odgodit ce na kraju zbog "pritiska" stranaca
ali mislim da je narodu generalno dosta, svako ima milion svojih briga i problema a ne da ide u autobuse sedmicno malo Banja Luka malo Beograd de ovog podrži de tamo nekoga a sve zbog licnih interesa.
odgodit ce na kraju zbog "pritiska" stranaca
odlaskom dodika, oni se moraju ponovo borit za prevlast kod drugih hrvata, jer dodik s drugima nije zelio ni razgovarati, a medunardona zaajednica je na ovaj nacin jednim udarcem uzdrmala obojicu
Ma ko se.mora boriti, de ne budiye smijesni. Druga je stvar sto promijenjene okolnosti mogu promijeniti I politiku HDZ-afarenhajt983 wrote: ↑25/02/2025 13:07odlaskom dodika, oni se moraju ponovo borit za prevlast kod drugih hrvata, jer dodik s drugima nije zelio ni razgovarati, a medunardona zaajednica je na ovaj nacin jednim udarcem uzdrmala obojicu
Koliko nas je puta povalila MZ i EU to je za uđbenika, tako da nista ne treba da nas iznenadi nakon ovog sastanka sa Cvijanovickom.Prpa.ba wrote: ↑25/02/2025 13:07 U ovakvim situacijama je MZ u zadnjih desetljece i po izlazila u susret "zabrinutosti srpskog naroda" i uz poziv "svim stranama na smirivanje tenzija" obezbjedjivala ustupke koji su Dodika i ucinili ovim sto je danas.
Nadam se da nikome sa nase strane nece pasti ni na pamet da u ime fiktivnog statusa quo daju ustupke koji samo ubrzavaju i ojacavaju dezintegrativne procese.
o tome i govorim, moraju promijeniti politiku, u suprotnom desit ce im se isto sto i njihovim koalicionim partnerima, zasto bi neko iz ostatka HNSa dozvolio da su ovi iz hdz-a kao bolji hrvati od drugihpalermo wrote: ↑25/02/2025 13:11Ma ko se.mora boriti, de ne budiye smijesni. Druga je stvar sto promijenjene okolnosti mogu promijeniti I politiku HDZ-afarenhajt983 wrote: ↑25/02/2025 13:07odlaskom dodika, oni se moraju ponovo borit za prevlast kod drugih hrvata, jer dodik s drugima nije zelio ni razgovarati, a medunardona zaajednica je na ovaj nacin jednim udarcem uzdrmala obojicu
Bilo je, ruku na srce, i obrnutih situacija kada je MZ pozivala opoziciju da se ne odaziva Dodikovim mitinizima, referendumima i sjednicama na kojima drzi monologe i krije se iza institucija. Ovaj put su se odvazili i nece ga poslusati, mozda imaju i neke informacije. Ali generalno stoji, MZ se ne moze vjerovati, posebno kada se radi o Dodku.
Ja ne prizivam rat kao ti bolidu. Za mog zivota jedan je bio dovoljan. To govore uglavnom ni sto sapunjaju macora za eure ili dolare, a zele rat.MMM1977 wrote: ↑25/02/2025 11:59Portugal vjerovatno, ne volim hladnoću.dulekrele wrote: ↑25/02/2025 08:43A gdje bi ti bio? U prvom esalonu ili u Minkenu.MMM1977 wrote: ↑25/02/2025 03:25 Ja ne bih imao ništa protiv rata ali na način da se sa obatri strane postroje političari svih vrsta (ima tu brigada dosta) a zatim šalteraši iz svih naroda i svi oni koji godinama ubiru plodove svog nerada. Treći ešalon neka budu tenderaši a četvrti svi oni koji rade privatne biznise a prijavljeni su na birou.
Nakon takvog rata ostalih 500.000 bi moglo normalno da živi.
U kom si ti ešalonu?
- “Dodik je najpopularniji političar među Srbima u BiH. To je taj europski način koji je totalno pogrešan. Nije ni nasilan. To je neko petljanje, podmetanje, pokušaj da se demokratski izabranom predstavniku srpskog naroda, s kojim smo imali puno razmirica, da ga se izbaci iz političkog života jer nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja, davno umirovljenog njemačkog političara. U kojem stoljeću mi živimo? To će se sutra dogoditi i Hrvatima, ne branim Dodika. Netko misli da će ovako zastrašiti Srbe, neće. Revoltirat će ih, kaže Milanović.
“Mi moramo gledati da i sa Srbima, koji se cijelo vrijeme ponašaju kao da im je tijesna koža, mi moramo naći pokušaj zajedničkog jezika i dogovora. Ne tako da u crno zavijemo nekog trećeg, što zloguke ptice iz Sarajeva stalno ponavljaju. I da imamo zlu namjeru, nismo u stanju. Hoćemo samo jednaka prava, da Hrvati biraju svoje predstavnike, ništa drugo. A Srbi? Neće se oni tako lako odcijepiti od BiH. Ovako im se pomaže” rekao je hrvatski predsjednik.
Pa ne znam koliko ti je bilo u ratu, ali ako si mladji tesko da neces dozivjeti makar dva. Statistika nasih naroda!
ima li gdje njegovo misljenje o VP-Shmitu kad je nametnut izborni zakonRejhana wrote: ↑25/02/2025 13:31- “Dodik je najpopularniji političar među Srbima u BiH. To je taj europski način koji je totalno pogrešan. Nije ni nasilan. To je neko petljanje, podmetanje, pokušaj da se demokratski izabranom predstavniku srpskog naroda, s kojim smo imali puno razmirica, da ga se izbaci iz političkog života jer nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja, davno umirovljenog njemačkog političara. U kojem stoljeću mi živimo? To će se sutra dogoditi i Hrvatima, ne branim Dodika. Netko misli da će ovako zastrašiti Srbe, neće. Revoltirat će ih, kaže Milanović.
