Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Isto ti dodje, bitno je da je skontao da Vucicu valjaju tek sad. Njemu se trese pa hajte braco ujedinite se i napravite dar-mar da mi se studenti skinu s qrca. Skontali da su Vucicevi kurtoni.
milib988 wrote: ↑27/02/2025 21:39
E moj Zukane, i moj Ramo..eto da vidim vas sada
Sto Zukan i Ramo? SIPA je odradila svoje. Za Dodika i ove njegove još nema ni optužnice.
Ma pusti ove teoretičare, sta Ramo, ministar u FBiH ili Zukan, ministar odbrane, treba da rade ovdje? Ništa, apsolutno ništa. Samo OVLAŠTENE institucije a to je SIPA po nalogu Tužilaštva
Dok Dodik laprda u prazno i donosi zaključke, koje će svakako poništiti ukinuta ili Svabo, SIPA hapsi. Sto nije poslao podmlađeni MUP na teren? Još uvjek su tamo pripadnici, nisu se teleportirali sa uhapšenim u Sarajevo.
No Mind wrote: ↑27/02/2025 21:42
Ili ce drzava reagovati, ili je nece biti. Ali prvi je Schmidt na potezu...
Inace cim zakoni budu vazeci, prvo djelovanje SIPE i tuzilastva na podrucju gtpc i teoretski eto oruzanog skukoba...
Ozbiljna situacija cim zakoni stupe na snagu!
Ma kakvi sukobi.
U najgorem slučaju može se desiti kumanovski scenarij.
SIPA će odraditi svoj posao, moguće uz asistenciju EUFOR-a
Pa zavisi od njihovog MUPa i instrukcija koje ce dobiti a i pojedinaca na terenu. Sukobe kakve pamtimo, nema ko i s cime da vodi. Toga se narod ne treba plasiti. Ali nije nimalo bezazlena situacija, reakcije bi trebale da slijede jako brzo.
OHR je dio drzavnog sistema, svidjalo se to nama ili ne.
Ustavni sud BiH mora hitno i neodlozno donijeti privremene mjere stavljanja van snage ovih tzv. zakona. Ukoliko neko uprkos tome objavi tzv. zakone u entitetskom sluzbenom glasniku, sljeduje mu identican proces kao Dodikov, ovaj put sa mjerama zastite. Ko god u manjem entitetu bude postupao po neustavnim zakonima, sljeduje mu identican proces kao Dodikov, mozda i tezi jer moze imati karakteristike oruzane pobune.
Drzava je na testu, ovo su situacije u kojima ili drzava jaca i slama separatizam, ili je nema.
Last edited by Prpa.ba on 27/02/2025 21:50, edited 1 time in total.
No Mind wrote: ↑27/02/2025 21:42
Ili ce drzava reagovati, ili je nece biti. Ali prvi je Schmidt na potezu...
Inace cim zakoni budu vazeci, prvo djelovanje SIPE i tuzilastva na podrucju gtpc i teoretski eto oruzanog skukoba...
Ozbiljna situacija cim zakoni stupe na snagu!
Ma kakvi sukobi.
U najgorem slučaju može se desiti kumanovski scenarij.
SIPA će odraditi svoj posao, moguće uz asistenciju EUFOR-a
Pa zavisi od njihovog MUPa i instrukcija koje ce dobiti a i pojedinaca na terenu. Sukobe kakve pamtimo, nema ko i s cime da vodi. Toga se narod ne treba plasiti. Ali nije nimalo bezazlena situacija, reakcije bi trebale da slijede jako brzo.
Ja ne mislim da ce Policija RS reagovati, može biti zategnutih situacija ali ce SIPA na kraju uraditi posao. Sami ili uz asistenciju Eufora.
Dodik zna sta ga ceka, sinoć Vučić i danas crkvena svita su došli da ga ohalale
mayab wrote: ↑27/02/2025 21:50
Hoćete li u subotu u šoping u Lukavicu, pitam za druga ?
I ovdje da odgovorim, hocemo u sto vecem broju da pokazemo da je to Bosna i Hercegovina. I subota i nedjelja, a ti ako mrzis drzavum neces. Ali kao sda ahbab sta ocekivati?
mayab wrote: ↑27/02/2025 21:50
Hoćete li u subotu u šoping u Lukavicu, pitam za druga ?
I ovdje da odgovorim, hocemo u sto vecem broju da pokazemo da je to Bosna i Hercegovina. I subota i nedjelja, a ti ako mrzis drzavum neces. Ali kao sda ahbab sta ocekivati?
MMM1977 wrote: ↑27/02/2025 21:51
Ja ne mislim da ce Policija RS reagovati, može biti zategnutih situacija ali ce SIPA na kraju uraditi posao. Sami ili uz asistenciju Eufora.
Naravno da ce reagovati.
Kako mislis da nece reagovati kad ce dobiti naredbu da reaguju? A, i moraju po zakonu koji su donijeli.
Oni su se godinama pripremali za ovo. Sad je biti ili ne biti.
Last edited by Haris.ba on 27/02/2025 21:57, edited 1 time in total.