Kvalitetno trpanje
Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6452 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
eh ubitačno čitljivodr_Evil wrote: ↑26/02/2025 10:21 Autor ovog teksta je sve lEpo opisao:
https://ljubuski.net/38229-spomenicka-kultura-lazi
ovo je dobar prilog svaka čast novinaru
-
DonieBrasco
#6453 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A sta je bio slucaj prije mozda godinu dana kad je Zoki htio da posalje vojsku u Hercegovinu da lafo zastiti hrvate i od cega, koga ?
Pa mu vojni vrh i generali savjetovali da to nije bas pametno ?
-
LSD
#6454 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Dva puta pogađaj na koga je mislioDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 10:59 A sta je bio slucaj prije mozda godinu dana kad je Zoki htio da posalje vojsku u Hercegovinu da lafo zastiti hrvate i od cega, koga ?
Mala pomoc - na srbe nije sigurno.
-
LSD
#6455 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
istra_hr wrote: ↑26/02/2025 07:52...nevjerojatno koliko idiotarija i gluposti
Sve visokoumni tekstovi o Oluji, o Hrvatskoj koja se vidi sa Sljemena, bla bla, bla ...
Mislio sam da su se takva sranja mogla čuti jedino početkom 90-ih na Miloševićevoj RTS , Informer, Kuriru i sl.
Vidim, ima i ovdje pacijenata minimalnog IQ i drogom oštećenog mozga
A tu je i cuveni istranin, koji prvo glasa za narkomana Milanovica (pa sopstvenom priznanju), a onda dijeli moralne lekcije po bosanskim forumima
-
DonieBrasco
#6456 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A povod je sta bio ?LSD wrote: ↑26/02/2025 11:04Dva puta pogađaj na koga je mislioDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 10:59 A sta je bio slucaj prije mozda godinu dana kad je Zoki htio da posalje vojsku u Hercegovinu da lafo zastiti hrvate i od cega, koga ?
Pa mu vojni vrh i generali savjetovali da to nije bas pametno ?![]()
-
LSD
#6457 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Izborni zakon i ugrozena volja hrtvatskog pucanstvaDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 11:14A povod je sta bio ?LSD wrote: ↑26/02/2025 11:04Dva puta pogađaj na koga je mislioDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 10:59 A sta je bio slucaj prije mozda godinu dana kad je Zoki htio da posalje vojsku u Hercegovinu da lafo zastiti hrvate i od cega, koga ?
Pa mu vojni vrh i generali savjetovali da to nije bas pametno ?![]()
Isti onaj zakon i ista ona volja pucanstva koja je dovodila Covica na vlast, prije toga
-
harisl
#6458 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
De nam objasni gdje bi bila granica Hrvatske u fiktivnom scenariju u kojem su bosanski Hrvati glasali da ostanu u krnjoj Jugoslaviji, da su se Srbi u Hrvatskoj naslanjali na Srbiju (krnju Jugoslaviju), i da je u jednom trenutku Hrvatska odlucila da izvuce te bosanske Hrvate, na silu, iz te krnje Jugoslavije i da je JNA dobila odrijesene ruke da odgovori svom silom na tu agresiju na krnju Jugoslaviju? Pa nama su se svetili za Turke, sta bi vi dobili?istra_hr wrote: ↑26/02/2025 07:52...nevjerojatno koliko idiotarija i gluposti
Sve visokoumni tekstovi o Oluji, o Hrvatskoj koja se vidi sa Sljemena, bla bla, bla ...
Mislio sam da su se takva sranja mogla čuti jedino početkom 90-ih na Miloševićevoj RTS , Informer, Kuriru i sl.
Vidim, ima i ovdje pacijenata minimalnog IQ i drogom oštećenog mozga
Sljeme je spomenuto u tom fiktivnom scenariju. Ne sjecam se tih sranja sa RTS-a, jer nisu bila namijena meni. Bol je vrlo subjektivna stvar, zaboravi se brzo ako ne boli tebe. Tako i "Sljeme", izreceno od strane Bosnjaka u fiktivnom scenariju, nema znacenje kao "Sljeme" izreceno od strane RTS-a kao prijetnja, u scenariju koji tek dolazi, od strane koja je trazilu osvetu.
