kad nemas argumenata vrjedjas ccc,jadan siskrbavi-admin wrote: ↑25/02/2025 18:06ostavio sam i tebi tu vuvuzelu s kojom sam navijao za slobu..... pa, sa srecom, posluzi se....gozila555 wrote: ↑25/02/2025 18:05 dok si ti mahao jugo zastavom i govorio da rata nece bit,cetnici su bili 91 pred zadrom,odsjekli dio hrvatske,pa su bili vraceni u krajinu,tako nemoj samnom o istoriji. krenuli su i na dubrovnik pa su popusili,hercegovacki hrvati su 91 blokirali jna kolone koje su krenule na to ratiste,dok si ti mahao jugo zastavom .k te bolio sto hrvatska 91 gori.tad si navijao za slobu![]()
![]()
Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
gozila555
#6376 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
mishic
#6377 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Štivo koje po svojoj relevantnosti nema premca:
“RAT U SREDNJOJ BOSNI 1992-1994.” Amir Kliko
Objašnjava i dokumentuje sve od A-Ž. Za neuke da ponešto nauče.
“RAT U SREDNJOJ BOSNI 1992-1994.” Amir Kliko
Objašnjava i dokumentuje sve od A-Ž. Za neuke da ponešto nauče.
- skrbavi-admin
#6378 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
eto vidiš kaki si, ja ti nudim vuvuzelu a ti meni da sam jadan..... e jebi gagozila555 wrote: ↑25/02/2025 18:07kad nemas argumenata vrjedjas ccc,jadan siskrbavi-admin wrote: ↑25/02/2025 18:06ostavio sam i tebi tu vuvuzelu s kojom sam navijao za slobu..... pa, sa srecom, posluzi se....gozila555 wrote: ↑25/02/2025 18:05 dok si ti mahao jugo zastavom i govorio da rata nece bit,cetnici su bili 91 pred zadrom,odsjekli dio hrvatske,pa su bili vraceni u krajinu,tako nemoj samnom o istoriji. krenuli su i na dubrovnik pa su popusili,hercegovacki hrvati su 91 blokirali jna kolone koje su krenule na to ratiste,dok si ti mahao jugo zastavom .k te bolio sto hrvatska 91 gori.tad si navijao za slobu![]()
![]()
-
mishic
#6379 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Zato što sam ratovao protiv susjednih država i paravojnih snaga u BiH koje su te države organizovale i pomagale učestvujući zajedno sa njima u dvostrukoj agresiji na RBiH. A mi smo tek pravili i napravili Armiju koja je bila u stanju da najvećim dijelom otimajući agresorsko naoružanje i opremu osposobi svoje jedinice da budu u stanju pobijediti agresore i osloboditi privremeno zauzetu teritoriju.
U ostalom eto ti štivo u kojem po danu i datumu, po imenu i prezimenu, po izvornim dokumentima stoji precizno i jasno sve što je ko radio od početka do kraja.
Last edited by mishic on 25/02/2025 18:16, edited 1 time in total.
- problemnatravunu
#6380 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ma ni ona nije baš ta , od svih kandidata na netom održanim izborima jedino bi dignitet funkcije predsjednika držala Ivana Kekinova !¤ jelena ¤ wrote: ↑29/07/2024 17:05 Ne bih da se hvalim, ali....![]()
ih, kad sam ja na forumu pisala da bi Marija Selak Raspudić trebala biti predsjednica Hrvatske...![]()
-
LSD
#6381 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Hrvatski guslar Gozila555 i dalje ne konta da su bosnjaci umjesto referenduma krenuli zajedno sa Srbima, da bi im '92 bili u Splitu i Zagrebu.
Mitoman ne konta koliko usluga im je napravila ARBIH za 4 godine.
Zatucani sovinist u 2025 godini pokusava na yebenom forumu bosnjacima ispostaviti racune iz 90-tih
a pri tome sam upada u sopstvenu logicku zamku
Genije
Zatucani sovinist u 2025 godini pokusava na yebenom forumu bosnjacima ispostaviti racune iz 90-tih
Genije
- skrbavi-admin
#6382 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
al cojk je bio prisutan kad je Olbruk zvao Tudjmana da zaustavi Oluju pred Banjalukom .... sve sluso..... zvao ga sa skrivenog broja, jes Is'sa miLSD wrote: ↑25/02/2025 18:14 Hrvatski guslar Gozila555 i dalje ne konta da su bosnjaci umjesto referenduma krenuli zajedno sa Srbima, da bi im '92 bili u Splitu i Zagrebu.
