Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Messier
#44701 Re: Utakmice.
Zrinjski je poslozena ekipa, igraju na spremu, odustali su od one igre kad im je igrao onaj Smajic, igraci tipa Kobiljara ili Sejtana kod nas, sistem u kome trazis igraca prevage, Hasica ili nekog da povede tim, neka laka krila koja mogu proci 1 na 1 i napraviti visak..a ti puno puta sjebu tekmu, ako nije njihov dan.
Ne , idu Jankovici, Ticinovici, jaki ,spremni.. ko sa trake iz Jaruna il Kustosije, decki koji treniraju 15 godina, dobri u duelu, niucemu predobri, niucemu prelosi.
I s njima ne igras njihov fudbal, to sto je bio penal nije bitno uopste, a sa njima imas skor 2 3 5 u 10 tekmi zadnjih, tako nekako.
Igras opozit fudbal, a ne da li je bolji Karlo tamo ili Karlo vamo.
To je pokazalo drugo poluvrijeme
Ne , idu Jankovici, Ticinovici, jaki ,spremni.. ko sa trake iz Jaruna il Kustosije, decki koji treniraju 15 godina, dobri u duelu, niucemu predobri, niucemu prelosi.
I s njima ne igras njihov fudbal, to sto je bio penal nije bitno uopste, a sa njima imas skor 2 3 5 u 10 tekmi zadnjih, tako nekako.
-
gold'n'brown
#44702 Re: Utakmice.
Ova sezona sa Zekicem treba biti nesto kao Jakiroviceva prva sezona sa Zrinjskim, vrijeme kada se pravi masina koja poslije moze da melje, ali za to treba jedna sezona i to je to. Izboriti evropu i u narednoj sezoni ici na titulu. Zrinjski nista nije promijenio od Jakirevicevih postavki, samo to odrzavaju, bez obzira na razlicite trenere. Onaj trener crnogorac se nije uklopio u taj sistem i nije se dugo zadrzao.
-
internazionale
#44703 Re: Utakmice.
Kakva glupost. Čuj nije bitno je li penal. Uporedi nogu u glavu s Grbavice i onu situaciju sinoć. Možda bi mi fulili i penal na grbavici, kako nas je bilo krenulo ne bi me čudilo kao i što me ne bi čudilo da ga je tuzlanski retard Krpić zabio iz one odbice, ali nemoj te gluposti da je nebitno što je svirao penalMessier wrote: ↑26/02/2025 10:00 Zrinjski je poslozena ekipa, igraju na spremu, odustali su od one igre kad im je igrao onaj Smajic, igraci tipa Kobiljara ili Sejtana kod nas, sistem u kome trazis igraca prevage, Hasica ili nekog da povede tim, neka laka krila koja mogu proci 1 na 1 i napraviti visak..a ti puno puta sjebu tekmu, ako nije njihov dan.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#44704 Re: Utakmice.
Bitnije je sto smo fulili 3-4 zicera na grbavici nego sto nije svirao jedan penal.
-
ibizza
#44705 Re: Utakmice.
Sve je bitno. Jedno ne iskljucuje drugo.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#44706 Re: Utakmice.
100% se slazem.gold'n'brown wrote: ↑26/02/2025 10:06 Ova sezona sa Zekicem treba biti nesto kao Jakiroviceva prva sezona sa Zrinjskim, vrijeme kada se pravi masina koja poslije moze da melje, ali za to treba jedna sezona i to je to. Izboriti evropu i u narednoj sezoni ici na titulu. Zrinjski nista nije promijenio od Jakirevicevih postavki, samo to odrzavaju, bez obzira na razlicite trenere. Onaj trener crnogorac se nije uklopio u taj sistem i nije se dugo zadrzao.
Iskreno se nadam da ce i Ismir pratiti ono sto je uradio Suletna. OK svi znamo da ce se Gulash prodati i aBd masno naplatiti na ljeto. To je i prirodno. Ali osim njega nadam se da nece biti puno odlazaka i puno dolazaka.
Ovaj Butic mi je bas dobar. Nadam se da nije teza povreda.
-
internazionale
-
Paradox76
#44708 Re: Utakmice.
