Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
manuchao91 wrote: ↑26/02/2025 13:43
drugostepena presuda do kraja godine ahahaha
Do tada dodik nastavlja po starom.
Dobije zabranu da bude presidente RS ,ok haha
ode u Predjednisvtvo BiH kao srpski član i nastavlja po starom i tako u krug
Malo premijer malo srpski član predjednistva.
I predsjednik ti se isto tako smije, samo nešto kiselo
Ili što bi stara srpska pesma rekla: smejem se, a plakao bih
Kandidat za premijera entiteta moze biti bilo ko, ako ga predsjednik entiteta kandiduje, onda kandidatska lista ide na parlament entiteta i oni glasaju za novi sastav vlade.
Tu CIK ne igra ulogu.
Ne bi mogao biti kandidat za premijera entiteta da mu je sud zabranio politicko djelovanje.
dječak sa šibicama wrote: ↑26/02/2025 13:48
Pa moze se kandidovati za predsjednistvo recimo. Dakle nije mu zabranjena politicka djelatnost, samo obnasanje funkcije Predsjednika.
Nije mu zabranjeno kandidovanje za neku drugu funkciju. Samo ga smijenili trenutno.
Pa citaj sta se pise. NE Moze biti ovjerena prijava u CIKu zbog presude. Da je udario cuku na ulici, i dobio 6 mj. opet ne bi mogao biti 4 godine i 6 mj. kandidat na izborima. Zna i Baja to, zbog toga nije bas srecan.
Nije tačno.
Član 1.7b Izbornog zakona BiH
Nijedno lice koje je osuđeno od strane bilo kojeg međunarodnog ili domaćeg suda za zločin genocida, zločine protiv čovječnosti ili ratne zločine ne može se kandidovati na izborima niti obavljati bilo koju izbornu, imenovanu ili drugu funkciju.
- Ono što sam saznao jeste da su bosanski muškarci u prosjeku najviši na svijetu. Gledam okolo i vidim mnogo moćnih krila i centara, koji su Bosanci, visoki ste - kazao je Đulijani
archi_a wrote: ↑26/02/2025 14:11
"Bitna mi je vasa podrska i ja idem do.kraja" rece dodik.
Molim te milorade ne posustaj. Samo.do.kraja idi sa odlukama.
- Ono što sam saznao jeste da su bosanski muškarci u prosjeku najviši na svijetu. Gledam okolo i vidim mnogo moćnih krila i centara, koji su Bosanci, visoki ste - kazao je Đulijani
nista dok ga srbi u rs na izborima ne smijene, ova presuda mu je u sustini go qratz. vjerovatno ce je dodatno i umanjit na drugostepenoj.
prihvatio je ne prihvatio, nije da njegovo glasacko tijelo to pretjerano tangira.
wow, politicar a skace sebi u usta, anblivbl.
Last edited by 4L0n3 on 26/02/2025 14:18, edited 1 time in total.