Zatucani sovinist u 2025 godini pokusava na yebenom forumu bosnjacima ispostaviti racune iz 90-tiha pri tome sam upada u sopstvenu logicku zamku
![]()
Genije![]()
a mi supci ni protrlj guzice..... fino nam bilo nek Ante oslobadja mi cemo gledat.....
-
Osmi Socrates
#6383 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Što napadate čovjeka bezveze? Zato što se je možda nesretno izrazio? Prihvaćena činjenica je da je Oluja bila koordinirana akcija između HV, HVO-a i Armije BiH. Koristila je Bosni i Hercegovini baš kao i Hrvatskoj. Teško da bi se moglo pričati o ikakvom miru bez Oluje. Prva od stvari koja se morala desiti za kakav-takav mir u BiH je uspjeh Oluje.
Koji su joj ciljevi bili, pogledajte kartu pa javite.
Šta je bilo dozvoljeno oslobađati nakon Washingtonskog Sporazuma a šta ne, takođe je jasno.
Šta je bilo dozvoljeno oslobađati nakon Washingtonskog Sporazuma a šta ne, takođe je jasno.
- skrbavi-admin
#6384 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
od takvih trolova kao sto je lik gore su opasniji su samo oni koji ovakve brane u neznanju i nesagledavanju svih cinjenica...... mi ne znamo sami sebe pohvalit izdic - oni verglaju o Oluji i Bljesku kao da je to u potpunosti njihova zasluzga bez ikakve involviranosti snaga ARBIH iste one kojoj su zabijali noz u ledja u neretljanskom slivu prije WOOOSHIngtonskog sporazuma.....Osmi Socrates wrote: ↑25/02/2025 18:20 Što napadate čovjeka bezveze? Zato što se je možda nesretno izrazio? Prihvaćena činjenica je da je Oluja bila koordinirana akcija između HV, HVO-a i Armije BiH. Koristila je Bosni i Hercegovini baš kao i Hrvatskoj. Teško da bi se moglo pričati o ikakvom miru bez Oluje. Prva od stvari koja se morala desiti za kakav-takav mir u BiH je uspjeh Oluje.
Last edited by skrbavi-admin on 25/02/2025 18:30, edited 1 time in total.
- Haris033
#6385 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Stvarno, zašto hrvati konstantno sebi prepisuju vojne uspjehe i zašto nam desetljećima nameću priču da su nas oni oslobodili???
Ide mi na živce ta priča o hrvatskim oslobodiocima Bosanske Krajine, kao da 4 godine herojskog otpora 5. korpusa nije ni bilo. Taj 5. korpus je branio i Hrvatsku i oslobođenje BK je bio plod saradnje HV i 5. korpusa, a ne isključivo jedne strane..
Btw, uzmimo u obzir da nije bilo bošnjaka, gdje bi danas bile granice Srbije i Hrvatske??
Siguran sam da se Srbija ne bi zadovoljila podijelom BiH, već bi sigurno tražila (i dobila) jadransku obalu do Splita.
Ili pak da se potpisao sporazum prije rata (kojeg, naravno, nisam podržacao) a kojeg su dogovorili Adil Zulfikapašić i Muhamed Filipović sa Miloševićem u kome bi BiH bila u federaciji sa Srbijom? U tom slučaju rat sa Hrvatskom bi se drugačije odvijao..
Ide mi na živce ta priča o hrvatskim oslobodiocima Bosanske Krajine, kao da 4 godine herojskog otpora 5. korpusa nije ni bilo. Taj 5. korpus je branio i Hrvatsku i oslobođenje BK je bio plod saradnje HV i 5. korpusa, a ne isključivo jedne strane..
Btw, uzmimo u obzir da nije bilo bošnjaka, gdje bi danas bile granice Srbije i Hrvatske??
Siguran sam da se Srbija ne bi zadovoljila podijelom BiH, već bi sigurno tražila (i dobila) jadransku obalu do Splita.