Svaka čast na postu, pokušao sam napisati nešto za sinoć ali u ovom postu sve napisano.internazionale wrote: ↑26/02/2025 09:47Ko prati našu ligu i situaciju u i oko sinoć utakmica je očekivana.
Po meni najveće iznenađenje je destrukcija od strane Zrinjskog, valjanje i odugovlaĉenje od starta. Sa Zrinjskim smo koliko pamtim imali najfudbalskije utakmice, nikad nisu "odigrali" ko sinoć. Bilo je nekoliko "legendarnih" sudijskih krađa ali generalno su furali fudbal.
Zrinjski je i dalje top ekipa naše lige, koliko god imali problema s nekim igračima. Iskusni, uigrani...
Dodatno na to kada si svjestan da će Vicino sudijsko pašće svaku ili/ili situaciju njima presuditi, tako je i penal, onda moraš biti solidno dobar da ih pobijediš.
Raja mora biti svjesna da nas, posebno na AFH, namjerno izazivaju i provociraju. Davno sam najavio da nam neće dati dalje od 3. mjesta, a ne kup da osvojimo.
Još smo neuigrani, neki igrači su kasno došli. Ali mi ovi što su s klupe ušli daju nadu, "samo" da se sve to ukomponuje.
Ponjava od mene, svi u napad je mala maca
Oni su bukvalno došli samo da ne prime gol, ako sta uspiju gore, dobro je.
Sudija dopuštao odugovlačenje već od 12 minute prvog poluvremena.
Mislim da ćemo u Mostaru puno lakše igrati i da će biti skroz drugačija utakmica.
Po meni Krdžalic mora igrati više, svjestan sam njegove povrede i da se polako vraća.
Ima odličan pregled igre i zna napraviti višak.
Uvijek čekamo da se ekipa posloži, sta je tu je.
-
internazionale
#44709 Re: Utakmice.
Niko od naših stručnjaka, nedo Bog novinara, ne spominje npr nadoknadu od 5 min poslije isteka 90.
Samo na bakljade je otišlo 10ak min. Pa nekoliko prekida sa svađama, pa sve izmjene...
Samo na bakljade je otišlo 10ak min. Pa nekoliko prekida sa svađama, pa sve izmjene...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#44710 Re: Utakmice.
Krdzalic i Mujkic top. Ovaj Mujkic jos malo i da bude starter pod zasticenim godistem. A Mehmedovic koji sad pocinje zbog tog pravila na klupu. Mada i on se popravio u odnosu na prvu polusezonu.
Mislim kada skontas da je Mehmedovic jos uvijek zasticeno godiste onda skontas da je zasista potencijal. Nego nama gdje je jako mlad otisao iz Slobode u HNL pa se nama vratio, pa ga dozivljavamo kao pojacanje. U sustini jako mlad, sa strasnom tragedijom iza sebe, dobro je i normalan i sabran ostao nakon toga.
Mislim kada skontas da je Mehmedovic jos uvijek zasticeno godiste onda skontas da je zasista potencijal. Nego nama gdje je jako mlad otisao iz Slobode u HNL pa se nama vratio, pa ga dozivljavamo kao pojacanje. U sustini jako mlad, sa strasnom tragedijom iza sebe, dobro je i normalan i sabran ostao nakon toga.
-
internazionale
#44711 Re: Utakmice.
A ovo je nauka, jbg. Valjda nekad ugodimo sve.Paradox76 wrote: ↑26/02/2025 10:39Svaka čast na postu, pokušao sam napisati nešto za sinoć ali u ovom postu sve napisano.internazionale wrote: ↑26/02/2025 09:47Ko prati našu ligu i situaciju u i oko sinoć utakmica je očekivana.
Po meni najveće iznenađenje je destrukcija od strane Zrinjskog, valjanje i odugovlaĉenje od starta. Sa Zrinjskim smo koliko pamtim imali najfudbalskije utakmice, nikad nisu "odigrali" ko sinoć. Bilo je nekoliko "legendarnih" sudijskih krađa ali generalno su furali fudbal.
Zrinjski je i dalje top ekipa naše lige, koliko god imali problema s nekim igračima. Iskusni, uigrani...
Dodatno na to kada si svjestan da će Vicino sudijsko pašće svaku ili/ili situaciju njima presuditi, tako je i penal, onda moraš biti solidno dobar da ih pobijediš.
