edited by SaraFina on 28/02/2025 00:23, edited 1 time in total.
SaraFina

#4441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Evo za laku nic vam dobar post od @Prpa.ba
Najvazniji podsjetnik u ovim trenucima za mene licno je da moramo dati podrsku institucijama Bosne i Hercegovine.

Uvazena sutkinja Sena Uzunovic nije jedina, ali je sada lice nasih institucija. Nju u ovim trenucima po pisanju medija cuva minimalno 5 djelatnika drzavne direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Nema potrebe za samoorganizovanjem, zazivanjem sukoba, ili dizanjem strasti gdje nema potrebe.

Bosna i Hercegovina za razliku od 1992. nije nenaoruzana i naivna bivsa jugoslovenska republika cijih vise od pola teritorije je pod izravnom okupacijom susjedne drzave, a sve institucije duboko kompromitovane i dominantno prezastupljene separatistickim faktorom. Nismo mlada drzava koja nastaje raspadom jugoslovenske federacije, nego suverena drzava sa mrezom diplomatskih predstavnistava, i medjunarodno priznatim i dokazanim institucijama.

Sama cinjenica da smo svjesni prijetnje s kojom se suocavamo, znaci da vise nismo budale.

U slucaju potrebe, ne dao Bog, institucije ce se same popuniti dodatnim kadrovima.

Nema potrebe bilo kome govoriti kako da spava, svako zna za sebe. :thumbup:
mistek

#4442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mistek »

SaraFina wrote: 28/02/2025 00:08 Pa kako će povezati raspolućenu šumsku ko dinju? I sto su je povezivali i ginuli za taj koridor? Mislim ako se nije moralo. Plus to Brčko je tacka 500 metara udaljena od Gunji i HR. Znaci NATO i EU. I sad će Srbi izazvati sranje bez odmazde i izaći na granicu? A stanje u EU je takvo da se Njemačka ogradila i od Donaldove USA a ne Rusije. I da EU nije ni pod USA pritiskom amnestirala agresiju Rusa na Ukre.
Što je mora povezivati na taj način? Pa eto Hrvatska do prije 2 godine nije bila povezana, nego bila prekinuta neumskim koridorom, da ne idemo dalje.
Ginulo se za svašta nešto, pa na kraju nije ispalo onako kako se ginulo. Ginuli su i za Sarajevo, i za Ilidžu, i za svašta nešto.

Neće Srbi uraditi ništa, jer nemaju šta uraditi i jer im ne odgovara to. Jer će postati Sjeverni Kipar. Bošnjacima bi to bilo sasvim ok, samo se bezveze ima otpor prema tome. Bosna i Hercegovina svakako nema ozbiljnu i stvarnu vlast u RS. To što će oni nešto ozvaničiti, najmanji problem, činjenično se ne mijenja ništa. S druge strane, oni nemaju muda reći "mi smo nezavisni" i povući se u RS. Prvo, jer su ekonomski mrtvi. Drugo, jer žive od FBiH na svaki način. Treće, jer bi ostavili mogućnost da ih se hapsi ko kerove kad zakorače ovamo, a zakoračit moraju. Ponavljam, Bošnjaci nemaju šta izgubiti, isti im je klinac ovako ili tako. Zapravo, dobijaju ako se ovi sklone.

I opet kažem, šta je to stvarno što mogu uraditi? Kaže izaći će iz platnog prometa, napustiti KM. Baš bi bilo zanimljivo. Evo kao ne da da djeluje SIPA. Fakat fantastično, je li neko misli da zaista SIPA neće djelovati? Ili Tužilaštvo? Može napraviti opiranje i blokade u RS, ali globalno sebi i svojima stvara veći problem.
Montana1

#4443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Montana1 »

Mislim da su ovaj put krenuli otvoreno u separatizam prvo ovim zakonima korak po korak a naravno ako zatreba i s puskama. Rade na tome godinama i u koordinaciji sa srbijom prije svega pa onda sa madjarima, rusima, svabama a na ruku im ide i trump.
Ova presuda je samo predstava, povod, sve vrijeme su izazivali ali nisu imali 'konkretan' razlog do ove presude (koju su sami pokrenuli podizuci optuznicu protiv sebe).
Na sto ce izaci, vidjet cemo narednih dana. Glavno je pitanje hoce li bosanski pravoslavci, a i katolici, se navuc i bit spremni.
Sto se tice nas, to ko nas trenutno predstavlja i vodi, neka je sila s nama.
HelaS

#4444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

SaraFina wrote: 28/02/2025 00:14
HelaS wrote: 28/02/2025 00:13

Zato si ti politički analitičar. Svjetskog glasa. I hajde da se izignorisemo da ne unistavas temu. ADIO!
Ti si vrlo vješt i perfidan manipullator
SaraFina

#4445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

mistek wrote: 28/02/2025 00:16
SaraFina wrote: 28/02/2025 00:08 Pa kako će povezati raspolućenu šumsku ko dinju? I sto su je povezivali i ginuli za taj koridor? Mislim ako se nije moralo. Plus to Brčko je tacka 500 metara udaljena od Gunji i HR. Znaci NATO i EU. I sad će Srbi izazvati sranje bez odmazde i izaći na granicu? A stanje u EU je takvo da se Njemačka ogradila i od Donaldove USA a ne Rusije. I da EU nije ni pod USA pritiskom amnestirala agresiju Rusa na Ukre.
Što je mora povezivati na taj način? Pa eto Hrvatska do prije 2 godine nije bila povezana, nego bila prekinuta neumskim koridorom, da ne idemo dalje.
Ginulo se za svašta nešto, pa na kraju nije ispalo onako kako se ginulo. Ginuli su i za Sarajevo, i za Ilidžu, i za svašta nešto.