Sto se tice Hrvatske i BiH, sud je rekao svoje, nema se tome puno dodati. Nije isto kada Hrvati pricaju o BiH, ciji komad zele, gdje se prava Hrvata otvoreno traze otimanjem prava Bosnjaka i udruzivanjem sa ljudima koji su pocinili Genocid u BiH (ovdje mislim na gladjenje Milanovica sa Dodikom, da se otkloni svaka sumnja) i kada Bosnjaci pricaju o Hrvatskoj sa kojom nemaju nista i ne zele ni jedan pedalj njene teritorije (samo da kola bude jeftinija u Tucepima). I zato treba razumiti i ljude iz BiH kada ih ponesu osjecanja... A mozda je i od tih droga, ako ti je tako lakse...
- skrbavi-admin
-
gozila555
#6460 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
smetao bobanu,steli i tuti i ostaloj krimi herceg bandi,isto sto je juka smetao aliji
-
gozila555
#6461 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
uglavnom bez operacije Oluja ,Bihac,Sarajevo ne bi bili deblokirani,kao i Gorazde.to su fakti a vi idalje se bavite mitovima da je alija oslobodio nesto.
-
DonieBrasco
#6462 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Veca je zalost sto su amerikacni zaustavili HVO i Armiju BiH pred Banja Lukom i mnogim drugim mjestima.
Ne bi imali ove danas probleme, ne bi bilo ovih kabadahija na svim stranama.
-
gozila555
#6463 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
slazem se,ameri su se bojali velike osvete i gdje ce sa tolikim narodom kad krene bjezanijaDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 12:52Veca je zalost sto su amerikacni zaustavili HVO i Armiju BiH pred Banja Lukom i mnogim drugim mjestima.
- dr_Evil
#6464 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Da li ti mozes zamislit ijedan scenarij u kojem bi genocid mogao biti pocinjen nad Hrvatima? ALi ono iskreno. Zlocini svakako da, ali projektovani genocid.
Svijet je okrenuo glavu jer se radilo o muslimanima, tumoru na Balkanu koji svakako treba da nestane.
-
LSD
#6465 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A nisu se bojali osvete niti bjezanije sa traktorima, kada je HV etnicki cistila teritoriju Hrvatske od nehrvtaskog stanovnista...to je njima bilo normala, hagozila555 wrote: ↑26/02/2025 12:55slazem se,ameri su se bojali velike osvete i gdje ce sa tolikim narodom kad krene bjezanijaDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 12:52Veca je zalost sto su amerikacni zaustavili HVO i Armiju BiH pred Banja Lukom i mnogim drugim mjestima.
Odjednom pred BL su se poceli bojati, jelde
-
gozila555
#6466 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
pa bas zbog toga su se bojali ,da ce bit vecih zlocina nego u oluji.LSD wrote: ↑26/02/2025 13:00A nisu se bojali osvete niti bjezanije sa traktorima, kada je HV etnicki cistila teritoriju Hrvatske od nehrvtaskog stanovnista...to je njima bilo normala, hagozila555 wrote: ↑26/02/2025 12:55slazem se,ameri su se bojali velike osvete i gdje ce sa tolikim narodom kad krene bjezanijaDonieBrasco wrote: ↑26/02/2025 12:52
Veca je zalost sto su amerikacni zaustavili HVO i Armiju BiH pred Banja Lukom i mnogim drugim mjestima.
Odjednom pred BL su se poceli bojati, jelde![]()
-
palermo
#6467 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Lijep tekst. Dobro I opisano. Doduse, fali par stvari.dr_Evil wrote: ↑26/02/2025 10:21 Autor ovog teksta je sve lEpo opisao:
https://ljubuski.net/38229-spomenicka-kultura-lazi
Raskošno licemjerje
Iz takozvane neprijateljske emigracije Kraljević je u BiH došao sa slikom svijeta sa kojom je i otišao na Zapad. Upravo je Prkačin svjedočio o njegovom iznenađenju činjenicom da se Muslimani – što je bilo službeno ime današnjih Bošnjaka – ne ćute Hrvatima islamske vjere, te da ni sve njegove vojnike islamske vjere, a bilo ih je između trideset i četrdeset posto, zapravo ne zanima obnova granica NDH, već očuvanje onih Bosne i Hercegovine. Vezivno tkivo bio im je, međutim, zajednički neprijatelj i prilično sličan, ako ne i navlas isti odnos prema Srbima zapadno od Drine. Za neke od njih je HOS otvorio koncentracioni logor Dretelj, isti onaj u kojeg će malo kasnije HVO masovno odvoditi hercegovačke Bošnjake.