Raja mora biti svjesna da nas, posebno na AFH, namjerno izazivaju i provociraju. Davno sam najavio da nam neće dati dalje od 3. mjesta, a ne kup da osvojimo.
Još smo neuigrani, neki igrači su kasno došli. Ali mi ovi što su s klupe ušli daju nadu, "samo" da se sve to ukomponuje.
Ponjava od mene, svi u napad je mala maca
Oni su bukvalno došli samo da ne prime gol, ako sta uspiju gore, dobro je.
Sudija dopuštao odugovlačenje već od 12 minute prvog poluvremena.
Mislim da ćemo u Mostaru puno lakše igrati i da će biti skroz drugačija utakmica.
Po meni Krdžalic mora igrati više, svjestan sam njegove povrede i da se polako vraća.
Ima odličan pregled igre i zna napraviti višak.
Uvijek čekamo da se ekipa posloži, sta je tu je.
Ko zna za revanš, oni su ozbiljna ekipa. Možda nas baš iznenade otvorenom igrom i presingom, ko što su sinoć valjanjem, odugovlačenjem i provociranjem
-
Messier
#44712 Re: Utakmice.
Ja ti pricam o igri , a ti kmecis o penalu koji je imbecilan.internazionale wrote: ↑26/02/2025 10:10Kakva glupost. Čuj nije bitno je li penal. Uporedi nogu u glavu s Grbavice i onu situaciju sinoć. Možda bi mi fulili i penal na grbavici, kako nas je bilo krenulo ne bi me čudilo kao i što me ne bi čudilo da ga je tuzlanski retard Krpić zabio iz one odbice, ali nemoj te gluposti da je nebitno što je svirao penalMessier wrote: ↑26/02/2025 10:00 Zrinjski je poslozena ekipa, igraju na spremu, odustali su od one igre kad im je igrao onaj Smajic, igraci tipa Kobiljara ili Sejtana kod nas, sistem u kome trazis igraca prevage, Hasica ili nekog da povede tim, neka laka krila koja mogu proci 1 na 1 i napraviti visak..a ti puno puta sjebu tekmu, ako nije njihov dan.
Zelim da igraju dobro, protiv Zelje smo igrali jako, a penal ti uvijek moze suditi, golman ti na korneru zakaci laktom u glavu napadaca, ide Var i popusis tekmu.
I onda mjauces.
Sve 5, deru nas..guze i od prije Vicine ere.
Bitno je da mi igramo kako treba, to je jedino na sto mozes da utices dok se ne promijene okolnosti.
I ako te jebu, suti, ne kmeci...sacekaj svoj trenutak i onda vrati sa kamatama
-
internazionale
#44714 Re: Utakmice.
I ti si ko i kolega ranije prerast'o ovu ligu. Ispod nivoa engleske ne treba ni vijesti gledati.Messier wrote: ↑26/02/2025 10:57Ja ti pricam o igri , a ti kmecis o penalu koji je imbecilan.internazionale wrote: ↑26/02/2025 10:10Kakva glupost. Čuj nije bitno je li penal. Uporedi nogu u glavu s Grbavice i onu situaciju sinoć. Možda bi mi fulili i penal na grbavici, kako nas je bilo krenulo ne bi me čudilo kao i što me ne bi čudilo da ga je tuzlanski retard Krpić zabio iz one odbice, ali nemoj te gluposti da je nebitno što je svirao penalMessier wrote: ↑26/02/2025 10:00 Zrinjski je poslozena ekipa, igraju na spremu, odustali su od one igre kad im je igrao onaj Smajic, igraci tipa Kobiljara ili Sejtana kod nas, sistem u kome trazis igraca prevage, Hasica ili nekog da povede tim, neka laka krila koja mogu proci 1 na 1 i napraviti visak..a ti puno puta sjebu tekmu, ako nije njihov dan.
Zelim da igraju dobro, protiv Zelje smo igrali jako, a penal ti uvijek moze suditi, golman ti na korneru zakaci laktom u glavu napadaca, ide Var i popusis tekmu.
I onda mjauces.
Bitno je da mi igramo kako treba, to je jedino na sto mozes da utices dok se ne promijene okolnosti.