“Mi moramo gledati da i sa Srbima, koji se cijelo vrijeme ponašaju kao da im je tijesna koža, mi moramo naći pokušaj zajedničkog jezika i dogovora. Ne tako da u crno zavijemo nekog trećeg, što zloguke ptice iz Sarajeva stalno ponavljaju. I da imamo zlu namjeru, nismo u stanju. Hoćemo samo jednaka prava, da Hrvati biraju svoje predstavnike, ništa drugo. A Srbi? Neće se oni tako lako odcijepiti od BiH. Ovako im se pomaže” rekao je hrvatski predsjednik.
HDZ je vjecan u BiH. To je naprosto aksiom barem.dok.postoji dejtonska BiH. Nema drugih syranaka....niti moguceg pluralism ( mislim, ozbiljnih syranaka).farenhajt983 wrote: ↑25/02/2025 13:17o tome i govorim, moraju promijeniti politiku, u suprotnom desit ce im se isto sto i njihovim koalicionim partnerima, zasto bi neko iz ostatka HNSa dozvolio da su ovi iz hdz-a kao bolji hrvati od drugihpalermo wrote: ↑25/02/2025 13:11Ma ko se.mora boriti, de ne budiye smijesni. Druga je stvar sto promijenjene okolnosti mogu promijeniti I politiku HDZ-afarenhajt983 wrote: ↑25/02/2025 13:07
odlaskom dodika, oni se moraju ponovo borit za prevlast kod drugih hrvata, jer dodik s drugima nije zelio ni razgovarati, a medunardona zaajednica je na ovaj nacin jednim udarcem uzdrmala obojicu
to dosad nije bilo prilike da se formira vlast bez njega, jednom ga Bake spasio, drugi put Shmit
palermo wrote: ↑25/02/2025 13:36HDZ je vjecan u BiH. To je naprosto aksiom barem.dok.postoji dejtonska BiH. Nema drugih syranaka....niti moguceg pluralism ( mislim, ozbiljnih syranaka).farenhajt983 wrote: ↑25/02/2025 13:17o tome i govorim, moraju promijeniti politiku, u suprotnom desit ce im se isto sto i njihovim koalicionim partnerima, zasto bi neko iz ostatka HNSa dozvolio da su ovi iz hdz-a kao bolji hrvati od drugih
to dosad nije bilo prilike da se formira vlast bez njega, jednom ga Bake spasio, drugi put Shmit
Al ne.mora.ova trenutna politika HDZ-a biti vjecna. Uosyalom hrvatsku politiku u BiH ne kreira Mostar nego Zagreb
Pa neće ga valjda na neki način podržati Schmidt, a ovo se sve zakuhalo zbog Visokog predstavnika.DonieBrasco wrote: ↑25/02/2025 13:34 Covic i Milanovic na njegovoj strani, samo jos da vidimo ishod sastanka Željke sa ambasadorima, a onda Šmit.
predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je često govorio o potrebi da strane sudije i tužioci napuste Bosnu i Hercegovinu. No, međunarodni zvaničnici nisu reagirali sve dok Narodna skupština RS nije usvojila zaključke o referendumu. Trideset dana nakon odluke NSRS, u Banja Luku je doputovala Catherine Ashton
“Evropska unija spremna je da pomogne BiH, da otvori dijalog o radu pravosuđa i aktivira mehanizme kao odgovor na sve dileme”, kazala je 13. maja 2011. godine tadašnja visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i evropsku bezbjednost.
Catherine Ashton je obećala formiranje komisije za strukturalni dijalog o pravosuđu, a Narodna skupština RS je petnaest dana kasnije donijela odluku o odustajanju od referenduma.
Polahko, ovo je tek krenulo, ne treba se zaletiti. Moze ovo jos zavrsiti na bilo koju stranu.skupljac_zeljeza wrote: ↑25/02/2025 13:43Pa neće ga valjda na neki način podržati Schmidt, a ovo se sve zakuhalo zbog Visokog predstavnika.DonieBrasco wrote: ↑25/02/2025 13:34 Covic i Milanovic na njegovoj strani, samo jos da vidimo ishod sastanka Željke sa ambasadorima, a onda Šmit.
Mogu stranci sta hoce u ovoj drzavi i rade to od kraja rata oni odrzavaju ovakve Dodik i Covica.DaysleepeR wrote: ↑25/02/2025 13:51 Ali ovo nisu pregovori niti odluke parlamenata, skupština i sl.
Ovo je sud.
Ne može niko ispregovarati sudsku presudu.
Niti je može bilo ko osporiti ili ukinuti.
skupljac_zeljeza wrote: ↑25/02/2025 13:43
Pa neće ga valjda na neki način podržati Schmidt, a ovo se sve zakuhalo zbog Visokog predstavnika.
To je jedino nemoguce.Rejhana wrote: ↑25/02/2025 13:54skupljac_zeljeza wrote: ↑25/02/2025 13:43
Pa neće ga valjda na neki način podržati Schmidt, a ovo se sve zakuhalo zbog Visokog predstavnika.
Sasvim moguće da bude oslobađajuća presuda ali da se zauzvrat povuče i primiri.
”Okupili smo se da bismo pokrenuli projekt donacije 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta građanima Bosne i Hercegovine”