Negirati činjenicu da su i vojnici Hrvatskih obrambenih snaga učestvovali u prvim značajnim obrambenim i oslobodilačkim akcijama, jednostavno, nije pošteno. Nazvati ih braniteljima Bosne i Hercegovine kakva je bila kada je napadnuta, podrazumijeva primjenu ubrzane tehnike zaborava zločina nad Srbima, ali i ignoriranje, blago rečeno, dvostrukog odnos samog Kraljevića ka krajnjem cilju rata.
Od svih vojski koje su protutnjale Bosnom i Hercegovinom do kraja 1995., HOS je postojao najkraće, dok je priča o njegovom zapovjedniku ostala među najintrigantijim, kako za historiju, tako i za literaturu na granici fikcije i nefikcije, smještenu u zemlju kojoj uvijek i u svakom vremenu – sve moguće, pa eto i to da se bude za cjelovitu BiH i granice NDH-a.
Nakon što je otkrivanje spomenika Blažu Kraljeviću, Osmanu Maksiću, Gordanu Čuljku, Šahdi Deliću, Ivanu Graniću, Rasimu Krasnićiju, Mariju Mediću, Vinku Primorcu i Marku Stjepanoviću poslužilo i da Dragan Čović i Nedžad Lokmić demonstriraju raskošno licemjerje, jasno je da će storija o Kraljeviću, HOS-u i jednoj likvidaciji ostati ne samo nedovršena, već da nikada neće biti ni započeto njeno temeljito, činjenično utemeljeno pričanje.
Posljedično, Čović će se nastaviti praviti da ne zna kako su u augustu 1992. pripadnike HOS-a smakli bojovnici HVO-a, dok će dio sarajevske političke kaste, sa neizbježnim Željkom Komšićem, i dalje glumiti neupućenost u Kraljevićeve ciljeve, zločine nekih od njegovih vojnika i značenje pozdrava kojeg je nosio na rukavu crne
A to HOS I Blaz Kraljevic, pa ja sam nekoliko puta na ovom.forumu ( dok si ti jos isao u skolu
- dr_Evil
#6468 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
palermo wrote: ↑26/02/2025 13:04
Lijep tekst. Dobro I opisano. Doduse, fali par stvari.
A to HOS I Blaz Kraljevic, pa ja sam nekoliko puta na ovom.forumu ( dok si ti jos isao u skolu) pokusavao objasniti ljudima sta je HOS bio, al tesko to ide onima.koji ga nisu vidjeli. Od Catsije pa do Ilidze.tu prica zavrsava. Pa ovdje je nekad tema bila , Juka Prazina heroj ili zlocinac, I zamisli ozbiljno se o tome.diskutovalo.
Eh, da mi se u skolu vratit, ni para ni pameti, doduse nemam ni sada ali sam onda bio bas sretan.
Samo za Mostar je Juka trebao da visi, i svi jukici. Ali tesko je to objasniti ovim sto ti kazes "Carsije do Ilidze".
-
gozila555
#6469 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
da nije bilo juke i njegovih na pocetku rata,pola sarajeva ne bi bilo,on je sa svojom ekipom prvi stao da brani grad,isto tako i blaz sa svojim hosom je prvi stao da brani posavinu .dr_Evil wrote: ↑26/02/2025 13:10palermo wrote: ↑26/02/2025 13:04
A to HOS I Blaz Kraljevic, pa ja sam nekoliko puta na ovom.forumu ( dok si ti jos isao u skolu) pokusavao objasniti ljudima sta je HOS bio, al tesko to ide onima.koji ga nisu vidjeli. Od Catsije pa do Ilidze.tu prica zavrsava. Pa ovdje je nekad tema bila , Juka Prazina heroj ili zlocinac, I zamisli ozbiljno se o tome.diskutovalo.