Pošto se vidim razumiješ, malo nama što kmečimo još dodatno pojasni šta znači "da igramo dobro". Je li to da igramo ofanzivno, presing po cijelom terenu, ili da igramo na posjed tiki taku, ili da igramo povučeno pa na brze kontre, da zabijamo 3 gola po utakmici...
Šta je po tebi definicija "igrati dobro" protiv npr Borca kada ti dosude 35 prekršaja a Borcu 5. Kada se igračima Borca dadne žuti samo kada povrijede protivničkog igrača, a tvoja ekipa fasuje 5-6 žutih...
Evo par stvari pa kad nađeš vremena da nas podučiš da ne kmečimo više
-
last mohicans
#44715 Re: Utakmice.
Ne bih se složio da su se toliko valjali, pogotovo I poluvrijeme gdje su nas presingom neutralisali, vidjeli se nismo, djelovali smo kao pioniri gdje smo dugim loptama tražili Gulija. Drugo poluvrijeme smo igrali brze, posloženije, sa brzim protokom lopte. Sve kontra prvog. Oni nisu toliko dobri koliko mi mentalno nismo na njihovom nivou. Opet smo imali zicer za pobjedu. Butić se odlično kreće, kad ga je Turkeš zamjenio, vidio se nije.. Mali Mujkić hrabar i dobar. Treba ga dozirati..
- Logovan
#44716 Re: Utakmice.
Meni su se popeli na vrh neke stvari sa valjanjem. Ok, njihovo pravo, ali ubi brate dragi, još kad vidim da se ustaje čim se faul dosudi zlo mi bude.
-
18mn97
#44717 Re: Utakmice.
Kada cemo nauciti da ne nasjedamo na provokacije? Skoro svaka ekipa ide na to na Kosevu.
-
Messier
#44718 Re: Utakmice.
Gledaj, ti si moj brat s tribine.internazionale wrote: ↑26/02/2025 11:16I ti si ko i kolega ranije prerast'o ovu ligu. Ispod nivoa engleske ne treba ni vijesti gledati.Messier wrote: ↑26/02/2025 10:57Ja ti pricam o igri , a ti kmecis o penalu koji je imbecilan.internazionale wrote: ↑26/02/2025 10:10
Kakva glupost. Čuj nije bitno je li penal. Uporedi nogu u glavu s Grbavice i onu situaciju sinoć. Možda bi mi fulili i penal na grbavici, kako nas je bilo krenulo ne bi me čudilo kao i što me ne bi čudilo da ga je tuzlanski retard Krpić zabio iz one odbice, ali nemoj te gluposti da je nebitno što je svirao penal
I onda mjauces.
Pošto se vidim razumiješ, malo nama što kmečimo još dodatno pojasni šta znači "da igramo dobro". Je li to da igramo ofanzivno, presing po cijelom terenu, ili da igramo na posjed tiki taku, ili da igramo povučeno pa na brze kontre, da zabijamo 3 gola po utakmici...
Šta je po tebi definicija "igrati dobro" protiv npr Borca kada ti dosude 35 prekršaja a Borcu 5. Kada se igračima Borca dadne žuti samo kada povrijede protivničkog igrača, a tvoja ekipa fasuje 5-6 žutih...
Uvijek ce tako biti..igraci ce biti i proci, a mi cemo ostati.
Ne nadjebavam se s tobom i ne pametujem.
Igrati dobro, po meni, znaci da si dominantan u utakmici, a to mozes na vise nacina.
Borac 5, mi 35 faulova....nista , ici rusiti savez, sto necemo, utrositi svu energiju i potenciju na kukanje i kao posljedicu odigrati x sa Posusjem.
-
internazionale
#44719 Re: Utakmice.
Vidi brate, nažalost fudbal se kod nas mora gledati malo šire od same igre.Messier wrote: ↑26/02/2025 13:12Gledaj, ti si moj brat s tribine.internazionale wrote: ↑26/02/2025 11:16I ti si ko i kolega ranije prerast'o ovu ligu. Ispod nivoa engleske ne treba ni vijesti gledati.Messier wrote: ↑26/02/2025 10:57
Ja ti pricam o igri , a ti kmecis o penalu koji je imbecilan.
I onda mjauces.
Igrati dobro, po meni, znaci da si dominantan u utakmici, a to mozes na vise nacina.
