dr_Evil wrote: ↑25/02/2025 14:18
Ma pusti hurme, malo zajebancije i dodje tome brzo kraj. To je u biti i jedina lavovska politika koju ona moze i ponuditi. Treba biti realan i reci da je vecina SDA politicara pala sa livade u te vode, ukljucujuci Aliju koji je bio nizi cinovnik i wanna be filozof(sam sebe je kasnije demantovano recimo po pitanju Palestine). Mi smo posmatrali Hareta kao velemajstora politike dok se sepurio po Briselu i Washingotnu, dok s druge strane mi ne znamo kako je to izgledalo stranim diplomata, taj njegov nastup. Mozda je znao, a mozda je to bila samo empatija prema nama.
Danas u Ukrajini posmatramo Glumca kako se sepuri po europi kao Hare nekad, da li Glumac zna ili je to samo empatija i interes prema Ukrajini.. isto se moze posmatrati.
Ne znam iskreno sta recikluju ove stare vijesti.
Ja bih ti preporučila da se ne petljaš u ono o čemu pojma nemaš.
Nisam fan Bisere, ali reći da su hurme jedino što ona može ponuditi je stvarno dno dna. Žena je završila pravo sa 23 godine, jedan od najboljih studenata UnSa, sa dvoje male djece. Magistrirala u Australiji, doktorirala u Americi. Ko je zna ili radio sa njom, zna da engleski bolje govori od bosanskog, sa svim onim diplomatskim frazama, koje slušamo od EU diplomata. Jedino što je njoj to normalno, pa se time nije hvalila. Kakva god da je, hurme joj nisu krajnji domet i svezali se hurmi koje Saudija redovno šalje prije ramazana.
Što se tiče Silajdžića, njemu su se klanjali svi strani diplomati i kažu i s jedne i druge strane, da je užitak bio biti Bosanac kad se on pojavi u USA ili EU (biti blizu njega), a da su ga dočekivali kao heroja, prijatelja, velikog diplomatu i ravnog sebi. Kad je ulazio u UN, State Department, EK, kompletnoj pratnji je govorio čekajte me pred zgradom, meni unutra ne trebate, ni prevodioc, ni savjetnik, ni držač kaputa, ni nosač šešira...
Poslije njega se ulazilo u grupi od 20, 30 ljudi, ne znaju bez pratnje ništa. Ne mislim samo na mvp, nego prethodni predsjedavajući VM, članovi Predsjedništva...