Ili pak da se potpisao sporazum prije rata (kojeg, naravno, nisam podržacao) a kojeg su dogovorili Adil Zulfikapašić i Muhamed Filipović sa Miloševićem u kome bi BiH bila u federaciji sa Srbijom? U tom slučaju rat sa Hrvatskom bi se drugačije odvijao..
-
mishic
#6386 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
O čemu to sada ti?!!Osmi Socrates wrote: ↑25/02/2025 18:20 Što napadate čovjeka bezveze? Zato što se je možda nesretno izrazio? Prihvaćena činjenica je da je Oluja bila koordinirana akcija između HV, HVO-a i Armije BiH. Koristila je Bosni i Hercegovini baš kao i Hrvatskoj. Teško da bi se moglo pričati o ikakvom miru bez Oluje. Prva od stvari koja se morala desiti za kakav-takav mir u BiH je uspjeh Oluje.
Ko je to isključio Armiju RBiH i sve zasluge pripisao drugima tvrdeći da su oni oslobodili?!!
U ostalom evo ovo ponuđeno štivo prepuno izvornih original dokumenata gdje pored dana, datuma, mjesta i imena često ima navedeno i u koliko sati i minuta je koji od tih dokumenata ugledao svjetlo dana. I niko od ovih što su reagovali na laži nije dotakao period kada su određene aktivnosti koordinirane i zajednički i pod patronatom MZ rađene.
-
Osmi Socrates
#6387 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Sagledavanje kojih činjenica?
Činjenica koju vi i ne mislite da sagledate da je Washingtonskim sporazumom počela faza raščišćavanja rata i sagledavanje mogućeg mira. Washingtonski Sporazum je čak predviđao konfederaciju Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To je potpisao Alija Izetbegović.
Clinton je odobrio Oluju. Ameri su učestvovali u njenom pripremanju. Oluja je koordinirana sa Armijom BiH. Njen uspjeh je preduslov za kakav-takav mir i u Hrvatskoj i u BiH. Bez njenog uspjeha se rat produžava sa veoma neizvjesnim ishodom.
Dakle, šta ja branim i koga? Gdje sam ja isključio Armiju BiH?
To što ste vi zamislili neku alternativnu istoriju jer vam se hoće nema nikakve veze sa stvarnošću.
Činjenica koju vi i ne mislite da sagledate da je Washingtonskim sporazumom počela faza raščišćavanja rata i sagledavanje mogućeg mira. Washingtonski Sporazum je čak predviđao konfederaciju Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To je potpisao Alija Izetbegović.
Clinton je odobrio Oluju. Ameri su učestvovali u njenom pripremanju. Oluja je koordinirana sa Armijom BiH. Njen uspjeh je preduslov za kakav-takav mir i u Hrvatskoj i u BiH. Bez njenog uspjeha se rat produžava sa veoma neizvjesnim ishodom.
To što ste vi zamislili neku alternativnu istoriju jer vam se hoće nema nikakve veze sa stvarnošću.
- skrbavi-admin
#6388 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Haris033 wrote: ↑25/02/2025 18:30 Stvarno, zašto hrvati konstantno sebi prepisuju vojne uspjehe i zašto nam desetljećima nameću priču da su nas oni oslobodili???
evo ako koga zanima ovaj plan su odbili cetnici na vrhu sa Marticem (zbog tog je Milosevic popizdio) i u njemu su srbima ponudjenje vece ingerencije autonomije od danasnje GRŠ
https://en.wikipedia.org/wiki/Z-4_Plan
- skrbavi-admin
#6389 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
a i ti guslaš izgleda, neka mašala..... al evo da ti kaem kurca graha si u pravuOsmi Socrates wrote: ↑25/02/2025 18:37 Sagledavanje kojih činjenica?
-
gozila555
#6390 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
srpska krajina nije htjela prihvatit sporazum z 4 koja im je nudila autonomiju u okviru r hrvatske,martic je to odbio ,i onda krece oluja uz americki blagoslov.
-
Osmi Socrates
#6391 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A to o potpisivanju nekog pakta Bošnjaci - Srbi je najgori mogući spin koji sebi čovjek može dozvoliti.
Treba li napominjati da bi MZ stala na hrvatsku stranu i da bi Bošnjaci završavali po Hagu kao i srpski zločinci jer bi Milošević prvo njih gurao u rat protiv Hrvata. I, naravno, danas bi sigurno imali hrvatski entitet u tom scenariju.