Borac 5, mi 35 faulova....nista , ici rusiti savez, sto necemo, utrositi svu energiju i potenciju na kukanje i kao posljedicu odigrati x sa Posusjem.
I ti i ja i svi ostali sa tribine imamo odgovornost. Kako. Pa na način da smo glasači politički.
Politika je dozvolila da u fudbalski savez uđu naši, i moj i tvoj posredno, predstavnici, tačnije korumpirani kriminalci koji nas sad reketiraju i otimaju. Znači da imamo odgovornost.
Dalje u vezi glasanja i politike, klub sa grbavice je godinama dužan milione drżavi kroz raznorazne mahinacije i utaje, a ta drżava im npr godinama pravi stadion. Što znači da se kriminal isplati.
Da sam na mjestu Ismira i drugih ljudi u klubu zabranio bih svim politiĉarima i strankama da spominju FK Sarajevo sve dok ne dođu sa jasnim planom obnove stadiona AFH. Do tada, marš od kluba
-
Messier
#44720 Re: Utakmice.
Ima i to logike.internazionale wrote: ↑26/02/2025 14:51Vidi brate, nažalost fudbal se kod nas mora gledati malo šire od same igre.Messier wrote: ↑26/02/2025 13:12Gledaj, ti si moj brat s tribine.internazionale wrote: ↑26/02/2025 11:16
I ti si ko i kolega ranije prerast'o ovu ligu. Ispod nivoa engleske ne treba ni vijesti gledati.
I ti i ja i svi ostali sa tribine imamo odgovornost. Kako. Pa na način da smo glasači politički.
Politika je dozvolila da u fudbalski savez uđu naši, i moj i tvoj posredno, predstavnici, tačnije korumpirani kriminalci koji nas sad reketiraju i otimaju. Znači da imamo odgovornost.
Dalje u vezi glasanja i politike, klub sa grbavice je godinama dužan milione drżavi kroz raznorazne mahinacije i utaje, a ta drżava im npr godinama pravi stadion. Što znači da se kriminal isplati.
Da sam na mjestu Ismira i drugih ljudi u klubu zabranio bih svim politiĉarima i strankama da spominju FK Sarajevo sve dok ne dođu sa jasnim planom obnove stadiona AFH. Do tada, marš od kluba
Poreznim duznicima ta ista drzava , kroz svoje lokalne ispostave daje lovu za opstanak na aparatima.
Besmisleno.
Sta vise pricati o tome?
Sta mi mozemo uraditi u vezi sa tim?
Pa to su glasovi, biracko tijelo koje onda odluci i o drugim segmentima vlasti, ne samo o ulaganju u sportske klubove.
Sto nije sistemski, naravno, nego na fonu.. evo vam para, dobar nacelnik, dao nam 300 hiljada.
I sve ok, oni su svi zestoki kriticari drustvenih anomalija, rada tuzilastva, nelegalnog parkiranja i nepravno isturenih basti po gradskim sokacima.
I sta cemo ?
Znam samo da ne trebamo kukati i svaki post il komentar kad nas sjebe nepravda, ja pokusavam ostaviti u sebi
-
internazionale
#44721 Re: Utakmice.
I ja sam protiv kuknjave ali se moraju neke teme otvoriti, mora se podizati svijest o nekim stvarima. Da nas ne lože polupismeni novinarčići natpisima po medijima. Da nas ne uzimaju ko levate na utakmicama, malo sudija zašilji, malo na terenu ciginašu... i mi odmah smjene tražimo. Dok je savez ovakav kritike prema igračima i ss treba smanjiti. Jbg tako je
- Logovan
#44722 Re: Utakmice.
Na Koševu se svjetla pale...
Hajde Saraj'vo!
Hajde Saraj'vo!
- Logovan
#44723 Re: Utakmice.
Evo sad vidim može se učlaniti prije utakmice iza istočne tribine pa eto ko nije zna šta treba. 
- Logovan
#44724 Re: Utakmice.
Rogić, B. Unušić, R. Gojković, N. Mujkić, K. Lulić, G. Guliashvili, M. Mustafić, F. Kyeremeh, D. Pavičić, V. Bubanja, M. K. Paskalev
Hajdeee
Hajdeee
-
mond
#44725 Re: Utakmice.
Jel po ovome treći štoper Bubanja? Baš smo oslabljeni