Neće Srbi uraditi ništa, jer nemaju šta uraditi i jer im ne odgovara to. Jer će postati Sjeverni Kipar. Bošnjacima bi to bilo sasvim ok, samo se bezveze ima otpor prema tome. Bosna i Hercegovina svakako nema ozbiljnu i stvarnu vlast u RS. To što će oni nešto ozvaničiti, najmanji problem, činjenično se ne mijenja ništa. S druge strane, oni nemaju muda reći "mi smo nezavisni" i povući se u RS. Prvo, jer su ekonomski mrtvi. Drugo, jer žive od FBiH na svaki način. Treće, jer bi ostavili mogućnost da ih se hapsi ko kerove kad zakorače ovamo, a zakoračit moraju. Ponavljam, Bošnjaci nemaju šta izgubiti, isti im je klinac ovako ili tako. Zapravo, dobijaju ako se ovi sklone.

I opet kažem, šta je to stvarno što mogu uraditi? Kaže izaći će iz platnog prometa, napustiti KM. Baš bi bilo zanimljivo. Evo kao ne da da djeluje SIPA. Fakat fantastično, je li neko misli da zaista SIPA neće djelovati? Ili Tužilaštvo? Može napraviti opiranje i blokade u RS, ali globalno sebi i svojima stvara veći problem.
Na koji način je HR bila prekinuta? Šta misliš sto je HR osiguravala ono čuveno “zaledje” i gdje?
Srbija je van NATO pakta i EU. Šumska nema kapaciteta provesti bilo kakve akcije vojne bez pomoći Srbije. To niko u EU ne bi gledao blagonaklono. Da ti ne pisem o interesima nas u BiH i šta bi taj koridor i ta raspolućeni teritorija nama predstavljala. Znaci opstojnost te velike Srbije sa granicom na Savi zavisi od Koridora i Brčkog. Pa ti sada karikaj do sabaha da to ne bi bilo tako. I da bi prva HR a onda i EU ne bi pozdravila vojni sukob pa i ograničeni na predzidju EU.
LSD

#4446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

E koliko ovdje ima mracnjaka, pesimista i defetista, cudo jedno.
Last edited by LSD on 28/02/2025 00:30, edited 2 times in total.
mistek

#4447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mistek »

SaraFina wrote: 28/02/2025 00:22 Na koji način je HR bila prekinuta? Šta misliš sto je HR osiguravala ono čuveno “zaledje” i gdje?
Srbija je van NATO pakta i EU. Šumska nema kapaciteta provesti bilo kakve akcije vojne bez pomoći Srbije. To niko u EU ne bi gledao blagonaklono. Da ti ne pisem o interesima nas u BiH i šta bi taj koridor i ta raspolućeni teritorija nama predstavljala. Znaci opstojnost te velike Srbije sa granicom na Savi zavisi od Koridora i Brčkog. Pa ti sada karikaj do sabaha da to ne bi bilo tako. I da bi prva HR a onda i EU ne bi pozdravila vojni sukob pa i ograničeni na predzidju EU.
Teritorijalno, neumskim koridorom. Opet ti kažem, ne trebaju RS nikakve vojne akcije. Da imaju muda, mogu se otcijepiti bez toga. Ne bi se desilo ništa, vojno. Svjesni su da je to pucanj u čelo samim sebi, ekonomski, demografski, faktički, kako god hoćeš. Postali bi Sjeverni Kipar.

Bezveze polaziš od pretpostavke "vojni sukob". Niko ovdje nema motiv ni za šta ratovati. U RS ne moraju ratovati da bi dobili ono o čemu pričaju. U FBiH ne pada nikome ratovati da bi branili ono što kao ne daju (možda bismo se samo među sobom poklali jer bi jedni blagonaklono dočekali te poteze RS, a drugi ne).
LSD

#4448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

mistek wrote: 28/02/2025 00:30 U RS ne moraju ratovati da bi dobili ono o čemu pričaju. U FBiH ne pada nikome ratovati da bi branili ono što kao ne daju (možda bismo se samo među sobom poklali jer bi jedni blagonaklono dočekali te poteze RS, a drugi ne).
:lol: :lol:

Jelde, dobit ce onako na lijepe oci ono sto Mladic i Karadzic skupa sa JNA nisu mogli ostvariti.
To o cemu pises su mokri snovi sumske druzine...dobit ce kar.inu mušanovu da sebi izbiju oci :izet: e to mogu jedino dobiti.
SaraFina

#4449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Ovo plašenje Srbima je smjehotresno. Ta vojska JNA i te njihove paravojne formacije ni devedesetih nisu zabiljezile neke vojne uspjehe. izuzev sto su se iživljavali na ženama, djecom i starcima kad bi stihijski “upadali i osvajali”.

A ovdje muska populacija razvila teorije kao da imaju posla preko Save s Rujama i Putinom.
Tragikomedija.

Gdje je “čojstvo i herojstvo” ba?

Osjećam “susramlje” kad vas čitam. 🥺
Logovan

#4450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Logovan »

Je li prošlo Goricinih 48 sati? :lol:
Post Reply