![]()
![]()
Eh, da mi se u skolu vratit, ni para ni pameti, doduse nemam ni sada ali sam onda bio bas sretan.
Samo za Mostar je Juka trebao da visi, i svi jukici. Ali tesko je to objasniti ovim sto ti kazes "Carsije do Ilidze".
- dr_Evil
#6470 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa da, "momci u tenama". Samo ebi ga, ti momci u tenama dodjes u Mostar, istovarise sleper oruzja HVO-u(kad je nama najvise trebalo), pobise nase ljude sa i bez uniforme, popljackase, i onda misteriozno preko granice.gozila555 wrote: ↑26/02/2025 13:15da nije bilo juke i njegovih na pocetku rata,pola sarajeva ne bi bilo,on je sa svojom ekipom prvi stao da brani grad,isto tako i blaz sa svojim hosom je prvi stao da brani posavinu .dr_Evil wrote: ↑26/02/2025 13:10palermo wrote: ↑26/02/2025 13:04
![]()
![]()
To se kod nas zove ratni zlocinac, a i izdajnik. Kaze Juka: "ja sam licno garantovao sigurnost uhapsenima, rekao sam im da se nista nece desiti". Jos im sve kosti nismo nasli.
-
gozila555
#6471 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
a zasto se juka odmetnuo od alijine komande ? juka je bio u mostaru u jedinici tute i štele ako se ne varam,krimosi se sastavili.dr_Evil wrote: ↑26/02/2025 13:23Pa da, "momci u tenama". Samo ebi ga, ti momci u tenama dodjes u Mostar, istovarise sleper oruzja HVO-u(kad je nama najvise trebalo), pobise nase ljude sa i bez uniforme, popljackase, i onda misteriozno preko granice.
To se kod nas zove ratni zlocinac, a i izdajnik. Kaze Juka: "ja sam licno garantovao sigurnost uhapsenima, rekao sam im da se nista nece desiti". Jos im sve kosti nismo nasli.
-
harisl
#6472 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ne vjerujem da bi doslo do planiranog genocida, ali bi sigurno doslo do monstruoznih zlocina od strane "samoorganizovanih" hordi iz Srbije koje bi poslije bile smaknute po kojekakvim mracnim uglovima zemaljske kugle.
A svijet se dobro obrukao tada sa Genocidom u Srebrenici, rezultat sutnje i okretanja glave od te a i drugih nepravdi (Palestina, Ukrajina, Izraelsko preseravanje sirom Srednjeg Istoka) nas i vodi evo prema hard reset-u, jer nema drugog nacina da se to popravi osim da se okrene novi list...
-
gozila555
#6473 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
pa i bihacu je prijetio srebrenicki scenario,pred samu oluju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6474 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A što je bilo u briševu? nedovoljno ubijenih za taj pojam?
hrvati su za razliku od bošnjaka mobilniji uvijek bili, imali zaleđe i uvijek su znali da pjevanje "ne damo jugu nemamo drugu" (ima video u jablanici pjevaju u koloni bosnjaci 6.4.1992) ne pije vode
takodjer lakše su se ispaljivali i svak je imao nekog u hrvatskoj koji ga je zvao i govorio da se ispali
najgore su prosli hrvati oko banje luke jer su trpili teror do 1995 i opet su protjerani nakon oluje
hrvati su za razliku od bošnjaka mobilniji uvijek bili, imali zaleđe i uvijek su znali da pjevanje "ne damo jugu nemamo drugu" (ima video u jablanici pjevaju u koloni bosnjaci 6.4.1992) ne pije vode
takodjer lakše su se ispaljivali i svak je imao nekog u hrvatskoj koji ga je zvao i govorio da se ispali
najgore su prosli hrvati oko banje luke jer su trpili teror do 1995 i opet su protjerani nakon oluje
-
gozila555
#6475 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
istina,hrvate posavine na pocetku rata je prvi hos branio,pa onda hvo.kao sto rekoh sve je pocelo u selo ravno gdje prvi put izvresna agresija na bh,ali to za aliju i njegove sljedbenike nije.Truba wrote: ↑26/02/2025 13:37 A što je bilo u briševu? nedovoljno ubijenih za taj pojam?