A pitanje i da li bi BiH bilo kao države, jer...Jugoslavija.
Treba li napominjati da bi MZ stala na hrvatsku stranu i da bi Bošnjaci završavali po Hagu kao i srpski zločinci jer bi Milošević prvo njih gurao u rat protiv Hrvata. I, naravno, danas bi sigurno imali hrvatski entitet u tom scenariju.
A pitanje i da li bi BiH bilo kao države, jer...Jugoslavija.
Last edited by Osmi Socrates on 25/02/2025 18:49, edited 1 time in total.
-
gozila555
#6392 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
i 91 hrvati su sami zarobljavali jna kasarne i njihovo oruzije,nisu cekali ko alija skrstenih ruku da mu cete dodju,pa dok je gorila semberija i podrinje alija je govorio da nece bit rata,a pred nosom mu jna se ukopavala iznad sarajeva.pa jesul mozda za to hrvati krivi 
-
vernes81
#6393 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Jel realno da ovo ljudi pisu
?
Vise obraza imaju na poskoku.
Vise obraza imaju na poskoku.
-
Osmi Socrates
#6394 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa šta je sad napisao? Ako misliš na njegov zadnji post, to je sve istina.
Niko nama nije kriv što je Alija državu vodio. Bio je pritisnut i okolnostima, ali, jbg, dok je on šupljirao, rat mu je već bio i u državi, a pripreme za rat oko glavnog grada.
Niko nama nije kriv što je Alija državu vodio. Bio je pritisnut i okolnostima, ali, jbg, dok je on šupljirao, rat mu je već bio i u državi, a pripreme za rat oko glavnog grada.
-
mishic
#6395 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ovo nisam ja napisao, vidi se ko je...
Stalno se laže ko je šta radio i uradio ko koga i iz čega isključio, ko učestvovao u UZP-u i produžio rat...
Vidiš i pored priznanja hv i hvo ali hv u tuđoj zemlji bez poziva i odobrenja nije agresor
I da ne buncamo o onome što je nedvosmisleno utvrđeno i potpuno jasno
Pa ko treba pst?!!
-
gozila555
#6396 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
sve to imate u bbc dokumentarnom filmu smrt jugoslavije,i stenogrami richarda holbruka kad zove tudjmana da zaustavi akciju ante gotovine pred banja lukom .kojoj je ugasio struju da slobo vidi koliko je hv stigao blizu grada. i tad nastupaju pregovori u dejtonu,gdje slobo pita silajdzica a sta ce to dobit srbi za komplet sarajevo. a silajdzic im ponudio mrkonjic grad i bosansko grahovo koje je hv oslobodio tokom oluje. znaci cisti fakti a ne neka mitomanija koju mi zelite prikacit.
-
gozila555
#6397 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
jel ti znas za wasingtonski sporazummishic wrote: ↑25/02/2025 18:58Ovo nisam ja napisao, vidi se ko je...
Stalno se laže ko je šta radio i uradio ko koga i iz čega isključio, ko učestvovao u UZP-u i produžio rat...
Vidiš i pored priznanja hv i hvo ali hv u tuđoj zemlji bez poziva i odobrenja nije agresor
I da ne buncamo o onome što je nedvosmisleno utvrđeno i potpuno jasno
Pa ko treba pst?!!
-
Osmi Socrates
#6398 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ulazila je HV i prije Washingtonskog Sporazuma, i to je bila flagrantna agresija Hrvatske na BiH. Nakon potpisivanja Washingtonskog Sporazuma, više nije bila agresija.
-
Karikaturist
#6399 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Jes se zgovno lik sta je ovo jebote
-
gozila555
#6400 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
istina ulazila je,jer je armija bih krenula zestoko sa ofanzivom prema hrvatima.a postavlja se pitanje zasto armija bih nije tako ofanzivno krenula na cete,zasto tako zestoko nisu krenuli u deblokadu sarajeva,gorazda,srebrenice,bihacaOsmi Socrates wrote: ↑25/02/2025 19:05 Ulazila je HV i prije Washingtonskog Sporazuma, i to je bila flagrantna agresija Hrvatske na BiH. Nakon potpisivanja, više nije bila agresija.